Ölmek istiyorum artık dayanamıyorum

sungunes

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2023
270
76
18
Her şey o kadar zor ki artık bu hayatta yaşamak istemiyorum. Neden doğdum neden bu ailede doğdum neden diye hep kendime soruyorum kendimden nefret ediyorum keşke hiç doğmasaydım. Berbat bir ailede doğdum cidden aile içi şiddet vardı. Küçükken dedemlerin evinde sığıntı gibi yaşardık annem resmen evin hizmetçisi gibiydi hep evin işlerini hallederdi. Annemle babam hiç anlaşamazlardı babam hep içki içer bizi döverdi sık sık işi bırakırdı. Aslında baya da para kazanırdı ama bizi hep elaleme muhtaç ederdi. Ev dedemlerimin üstüneydi kira derdimiz bile yoktu ama okula götürürken ne bir simidimiz olurdu ne birşeyimiz. Okula poşetle giderdim çantam yoktu o derece dururumuz kötüydü. Küçüklükten beri hep şiddet gördüm. sırf kuzenimle dışarı çıktık diye abim ispiyonlamıştı ve babam kemerle dövmüştü ve ayaklarıma bile vurmuştu. Hep ezildik daha sonra dedemlerin evinden taşındık ve başka evde kalıyorduk o zamanlarda herşey berbattı şiddet devam ediyordu annemde dövüyordu açlıktan hastanelik bile olmuştum. Babam beni ve abimi gecenin köründe bakkala sigara almaya gönderirdi başımıza hiçbir şey gelir mi diye umursamazdı bile. çöpten yapboz bulmuştum ve alıp cebime attım ama babam gördü ve ben apartmana girince dövdü her taraf kan olmuştu ama biride çıkıp yardım etmedi. Ortaokula geçtiğimizde herşey daha da beter olmaya başlamıştı yine taşınmıştık ama burası daha uzak ve beter bir yerdi. burada tacizlerde başlamıştı hem babamdan hem bir akrabamdan hemde sınıfta tacize uğramaya başlamıştım o kadar çok içine kapanıktım ki kimseye anlatamadım. annem babamın taciz ettiğini görmüştü ama tek yaptığı sakın dokunma olmuştu ama bu babamı durduramamıştı ve bize sık sık dokundu cidden kendimi iğrenç hissediyorum daha sonra boşandılar ve kurtulduk ama bu seferde ergenliğin verdiği şeyle daha çok kendimden nefret etmeye başladım daha çok içine kapanık oldum. tabi ki babam cezada almadı o kadar söyledik ve şikayet ettik ama kimse inanmadı. kimse çocuğuna taciz etmez dediler üstüne üstük biz suçlu olduk. herkes öğrendi kendimi daha berbat hissettim hep bir akrabamla karşılaşsam acaba benim hakkımda ne düşünüyorlar diye düşündüm. lisede kimseye bu olaydan bahsetmedim ve hiçbirşey olmamış gibi davranıyordum ama bu içimi yiyordu ve birkaç kez intihar etmeye kalktım ama bunlar işe yaramadı. annem ve abim bunları farketti ve seni hastaneye yatırırız bak diye tehtid ettiler ben daha çok kendimi suçlu hissetmeye başkadım. evet kendime zarar vermem saçmaydı ama acımı dindirecek başka hiçbir şey bulamıyordum keşke o zamanlar ölseydim. üni zamanına geldiğimde istemiyordum hiçbirşey yapmak hayalim yoktu. sadece özgür olup mutlu bir hayat yaşamak istedim. yabancı diller öğrenip yeni kitaplar okuyup birşeyler öğrensem benim için yeterdi ama istemediğim bir bölümü okudum istememiştim ama ailemide kırmak istemedim ama okula başlayınca daha içe kapanık oldum ve kendimden daha çok nefret ettim çünkü herkes mutlu hayatı yaşıyor ve istediği bölümü okuyor ve ailesiyle güzel vakit geçiriyordu ama ben böyle değildim. okulun birinci senesinde tekrar intihar ettim ve hastaneye yatırıldım ama daha kötü oldu herşey annem akrabalarına ve arkadaşlarına beni anlattı ve insanlar bana yargılayıcı tavırlarla baktı ve ben suçluymuşum gibi oldu. sonra sevgilim oldu ama onlada ayrıldık zaten olmazdı ben kendimi hep özgüvensiz hissettim kendimden çok nefret ediyorum. birkaç işe girdim ama yapamadım çünkü çok çekingen biriyim insanlara kendimi açamıyorum ve çok soğuk kalıyorum. çalıştığım biryerde çok yorucu olduğu için ayrıldım hem asgari ücretti hem iş acayip zordu ellerim bile yanmıştı başka işte ise mobinge uğramıştım, başka girdiğim işte sözlü tacize uğruyordum, öbür işimde işe tek işi ben yapıyordum ve vücudum bunu kaldıramamıştı çıktım. uzun zamandır dikiş tutturamıyorum yani. benim yaşımdaki insanlara bakınca çok imreniyorum neden benimde böyle hayatım olmadı diye. eğer bende onların gibi bir ailede doğsaydım şiddete, tacize uğramasaydım normal yaşamım olsaydı bende mutlu olurdum ama bunların hiçbiri olmadı sonra da herkes benden normal bir hayat yaşamamı bekliyor ama mutlu olamıyorum. ne yaparsam yapayım eski günler hançer gibi sırtımda. inanın yıllardan beri her gün aklımda ölüm düşüncesi var. Bu yaşadıklarımı haketmedim ama neden bunları yaşıyorum. Bu hayata karşı hiçbir umudum yok hiçbir şey yapmak istemiyorum. Ne bir yeni bölüm okumak yada yeni bir mesleğe yönelmek. Kendimi hep başaramayacakmış gibi hissediyorum. Uzun zamandır iş bulamadım diye annem ve abim baskı yapıyor iş bul eğer bulamıyorsan git markete veya temizlik işi yap anca bunları yaparsın diyorlar. Uzun süre depresyondayım onlara da yüzlerce kez söyledim ölmek istiyorum diye ama beni umursamadılar yine boş yapma saçmalama diyorlar. Hiçbir arkadaşım kalmadı hepsini bilerek kendimden uzaklaştırdım çünkü kendimden nefret ediyorum başkalarıyla konuşmak istemiyorum. Kimseye işsiz olduğu söylemek istemiyorum bu beni çok strese sokuyor. Çirkinim kilo aldım iyice beter durumdayım. Hiçbir zaman mutlu olacağımı düşünmüyorum çünkü geçmiş üzerinden ne kadar geçerse geçsin unutulmaz. Bu dünyadan komple yok olmak istiyorum keşke hiç doğmasaydım daha iyi olurdu. Hayatım cehennem gibi

Yaşadıklarınıza içim sızladı. Keşke zamanı geriye alabilsek de bi şeylerin yaşanmasını önleyebilsek. Sizinki kadar travmatik olmasa da kötü bi çocukluk geçirmiş biri olarak yaşadığınız üzüntüyü ve mutsuzluğu içimde hissettim. Şu an kaç yaşınızdasız bilmiyorum. Ben 28 yaşındayım severek evlendim ve travmalarım yüzünden asla anne olmak istemiyorum mesela. Eşim ne derse desin şu an o da istemiyor ama istese bile mutlu ve iyi bi anne olabilme umudum asla yok. Yani size şunu söyleyebilirim maalesef geçmişi unutmanız mümkün değil. Unutmanız da. Ben çareyi zor da olsa ailemle arama mesafe koyarak, travma yaşamama sebep olanları da hayatımdan tamamen çıkararak buldum. Mutlu muyum değilim. Unuttum mu hayır. İlaç bile kullandım hiç çaresi yok. İnsanın geleceği maalesef çocukluğundaki hisleri ve yaşadıklarıyla şekilleniyor. Terapi görmeyi deneyin. Mutlaka bi yardım alın.

Evliliği beceremeyen iki toksit hastalıklı insan nasıl küçük masum bir kalbi kırar , umudunu elinden alır ??? İşte örneği.
Kendinizi suçlamayı bırakın zor ama başka çareniz yok bu bataklıktan ancak kendinize güvenerek,kendi çabanızla çıkarsınız.Önceliğiniz tedavi olmak olsun,sonra düzgün bir işe girmek ya da sınava çalışıp başka bir yerde eğitime başlamak......

bende öyleyim asla anne olamam çünkü kendi psikolojik sorunlarım yüzünden dünyaya bir canlı getirip onunda hayatını mahvetmek istemiyorum. evet ilaç kullandım ama hiçbir etkisi yok terapi de işe yaramadı çünkü sorun bende içimdeki nefreti bir türlü söndüremedim. her gece kabus ggörmekten bıktım o kadar herkesten nefret ediyorum ki keşke dünyanın sonu gelse bana acı çektirenler aynı şeyleri yaşasalar. ailemden uzaklaşamıyorum ne param var ne özgüvenim. işimde yok. herşeyin sona ermesini istiyorum

İmkanınız varsa savunma sporuna gidin tavsiyem boks hem ruhen hem bedenen güçlendirir sizi

bende öyle olmasını isterdim keşke herşey sahte olsa keşke bir rüyada olsam gözümü açtığımda herşey bir kabus olsa ve başka bir ailede mutlu bir şekilde uyansam
profilinde diğer konudaki yorumlarına baktım. hastalıklı bi anne ve abiye sahipsin yani bari biri düzgün olsaydı ona tutunurdun ama aetık çocuk da değilsin söylemesi kolay biliyorum ama her şeyin bitmesini istemek yerine güçlü durmaya çalışman lazım. sıfırdan başlayıp neler yapan insanlar var onların hikayelerini oku ben olsaydım bu beni hırslandırırdı heralde bi gün annemle abime inat iyi bir şeyler yapıcam ve onlar bunu gördükten sonra onları tamamen hayatımdan çıkarıcam derdim.

Profesyonel bir yardım aldınız mı veya güvendiğiniz birileriyle bu durumu konuştunuz mu? Bunlar ciddi ve bir yardım almanız gereken konular.

Sadece söylemeliyim ki kendinizi tanımaya başlayarak, kendinizle barışarak ve kendinize nazik davranarak işe başlayın. Hayatta bize dayattıkları gibi her şeyi 'başarmak' zorunda değiliz, idealleri gibi olmak zorunda değiliz. Bazen kendi ideallerimiz gibi bile olmak zorunda değiliz. Her şeyden önce insan olduğunuzu unutmamalısınız. Kötü hissetmek de en az iyi hissetmek kadar insancıl bir durum. Demem o ki ''Neden diğer insanlar gibi mutlu değilim?'' diye sakın kendinize yüklenmeyin.

Şiddete ve istismara maruz kalmanız sizin suçunuz değil. Kötü bir çocukluk yaşamanız sizin suçunuz, müdahale edebileceğin şeyler değildi. Bunlara maruz kalan insanlar içten içe bunun kendi suçu olduğunu düşünür, kötü hisseder. Asıl kötü hissetmesi gereken, toplumdan dışlanması gereken insanlar bu istismara ve şiddete sebep olanlardır. Utanmanıza asla bir sebep olmamalı.

Çok hassas konular olduğu için ne denir bilemiyorum ama bu süreçte kendinizi yalnız hissetmemeniz, duygu ve düşüncelerinizi birine açmanız, birinin size yoldaş olması çok önemli. Güvendiğiniz birisi var mı çevrenizde sizi dileyecek ve yardımcı olacak?

Yaşadığınız durumu geride bırakamamanizin asıl nedeni anne ve abiniz. İkisede size iyi gelmiyor. Önce bir tedavi olun. Sonra bir işe girip ikisinden uzaklaşın. Gerekmedikçe ikisiyle de muhatap olmayın.

Size çok sarılmak istedim yaşadığınız her şey çok zor,zor kelimesi bile asla karşılamaz travmalarınızı,lütfen hayata tutunun bir hobidir bir kitapdır herhangi bir şeydir sevdiğiniz ne varsa ona sarılın ,size geçecek diye yalan söyleyemem çünkü yaşadıklarınızın silinmeyeceğini biliyorum ama hafifleyeceğinize inanın

İnsan doğduğu yeri evi aileyi seçemiyor ne yazık ki ,sizin tek kurtarıcınız yine sizsiniz,yolunuz çiçek bahçesi gibi olsun inşallah,yüreğinize hafiflik diliyorum

kimsem yok

Canım benim bazen bitti dediğimiz yerden başlar hayat , önce geçmişten sıyrıl bu senin hayatın ve yeni bir yön çiz kendine 2 yıllık dializ falan okusan birçok yerde iş bulabilirsin aynı zamanda çalışırsın kendini bırakma önünde uzun bir yol var umarım karşına hep iyi güzel insanlar çıkar

Yaşadıklarının çoğunu ben de yaşadım
Çok zor gerçekten taciz ve tecavüz hepsinden zor bir durum ne kadar duş alsan da geçmez o durum aklından hiç çıkmıyor
Birde aile için olursa daha da insan bu duruma dayanamıyor zihninde hiç çıkmıyor
Bunlar unutulacak şeyler degil
Ben bundan önce ailevi soru sorduğumda
Çoğu kişi sadece okul oku diyordu bu durum beni çok sinirlendiriyordu açıkçası şu 2 gündür daha da çok anladım bu durumu eğitim yeni bir hayat için büyük bir payı var
Eğitimin nasıl ? Okul okuya bilirmisin
Oku gerçekten hayatını kurtarırsın
Umutsuz gelir gerçekten şahsen bundan önce böyle dediklerinde kızıyordum ama anladım

Kimsenin hayatı güzel değil ailesi iyi olanların da dertleri çok uzaktan göründüğü gibi hiç değil
Hayat bittiği yerden başlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…