Ölüm her şeyi affettirir mi?

Benim yengem de öyle. Abim de ona uyup bizi terketti. Boşandılar yeniden evlendiler.
Çocuklar bizi seviyor ama anneleri izin vermediği için görüşemiyoruz.

Allah korusun ölse üzülürüm sanırım.

Bu kadın hastayken de insafa gelmediyse ve çocuklarını babalarına ve ailesine yönlendirmediyse o insan için çok da iyi şeyler düşünmem.

Öldüğü için asla üzülmediğim ve hakkımı helal etmediğim biri var. Hiç de kendimi kindar ve kötü diye tanımlamam..

Ölüm çok acı, size ve yeğenlerinize sabırlar diliyorum, evet ölüm acı ama canınızı yakan birinin yaptıklarını unutmak da çok zor, kan bağınız olsa ölüm ancak o zaman hafifletebilirdi birşeyleri ama şu an abinizin eski eşini öldü diye onu affedemiyor olmanız anormal değil bence. Ben olsam bana yaşatılan sıkıntıları unutamazdım.

Bazı kisiler var bana etmediklerini birakmayan hatta birisi benle dalga gecip ölmemi bile istemisti o kadar lanet bir tip. Ölse uzulur muyum asla uzulmem cok sey yasatti daha fazla kimseyi uzmeden defolup gittigini dusunurum. Sadece öldugunu duysam sasiririm cunku ölmeyecek gibi yasayip cok sey yapti.

Bence insan sadece kan bagi olan yakin kisilerde o uzuntuyu duyabilir ama benimki gibi dıs kapinin mandali tiplerde ve cok haksizliga ugramissa uzuntu yasayacagini sanmam.

Bende en çok buna kızıyorum 6 ay hastalık çekmiş bari o zaman deseydi babanıza,dedenize,babannenize gidin aranızı düzeltin diye.Küçük olan bi yandan babasının yanına gelmek istiyor bir yandan da anneannesi üzülür,kızar,kırılır diye düşünüp gelmek istemiyor.

Bence unutulmaz. Hepimiz öleceğiz sadece kadın ölümlü değil ki bu dünyada.

Yeğenlerinize sahip çıkın bence davet edin gezmeye götürün. İnsanın ailesi gibi hiç bir şey yok bu hayatta. Asla bişeyler için geç değil

Benzerlerini yaşadım ve asla icim soğumadı. Yakin zamanda dayim öldü. Cenazesine gitmedim- ayni şekilde teyzem öldü onunda cenazesine gitmedim ve sadece eşini aradim bassagligi diledim (cok iyi bir insan olduğu için). Öldüler diye badem gözlü olmadılar benim icin.
Sizin için durum daha kötü resmen abinin cocuklarindan mahrum kalmışsın.
Benim eniştem buna sebep olsa kendi elimle yollarim diğer tarafa sen yine gelini rahmetle anıyorsun.
Eşin galiba hic aile ici sorun görmemiş. Boştan salliyor. Kendi yeğenlerinden mahrum kalsa acaba ne derdi?

Dune kadar sevmediginiz hatta ofkenelendiginiz birini, öldü diye bir anda ne sevmeye baslayabilirsiniz ne de size o zamana kadar cektirdiklerini bir anda unutabilirsiniz. Bence hisleriniz normal.

Bence şu aşamada abinizin ve anne babanızın gidip karşı tarafla konuşması gerekiyor. Çocuklar da dahil..
Geçmiş yılları telafi etmek ancak böyle mümkün.

bi akrabamız öldü cenazesine bile gitmedim

duyunca gebersin tabi çok bile yaşadı bu dünyada oksijen israfı yapmasına gerek yoktu demiştim

böyle dediğim için suçlu değilim o bunları hissettirdiği için suçlu

inşallah öbür dünya vardır

herkesin ettiği kötülüklerin yanına kar kalmamasını çok isterim

durup dururkenmi kadın sizden ve ailenizden nefret etti erkek ailelerinde şöyle bi durum var bişey yapmadık ama bize şunu yaptılar, bence öyle değil acaba eşiyle anlaşamamasında taraf oldunuzmu yapıcı olmak yerine yıkıcımı oldunuz klasik kaynana gelin görümce çekişmelerimi oldu

Tek suçlu kadın değil abiniz müsaade ettiği için kadın bu kadar ileri gidebilmiş. Silah dayamadı sonuçta abinizin kafasına. Sorunuza gelirsek hayır ölüm her şeyi unutturmaz. Bu dünyada adalet olmadığı için öteki dünyada yakasından tutup hesap soracağım şahıslar var. Ben yaşarken öldüklerini duysam bile nötr olurum onlara karşı. Hesabım mahşerde hepsiyle.

Çocuklar neden baba ile gorusmuyor fazla? Bence içinizde kizginlikta varsa ölünün arkasından konuşmayın..giden gitti yinede Allah rahmet eylesin

Ben affetmem sanırım. Hatta yaptığını düzeltmeden bu dünyadan gittiği için daha çok kızarım

Biz hiç bir zaman kaynana-gelin ya da gelin-görümce olmadık ki.
Evlendiğinin ertesi günü gitti ve bir daha kapımıza basmadı.
Yıllarca çok sorguladım annemi 'ne yaptın/yaptınız da bu böyle oldu diye' yeminler etti annem kendi gelmedi,konuşmadı,bizi istemedi, biz hiç bişey yapmadık diye.

Allah gunahlarini affetsin. Sanmiyorum affedebilecegimi yada guzel konusacagimi ama iyi konusmasanda olenin arkasindan kotu konusulmaz sadece bi cizgi cek uzerine gitsin yaptiklarinin hesabi ona kesilecek zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…