Ölüm korkusu

amaaan ölmüş gitmişiz sanki toprağın altına girince onun farkında olacağız, sinir sistemimiz çoktan çökmüş olacak ve bilinçsiz bir yığın etten ibaret kalacağız, ben sadece eziyet çekerek ölmekten korkuyorum biraz:KK70:

Boğularak ölmekten çok korkuyorum ben.Su korkum var,ondan sanırım.Suratıma su dökse biri,onunla bile ölebilirim herhalde ..:) Ama her zaman “Allahım sevdiklerimin canını benden önce alma ”derim. Bu çok ağır olsa gerek..

Hemde nasıl,düşündükçe kalbimin çarpıntısından salllanıyorum sanki deprem olduğunu sanıyorum avizede falan gözüm hep , depremde ölmek yada deprem yada ölmek her türlü korkuyorum bu ikiliden

Bende de vardı bu korku zamanla azaldı olumden çok,ötesini düşünüyorum artık vicdanım rahat olmalı hatta bazen iyiki ölüm var diyorum ahiret inancımdan dolayı yoksa bu dünyayı çekilir kılan bir durum yok.kimsenin yaptığı yanına kar kalmicak
Ama en buyuk korkum çocuklarımın acısını yaşamak ara ara aklıma gelince ağlıyorum bu duruma dileğim kimseye evladını toprağa vermek nasip olmasin

Kendim gömülürken bilinç olmayacağını düşündüğümiçin sorun etmiyorum ama eşimi çukura koyup üstüne toprak attığımı düşünemiyorum. İçim daralıyor. Gözlerim doluyor. Kavga edince hemen aklıma geliyor. Kendi kendime diyorum tek başına bu eve girmek zorunda kaldığında bu konuların bir önemi olacak mı? Olmayacak. O zaman bitiyor bende kavga falan. Bakıyorum adama baya uzun boylu, bence çok yakışıklı. Hayır diyorum toprakta çürüyemez. Çürümemeli yani. Onu öyle gömülürken düşündükçe ben klostrofobiden klostrofobilere giriyorum. Ama kendimi düşününce sadece annem diyorum. Başka bir şey beni korkutmuyor. En gerçek o ağlar herhalde. İlginç bir şey bu ölüm. İnsana düşündürdükleri de ilginç.

(Allahü teâlâya yemin ederim ki, ölüm meleğini görmek, bin kılıç darbesinden daha şiddetlidir. Yine Allahü teâlâya yemin ederim ki, mümin bir kulun her damarı ölüm acısını duymadıkça, canı çıkmaz.) [Ebu Nuaym]

(Lezzetleri yok eden, ağız tadını bozan, ümitleri kıran ölümü çok anın! Ölümü darlıkta düşünen rahatlar. Bollukta düşünen, lüzumsuz işten, israftan kaçar kanaatkâr olur.)
[İ. Hibban]

Bir zatı çok övdüler. Orada bulunan Resulullah efendimiz, (O kimse ölümü hatırlar mı?) buyurdu. (Ölümden söz ettiğini duymadık) dediler. (Ölümü anmayan değerli olmaz) buyurdu. (İ.Ebiddünya)

Ruh ve beden beraber günah işledikleri için, kabir azabı da, her ikisine birden yapılacaktır. (El-Müstened)

Her ölünün ruhu, cesedine, bilmediğimiz bir halde bağlıdır. Ruhların kendi cesetlerine tesir ve tasarruf etmelerine ve kabirde bulunmalarına izin verilmiştir. Ölü kabirde çürüse de, ruhun bedenle olan bağlılığı bozulmaz. (El-mütekaddim)

En büyük korkum kabir azabı ve en büyük endişem acaba iman ile çene kapaya bilecek miyiz . Ya sonsuz hayat kaybedilecek ya kazanılacak . Rabbim kazananlardan eylesin .

Eklentiler

• indir.webp
    indir.webp
    6,2 KB · Görüntüleme: 24
Ölümden korkmuyorum da ama iki küçük çocuğum var. Ya onlar annesiz kalırsa diye aklıma geliyor. Allahtan tek dileyim onları büyütene kadar bana ömür vermesi. Az önce oğlum uyandı ağlayarak. Yatakta beni arıyor. Bana "yat" diye işaret etti. Ben yatınca gelip yanıma sokuldu hemen ve kollarımın arasında hemen uykuya daldı. O an gözlerim doldu "ya gün gelir uyanırda beni bulamazsa" diye. Kendime korkmuyorum, ama sevdiklerime korkarım

Ölümden bende korkuyorum cünkü neler olacagının farkındayım.azrailin canımı alması,kabir azabı,cehennem falan uffff
Bide işkence edilerek yada yangında ölmekten cok korkuyorum

sevimlihayalet101 sevimlihayalet101

Peki umit verici hadisleri neden paylasmadiniz onlar da var.

Korku ve umit arasinda olmak lazim tek kanatli uculmaz der Mevlana..

(Allahü teâlâ, hiç kimsenin hatırına gelmeyecek şekilde, günahkârları affeder.) [Beyheki]

(Ümmetim, ümmeti merhumedir, mukaddestir, mübarektir, kıyamette onlara azap yoktur. Azapları ancak dünyada aralarındaki fitnelerledir.) [Taberani, İbni Asakir]

Siz ve eşleriniz sevinç ve mutluluk içinde cennete giriniz. Onlarin etrafinda yiyecek ve içecekler altin tepsiler ve kadehlerle dolastirilir. Orada canlarin çektigi ve gözlerin hoslandigi hersey vardir. Siz orada ebedi olarak kalacaksiniz. (Zuhruf Suresi 71-73)

Ölüm kelimesi bile korkutucu.ama toprak atılacak diye değil bence çünkü bedenimiz sadece ruhumuzun giysisi.gömülen de ruh değil.sevdiklerimi kaybetmek korkusu oluyor bende bununla ilgili.ya da ben ölünce beni sevenler üzülecek zor olacak onlar için diye.ya da ölünce yanlız olacağım.daha değişik duygular,bilinmezlik olunca böyle oluyor sanırım.düşünmemek lazım

Back
X