- 14 Aralık 2011
- 1.712
- 1.703
- 333
Of arkadaşım ya sen ne diyorsun allasen. İnançsız olabilirsin tamam o senin kendi sorunun...israil sadece bir örnek. Müslümanlik adı altında ne vahşet oluyor görüyoruz zaten. Ben kimseyi yargilamiyorum lafı nerelere çekiyorsun. Benim dinim bana seninkini sana. Japonlar dan banane. Kendin söylüyorsun dini kullanarak diyorsun bende diyorum ki Allah gerçek iman sahiplerini korusun onlar zaten vicdanlı ve bir karıncayı incitmekten çekinir. İnanmayanlar vicdansız demiyorum ahlaksız demiyorum insanliklarina laf söylemiyorum sen neyin peşindesin. Ölüm diyorum benim inancıma göre kötü bişey değil herkes hesabını verecek...sen niye bu kadar kızıyorsun anlamadım. Konuyu saptirmasaniz olmaz.Zorla diyorsunki aç ağızını.O küçücük çocuklara inançlı dediğiniz insanların neler yaptığını gördük.
Sadece İsrail katletmiyor.Dönün komşu ülkelere bir bakın.Katliam vahşet hem de din kullanılarak.
Ben de diyorumki ahiret hesap yalnızca inançlı insanları ilgilendirmiyor.Bir de vicdana kendine verdiğin hesap var.
Bir insanın önce insani değerleri olmalı inansın inanmasın.İnançlar herkesin kendini bağlar.
Hiç kimseyi ilgilendirmez.Doğru tektir diyorsun oda diye devam ediyorsun ve kendini doğrunu öne sürüyorsun.
O senin doğrun.Sen kendi doğrularınla yaşamakta özgürsün ama başkalarını senin doğrularınla yaşamıyor diye
yargılayamazsın.Ahhh şunu bir anlasak.
Of arkadaşım ya sen ne diyorsun allasen. İnançsız olabilirsin tamam o senin kendi sorunun...israil sadece bir örnek. Müslümanlik adı altında ne vahşet oluyor görüyoruz zaten. Ben kimseyi yargilamiyorum lafı nerelere çekiyorsun. Benim dinim bana seninkini sana. Japonlar dan banane. Kendin söylüyorsun dini kullanarak diyorsun bende diyorum ki Allah gerçek iman sahiplerini korusun onlar zaten vicdanlı ve bir karıncayı incitmekten çekinir. İnanmayanlar vicdansız demiyorum ahlaksız demiyorum insanliklarina laf söylemiyorum sen neyin peşindesin. Ölüm diyorum benim inancıma göre kötü bişey değil herkes hesabını verecek...sen niye bu kadar kızıyorsun anlamadım. Konuyu saptirmasaniz olmaz.
İyide bir konu üzerinden bir yorum yapıyoruz ve sadece kişisel fikrimizi söylüyoruz. Bir örnek veriyoruz kimseye taş atmadan. Saygısız hiç bir cümle kurmadan. Sana dokunan hangi cümlem oldu da alıntı yapıp duruyorsun. Kendi yorumunu yap geç..Bakmak istediğin yerden bakıyorsun.Ben inançsızım dedim mi? İnanmayana saygı duyan illa inançsız mıdır?
Konuyu İsrail o bu diye saptıran sizsiniz
Cennet sonsuzluk olacak canım. Şimdi biz buranın beynine göre düşünüyoruz haliyle bize tuhaf geliyor ama fani olan dünya ve cennete gidenler artık orada kalacak cehenneme gidenler cezaları bitince cennete girecekler. Hiç cennete giremeyenler de olacak. Orada zaman kavramı olmayacak, yaşlılık yok, kuranın mealini okumanı tavsiye ederim sorularının cevabı ordaİnançlı biri olarak hep şunu düşünmüşümdür
Diyelim öldük nasip oldu ve cennete gittik
Nekadar zaman kalabilir insan cennette mutlaka bi sonu vardır 1 milyon yıl kalınmaz heralde sonu yok olmak mı acaba cennetin de diye çok düşünürüm. Ben bunu düşünüp karamsar olurken inançsız biri ölünce yok olduğuna inanıyo ne kadar üzücü bi durum.
İnancıma inanç katan soru da şudur:
- Sonum yokluk olsa bu varlık niye?
Sevgili Necip Fazıl'a ait. Cennet mekan.
3 sefer hatmettim mealinden canım bilmediğimden değil aklımın almadığını kastettim sadece inanmayan arkadaşın tedirginliğini ifade etmek amacıylaCennet sonsuzluk olacak canım. Şimdi biz buranın beynine göre düşünüyoruz haliyle bize tuhaf geliyor ama fani olan dünya ve cennete gidenler artık orada kalacak cehenneme gidenler cezaları bitince cennete girecekler. Hiç cennete giremeyenler de olacak. Orada zaman kavramı olmayacak, yaşlılık yok, kuranın mealini okumanı tavsiye ederim sorularının cevabı orda
Maşallah canım o zaman benim aklıma takılan olursa sana sorayım3 sefer hatmettim mealinden canım bilmediğimden değil aklımın almadığını kastettim sadece inanmayan arkadaşın tedirginliğini ifade etmek amacıyla
Teşekkür ederimgüzel cevabın için
Babam vefat ettiğinde yanında yoktum,mezarlıkta morga kaldırılmış.
Getirdiler örtüyü açtılar baktım sadece ilk an,sonra elimi yüzüne dokundurdum soğuktu.
Ölüm bu herhalde dedim,sevdim okşadım öptüm yanağından.
Yıkanırken girmek istedim hayır dediler,sonra perdeyi açık görünce gördüm yıkıyorlardı..
Babam yıkanıyordu,abim kardeşim yanındaydı ben yoktum yanında.
Kefene sarmışlar gülsuyu ve çörekotu serpmişler kefenin içine.
Duası derken mezarlığa gelindi,elimle toğrağını attım defnedildi toprak sevildi.
Sonrası malum işte eve geliş,tam 3 sene olacak şubat ayında.
Hala yüzü sesi alımda beynimde.
Hepimizin gideceği yer o soğuk toprak altı değilmi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?