• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olmayan evlilikte kavga sırasında çekip gitme konusu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pelo21
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

pelo21

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2025
47
51
3
35
Ben kafamda bitirdim, terketmiştim zaten.
Dün konuşmaya geldi ve bi ara konu benim başıma buyruk olmama çekip gitmeme geldi.

Bana diyor ki "ilerde evlilikte de kavga olursa böyle çekip gidecek misin?"

"Kavga olacaksa niye evleniyoruz? Daha yeni evliyken ne kavgası? " daha önemlisi" niye bunu düşündün ve neyin kavgası? " bunları sordum, yanıt vermedi öyle çekip gitmeye yatkınsın aklıma geldi soruyorum dedi. Çekip gitmek pasif davranışmış hiç ailemde kavga olmadı mı diye sordu. Hayır olmamıştı böyle bi ortamda büyümedim. Bizimkiler 50 yıldır evliler ve kavga yok, ne demek istediğini anlamadığımı söyledim.

Çok tehlikeli sorular değil mi, kaldı ki saçma da. Ben rahatsız olduğum konuyu söylüyorum aileci olmasını, aileden kopamadığını ama benimse kendi aileme bile yeri gelip rest çekip çıktığımı söylerken, o ilerde kavga edeceğiz o zaman ne yaparım onu soruyor.

Konu aileci olması görüşme sıklığı, annesinin dediklerini yapması, ben başıma buyruğum, bağımsızımdır. Aile ne derse yapmam
Ben bu tarz konularda iç içe olmayı sevmem kendi ailemle bile akşamları iş sonrası oturup muhabbet etmiyorum. Yemekte beraberiz sonra odamda dinlenirim. - Bu da mecburiyetten iş bulup geldim erkek kardeşimde iş bulup gelince annemde geldi, kirada olmasak memletimizde olsak ayrı evlerde oluruz zaten, dip dibe yaşamayız.
Ama onun ailesi bi garip kışın oğlunun yanında yazın köyde çalışmaca, sürekli gün içi telefon şeklinde. Köy evi kendilerinin değil buradaki evide oğlu almış, yani maddi bağlılar, ikiside emekli insan neden hala oğullarının bi düzen kurmasına müsaade etmiyorlar anlamıyorum, annesinin ailesinin evlenmesini istediğini düşünmüyorum.

Özetle 38 yaşında adamın böyle davranıp konuşması kavga demesi tuhaf değil mi?

2 yıllık ilişki daha yeni duyuyorum zaten gerekte kalmadı da, kalsa daha neler çıkardı kim bilir.

Son düzenleme:
Dün konuşmaya geldi ve bi ara konu benim başıma buyruk olmama çekip gitmeme geldi.

"Kavga olacaksa niye evleniyoruz? Daha yeni evliyken ne kavgası? " daha önemlisi" niye bunu düşündün ve neyin kavgası? " bunları sordum, yanıt vermedi öyle çekip gitmeye yatkınsın aklıma geldi soruyorum dedi. Çekip gitmek pasif davranışmış hiç ailemde kavga olmadı mı diye sordu. Hayır olmamıştı böyle bi ortamda büyümedim. Bizimkiler 50 yıldır evliler ve kavga yok, ne demek istediğini anlamadığımı söyledim.

Çok tehlikeli sorular değil mi, kaldı ki saçma da. Ben rahatsız olduğum konuyu söylüyorum aileci olmasını, aileden kopamadığını ama benimse kendi aileme bile yeri gelip rest çekip çıktığımı söylerken, o ilerde kavga edeceğiz o zaman ne yaparım onu soruyor.

Konu aileci olması görüşme sıklığı, annesinin dediklerini yapması, ben başıma buyruğum, bağımsızımdır. Aile ne derse yapmam
Ben bu tarz konularda iç içe olmayı sevmem kendi ailemle bile akşamları iş sonrası oturup muhabbet etmiyorum. Yemekte beraberiz sonra odamda dinlenirim. - Bu da mecburiyetten iş bulup geldim erkek kardeşimde iş bulup gelince annemde geldi, kirada olmasak memletimizde olsak ayrı evlerde oluruz zaten, dip dibe yaşamayız.
Ama onun ailesi bi garip kışın oğlunun yanında yazın köyde çalışmaca, sürekli gün içi telefon şeklinde. Köy evi kendilerinin değil buradaki evide oğlu almış, yani maddi bağlılar, ikiside emekli insan neden hala oğullarının bi düzen kurmasına müsaade etmiyorlar anlamıyorum, annesinin ailesinin evlenmesini istediğini düşünmüyorum.

2 yıllık ilişki daha yeni duyuyorum zaten gerekte kalmadı da, kalsa daha neler çıkardı kim bilir.
Birbirinize uygun değilsiniz orası kesin ama fevri tavırlarınızdan dolayı sorduğu sorular saçma değil, Adam 38 yaşında siz kaç yaşındasınız ?

Gerçekten aileci bir yapısının olduğuna karar verdiyseniz ben anlaşacağınızı düşünmüyorum ki evlilik asla sevgililik gibi değil aileler hele ki oğullarına ya da kızlarına bağımlı aileler evliliklere çok fazla müdahale ediyor, genel de erkek ailesinde yaşanıyor bu durum. İki sene az bir süre değil yeteri kadar tanımış olduğunuzu düşünüyorum kendinizi düşünün ona göre de bir karar alın.

Bir ilişkiyi bitirmek istiyorsanız bitirin tabi ki, elbet haklı sebepleriniz vardır. Olmayacağını anladıysanız ilişkinin devam etmesinin bir anlamı yok. Aşamayacağınız, ileride sorun olacağını öngördüğünüz sorunlar varsa ne diye ilişkiye devam edeseniz ki. Ayrılmamak için çırpınıyor ve sizi manipüle etmeye çalışıyor. Zaten belli ki siz birbirinizden çok farklı karakterde insanlarsınız.

"Kavga olacaksa niye evleniyoruz? Daha yeni evliyken ne kavgası? " daha önemlisi" niye bunu düşündün ve neyin kavgası? " bunları sordum.
cok sacma bir dusunce yapiniz var

tabii ki insan evlilik karari almadan önce karşısındaki insan problem karşısındaki nasil tepki verir, davranisi nedir falan ölcmeli yani

ve ayrıca tabii ki evlenen ciftin arasinda kavgalar tartismalar olacaktir. olmasa sacma olur - agzimizin tadi kacmasin diye her denene he derseniz ancak olmaz.
insan bazen tartismali ki birbirlerinin sınırlarıni bilsin, ona gore ilerleyen zamanlarda davransin.
misal annesinin "oglum ozledim sizi bu aksam gelelim mi yemege" telefonuna "tabii annecim ben de ozledim zaten" cevabini verdikten sonra edilen kavgada adam bir şeyler ogrenir ve bir dahakine "annecim istersen Ayşeyi ara, bilemedim belki musaitligi yoktur" demeyi öğrenir. gibi gibi gibi.
ailemde kavga yoktu demeyin, tabii ki kavga derken bagirmali çağırmali cam cerceve kırmali kavgalari kasdetmiyorum:) ama insanlarin birbirini iyice taniyana, onceliklerini öğrenene kadar bazi tartismalarin olmasi, ya da cok sevdigin bir insanin basit bir davranisinin seni derinden etkileyip yüksek bir tepki vermene neden olması falan normal ve bence saglikli seylerdir. insaniz da robot degiliz ya.
hic kavga etmeme fanteziniz ve dusunce yapiniz bana Chandler'in şu sahnesini hatirlatti;

Konu aileci olması görüşme sıklığı, annesinin dediklerini yapması. onun ailesi bi garip kışın oğlunun yanında yazın köyde çalışmaca, sürekli gün içi telefon şeklinde. Köy evi kendilerinin değil buradaki evide oğlu almış, yani maddi bağlılar, ikiside emekli insan neden hala oğullarının bi düzen kurmasına müsaade etmiyorlar anlamıyorum, annesinin ailesinin evlenmesini istediğini düşünmüyorum.

tüm bunlara gelirsek de 38 yaş mi 38 ay mi? bu ne ana kuzuluğu böyle. Barismazsan kendin için çok iyi yaparsin. Bu aileye torun versen evinden cikmazlar

Sakın bu adamla evlenme, kaç kaç kaç...

Aileye sınır çizme, bağımsız davranabilme, seçtiği eş adayının arkasında durabilme, eşini kök aileye ezdirmeme gibi konularda kadınların erkeklerden çok daha cesur ve yetenekli olduğunu düşünüyorum.
Ayrılmanız iyi olmuş gibi görünüyor. Ama sanırım adam ayrılık sebeplerinden ziyade ayrılma şekline takılmış. Önce sebepleri ortadan kaldırsın sizin tepkilerinizi sonra konuşursunuz.

mantıklı konusmus. ama aileci olması saçma. sizin basına buyruk olmanız da velilik konseptine ters.

lafın kısası hiç uyuşmadığınız bu cocukla nasıl bir araya geldiniz kuzum?

Birazda haklı evliliklerin ilk yıllarında kavga oluyor malesef.Ama ailesiyle yaşayan bir adamla yapamazdiniz zaten böylesi daha iyi olmuş.hakkinizda hayırlısı olsun

Back
X