• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ölüm korkusu

nihal_09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2014
45
5
28
32
İçimdeki olum korkusundan hiçbişey yapamıyorum :( Sanki her an olcekmişim gibi hissediyorum uyurken uyanabilcek miyim acaba diye uyuyorum.Hayatımı o kadar engelliyo ki hiçbişey yapamıyorum.Kendimi hep mezarda hayal ediyorum.hepimizin gunahları var ve korkuyorum.bunu neden yaşıyorum?lütfen bunu yasayan varsa bana yardımcı olabilir mi :(

herhangi bir rahatsızlığınız varmı peki ağrıyan bir yeriniz.ben midemden rahatsızlandığım zaman böyle korkularım vardı...ama böyle sorunlarınız yoksa psikolog görüşmesi yapın derim

Geçenlerde bana da cok oldu ama her yerde ölüm goruyordum, ruyamda ölüm görüyordum ve asiri korkmustum. Ve tevafuk eseri Eyüp Mezarliginin ordan geçerken bir mezar tasinda yazan yazı öyle ferahlatti ki. Öyle huzurla doldum ki çok şükür. Aynen şu yaziyordu:

" Ölüm güzel şey, budur perde ardindan haber
Hic güzel olmasaydi ölür müydü Peygamber?"

Maalesef korkunun ecele faydası yok gün olup olumu tadicaz yaptıklarımız la yuzlesicez...

Ama bu hayattaysak yasiyorsak herşeye devam edicegiz bunu takıntı edip herşeyden soyut yasamak insani dahada kötüye iter...

Bu düşünceleri çıkar hayatından eğer ciddi anlam da rahatsizsan kendin yenemiyeceksen destek almalisin mutlaka...

Yasayan ve atlatan biri varsa lütfen yardımcı olabilir mi

Canim belki etrafinda cok olen olduysa bundan etkilenmis olabilirsin. Insanin ister istemez aklina geliyor, bendede sevdiklerimi kaybetme korkusu var. Onlar olurse ben naparim diye. Oldukten sonra onlari gorebilcekmiyim diye. Bazi geceler hungur hungur agladigim bile oluyor. Bol bol dua et icini rahatlatmaya calis. Eger istersen destek al bence.

Psikiyatriye gidiyorum
Canim belki etrafinda cok olen olduysa bundan etkilenmis olabilirsin. Insanin ister istemez aklina geliyor, bendede sevdiklerimi kaybetme korkusu var. Onlar olurse ben naparim diye. Oldukten sonra onlari gorebilcekmiyim diye. Bazi geceler hungur hungur agladigim bile oluyor. Bol bol dua et icini rahatlatmaya calis. Eger istersen destek al bence.
Psikiyatriye gidiyorum ilaç kullanıyorum.temmuzda babannemi kaybettim.sonra komşumuz arkadasımın amcası etrafımda baska olumler ve genç olum oldu.bilmiyorum bu yüzden mi:'(

bendede olur ama hayatımı engelleyecek kadar değil geceleri olur genelde ölmekden ziyade mezardan ve hesap sorgu sualden korkarım . Ama bi ara aynı sizin gibi olmuştum hayatımdan hiç lezzet alamamaya ve sürekli ölüm fikri ile dolanmaya başlamıştım psikolojim alt üst olmuştu sanki atlattım şükür ..

Deste
Maalesef korkunun ecele faydası yok gün olup olumu tadicaz yaptıklarımız la yuzlesicez...

Ama bu hayattaysak yasiyorsak herşeye devam edicegiz bunu takıntı edip herşeyden soyut yasamak insani dahada kötüye iter...

Bu düşünceleri çıkar hayatından eğer ciddi anlam da rahatsizsan kendin yenemiyeceksen destek almalisin mutlaka...
Destek alıyorum :'(

H
Geçenlerde bana da cok oldu ama her yerde ölüm goruyordum, ruyamda ölüm görüyordum ve asiri korkmustum. Ve tevafuk eseri Eyüp Mezarliginin ordan geçerken bir mezar tasinda yazan yazı öyle ferahlatti ki. Öyle huzurla doldum ki çok şükür. Aynen şu yaziyordu:

" Ölüm güzel şey, budur perde ardindan haber
Hic güzel olmasaydi ölür müydü Peygamber?"
Haklısınız tabi ama korkuyorum

Basin sagolsun canim. Evet bu yuzden olabilir. Insan ister istemez dusunuyor. Her insan farkli bazilari cok kolay atlatiyor herseyi ama ben mesela cok duygusalim ve etrafimda vefaat eden olunca etkisinden kurtulamiyorum. Benimde sevdiklerimi kaybetme korkusu var. Insallah ustesinden gelirsin.

Psikiyatriye gidiyorum
Psikiyatriye gidiyorum ilaç kullanıyorum.temmuzda babannemi kaybettim.sonra komşumuz arkadasımın amcası etrafımda baska olumler ve genç olum oldu.bilmiyorum bu yüzden mi:'(

Basin sagolsun canim. Evet bu yuzden olabilir. Insan ister istemez dusunuyor. Her insan farkli bazilari cok kolay atlatiyor herseyi ama ben mesela cok duygusalim ve etrafimda vefaat eden olunca etkisinden kurtulamiyorum. Benimde sevdiklerimi kaybetme korkusu var. Insallah ustesinden gelirsin.
İnşallah teşekkür ederim canım

bendede olur ama hayatımı engelleyecek kadar değil geceleri olur genelde ölmekden ziyade mezardan ve hesap sorgu sualden korkarım . Ama bi ara aynı sizin gibi olmuştum hayatımdan hiç lezzet alamamaya ve sürekli ölüm fikri ile dolanmaya başlamıştım psikolojim alt üst olmuştu sanki atlattım şükür ..
Bende mezar ve hesaptan cok korkuyorum :(

İçimdeki olum korkusundan hiçbişey yapamıyorum :KK43: Sanki her an olcekmişim gibi hissediyorum uyurken uyanabilcek miyim acaba diye uyuyorum.Hayatımı o kadar engelliyo ki hiçbişey yapamıyorum.Kendimi hep mezarda hayal ediyorum.hepimizin gunahları var ve korkuyorum.bunu neden yaşıyorum?lütfen bunu yasayan varsa bana yardımcı olabilir mi :KK43:
panik atak var sende canım...

İlaç kullanıyorum psikiyatriye gidiyorum bunu yasayan biri yok mu olum korkusunu:KK43:
Ölüm korkusu herkeste zaman zaman kendisini gösterebilir, bu normal ama bunun dozu ve normal yaşantıyı ne kadar etkilediği önemli. Siz psikiyatriye gitmişsiniz sanırım, eğer imkanınız varsa ilaç tedavisini psikoterapi ile desteklemenizi tavsiye edebilirim. O zaman hem kaygınızın altında yatan gerçek nedeni farkedersiniz hem de daha çabuk kurtulursunuz bu durumdan.

Back
X