• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüm hak miras helal icra gerçek..

AlisVolatPropriis

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
921
1.025
113
Sevgili avukat arkadaşlara bir sorum olacak, annemle babam 10 yıl önce kelepire bahçeli ev denk getirmişlerdi şuan ederi 1 milyonun uzerinde, babamın borclarindan annem eve icra gelecek bu evde gidecek elimizden diye cok korkuyor ve evi 2 kardesimle benim üzerimize yapmak istiyor. Prosedür nedir tam olarak 🙏🏾

Evde şuan oturuyorlarsa ve tek evleri o evse icra iflas kanunu madde 82/12'ye göre eviniz 'borçlunun haline münasip evi' tanımında yer alır ve haczedilemez. Eğer belirttiğim şartlar sağlanmıyorsa tapuda normal bir devir işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Evde şuan oturuyorlarsa ve tek evleri o evse icra iflas kanunu madde 82/12'ye göre eviniz 'borçlunun haline münasip evi' tanımında yer alır ve haczedilemez. Eğer belirttiğim şartlar sağlanmıyorsa tapuda normal bir devir işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Tek ev o, o evde oturuluyor ama kredi borcunun bitmesine 2 yıl var

Yok ev kredisi sadece. Üzerimize almak icin kredi cektikten sonra mı devir islemini halletmemiz gerekiyor tapu annemle babam uzerine
Burada ne sormak istediğinizi anlayamadım ama şöyle söyleyeyim; bir yerden ev almak amacıyla kredi çekmişseniz, yani o parayı olduğu gibi ev almaya harcamışsanız kanuna göre haline münasip eviniz olsa dahi, ikamet ettiğiniz elinizdeki tek ev olsa dahi haczedilebilir. Kanunun böyle bir istisnası var.

Tabi borcun miktarına göre değişir, her borçta evin kendisine haciz gelmez.

Evin devrine gelirsek şuan ev tapuda kimin üzerindeyse o kişi ve devretmek istedikleri kişiler tapu dairesine gidecek, satış işlemini bizzat orada memurun önünde gerçekleştirecekler.

Kocam icra müdürü ona sordum diyor ki haline münhasır değil. İcra gelirse satılır. Haline münhasır ev olduğu itirazında bulunulsa dahi evin ihale bedelinden bir miktar para ayrılır( haline münhasır ev alabilmesi için)

Özet olarak bir milyonluk ev haline münhasır olamazmış

Kocam icra müdürü ona sordum diyor ki haline münhasır değil. İcra gelirse satılır. Haline münhasır ev olduğu itirazında bulunulsa dahi evin ihale bedelinden bir miktar para ayrılır( haline münhasır ev alabilmesi için)

Özet olarak bir milyonluk ev haline münhasır olamazmış
Fiyatını hic göz önünde bulundurmamıştım buradaki olaya göre 1 milyonluk ev haline münasip olmayabilir ama çok zengin biri için sosyal çevresine göre haline münasip olabilir, o da değişir. Yani kesinlikle 1 milyonluk ev haline münasip değildir demek de doğru değil.

Ama doğru diyorsunuz olayda haline münasip olmayabilir. Tabi bu eviniz kesin satılır demek de değil, borcun miktari da önemli.

Son düzenleme:
Hayır evin satılması degil, şimdi elimizde sadece bir ev var annem babamın borclarindan dolayı evi cocuklarinin üzerine geçirmek istiyor kredi borcu bittikten sonra mi bu devir islemini gerceklestirebiliriz

Hayır evin satılması degil, şimdi elimizde sadece bir ev var annem babamın borclarindan dolayı evi cocuklarinin üzerine geçirmek istiyor kredi borcu bittikten sonra mi bu devir islemini gerceklestirebiliriz
Kredi borcu yüzünden eve haciz gelmediyse, şuan ev hacizli durumda değilse, ev üzerinde bir ipotek yoksa mevcut kredi borcu devir işlemini etkilemez diye düşünüyorum. Bitmesini beklemek gerekmez.

Back
X