olmayınca olmuyo :(

Ne kadar guzel soylemis. Fark varsa iki aile arasinda var.. Onlar sizi oldugunuz gibi kabul etmis de, siz kim olup onlari elestirip duruyorsunuz? Bu insanlarin acik oldugunu 7 yil sonra ilk defa ogrenmediniz heralde? Veya nisanlinizin tipini yeni gormediniz.. Yok yakisikli degilmis, yok ailesi acikmis, yok arkabalari fazla yokmus..

Ayrilin.. Belli ki millletin hayatini kaprislerinizle mahvedeceksiniz. Nisanliniz da zamanla anlar ustunden kalkan kocaman yuku..

mesajlarınız nasıl çelişkili. 2cide demedim diyorsunuz ama diğer mesajınızda resmen annenizle bile kadını kıyaslamış ve demediğinizi bırakmamışsınız.
açıklıkta kolsuz giyindi diye. kadın altına pantalon giymiş birde.bacak bacak üstüne atmış diyorunuz.
ee normal. bende atıyorum. son derece zarif bir görüntü bu üstelik.

araya sürekli ayrlık lafı giriyosa bu ilişkiden hayır gelmez size er ya da geç ayrılırsınız zaten bi de annesi açık ya da kapalı olsa ne olucak ki size bi zararı var mı günahsa da ona günah hem size açıl diye baskı da yapmıyosa gerçi yapmaya hakkı yok ama sonuç olarak herkes ne isterse onu giyer kimse buna engel olamaz en başından beri bilmiyo muydun annesinin açık giyindiğini bu kadın 8 buçuk ay önce başlamamıştır açık giyinmeye o zaman baştan kabul etmeseydiniz nişan filan olmasaydı bu kadar ilerletmeseydiniz

70 yaşındaki kadına nasıl giyinmesi konusunda bir konuşma yapacaksın öyle mi..bence sen kendi ailenin etkisinden kurtul biraz ve insanları olduğu gibi kabul et.o seni tesettürünle kabul ettiyse sana da laf düşmez..

Ben de tesettürlüyüm..kayinvalidem de öyle. Hatta yabancı erkeklerden filan kaçar,sesli konuşmaz. Ama ne yazıkki zerre kadar insanlık barındırmıyor bünyesinde..

Nişanlınla mutluysan ötesine takılma bence..

arkadaşlar ben kendi adıma söylüyorum bu konuya bi daha bakmıcam arkadaş fena halde kayınvalidesine takmış durumda açtığı konulara bakarsanız anlarsınız
yok böyle kaynana
kaynanam özür diledi :)
sanırım nişan atıcam filan diye bi kaç konusu var genel olarak hep kayınvalidesi üzerine yoğunlaşmış

canım k.bakma ama bana çok saçma geldi kayınvaliden neden sizin ailenizin istediği gibi giyinsin nasıl isterse öyle giyer nerden çıktı k kadınının evlenme meraklısı olduğu insan sevdikten sonra herşey aşılır maddiyat için konuşuyorum fakat sen kafanda bitirmişsin sadece bu duruma kılıf arıyorsun k.bakma ama yazık değil mi 7 yıla ?

sen çok hassas,alıngan BİR O KADAR DA BEKLENTİSİ YÜKSEK BİR GENÇ KIZSIN...

Sorun kayınvalidenin açıklığı kapalılığı değil evet.

Sorun ailelerin yaşam şeklindeki farklar ve bu farkların KARŞILIKLI RAHATSIZLIK VERMESİ...

SORUN SENİN PERİ PADİŞAHININ KIZIYMIŞCASINA İLGİ,ALAKA,FEDAKARLIK,GELMEk GİTMEK,KAYINVALİDENİN TÜM EKSİKLERİNİ ,FARKLARINI KAPATIRCASINA YERLERDE SÜRÜNMESİNİ,AYAKLARINIZA KAPANIP MÜTEŞEKKİR OLMASINI İSTEMEN...

KİME GÖRE NEYE GÖRE?

Sorun şuki KADIN FARKLI BÜYÜMÜŞ,YAŞAMIŞ,İNANMIŞ...

SEN DE ''ONUN ''SİZE GELDİGİ KADAR FARKLISIN ONA GÖRE...

Açık bir kayınvalidenin TESSETTÜRLÜ BİR GELİNE SICAK BAKMAMASI İHTİMALİNİ HİÇ Mİ HİİİÇ DÜŞÜNMÜYOR -- EMPATİ YAPMIYORSUN MAŞALLAH...

Sana göre senin ve ailenin sevgi ugruna katlandıkları öyle böyle şeyler değil.

ÇOCUK ÇİRKİN SANA DENK DEĞİL...

KAYINVALİDE SİZİN KADAR MUTAASIP VE MAKBUL DEĞİL...

MADDİ AÇIDAN BİRİKİMLERİ YOK,

KADIN 8,5 AYDA 8 KEZ GELME TERBİYESİZLİĞİNDE BULUNMUŞ...

Sen onun oğlunu sevme güzelliğini bahşettiğin--- ailende bu duruma ikna oldukları için SEN KADININ AYAĞINIZIN SUYUNU İÇMESİNİ BEKLİYORSUN...

Türkiyede böyle kız alan kaynana varmı bilemem..

KK yı bir oku bakayım kim PERİ PADİŞAHININ KIZIYMIŞ DA TAHTIREVAN İLE GELİN EDİLMİŞ...

Daha yaşın kaç,sevmekten başka bu adam için ne yaptın?

Çoğumuzun eşi için yapmadıgı fedakarlık kalmamışken ,,bir GÜNDEN BİR GÜNE BİR ALLAH RAZI OLSUN DUYMAMIŞKEN ZERRE KADAR BEKLENTİMİZ YOK...

senin ayyy bu kadın kılını kıpırdatmıyor havan rahatsız edici...

Sen istedigin gibi şımartılmayacaksın,asla o kadar poh pohlayacak bir kayınvalide bulamayacaksın...

Nişanlın yazık daha çocuk...Askere gitmeyen biri nasıl olurda evlenmeyi düşünür zaten anlamış değilim.mantalite yalnış...

Ben olsam senin yazdıklarını okusam değil 7 yıl peşinde dolaşmak,77 yıl sevsem dönmemek üzere giderdim ...

Yazmayayım dedim ama dayanamadım.

Kendi içinde bulunduğun aile ile bu durumun içinden çıkman mümkün değil,kendi olgunluk seviyenle,kendi yaşın --yaşanmışlığın --yetişme tarzındaki dar açınla anlayabilmen mümkün değil...Keşke kendi çevrenden birisini sevseymişsin...

Sana sadece şunu diyebilirim ki ailende sende MUHAFAZAKAR OLMAKLA KALMIYORSUNUZ BENCE OLAYLARA SIĞ BAKIYORSUNUZ...

Unutma ki CENNET HİÇBİR KAVME VAAD EDİLMEDİ! HİÇBİRİMİZİN GARANTİSİ YOK...

Son düzenleme:
ben hayatımda böyle bir düşünce tarzına rastlamadım kadın 70 yaşında nerede ne giyeceğine kendisi karar verir. evlenmek istemiş ne var bunda ? o yaşta yanına bi can yoldaşı istemesi çok mu ? oğlu da evlenecek eh malum gelini de kendisini beğenmiyor yalnız mı kalsın kadın elbet evlenmek isteyecek ne var bunda yahu ? siz evlenmeyin ben evlenicem mi diyor size sanki ?

hem ayrıca size gelirken niye giyimine dikkat etsin herzamankinden farklı giyinsin anlamadım ? resmi bir makama mı çıkıyor yoksa kutsal bir mekana mı giriyor ki giyimini değiştirsin ? böyle insanları küçük görmeyin biraz tevazu sahibi olun

canım benim senin ailen küçük kadın çok rahat bacak bacak üstüne atar bu düşüncen garip geldi bana birde kolsuz giymenin nesi tuhaf anlamadım sende oraya giderken onlar gibi giyiniyorsun sanki bunlara takma bence birde tersini düşün
herkes adetlere uyacak diye kural yoktur herkesin bütçesi bellidir ona göre yapar birşeyler evlendikten sonra borcunu ödemek için uğraşmak hiçte hoş olmaz bırak ne yapılırsa ama inanın çok kız aileleri var çarşaf gibi liste verip sanki erkek tarafı sabancının akrabasıymış gibi düşünmeden şunu al bunu al diye önce iğneyi kendimize sonra başkasına çuvaldızı batıralım ona göre karar verelim derim
(bu arada benim büyüklerimin yaşları 88-89 bende 50 yaşındayım ve karşılarında bacak bacak üstüne atıyorum ama ayağımı kimsenin burnuna sokmadan bu kadar yıl tepkide görmedim)
kızımda evlilik çağında şahsen hiç erkek kız tarafı bunu yapar diye düşünmüyorum önemli olan çocukların istekleri adet madet umurumda değil bende evlenirken adetleri düşünmedim aldım elime liste neyi kullanabilirim ona göre kendim aldım kimseyi karıştırmadan iğneden ipliğe sonuçta ben kullanacağım diye takma kafana bunlara
başka sorunlar varsa onu bilemem bu devirde seven az canım sana gösterilen hoşgörüyü ailende göstersin bir zahmet

kesinlikle katılıyorum.tamamen nişanlınızın hiç bir suçu olmayan konuları sorun etmişsiniz.büyük bir haksızlık yaptığınızın farkında mısınız?akrabası çok olmayabilir sizinki gibi.sizinki gibi kapalı bir annesi olmayabilir.sizin istediğiniz maddi imkanları madem yoktu...7 yıl sonra bunların farkına varmanız enteresan.nişanlınızdan ayrılırsanız ona büyük bir iyilik olur diye düşünüyorum.sevgisinin arkasında böyle tuhaf sebebleri bahane ederek duramayan bir eşi olmasın.

böyle bir istatistik yok.
sarışınım ve aptal değilim. lütfen insanları saç ve ten renklerine göre kategorize etmesek.

Yok hayatım zaten ben böyle bir şeyi diyemem,konu sahibi kv adayı için yaş ve saç rengi belirtince öyle söyledim
Yoksa insan kendine yakışıyorsa neden boyamasın
Birde diyorum ya neden toplum olarak sarışınları aptal olarak görürler
Yoksa sana sarı yakışmıştır canım benim

:26:Öyleyse yorum yapmaya gerek yok canım,aydınlattıgın için teşekkürler

üzgünüm ama hak veremiyorum size
kimse kimseye uygun giyinmek zorunda değil.
siz tesettürlüsünüz diye o hanım size gelince kapalı giyinse ve o tesettürsüz diye siz onlara gidince sizden açılmanızı beklese diye düşünün. mantıklı mı sizce?
o hanımın giyim tarzı sizi etkilememeli kendisini bağlar ha keza sizin ki de sizi.

yazık çocuk askere gitmeden borcumu harcımı bitireyim diye çabalıyormuş. bu fedakarlığı hiçe saymak olmaz. yetim bir de baba da yok.
ben olsam anlayış gösterirdim sevdiğim adam için.

aileniz için maddiyatçı demesi de enteresan değil.
kendi başına bir şeyler yapmaya çalışıyor bu çocuk yeni yeni istekler gelince bunalması çok normal.
adet usül vs ye gelince. herkes herşeyi bilmek zorunda değil.
ne olur sabır ve anlayış gösterin yazık

yorumum çok ağır olcak ama sizin gibi düşünen insanlardan nefret ediyorum! neden kapalı-açık ayrımı yapıyorsunuz ki! nedir bu şekilcilik, insanları giyimleriyle yargılamak! oldu canım kv sana sorsun ne giyeceğini! umarım Rabbim karşıma sizin gibi giyimle kuşamla beni yargılayacak kişiler çıkartmaz!

Son düzenleme:
Ben sizin Ayrılış sebebinizi çok saçma buldum insan annesi açık giyiniyor diye veyada maddi durumları şuan yok diye sevdiğin vazgeçmez seviyorsan fedakarlık ,mücadele edeceksin 7 yıldır konuşuyormuşsunuz ailesinden çevresinden olup olmadığındandan herşeyinden haberdar olmanız lazımdı ona göre nişanlanmasaymışsınız.saçmaa gerçektendee şuan nişanı atıp ayrılmak umarım gölününüzce olur herşeyy

Çok merak etti. Siz nasıl orta yolu buluyorsunuz? Mesela kv normalde kolsuz giymeyi tercih ederken size gelirken kısa kollu giysin orta yolu bulmak için ve sizin anneniz ve siz de kapalı olarak onlara giderken kısa kollu mu giyeceksiniz?

Din içinse kapanmak bu davranış tarzının dinle alakasını çözemedim. Babanızın kızısınız vesselam, ŞEKİLCİ yani. Örnek veriyorum Tanrı korusun ama yarın suratının ortasında kocaman bir çıban çıksa, babana göre yakışır mısınız nişanlınla? Olmayacağı ne malum.

Müstakbel kv niz için yazdıklarınızı hayretle okudum...
Ve ilk kez bir kv konusunda,kv adına üzüldüm.

Bencede ayrıl.
7 yıl sürmüş ne farkeder? Nişanlının hayatında daha fazla durma ona da yazık.
70 yaşındaki kadın artık bundan sonra huzurdan başka ne ister?
Sen bir gelin olarak ona bunu veremeyeceksin belli ki.
Karşı tarafı daha fazla yargılayıp üzme.

Ailen kolsuz giyinen bir misafiri bile ayıplayıp yadırgayacak kadar tutucuysa hiç evlenmeye kalkışmayın.
İki aile arasında dağlar kadar fark var.Uyuşmanız imkansıza yakın.
Nişanlın şimdilik senin kapalı olmandan hoşlanıyor olabilir.Kıskançlıktan veya başka sebepten öyle işine geliyordur.
Ama birlikte yaşamaya başlayınca görüş farklılıkları daha çok farkedilir.
Üstelik sen ve ailen çok katı bakıyorsunuz.İleride nişanlına normal gelen şeyler size uygunsuz gelebilir.
Bence de ayrılın ve bundan sonra baştan ailesi ailene uygun birisiyle arkadaşlık kurmaya çalış.
7 senede bunları nasıl tahlil edemediniz şaşırdım doğrusu.

haksızsın sen ya nasıl olurda birazcık özveride bulunup kafanı ucundan azcık açmazsın?

mesela kahkullerini gösterebilirdin azcık dikkat etseydin..

hayret bişey insan azcık duyarlı olur sende başını kapatmaya bilirdin o gece için

nasıl? çok mantıksız değil mi bu söylediğim

sen kimsin ki kadına kısa kollu giysin diyorsun sana mı sorcak herkes haddini bilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…