"ölüm saati değişmez" ?

bir şeyi yapabilmek için 3 şey bir arada olmalı 1 ilm 2 irade 3 kuvvet
mesela bir kimse birşeyin nasıl yapılacağını bilir fakat onu yapacak kuvveti yoksa onu yapamaz. yada kuvveti var ama nasıl yapılacağını bilmezse gene yapamaz ve bunu yapabilmek için kendi iradesi olmalıdır. irade kuvvet katmadan sırf bilmekle nasıl yapmak olmuyorsa, kader de ilim dir yani Allah ın ilmidir. Allah senin ne yapacağını bilmesidir. sırf biliyor diye Allah ne yapacağımı bilmeseydi ben bunları yapmayacaktım ee cehenneme de gitmeyecektim mi diyeceksiniz yani. mesela bir sarhoş kimse aksayarak yürüyor. siz dediniz ki düşecek düşeceğini bildiniz adam da az sonra düştü kafasını yere çarptı öldü. şimdi polis gelse sizi mi tutuklayacak neden çünkü suçlusunuz siz bilmeseydiniz adam düşmeyecekti ölmeyecekti öyle mi.
insanda cüzi irade vardır. bu iradesi ile ne yapmak istediğine kendi karar verir. senin neye karar vereceğini neler yapacağını Allah cc bilir. Bilmesi senin iradeni senin kuvvetini etkilemez sen gene kendin karar verir yaparsın dolayısı ile cehenneme gitmek de gene kendi nefsinin isteklerini kendi iradenle karar vererek uymanla olur. Allah günah işleyeceğimi bilmeseydi işlemeyecektim dolayısı cehenneme gitmeyecektim denmez. İnsan nefsi kötülükleri ister dolayısı ile kötülüklerin karşılığını hak ederiz. Allah ise iyiliği ister ve insanın yaptığı yapacağı iyilikler Allah ın istemesi lutfetmesi ile olur. Aslında iyilikleri yapmaya zorlanırız kötülükleri yapmaya zorlanmayız. Bir akarsunun yatağından akmaya zorlanması gibi. İyilikleri kendi isteğimizle yapmayız aslında. O yüzden Cennet hak edilen değil lutfedilen bir ödüldür.

çok derin düşünme tatlım bunları öncelikle Allah rahmet eylesin Peygamber sabrı versin Allah size de şöyle düşün annen iyileşti ama bi kaza oldu orda kaybettiniz kaçış yok bana göre kim nasıl yorumlar bilemiyorum ama Allah ne yazdıysa o olur

allahın bir insanın ölüm tarihini belirleyeceğine inanmıyorum ben.
tamam başımıza gelcek olayları biliyor olabilir. ama tamamen özgür irade ve tali olaylar belirliyor bunu...
küçücük bir çocuğun ölmesini allah nasıl isteyebilir ona nasıl böle bir kader yazmış olabilir.
yada çok acı çekerek hastalık yüzünden ağır ağır ölenleri düşün allah neden istesinki böle şeyler yaşamamızı...
her zaman allaha sığınıyor ve her durumda ona güveniyor dua ediyoruz.
kader belli olsaydı duanın anlamı kalmazdı yaşıcaklarımız zaten yazılmış olurdu.
geleceğimi ben belirlerim kararlarımı ben veririm ona göre sonuçlarına katlanırım.
allah bunları yapacağımı biliyor olabilir ama, olması için etki etmez bize özgür irade vermiştir.
yoksa günah işlediğimiz zamanda bunu allah yazmış olurdu ve bizim günahımızın cezasını çekmemize gerek olmazdı. çünkü bunu allah istemiş olurdu neden ceza versinki ozaman...
herşey özgür irade ve tali olaylar diyerek bağlıyorum.. başın sağolsun..

amin canım sağolasın.. Sizin de başınız sağolsun, Allah rahmet eğlesin, mekanı cennet olsun inşallah..

cevabınız için teşekkürler..

amin cnm sağolasın..

sağolun... "buradan ölüm saatimiz belli değildir" kanısına varıyorum. yanlış anlamadıysam eğer..

Son düzenleme:
Yanı yazdıklarını okuyunca karnımın ortasına bı sancı Oturdu..Benımde Annem hasta ben elımden gelenı yapıyorum cogu kere..Bazenıstemeden kotu davranıyorum..O benı anlıyo.Bana hep sana yuk oluyorum degıl mı dıyo Aksini iddia edıyıorum anlatıyoruM yok.. caNım annem her gun ıse gıderken dua eder bana..Ablamla arada kızarlarsa Bırbırlerıne Bana derkı Bak ben sen okulunu bıtır dıye sesımı cıkarmıyorum Der..senın okumana manı Olmasın ses yukselmesın evde der..Oysa Okulum bıtelı cok oldu..Stajım var Okul sanıyo.. Hep affeder yuregınde Bagrına basar..Sen olmasaydın Napardım Der..

Bı gun annemın artık ayaga kalkacagından o kadar Umutluyduk ki..Anneme fızyoterapıst tuttum Baska bırı gelıyodu eve bu kadın daha ucuz dıye tercıh ettık..Malum butce..Annemın herseyıne yardım edıyodu kadın..oYLE Bır egzersız yapıyorlardıkı..Dusuna varana kadar..Tabı kadın ısının ehlı degılmıs..Bir gun annemı calıstırmaya zorlarken ters bı hareket yaptırmısn Omzu kırılmıs..Dusunun yıllarca calısmamıs bı kol..öyLE Cok uzuldumkı buna sebep oldum dıye dertlendım..Şu an yaptıgın gıbı..Annemı getırdık goturduk derken doktor amelıyata karar verdı..kOSturduk hastahanede pesınden..Tabi amelıyatta anestezı alacagı ıcın tum tetkıkler yapılıo...Meger annemın kalbıne gıden 3 damaar tıkanmıs..Biraz daha Ötesi kalp krizi yada .. Allah göstermedı..Bundaki hayırda bu dıye yorduk bizde..Anneme sorduk ki senın agrın varmıydı dıye çarpıntım oLuyodu dıye soledı..O gune kadar hıc bılmemıstım ben kalbıyle ılgılıagrısının oldugunu..

Sen ellerınle yemegını yedırmıssın..Kusmus Ustunu temızlemıssın..Lafını sozunu dınlemıssın..Çayını corbasını yapmıssın..Sen benım Nezdımde Hayırlı Bi evlatsın..Diliyorum ki Allah'ın nezdınde Ole olsun..Kacıp yalnız bıraksaydın kendını sorgulamakta Haklı gorurdum senı..Bı koseye atsaydın suclardım ama kendıne bunu yapma artık..Dusun annen senı arkasında Boyle bırakmıs gormek ıstemezdı..Dık dur ve onun kızı oldugunu goster..

Rivayete göre Resullah'ın kızı HZ.Zeynep'in can çekişen oğlunun ölmek üzere oldugunu babasına bildirince Hz.Peygamber kızına şU haberı gondermıŞ.
''Allah'ın aldıgıda verdiğide kendinindir.Onun katında herşey beklli bir ecele bağlıdır.Sabret ve sevabını Allah'tan bekle''

öncelikle başınız sağolsun, Allah sabır versin ve anneciğinizin mekanı da cennet olsun inşallah.

benim bildiğim de intihar etmenin mesela ecel olmadığı, bu yüzden çok günah kabul edildiği duydum.

ayrıca işte alkollüyken trafiğe çıkıp kaza yapmak vb. şeyleri de öyle biliyorum, ama yine de bu konularda emin değilim sadece duyum benimkiler:26:

Boş konuşmak istemiyorum ama lütfen güçlü ol, annen senin hayatını mahfetmeni isterdiymiydi bunu düşün, acını yaşa evet ağla sızla, ama kendini bırakma canım, düşünsene eğer annen seni görüp, hissetse (buda başka bi konu) nasıl üzülürdü öyle düşün. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama kendini bırakma bol bol dua et anneciğinin ruhuna

tekrar Allahım sana sabır versin diyorum

canım ağlattın beni. dediklerine fazla bi yorum yapamayacağım. sadece diyeceğim şudur ki inşallah annem de Allah da beni affeder..
Allah annene acil şifalar versin.

Son düzenleme:

amin cnm inşallah.. sağolasın..
25 yaşındayım. tabi ki annem beni böle görse kahrolur. biliyorum. ama annemin beni şuan görememesini geçmişte yapılan hatalarıma bağlayınca, orda beynim duruyo işte..
evvelsi gece ağlıyordu. boncuk boncuk gözyaşları dökülüyodu gözlerinden. sonra anneme sarıldım. kıyamam ben sana annemmm dedim rüyamda. gözünün yaşının ıslaklığını hissettim desem yeridir. hayırdır inşallah..

Oncelikle basiniz sagolsun...Ben de 3 ay once babami kaybettim, sizi cok iyi anliyorum. Babam kolon kanseriymis, ama hic cekmedi ve farkinda degildik, gercekten 2 gunde kaybettik babami. Ben de sizin su anda gecirdiginiz sorgulama donemini gecirdim, acaba boyle olsaydi, su olmasaydi diye cok dusundum. Dusundukce sunu farkettim: Gercekten her olan seyin bir sebebi var ve kaderin onune gecilmiyor. Bizler yasanacak olaylari olmasi gerektigi gibi yasiyoruz ve o surecte yasadigimiz ayrintilarin bile ne kadar onemli oldugunu o anda farketmiyoruz. Sonra irdeleyince, aslinda ne kadar ayrinti da olsa onun yasanmasi gerektigini ve kucucuk bir seyin bile butun akisi degistirdigini anlayabiliyoruz. Bu donemde soylenebilecek tek sey zamanin bir nevi ilac oldugu....Benim acim dinmedi, her gun ozluyorum babami, ama iyi oldugunu ve aci cekmedigini dusunmek rahatlatiyor beni. Acinizi mutlaka yasayacaksiniz ama bu sekilde kendinizi yipratmayin, olum de onune gecemedigimiz ve degistiremedigimiz bir durum. Anneniz nurlar icinde yatsin, butun kayiplarimizin mekani cennet olsun...

Son düzenleme:

amin cnm sağolasın. sizin de başınız sağolsun. Allah rahmet eğlesin cnm. Allah sabırlar versin. kaç yaşındaydı babanız? yattığı yer nurla dolsun tüm sevdiklerimizin.
hemen hemen aynı zamanda kaybetmişiz yakınlarımızı. benim de 2,5 ay oldu. her günüm asır.. geçmiyor günler..

Son düzenleme:

yaaa canım meslektaşım(ben de öğretmenim) beni mahfettin gerçekten ilk sayfayı okuyup yorum yapmıştım, şimdi diğerlerini de okudum, içimi kıydın canım yaa
ben de yirmi dokuz yaşındayım abla olarak gör beni , Allahım bağışlarsa 5 yaşında bi kızım var. Bence anacığın senden razıdır, Allah da razı olur inşallah
Hangimiz üzmüyoruz ki anneciklerimizi, Allah benim de kızımı senin gibi hayırlı eylesin inşallah, varsın arada üzsün anneler hep affeder, yeter ki büyük kırmasın kalbimi, anneciğine bakmışsın, etmişsin, üzme yıpratma kendini, bilsen ona bişey olacak gidip yatar mısın hiç, suçlama böyle kendini canım yaa, böyle olmaz kafayı yersin
bak belki boş konuştuğumu düşüneceksin ama, önünde kocaman bi hayat var, seni seven biri olacak, yavruların olacak inşallah, acın daha çok taze geçmez elbet ama hafifleyecek

anneciğinde seni görüp mutlu olacak, Rabbim sizi cennetinde buluştursun inşallah

ananenede ayrı üzüldüm, ona hiç girmeyim boğulurum burda, Allah onada sabır versin inşallah, Amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…