Neler hissettigini o kadar iyi anliyorum ki, heralde benden iyi kimse anlayamaz diye düsündüm.Cünkü bende care aradim hep ve cok arastirdim ,yardim bekledim,basina gelmeyenler anlayamaz bunu diye düsünüyorum. Su an cogu kisi panik atak diyor buna ama ilacla falan olacak gibi degil.Ben sana bana olanlari yazayim . Bundan tam 12 yil önce bir akrabimiz ,yasi sebebiyle vefat etmisti.Ölümü cok üzecek kadar bir samimiyetim yoktu, sonra ben annemle cenaze evine gittigimde ilk kez ölü görmüstüm o aksam.Korkmadim ama arka arkaya vefat haberleri geldi o ara hep.Sonra ister psikolojik deyin ister baska sey, birden korkmaya basladim.Öyle anlar oluyordu ki sanki birazdan bisey gelecek ve canimi alacak .Neler yapmadik ki saysam roman olur.Genelde gece olunca daha kötü oluyordu ,asla yalniz uyuyamazdim.Ama yanimda biri olsada o his gecmiyordu, her an ölebilirdim. öyle kötü bisey ki,kimse care olamiyordu, hep ayni laf psikolojiktir.Ama neyin psikolojisi bu ,gayet saglikliydim.Doktorlar birsey yok diyorlardi,hayatimda da olumsuz ,yolunda gitmeyen birsey yoktu.Hani tetikleyecek birsey de yoktu.Gece yatarken dua oku derdi herkes,okuyorum ama yine korkuyorum derdim.Dualar tasirdim üstümde, psikolog,psikiyatris hatta nörolog bile bisey bulamadi .
Bir defa korkarsan genelde ölü gördügünde olurmus ya da vefat haberlerinde,sonra seni korkuturlarmis.Bu herkeste ayni etkiyi yapmayabilir.Tek vurgulamak istedigim gercekten basina gelmeyen birinin anlayabilecegi bisey degil bu.Caresizlik o kadar kötü ki, herkes seni gecistiriyor,yok stres yok bilmem ne.Gece olunca derdim hep, ne güzel herkes korkmadan rahat rahat uyuyor.Hani biri sorsa tam olarak neden korkuyorsun, bilemiyorsun ,birazdan ölebilirsin ,ama bir gün ölecegiz cevabi yetmiyor.Hani kötü birsey olacagi ya da heyecanlandiginda karninda tuhaf bi his olur ya ,slklntl gibi ,kimi kelebekler ucuyor karnimda der,iste öyle bi his ve sonra korku.Yillar icinde bu kimi zaman artti kimi zaman azaldi,mesela 6 ay cok az korkuyordum ,sonra yine oluyordu.Son iki yildir olmuyor hic korkmuyorum,düzenli olarak namaz kiliyorum,10 yil sonra namazla gecti.
Bu demek degil ki doktora gitme ,sende herseyi dene ,belki kendiliginden gecer ,ama gecmezse bu yazdiklarimi hatirla.
Bir defa korkarsan genelde ölü gördügünde olurmus ya da vefat haberlerinde,sonra seni korkuturlarmis.Bu herkeste ayni etkiyi yapmayabilir.Tek vurgulamak istedigim gercekten basina gelmeyen birinin anlayabilecegi bisey degil bu.Caresizlik o kadar kötü ki, herkes seni gecistiriyor,yok stres yok bilmem ne.Gece olunca derdim hep, ne güzel herkes korkmadan rahat rahat uyuyor.Hani biri sorsa tam olarak neden korkuyorsun, bilemiyorsun ,birazdan ölebilirsin ,ama bir gün ölecegiz cevabi yetmiyor.Hani kötü birsey olacagi ya da heyecanlandiginda karninda tuhaf bi his olur ya ,slklntl gibi ,kimi kelebekler ucuyor karnimda der,iste öyle bi his ve sonra korku.Yillar icinde bu kimi zaman artti kimi zaman azaldi,mesela 6 ay cok az korkuyordum ,sonra yine oluyordu.Son iki yildir olmuyor hic korkmuyorum,düzenli olarak namaz kiliyorum,10 yil sonra namazla gecti.
Bu demek degil ki doktora gitme ,sende herseyi dene ,belki kendiliginden gecer ,ama gecmezse bu yazdiklarimi hatirla.