Ölüm her şeyi affettirir mi?

Evet eşim çok rahat ve huzurlu bir ailede büyümüş.O yüzden tepkimi anlayamıyor anlam veremiyor.

Dedem öldüğünde bayağı rahatladık.
Geberdi gitti çok şükür.
Rahmet bile okumam arkasından.
Bunu görünce aklıma geldi.
Ben de babaanneme hiç acımadım.
Hastayken haber gönderdi ama gitmedim. Ölünce de üzülmedim.

Öldüğü zaman bi gram üzülmeyeceğim insanlar var. Bana ne ölüm ne de başka birşey yapılanları unutulmaz.

Çok benzerini yaşadım kesinlikle ne unuttum ne affettim
kaç yıl oldu öldüler (bir kişi değil) hala aklıma geldikçe affedemiyorum maalesef

Hepimiz öleceğiz. Her ölenin arkasından üzülsek yaşayamayiz heralde. İnsan hiç iletişiminin ve yakınlığının olmadığı birinin arkasından üzülmedi diye vicdansız olmaz bence. Ben böyle bir durumda çocuklara üzülürüm.

Allah rahmet eylesin dersin ama size yaşatilandan sonra yas tutmanızı beklenmez. Abi.kardeş. anne.baba olsa küste olsa insan üzülür ama.

Affetmek zorla yapılacak bir şey değil, affedemiyorsanız affedemiyorsunuzdur. Kendinizi zorlamayın. Bu sizi kötü biri yapmaz.

sağ veya ölü birini affedip affetmemeniz neyi değiştirir ki?

Affettirmez. Sonuna kadar haklisin bizim de boyle bir gelinimiz var tam bir yilan pislik. Kin tutma da uzulmede. Üzulmek zorunda degilsin. Senin aileni karıştırmış sonucta. Yegenlerinle yabanci olmussunuz.
Bizim gelinde ayni barisiiz bir ay bize gelir giderler biz gitmeyizde evlerine sirf rahatlari bozulmasin diye 2. Ay ortaligi karistirir abimi bize karsi kiskirtir ortada hic sebeb yokken bir buçuk iki sene kuserler gelmezler 10 senelik evli kendi ailesi evinden cikmaz bizi 5 dk agirlamak istemez 5 dk da elli tane laf sokar. Tam bir yilan.
Ne üzuleceksin sizi kurtarmis Allah darisi bizim basimiza parcaladi ailemizi resmen.

valla ben halamın yüzünden sebepsiz yere çok dayak yedim
öldü
ama her hala muhabbeti oldugunda yattıgı yerde ters dönsün inşallah diyorum ,

ben çokta affedilir diye düşünmüyorum

Bunu görünce aklıma geldi.
Ben de babaanneme hiç acımadım.
Hastayken haber gönderdi ama gitmedim. Ölünce de üzülmedim.
Üzülünecek insanlar için üzülüyoruz zaten. 1.5 sene oldu ablam vefat edeli. Halâ tedavi görüyorum,kabullenemiyorum. Avazımın çıktığı kadar bağırmak istiyorum her aklıma geldiğinde. Arkasından yas tutulacak insanlar canımızı acıtıyor işte.
Ama mesela dün bir video izledim,isterim ki o adamı paramparça etsinler.
Kendi halinde duran kediyi süpürge sopasıyla felç etti. Kanım döndü,midem bulandı.
"Şiddeti şiddetle çözemeyiz" artık çok saçma geliyor bana.
Bu kadar hümanistçe düşünmek ahmaklık.
İnsanlar çıldırmış,bir şekilde dizginlenmeleri gerekiyor. Caniyse,topluma zararlıysa geberip gitmeli.

Benzer bir olay yasadim.Cok kotuluk yapan biri oldu.telefondan aldim haberi.Benim bile beklemedigim bir tepki gosterdim.Tebessum ettim.Artik kimseye zarar veremiycek olmasiydi belkide tebessum ettiren.Kotu insanlar oluncede kotulukleriyle anilir.Bence haklisiniz.

Affettirmez bence ama Allah rahmet eylesin deyip konuyu kapamak en dogrusu sanirim. Icinizden gelmiyor zaten ne diye yas tutasiniz ama ölmuşün arkasindan da konuşulmaz.

İnsandan insana değişir, birde ölen kişinin karşı tarafa ettiği kötülüklere de bağlıdır affedip affetmemek. Neticede ölmüş ve artık bu dünyada yok, kırgın olsanız veya affetseniz de birşey değişmeyecek. Ben olsam mesala arkasından konuşmam, beddua etmem ama bana zamanında çok kötülük ettiyse herşeyi de unutamam. Fakat doğruya doğru;ölüm hepimizin başına gelecek, bunu bilincinde yaşamamız herkesin hayrına olacaktır.

Esimin annesinin vefatinda sizinle ayni duygulari hissettim.nefret etmiyordum ama cok kirgindim.ve kavgayi yarim birakip giden sen kazandin diyen bir cocuk gibiydi gozumde.esimle gecen gun konusurken ne hissettigimi sordu soyledim kavga bitti deddim cunku annen yok artik ve ben uzgunum keske yasasaydi kavga etseydik.fakat kucuk ablam var oz ondan nefret ediyorum mesela olse uzulmem eminim buna

Affedemem öyle kolay değil hele de siz yeğenlerden mahrum kalmıssınız 2 kişi dışında insanlarda etkilenmiş

Ama okuyunca aklıma başka bir hikayem geldi. Yıllar önce mahalle fırınında kötü bir olay yaşamıştım, ve çok üzülmüştüm, ev kalabalıktı sayıyı fazla almak istedim, oda yanlış anlayıp başkasına alıyorum zannedip itiraz etti, ramazan kuyrugu var ama kuyruk dolu bende 2 değilde 5 6 tane istiyorum. Çok bağırdı o an çok üzüldüm, ardıma da itiraz edecek savunacak erkek yoktu. Aradan belki 1o yıl geçti bir daha oraya gitmedik. Bir gün fırının önünden geçerken amaan 3 günlük dünya, ben affettim sende affet Allahım dedim.Ertesi gün haberlerde adamın o saatlerde hastahaneye kaldırıldığını ve öldüğünü ögrendim. Çok garip hissetmiştim. Benim o an öyle hissetmem, adamın son andada olsa helallik almış olması.
Sonra fırına gidip anlatmıştım, abisi çok tuhaf oldu gözleri doldu ve iyki gelip anlattın dedi.
Affetmek ne olursa olsun içinizden gelir, siz istesenizde affedemezseniz bazen insan yapamaz. Bundan sonrasına bakmaya çalışın. Çok takmamaya çalışın.

bazi seyler unutulmaz
ölüm bazen öz anne babanizi bile affetmeniz icin yeterli olmaz
mekani cennet olsun allah gunahlarini affetsin denir hak helal edilir ama bazi yapilanlari unutmak icin yeterli bir sebep degil olmek bence
zaten affedilmeyi bekleyen insan olmeden once arar bi helallik ister ne bileyim aniden olmediyse yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…