Ölümden sonra hayat

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tesekkur ederim , oncelikle sunu soyliyeyim, bilinc ALTINDA gormedim o ruyalari cumalari persembe gunleri dua okuyorum .

Canim babannem öleli çok oluyor.Beni çok severdi rahmetli,ben de onu.Ama Allah biliyor ya gelinlerine çok etti.Bana da .Ne sevgisi belli olurdu ,nenefreti.Oldukten sonra her gün ama her gün rüyamda gördüm.Hemde çok kötü.Sanki sıkıntılı gibiydi.Bikmadan usanmadan dua ettim.Hissiyatim cookkkk kuvvetlidir.Gordugum rüyalar çıkar.Onun sıkıntısını hissettim hep.Ama şimdi rahatım.Nedense rahatladım..Sende inan.Onlar ölmedi,dua et.Baban seni duyuyor,kalbinle inan.Ben buna inanıyorum.İnsan muhteşem bir varlık.

Başınız sağolsun arka-arkaya kaybetmişsiniz iki çok sevdiğiniz insanı..
Rüyaların sadece bilinçaltı ile ilgili olduğunu bende düşünmüyorum artık.

Ölümden sonra bir hayatın olduğuna inanıyorum.
Ama rüyalar vs pek inanmazdım. Anlatılanlara da pek kulak asmazdım yalnız bizzat yaşadığım birkaç şey rüyaların da bu manada bir anlamı olduğuna beni inandırdı.
Biri anneannem. Oldukça sık bir şekilde evinde yemekler hazırlandığını, davetler verildiğini görüyordum. Yalnız rahatsız edici şekildeydi bu rüyalar. Birilerine danıştım, senden bir hayır yapmanı istiyor dediler. Anneannemin adına yardımlarda bulundum ben de, ve hemen ardından o rahatsızlık verici rüyalar kesildi.
Bir diğeri de halam. O da rüyalarımda bana sürekli bir şeyler vermeye çalışıyordu. Sonra bir gün ailesinden birileri bize bir paket getirdi, ben ölür de veremezsem siz verin diyerek bırakmış, birkaç ufak hediye vardı içinde. Hatırladıkça ciğerim dağlanır, canım benim ve o paketi almamızla birlikte yine aynı şekilde rüyalar kesildi. Bunların anlamı ne bilmiyorum ama bir şeyler kesinlikle var...

Başınız sağolsun arka-arkaya kaybetmişsiniz iki çok sevdiğiniz insanı..
Rüyaların sadece bilinçaltı ile ilgili olduğunu bende düşünmüyorum artık.

Sağolun evet çok zor oldu. 2 sene önce Aralık ayında dayımı, geçen sene Ekim ayında annemi, annemin vefatının 40. gününde de teyzemi kaybettik.
Şimdi hep hayal ediyorum inşallah 3 kardeş orada buluşmuş mutlu huzurlu bizi bekliyorlardır diye.
Başka türlüsünü düşünmeye içim elvermiyor. Ne yokluk hiçlik beni mutlu ediyor ne de farklı bir düşünce. Ben onların mutlu, kavuşmuş olduklarını düşünmek istiyorum ve öyle düşünüyorum. Yoksa insanın aklı almıyor zaten hiçbir şeyi. Fazla deşmeye gerek yok.

Benim durumda olan insanlarin dusunceleri merak ediyorum , o yuzden actim konuyu .

Bunu hicbirimiz ölmeden ogrenemeyecegiz.
Ama kendi adima umarim yoktur diyorum, yeterince yaşadık, yeterince aci cektik, oldukten sonra da yasayanlari durup izlemenin, ya da baska bir bedende dunyaya gelip her seyin tekrarina ne gerek var.

Ben o kadar baglm ki aileme ve sevdiklerime , basima gelince iste deprasyona girdim . Her gun resimlerine bakiyorum babamin , ne kadar guzel bir adam ve insan . .. nasil yasiyacagim onsuz ? Sesini duyamiyorum artik arayamiyorum . O kadar ozlemdim ki onu , o kadar guzel bir babamdi ..gitti bir gun lclnde gitti . Iste simdi ruyalarimda goruyorum onu sadece ..

Ölüm acısının tarifi yok ben ilaçlarla ayakta duruyorum iki sene oldu azalıyor biraz ama ölene kadar unutmuycaz

Var bence ama farkli bir sekilde, farkli varolus seklinde ve alemde
Benim babam da oldukten sonra ruyama gelmisti, yani kendisini, bedenini gormedim ama orda oldugunu anladim uzakta gibi degil ama sanki perdenin arkasindaymis gibiydi. Dua ettim, ruhu icin duzenli hayrat yapiyorum.....size de Allahtan sabir dilerim. Ruhuna bol dua edin, sevap isleyin

Bir çok tradisyonda farklı adlarla bilinse de neospiritualizme göre ruh bedenden ayrıldıktan sonra spatyum denen aleme geçer. Burada kendi tekamül seviyesine göre bazı evrelerden geçer. Bu konu ile ilgili olan arkadaşlarıma Bedri Ruhselman’ın kitaplarını şiddetle tavsiye ederim.

Sagol , öyle yapıyorum zaten .

Ben de babamı kaybettim yakın zamanda, asla yok Olduğuna inanmıyorum. Biz o kadar değersiz bir varlık mıyız ya da dünya bu kadar değersiz ve boş mu ki yaşayıp yok olucaz. Hepimizin yaşama sebebi var illaki.
İnancım da bu yönde düşünmemi sağlıyor. Tamamen inanç meselesi bence de bu konu.
"Kişi sevdiği ile beraberdir" bu hadise inanıyorum. Orada sevdiklerimizle olacağımıza inanıyorum.

Canım uyumadan önce dua et onun içın.elinden geldikçe yasin suresi oku ruhuna hediye et. Ruhlar aleminde Allah izin verirmis rüyana gelebilirmis. Konusmuyorsa gercekten gelmistir. Dua edip uyudugumda babaannemi gordugum cok oldu. Kalpten gelerek ona magfiret icin dua et uyu gorürsün ozlem giderirsin insaallah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…