• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ölüm korkusu

ölüm Allah'ın emri, er yada geç hepimiz gideceğiz. bundan 100 sene sonra muhtemelen hepimiz topraktayız. önemli olan yaşadğıın anların kıymetini bilmek dünya ve sevdiklerin için en iyisini yapmak tabi kendin için de. sanırım sende psikolojik rahatsızlık varbir doktordan yardım al

1 haftadır aynı şeyleri bende yaşıyorum ççok kötüyüm heran biri ensmeden yapışacak gibi önceden sadece sevdiklerimi kaybetmekten korkardım hala korkularım var birde üzerine heran ölecekmişim gibi korku eklendi
Beni anlıyorsunuzdur o zaman gerçekten çok korkuyorum

ölüm Allah'ın emri, er yada geç hepimiz gideceğiz. bundan 100 sene sonra muhtemelen hepimiz topraktayız. önemli olan yaşadğıın anların kıymetini bilmek dünya ve sevdiklerin için en iyisini yapmak tabi kendin için de. sanırım sende psikolojik rahatsızlık varbir doktordan yardım al
İnşallah iyi olurum sağolun

Beni anlıyorsunuzdur o zaman gerçekten çok korkuyorum
çok iyi anlıyorm............ kalbim yerindne çıkacak gibi oluyor evde tek başımayken çok korkuyorum ağla ağla içim çıkıyor kocamın bendne başka kimi var diyorum onu nasıl budünyada tek başına bırakacğm diyorum kocam benden başkasını severmi benm yerimi kimler alır diyorum
ailem nasıl dayanır ben ölünce nasıl hesap vereceim diyorm kirli çamaşırı biriktirmedn yıkıyoru m arkamdan mahremimi kimse görmesin diyorum ağlıyorum eşimde kötü oluyor zavallım oda benmle beraber ağlıyor içime doğuyr ölücem diyorum eşiminde piskolojisi bozuldu benm yüzümden

Merak ettiğim acaba olcek miyim de hissediyorum yoksa psikolojik mi :KK43:
aynı şeyi bende merak ediyorum içime doğuyor sanki vaktimin az kaldığı piskolojktir inşalalh

Ben her gün olumu düşünüyorum.Sanki her an olcekmişim gibi :KK43:
bakin bu burdaki geyik konular gibi birsey degil cok onemli ve insanin hayat kalitesini cok kotu etkiliyor.kafanizi o konudan uzaklastirmaya calisin onu hatirlatacak ne varsa uzak durun.nezaman akliniza gelirse baska bir sey dusunmeye calisin,uyumadan once oluyorsa iyice uykunuz gelmeden yataga gitmeyin ki aradaki boslukta dusunmeyin,sizi anliyorum ben bu sekilde yapiyorum size de tavsiye ederim

Valla ben bi ara söyle kurtuldum mesela ben olum konulu haber izleyemiyordum haber izlemeye başladım öyle haberler okumadım eğer olum konuşuluyor bir yerde uzaklaştı ordan birde çalışıyorsun falan çok kurcalar aklını bir ilaç inmiştir ağır bir ilaç o kurtardı beni ama su an evdeyim o yüzden yine nuksetti ama bir dönem geçici olarak kurulmuştur ve inan seni çok iyi anlıyorum ranza da yatıyorum mezar gibi geliyordu bana kalbim sikisiyordu nefes alamıyorum etrafındaki insanlara bakıp olum gibi bir gerçek varken nasıl rahat yaşıyorlar diyordum kendime çok feci depresyonda hep aklımdaydi biri bana bir soru sorsa cevap veremiyordum çok berbat bir duygubu

Valla ben bi ara söyle kurtuldum mesela ben olum konulu haber izleyemiyordum haber izlemeye başladım öyle haberler okumadım eğer olum konuşuluyor bir yerde uzaklaştı ordan birde çalışıyorsun falan çok kurcalar aklını bir ilaç inmiştir ağır bir ilaç o kurtardı beni ama su an evdeyim o yüzden yine nuksetti ama bir dönem geçici olarak kurulmuştur ve inan seni çok iyi anlıyorum ranza da yatıyorum mezar gibi geliyordu bana kalbim sikisiyordu nefes alamıyorum etrafındaki insanlara bakıp olum gibi bir gerçek varken nasıl rahat yaşıyorlar diyordum kendime çok feci depresyonda hep aklımdaydi biri bana bir soru sorsa cevap veremiyordum çok berbat bir duygubu
Bana özelden yazabilir misiniz acaba

İçimdeki olum korkusundan hiçbişey yapamıyorum :KK43: Sanki her an olcekmişim gibi hissediyorum uyurken uyanabilcek miyim acaba diye uyuyorum.Hayatımı o kadar engelliyo ki hiçbişey yapamıyorum.Kendimi hep mezarda hayal ediyorum.hepimizin gunahları var ve korkuyorum.bunu neden yaşıyorum?lütfen bunu yasayan varsa bana yardımcı olabilir mi :KK43:
Namazını düzenli kılarsan vicdanının rahat etmediği bir şeyi yapmazsan zaten huzur bulursun hatta belli bi süre sonra Ölmek istersin. Ölüp Allah'a kavuşmak gerçek Dünya'ya ulaşmak..

İçimdeki olum korkusundan hiçbişey yapamıyorum :KK43: Sanki her an olcekmişim gibi hissediyorum uyurken uyanabilcek miyim acaba diye uyuyorum.Hayatımı o kadar engelliyo ki hiçbişey yapamıyorum.Kendimi hep mezarda hayal ediyorum.hepimizin gunahları var ve korkuyorum.bunu neden yaşıyorum?lütfen bunu yasayan varsa bana yardımcı olabilir mi :KK43:
Bir kaç yıl önce ananem ölmüştü ailedeki en küçüklerden biri Olduğum için belki de biraz çocuk.Herkes bana ve kardeşime ölüm normal bişi korkuyorsunuz değil mi gibi Şeyler söylüyordu.korktugmuzu sanıyorlardı belki de korkmamız gerekiyordu.yasımızda o kadar küçük değildik ve suan Anlamadığım bi şekilde seviniyordum ananem için .herkes gidecekti ha önce ha sonra .Ama şimdi özellikle ini Sınavına geçen sene girdim bu sene ünite başladım ve artık korkuyorum bir Şeylerden.Belki de dünyayla bu kadar bağlantılı olmak Allah'ı unutmak bu korkuyu artırıyor.Namaz kılmaktan iyi insan olup iyi düşünmekten başka çaremiz yok.Bi arkadaş Yazmış ben de çok beğendim ölüm güzel olmasaydı Ölür müydü peygamber.Canım kitap okursan da korkun azalır bence dediğim gibi namazlarında içinde rahatsa bi süre sonra bu fani Dünya'nın çabucak bitmesini bile istersin.

Insanlar ölüler ölünce uyanırlar diye bi kitap varmış internetten okuyabiliyor bi bk istersen ben de okuyorum şuan

hesap gününde sevapların günahlarından daha coksa cehenneme girmeden cennete gircez Allah ın izniyle :) bunu öğrendiğim günden beri ölüm beni korkutmuyor. çünkü cok şükür ki günahlarıma tövbe ediyorum, düzenli namaz kılıyorum,hayır yapmaya uğraşıyorum,dedikodu yapmamaya çalışıyorum,ve aileme iyi davranıyorum :)

çok günahlaım oldu ama rabbim af isteyen yok mu affedeyim buyuruyor o yüzden içim tam değil ama rahat sayılır tevbe ettiğim için :)

ben ölümden asla ve asla korkmuyorum. hatta bir an evvel ölmek isterim en hayırlı şekilde tabii. cunku dünyaya sınanmaya geldik. ve rabbim daha cok imtihan edecek. dünyanın kahrını cekmek kolay mı ? bence cok zor. o yüzden ölüm bence cok güzel bişey. Allah a kavuşma günü :)))

Bendede var aynı korku.ben genelde yakınlarımı kaybetmekten çok korkuyorum aklıma geldikçe dua ederim oonlar için.özellikle namaz kılarken aklıma gelir hep düşünmemeye çalışırım bence şeytan vesvese veriyor.ne zaman aklınıza gelse bence bol bol dua edin.sonuçta ölüm bizler için bi son değil bi başlangıç olacak.

öncesinde ben de çok korkardım ölümden fakat şuan sadece sevdiklerimden ayrılırım üzüntüsü var zerre kadar korkmuyorum, tabi bana göre mezarda olduğunu sen göremeyeceksin ancak ben o kısmı hissederim görürüm diyorsan seni rahatlatacak bir çözümüm yok

hiç bir şey yapamıyorum demişsin ama bence boşluktan oluyor bu. neyle meşgulsun? okul ? iş ? boş vaktin mi çok acep ???

Ben de eskiden 2 yıl öncesine kadar çok korkardım. Şimdi korkmuyorum.
Ölüm bir son değil yeni bir başlangıç. Derin düşününce insan daha farklı bakıyor.

Aslında ölümden çok amelimizden korkuyoruz.bende korkardım ama "Rabbinin kuluna en yakın olduğu an kabre konulduğu andır"Hadisi şerifini duyuncaya kadar..
şöyle düşünelim Rabbimiz çok merhamet sahibidir bunu günahların 1e 1 sevapların ise 1e 10 yazılmasından anlayabiliriz.yani her zaman korku ve ümit arasında olmalıyız.hepimiz birgün öleceğiz.eğer dünyayı bi misafirhane görürsek işimiz kolaylaşır.geldik misafir olduk ve misafirliğimiz bitince evimize dönücez.Rabbim hesabını veremeyeceğimiz ve razı olmadığı işler yapmaktan korusun bizi.

İlacı kullanmaya devam edin en az 2yıl kullanılmalı
Biliyosunuz ki antidepresan bazlı ilcalar 2-3ayda tedavi etmez.

Bende panik atak dan dolayi vardi ölum korkusu
Hadi öldum oglum? Ona kim.bakicak diye her aksam dusunuyodum
Esim calisiyo ilgilenemez annesi bakmasin ogluma iyi bakamaz kardesleri hic bakmasin annem baksa anneme vermezlerse ya nolcak diye her aksam saatlerce dusunuyodum
Esime surekli ben.olursem vasiyet ediyorum bu cocugu annem buyutecek falan diyordum

Antidepresanlar etki etmeye basladikca yendim korkularimi
Kendime dikkat edicem,sagligima dikkat edicem, oglumu kendim.buyutucem diye diye.oglum 10yasina geldi

Once kendinizi telkin edin ve ilaci birakmayin

Back
X