ölseydim daha iyi

bazen biz kadınlar söylenleri farklı yerden algılıyoruz.eşiniz umre ye gitmiş ne güzel...bence size öyle demek istememiştir.hem görücü usulü evlenmişsin,sırılsıklam aşık olarak değil.adam da sizi tanıdıkça sevmiştir ne var bunda.şuan mutlu musun gerisi önemli değil.geçmişi eşeleyip bulandırmayın..bunlar problem,dert değil.

millet afrika da açlık,sefalet,yoksulluk çekiyorken bir yuvaları bile yokken sizi bu düşündükleriniz çok boş ve anlamsız şeyler.neymiş eşim bana seni önceden sevmiyordum sonradan sevdim dedi.ne güzel işte eşiniz dürüst davranabilmiş ve size açıkça ne düşündüğü söyleyebilmiş...Allah selamet versin hepimize inşallah

Merhaba arkadaşım,

Eşiniz Ümre'ye neden tek başına gitti, bunu tam anlayamadım. Çalışıyorsanız eğer, sizin de gidebileceğiniz bir zamanda gidebilirdi diye düşünüyorum.. Ailesiyle mi gitti?... Veyahut, siz mi gitmek istemediniz?..

Size koşullu bir önerme ile cevap vermesinin altında yatan neden düşündürücü.. "Sen beni çok seviyorsun diye..." Çok kelimesi maksatlı kullanılmış... Gururlu bir eşiniz mi var? Daha önce hiç ilişkisi olmuş mu? Ya da terkedilmiş mi? Böyle hikayeleri olup olmadığını biliyor musunuz, bilmiyorum...

Veyahut, görücü usulü aşamasında sanırım aile büyüklerinin dayatması ile evlendirilmiş olabilir. Önyargılı bir şekilde bu evliliğe başlamış ve ilk etapta sizi sevmek, size alışmak için kendini zorlamış da olabilir... Ve fakat sonrasında sizin doğallığınızdan, ona hissettirdiğiniz kuvvetli sevginin oluşturduğu bağımlılıktan sizi sevmeye başlamış olabilir.. Bu çok normal.. Bana tek normal gelmeyen;

"Başlarda seni sevmiyordum" cümlesi... Bir insan sevmediği biri ile neden veya hangi nedenlerle evlenir?.. Eşinizin karakterine göre bu sorulara doğru yanıt verilebilir. Bu da aslında kiminle evli olduğunuza dair size kuvvetli ipuçları verir... Ancak cevaplarını aldığınız zaman tavır almanızı tavsiye edebilirim. İyi niyet de olabilir altında çünkü.. Bu bilinemez şu an ki durumda...

Bir de şu;

"Sen beni çok seviyorsun diye ben de seni seviyor ve özlüyorum"... Bu cümlede çok sevilmiş olmak hissiyatından neyi kast ediyor? Evliliğinizde sevginizi nasıl belli edersiniz eşinize? Tartışmalarda hep alttan mı alırsınız? Ailesine kendi ailenizmiş gibi mi davranırsınız.. Çok mu özgür bırakırsınız... Asla ters laf mı çevirmezsiniz? Nasıl bir sevgiden bahsediyoruz... Zira sizi sevmesi onun bu sevgi algısına bağlı... Biraz ince bir iplik gibi geldi bana, kopmasın umarım...

Bu sorulara kendi içinizde bir cevap verin...
O vakit doğru olanı göreceğinizden eminim...

Allah eşinize Ümresinde akıl ve fikir ihsan etsin...

Huzurlu ve mutlu bir yuva dileklerimle,
Selamlar,

Eşim ve ailesi gitti ben kızım var diye gitmedim ama gecen sene hamileyken gitmiştim
Altan alma gibi bir huyum yoktur ama sevgimi ona sürekli söyleyerek her dediğni kabul ederek belli ederim belkimde bu soruyu eşime sormak lazim geçmişte bir birlikteliği olmamıs ama birini çok sevmiş ortaokuldayken

Arkadaşım aşk evliliği yapmamışsın görücü usulü evliliklerde bi arada yaşayınca birbirine karşı aşk,sevgi doğuyo eşini sevdiğine göre demekki mutlu ediyor seni.eşin kendini biraz yanlış ifade etmiş.hemen elimde olsa ayrılırdım demek ne demek anlamadım:26: Bu kadar basite almayın evlilikleri bak ne güzel eşin umrede bol bol dua edin birbirinize kızınızda varmış allah yuvanıza huzur ve mutluluk versin

iyi de zaten görücü usulü evlilikte nasıl ilk başta sevsinki seni. Hoşlanmıştır evlenmişsiniz sonuçta gün geçtikçe de sevmeye başlamıştır seni sende sevdiğin için. Sen sevmeseydin belki onda karşı tepki yapacaktı oda sevemicekti seni . Böyle demek istemiştir bence. erkekler pek konuşmayı bilmez bazıları :)

Son düzenleme:
hepsi odun bunların... ben anlamıyorum hani şu kadın gönlünden anlayan değer veren düşünceli kibar erkeklere ne oldu nesli tükendi herhalde.. ortalık silme odun dolu. aldırma arkadaşım çek kendini azıcık

eşinin oraya gitme amacı ibadettir.eşinin heralde ordaki ortamdan dolayı duyguları iyice depreşti galiba.yani eşin biraz ibadetten uzaklaşmış gibi başka şeylerimi sorgulamaya başlamış.eşiniz aradığında sadece sen nasılsın,kızım nasıl diye sorabilirdi.sen seviyorsun,ben sevmiyorum tarzı şeyler ordaki manevi duyguları yok eder ve şu an kırgınsınız ve eşinizin Allah katında bu ibadeti ne kadar kabul olur bilmiyorum çünkü arkada kırgın bir eş bırakmış....

görücü usulü evlilik adı üstünde tabi ki severek evlenmyceksn zamanla seviceksn

Ya çoğu arkadaş bunu yazms ben görücü usulü derken eski zamanlarda ki görücü usulünden bahsetmiyorum tanıştırıldık nisan dönemimizde birbirimizi yakından tanıdık ikimizde kabul ettik ve evlendik yani benim anlamadığım sevmeseydin neden kabul ettin o güzel balayı günlerimizde neden güzel vakitler geçirdik ve şimdi bana o zamanlar seni sevmiyordum diyosun resmen bir yalan üzerine yürümüş evliliğimiz şimdi de bakmış ben kendisini çok seviyorum e bari ben de seveyim yazık anlamına getiriyor

adı üstünde görücü usülü evlilik bu. görüyorsun evleniyorsun sonradan seviyorsun.
dua et sonradan sevmiş.bu sekilde evlenip ısınamadım diyenler de var.

tabiki görücü usulü evlilikte nişanlanma süresi oluyor. nişanlılar birbirlerini tanıyor.
tanıyor diye bunun adı farklı bir şey olmuyor ki.severek evlenenlerde hop diye evlenmiyor onlarda nişanlı kalıyor.velhasıl herşey aynı eve girince
belli oluyor.
sen çok fevrisin bunu söyledi diye boşanırdım denmez. açık dillilikle bir arkadaş gibi
dün böyleydi bu gün böyle demiş. önemli olan bu gün.
hani bir mantık cerçevesi birde duygusallık çercevesi vardır ya. insanlar hayata farklı cevcevelerden bakıyorlar.
duygusal cerceveden bakınca cok abes gibi duruyor. ama bende hayata mantık cercevesinden bakan biri olarak
normal buldum. bende söyleyebilirim karşımdaki bozulursa da anlam veremem neden bozulduğuna

ama bunda bişi yok ki çok alınganlık yapmışsın..görücü usulunde Allah zamanla sevgi koyuyor gerçekten de eşlerin kalbine..ve eşin de zaten bunu söylemiş ..zamanla sevmesi çok normal..il anda aşık oldum deseydi bence sen buna kızmalıydın ilk anda aşk diye bişi yoktur etkilenmek vardır..belli ki adam seni yavaş yavaş ama sağlam adımlarla sevmiş ve en iyisi de bu bence...çocukluk etme adam umredeymiş burnundan da getirme bence orayı lütfen...doğruyu söylemiş ve en önemlisi şuan seni seviyor...yalan mı deseymiş?!!

aynen bende böyle düşünüyorumönceden sevgisinden bu kadar emin değildi sanırım ama şimdi emin ve bunu seninle paylaşmak isteyip kaş yapıyım derken göz çıkarmış şimdi çok sevdiğini belirtmek isterken önceden sevmediğini söylemiş. yani akıl var mantık var adam böyle birşey söyleyecek olsa umreye gitmeyimi bekler ama araya özlem girince birde heycan yaptıysa eline yüzüne bulaşmış işte

bence biraz büuyütüyorsun canım.bende evlenirken eşime öyle aman aman aşık değildim,kafama yattığı için biraz da ısındığım için evlendim.Bi de beni çok seviyordu,ben de onun beni sevmesini sevdim.ama evlendkten sonra asıl manada tanıdığım için aşık oldum,şimdi gerçek sevginin ne olduğunu biliyorum.bence senin eşin de aynen bu durumu kastetmiş bence.takma kafana,sevinmelisin bile bu duruma.sevginiz gün geçtikçe artıyormuş bak daha ne olsun.ne büyük aşkla evlenip bir aya kalmaz aşk bitti diyenler var.sıkma canını gerçekten.

ha bide nefret ediyorum ondan demişsin.bazen sevdiğimizin en ufak olumsuz hareketi onun tüm iyi huylarını ve davranışlarını alıır götürür.Bence seninki de öyle bir durum.olaya güzel açılardan yaklaş,mutluluğun artsın tavsiyem budur canım

söylerken çok ciddiydi zaten bugüne kadar hiç beni düşünmemistir bencildir küssek kesinlikle gelip gönlümü almaz artık nefret ediyorum kendisinden

boşuna nefret edeceksiniz.çünkü elimde olsa ayrılırdım demişsiniz.ayrılmayacaksanız eşinizin dediklerini unutup evliliğinize devam edeceksiniz baska yolu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…