Ölüm

Ölümden ötesine inanmıyorsan, çok da dert etmemelisin.

Sen varsan ölüm yok, ölüm varsa sen yoksun sonuçta, değil mi? Asıl korkunç olan sevdiklerinin ölümüne şahit olmak olmalı, yanılıyor muyum?

Ve bu her yaşla artıyor...

Herkes ölüm gerçeğiyle yaşar ama bunu günlük hayatta aklına getirmez ne zaman biri ölür bunu hisseder o zaman bende öleceğim der. Karmaşık ruh halini anlamadım yani hiç bilmediğin bir şey değil sonuçta herkes bir ölü olduğunda kendi ölümünü de aklına getirir başkaları da öyle düşünüyor mu etkileniyor mu diye niye merak ettiniz anlamadım yani bazısı yok ben etkilenmiyorum der bazısı etkiliyor der ben konunun ne amaçla açıldığını anlayamadım.

Bende anneciğimi 15 gün önce kaybettim. Kanser hastasıydı yedi ay zorlu gecen bi mücadelenin ardından kaybettim. Sizinle aynı duyguları paylaşıyorum. Hayattan ziyade bende suan dert edindiğimiz şeylerin ne kadarda gereksiz olduğunu düşünüyorum. Benimde tek tesellim öldüğündeki acıların dinmişliği ve yüzündeki huzuru görmek. Umarım orada çok daha mutludurlar. Sanırım bundan sonra kolay kolay bişeyleri dert edinmem bu hayatta diye düşünüyorum. Bakalım zaman ne gösterecek.

Başınız sağolsun .

var.
annem.
annemin cenazisini yıkadık biz kızkardeşimle(
karmakarışık olmamak mümkün mü.
tarifi zor.
ancak hayat işte.
doğumu da ölümü de bizler için.
bu gerçeği sorgulamadan kabullenebilmek gerekiyor.

bilmekle yasamak farkli seylerdir.bir gun herkezin olecegini biliriz ama sevdiklerimiz kendimiz hic olmeyecek gibi hissederiz, yasariz.kabullenme durumu galiba .gözümüzle sahit oluncada o gercekle yuzlesiyoruz sanirim.bir süre sonra gecer diye dusunuyorum yasadiginiz durum.etkilenmissinizdir ama herseye ragmen hayat devam ediyor sözü varya.malesef oyle..kendi içinizde bir seyleri sorguluyor da olabilirsiniz.ruh halinize bagli..bende bir yakinimi gormustum yasim cok kucuktu hic etkilenmemistim.ama suan sevdigim birini gorsem o durumda ne hissederim bilemiyorum..

başınız sağolsun,Allah rahmet eğlesin

Çok zor bir durumdur tahmin edemem ama. Başınız sağolsun.

Babam vefat ettiğinde yanında yoktum,mezarlıkta morga kaldırılmış.
Getirdiler örtüyü açtılar baktım sadece ilk an,sonra elimi yüzüne dokundurdum soğuktu.
Ölüm bu herhalde dedim,sevdim okşadım öptüm yanağından.
Yıkanırken girmek istedim hayır dediler,sonra perdeyi açık görünce gördüm yıkıyorlardı..
Babam yıkanıyordu,abim kardeşim yanındaydı ben yoktum yanında.
Kefene sarmışlar gülsuyu ve çörekotu serpmişler kefenin içine.
Duası derken mezarlığa gelindi,elimle toğrağını attım defnedildi toprak sevildi.
Sonrası malum işte eve geliş,tam 3 sene olacak şubat ayında.
Hala yüzü sesi alımda beynimde.
Hepimizin gideceği yer o soğuk toprak altı değilmi..

başınız sağolsun..bunları okuyunca hakkaten şu dert edindiğimiz şeylerin ne kadar saçma sapan olduğunu görüyorum..

İnanan-inanmayan benim çok umurumda değildir ama ölüm konusunda farklı düşünüyorum ne hikmetse. İnancım gereği yakınım öldüğünde acisinin yanı sıra , öteki alemdeki hali için de endişe ederim. Ancak ölümün bir son olduğunu düşünen yani inanmayan biri için salt acı vardır sadece.

O yüzden hissiniz ya acıdır ya korku. Nihayetinde vardı ve yok oldu. Bir manası yok. He belki hayat çok kısa tadını çıkarmak lazım gibi bir düşünce hasıl olabilir.

evet ilk görüşler biraz zor hele de sevdiğin biriyse. Ben de oyleydim.. Şimdi daha soğukkanlıyım ama

Ben benzer şeyler yaşıyorum gördüğüm zaman,artı yalnız kalamıyorum,çok korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…