olmayınca olmuyo :(

bn o yolları denedm cnm.ilk nişanlıyken meğer bu birlikte oturmak istiyomuş.ben dedm asla bi evde olmaz yani nasıl yaşıyolar deyip başkalrını örnek verdim bi dahakki gelişince baktım oda aynını diyo

Biraz genişletmeye çalış yada takmamaya

tatlım işte çok karasızım sizinle konuşup neticelendirmek istedim çevremdeki herkes ayrı telden oynuyo bende sadece size açabiliyorum bu konuları.fikirleriniz görüşleriniz yaşantılarını belki benzerlikler çıkarda fikir verirsiniz diye.evet asla aile yapısını değiştiremem ama bari köprüyü geçene kadar az fedakarlık etsin kv diye uğraşıyorum.benm ailem ilk başlarda etmediklerini bırakmadılar neler neler yaptılar ne hastalar oldum ben anlat anlat bitmez.nişanlımı sevdiler ii çocuk nasl o aileen böle çıkmş bile onlarda dedi.kv artk babam bile kadın inadına yaptı heralde bile dedi.adam haklı görmemiş.ya diyo bn karışamam açık olmasına ama biraz usturuplu giyseydi dedi bende napayım baba kaç yaşında kadın karışamam dedm.seslenmedi ama bir bir aklını okudum ben.

Biraz genişletmeye çalış yada takmamaya
takıntı hastasıyım zaten.biri bişi konuşsa gidiyorum ne diyosun sen bnmle mi ilgili diye.geçende annemle teyzem fısfıs konuşuyo noldu bnmle nişanlımla mı ilgili filan die saatlerce sordum takıntı oldu.kendi omutluluğum diyemiyorum bi türlü

haklısın cnm.nişanlımdan yana bir tane bile şikayetim olmadı bni el üstünde tutar isteklerimi yapmak için can atar didinir çalışır hep.

Valla ben genelde erkek ailelerine çok kızarım, düşüncesizlik, yapılmayan şeylerle alakalı ama şu an ben sizi çok yanlış buldum.

Yok birikim yapmamış yok 70 yaşında evlenme meraklısı yok açık giymiş yok adet bilmezmiş.

Siz neden onun size uymasını bekliyorsunuz? O size benim ailem açık başını aç demiyorda siz neden ben kapalıyım sizde kapalı giyinin diyorsunuz? Onca zamandır birlikteymişsiniz, bilemediniz mi az çok maddi durumlarını? Olmayan para evlenmeye kalkınca mı terredüte düşürdü sizi? Ayrıca adetleri bilmiyorsa, bu bir ayrılık nedeni midir?

Lütfen yanlış anlamayın beni niyetim sizi kırmak değil ama bencede evlenmeyin, yazık onlara da. Nasıl bir mantıktır bir insan kolsuz giydi diye evlenme meraklısı olması ya? Siz kendinize duydugunuz saygıyı neden başkalarından esirgiyorsunuz?

Mrb canım öncelikle ALLAH hakkında hayırlısını versin evlilik bu iyice düşünüp karar vermek lazım aileler çok önemli bence evliliklerde bu benim görüşüm tabi bazı aileler yuva yıkımına dahi sebep olabiliyo senin kararın gördüklerinle yaşadıklarınla doğru kararı verirsin inş.ha bide konuyu okurken konu sahibi arkadaşımız k.validenin açıklığından bahsetmiş okurken dedimki şimdi kk üyeleri kesin bu açıklık olayına bayağı takılmıştır hani herkesin kendi hayatı diye ama pek öyle değil galiba gerçi bütün yorumları okumadım ama şaşırdım doğrusu

tatlım bni yanlış anlamşsın ailem isteksiz zaten sadece az dikkat etsin istiyorum.laf etmesin bizimkiler bizimde ağzımızın tadı kaçmasn diye yoksa banane ne giyerse giysn umrumda değil isterse çıplak gezsin.ama nişanlımda kv giyiniş tarzından hoşlanmıyo.biraz dikkat etsin istiyo.sadece herşey zor ilerliyo biz fedakarlık ediyoruz herşeyden oda etsin istiyorum.yoksa bizim nişanlımla hiçbir sorunumuz yok

İnsanların bakış açısını,giyimini değiştiremezsin canım.İnsanın bazı şeyler içinden gelmeli.Kimseyi açık kapalı diye ayırmam ama şunuda göz ardı edemiyorum malesef.Hani öyle Ajda Pekkan gibi falan olsa derim ki fit bakımlı,taş gibi.Ama kv ni gözümün önüne getirdim.Sanırım kolları :44:sarkmış,selülitli,boğum boğum(öyle hayal ettim nedense):26:çirkin bir görüntü vardır ortada.(yadırgamıyorum asla)Ama biz kadınlar her daim giyim kuşamımıza dikkat etmek zorundayız.Helede belli yaşa gelince kendimize de dikkat etmiyorsak gerçekten itici,çirkin görüntüler koyabiliyoruz ortaya.Senin ailen tesettürlü ise sanırım yadırgamaktan çok kadının görüntüsüne takılmışlardır.Yoksa tesettürlü olsanız da,İslamı yaşasanız da bilirsiniz ki kimseyi aşağılamamak kimseyi yadırgamamak gerekli.Eminim ailen biraz kv giyim ve yaşam tarzını,biraz kendi akrabalarını ve kendi görüşlerini ortaya koyarak kv ve nişanlının akrabaları ile uyum sağlayamayacağını ve mutsuz olacağını düşünüp bu evliliğe o yüzden onay vermek istemiyorlardır.
Birde zaman ne gösterir bilemeyiz ki.Allah korusun ölüm kalım var.Belki kv sizin durumunuzu göz önünde bulundurarak zaman içinde biraz daha kendine bu konuda dikkat eder.Ama kimseyi de böyle giyiniyor diye bir kenara atamayız,Yalnız ben gerçekten bu yaşlardaki hanımların bahsettiğin şekilde giyinmelerini onaylamıyorum.

İnşallah hakkında hayırlısı neyse o olur canım

annem babam kasabada yetişip şehirde evlendikten snra yaşayan insanlar alışık değiller ne annemin ailesi ne babamı ailesi görmemiş açık teyzem açık benm evet ama asla annemlerin yanında kolsuz o bu giymez.kv biliyo bizimkiler düşüncesini az çok dikkat etsin istiyorum.ha bire huzursuzluk kim ister.

e mesaj atmissin nisanlina yazik niye huzursuz ettin simdi..

tam anlatmak istediğim şey bu işte canım.şu yanlış ama kv 58 kilo dinç baya yaşına göre koyu sarı saçlı.kolsuz gömlek tarzı giymiş altındada siyah bol paça pantolon vardı ama şuda doğru kırışık cildi.o aile ile ileride naparım düşünceleri var.hani kız evlenince hep erkek tarafında olur ya o düşünce halbuki ben ne kadar erkek tarafına gidersem fazlası ile anneme gelirimbide sanırım benm hep evde olmam kötü en yakn sürede işe girmeliyim en azından bu düşünceleri azaltırım beynimde.

Anlıyorum seni canım zaten aile karşı olunca karşı taraftan en ufak bi sorunu büyütebiliyolar dolayısıyla arada kalmış oluyorsunuz zor bir durum kolay gelsin size

Ve de evlenme meraklisi,adap edep bilmiyo dediginiz kayinvalidenizle...Mutluluklar sekerim...
2 yıl önce evlenmek istediğini kendi söledi bana ondan evlenme meraklısı dedm cnm.büyük kahkahalar atması nerde ne konuşcağını bilmemesi tabi.nişanlım hiçbir hareketini onaylamıyo ama çekmek zorunda oda napsın

Tamam ne güzel yazmışsınız nişanlımlada sorunum yok diye, ama şöyle düşünseniz, mesela kayınvalideniz atıyorum evine arkadaşlarını çağırmış ve size diyorki, sen biliyorsun bizim ailemizin arkadaş çevremizin açık oldugunu, ne var sende bizim yanımızda ona göre giyinsen dese?

Ben o kadına ne laflar ederimmm Siz böyle kendi yanınızdan düşününce güzelde, hatta belki bende sizin yerinizde olsam bende derim ya keşke şöyle böyle yapsa diye. Ama o bayanda demez mi, bilir bu kız bizim çevremizi kılık kıyafetimizi. Bunlar bunca sene sorun olmadıda evlenince mi sıkıntı çıktı? Beğenmiyorsa evlenmesin, ben ona açıl diyor muyum? Diye?

Yani ben o bayanın yerinde olsam böyle düşünürdüm, belkide sizin yerinizde olsam sizin gibi düşünürdüm. Ama önemli olan, bence karşı taraftan kendi özgürlüklerini ihlal etmesini beklemek yerine, belkide kendi anne babanıza dönüp, anne baba ben biliyorum bu insanlar bizim kendi kültürümüze uygun insanlar değil, ancak ben nişanlımı çok seviyorum, o görüyorsunuz elinden geleni yapıyor, biz onlara ne kadar ters geliyorsak onlarda bize öyle geliyor ama birbirimizi idare etmeliyiz biz bir aile olacağız derim.

Çünkü unutmayın belki o bayanda, kendine açık giyinende demeyeyim şimdi açık diyince aklıma başka bişiyler geliyor, normal giyinen bir gelin isterdi belkide?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…