• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüm

VEdeBU

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
6.013
10.922
198
Hayat bu hepimiz birgün öleceğiz bunu kabullenmek dildede olsa kabullendiğimiz bir durum
buna inandığımı kabullendiğimi düşünüyordum düne kadar
Hayatımda ilk kez ölü bir insan gördüm ve karma karışık bir ruh hali içerisindeyim neden
Ve bu kesinlikle korku değil
varmı böyle bir durum mu yaşayan

Artık ölümlere üzülebilen bir insan değilim sanırım bu konuda nötrleştim ama başka konularda Dokunsan ağlayan tipim:) ilk kez gördüğünden olabilir yakının mıydı?

Rahmetli babacığımı gördüm. Yanı başımızda son nefesini verdi zaten... Elini de öptüm, yanaklarını da. Melek oldu, gitti... Bebek gibiydi, babam gibiydi, yalnızca nefes almıyordu... Bilmiyorum, belki de ahiret inancına, ölümden sonrasına, daha mutlu, hastalık olmayan, üzüntü olmayan bir yerde tekrar buluşacağımıza, onu sımsıkı kucaklayıp tekrar tekrar öpebileceğime inanmanın verdiği bir teslimiyettendir.

Hayatın anlamsızlığı hissi demişsiniz, ben hayatın değil ama dert edindiğimiz sıkıntıların boşluğunun daha derinden farkına vardım. Hastalık sürecinde de bunu hissediyordum ama etrafımdaki insanların hareketleri bunun boşluğunu iyice çarptı yüzüme. Hissizleşme de denebilir ama bence bu da bir tür farkındalık.

Çok yakınımda birisi vefat ederse etkilenirim ya da ölümü feci şeklde olduğunu duyduğum kişilerde de hatta çıkmaz aklımdan 1-2 ay

Ben en çok o bomboşluk hissi 'mezarlık' etrafından geçerken hissediyorum . Mesala geçen gün otobüsteydim bir mezarlık etrafından geçerken kulağımdaki kulaklığı çıkarttım . Her insan kadar derdim tasam da var kendimce . Bir an düşündüm 'onlar da hayattaydı kimi 1 gün için kimi 50 60 yıl için ama kısaca bir ömür için .Onlar da dert tasa sahibiydi . Noldu bir gün hepimize olacak olan oldu ve vefat ettiler . Şu anı böyle yaşamaya değecek kadar mı hayatımızdaki bozukluklar ' bu tip düşüncelere girdim ister istemez.

Eğer yaşadığınız korku vs değilse belki benim de hissetiğim gibi bir şeyler de olabilir. Yani ne için varız , dert keder tasa ömrümüzden 1 günün 1 dakikanın bile geri getirilemeyeceğine değer mi ? Bu tip ikilimlerde olabilirsiniz. Her anın kıymetini bilmeye öğreniriz inşallah.

Bende bir mezarlığın önünden geçince anlık yorumsuzluk yaşıyorum
İşte diyorum burda herşey

İlk ölü gördüğümde çok tuhaf olmuştum
İlginç ve derin konular

Amcamı yıkarlarken gördüm yanlışlıkla...20 yaşındaydım...hala unutamam...sevgi desen öyle çok sıkı bir bağımız yoktu...ama o günden sonra çok şey değişti...yeniyken daha çok etkileniyor insan..zamanla azalıyor etkisi...dün gördüm bugün yok :(

Back
X