Son cümlelerine katılıyorum.Üzülünecek insanlar için üzülüyoruz zaten. 1.5 sene oldu ablam vefat edeli. Halâ tedavi görüyorum,kabullenemiyorum. Avazımın çıktığı kadar bağırmak istiyorum her aklıma geldiğinde. Arkasından yas tutulacak insanlar canımızı acıtıyor işte.
Ama mesela dün bir video izledim,isterim ki o adamı paramparça etsinler.
Kendi halinde duran kediyi süpürge sopasıyla felç etti. Kanım döndü,midem bulandı.
"Şiddeti şiddetle çözemeyiz" artık çok saçma geliyor bana.
Bu kadar hümanistçe düşünmek ahmaklık.
İnsanlar çıldırmış,bir şekilde dizginlenmeleri gerekiyor. Caniyse,topluma zararlıysa geberip gitmeli.
Evet eşim çok rahat ve huzurlu bir ailede büyümüş.O yüzden tepkimi anlayamıyor anlam veremiyor.
Affettirmiyor canım ya bı anlık üzüntü oluyor da yine insanın aklına yasattiklari geliyorMerhaba güzel kadınlar;
Sorum tıpkı başlıktaki gibi.Sevmediğiniz birinin ölmesi ona karşı bütün duygularınızı iyiye çevirir mi?
Şöyle anlatayım ;
Büyük abim 22 yıl önce evlendi.3 tane oğlu var(Şuan 15 - 18 - 21 yaşlarında).18 yıl evli kalıp boşandılar.
Evlendiği kadın ilk günden son güne kadar sırf ailemi beğenmediği için çocukları bize göstermedi,abimi de bize yollamamak için elinden geleni yaptı.Abimle aramızı bozdu çocukları bize karşı nefretle büyüttü.Ve geçen hafta o kadın (yani eski gelinimiz) ÖLDÜ.45 yaşındaydı.Allah taksiratını affetsin.
Duyunca yeğenlerimin hepsini de aradık.Baş sağlığı diledik.İstedikleri zaman yanlarında olacağımızı belirttik.
Yeğenlerimden sadece en küçük olanıyla görüşüyoruz.O da babasının yanına gelip giderken son 3 senede samimi olduk ve bize çok bağlandı çok seviyor hepimizi de.
Kadının öldüğünü duyunca şok geçirdik hasta olduğunu bilmiyorduk.Çok üzüldük çok ağladık ama sadece çocuklar annesiz kaldı diye.Anneannesigilde büyüdüler hepside.Şimdi anneleri öldü babalarıyla görüşmüyorlar ne bileyim çok üzülüyorum çocuklara.
Ben kendi şahsım adına o kadından nefret etmedim ama çok kızdım.Evimizi yıllarca bilerek huzursuz ettiği için , abimin diğer abla ve abimle arasını hep bozduğu için , annemi yıllarca ağlattığı için.Ve öldükten sonra daha çok kızdım çocukları böyle aralıkta/ortalıkta/iki arada bi derede bırakıp gittiği için.
Her neyse....
Şimdi gelelim asıl sıkıntıma.Eşim duyunca çok üzüldü gencecik kadın yazık vs. diye.Benim kadına üzülmediğimi gördükçe kızıyor bana sen nasıl vicdansızsın geçmişte ne yaptıysa yaptı öldükten sonra her şey unutulur sen hala kızıyorsun diye.
Siz benim ya da bizim yerimizde olsanız unutur muydunuz her şeyi?
Ölüm her şeyi affettirir mi sizce?
Ayyyy tüylerim diken diken oldu.Benze bir olayı bende yaşadım.Babannem bana çok çektirdi.Ailede dikkat çeken bir kızdım.Bana resmen psikolojik işkence uyguladı.Amaci yabancıyla evlenmemek.Anneme ve bana yaptıklarını anlatamam.Yillar geçti ben evlendim,evliliğimin beş altıncı yılında vefat etti.Allahim ben her Allah'ın günü rüyamda gördüm.Ama yuzu simsiyah ve hep yalvarmakli.Ama affedemiyordum.Bir gün gene görünce gece kalkıp Allah'ım ben affettim sende affet dedim bir dahada görmedim rüyamda.En basiti ortaokulda satranç kursuna yazdırmıştı beni öğretmenim.Babannem bunu duyunca babamı nasıl doldurduysa bir güzel dayak yemiştim .Babam döverkende nasıl sen okulda kumar oynamaya yazılırsin diyordu.Cahilligi siz düşünün.Amannnn neyseölen öldü yapalım.Yasadigimiz kötü şeyleri unutmali,hayattan zevk almaliyizAffedemem öyle kolay değil hele de siz yeğenlerden mahrum kalmıssınız 2 kişi dışında insanlarda etkilenmiş
Ama okuyunca aklıma başka bir hikayem geldi. Yıllar önce mahalle fırınında kötü bir olay yaşamıştım, ve çok üzülmüştüm, ev kalabalıktı sayıyı fazla almak istedim, oda yanlış anlayıp başkasına alıyorum zannedip itiraz etti, ramazan kuyrugu var ama kuyruk dolu bende 2 değilde 5 6 tane istiyorum. Çok bağırdı o an çok üzüldüm, ardıma da itiraz edecek savunacak erkek yoktu. Aradan belki 1o yıl geçti bir daha oraya gitmedik. Bir gün fırının önünden geçerken amaan 3 günlük dünya, ben affettim sende affet Allahım dedim.Ertesi gün haberlerde adamın o saatlerde hastahaneye kaldırıldığını ve öldüğünü ögrendim. Çok garip hissetmiştim. Benim o an öyle hissetmem, adamın son andada olsa helallik almış olması.
Sonra fırına gidip anlatmıştım, abisi çok tuhaf oldu gözleri doldu ve iyki gelip anlattın dedi.
Affetmek ne olursa olsun içinizden gelir, siz istesenizde affedemezseniz bazen insan yapamaz. Bundan sonrasına bakmaya çalışın. Çok takmamaya çalışın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?