• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölümm

cilginkimyaci

O hem fırtınam, hem de limanım
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
660
1.640
113
Nerden başlayayım nasıl anlatayım bilmiyorum.
Bugün sevdiğim adamın, eşimin annesi vefat etti. Ve eşim resmen dağıldı. Tabikide böyle olması çok normal eşimin en sevdiği insanlardan biriydi farkındayım. Ama ne yapacağımı bilmiyorum. Ona nasıl destek olabilirim bilmiyorum. O çökmüş halini görünce başlıyorum ağlamaya hiç bir şekilde konuşamıyorum sessizce ağlıyorum. Aslında kayınvalidemin ileri derecede tedavisi olmayan bir rahatsızlığı vardı ve hergün acı çekiyordu. Bi nevi kadıncağazı Allah kurtardı. Eşimde bu durumun bilincinde ama olmuyor işte çok üzülüyor ve ben ona destek olamıyorum.
İnanır mısınız resmen 1 günde zayıfladı. Seneler önce kardeşinide kaybetmişti o zaman da çok uzun süre toparlanamadı, hatta geçen sene biraz biraz toparlanmaya başlamıştı. Şimdide tekrar bir yara açıldı yüreğinde eminimki o yara hiç kapanmayacak sürekli kanayacak. Kaç yaşında olursa olsun o hep onun yokluğunu hissedecek biliyorum. eşimin içindeki o çocuk bugün annesi ile birlikte öldü, kendimi onun yerine koyamıyorum bile, benim bile içim böyle yanarken onu düşünemiyorum.
Ona ne diyeceğimi bilmiyorum. Annesini kaybetmiş biri nasıl teselli edilebilir ki? Allahım sen kimseyi anasız babasız bırakma.
Lütfen kayınvalidem ve bizim için dua eder misiniz..

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah..
Ama bi süre böyle devam eder. Bu süreçte hep yanında ol. Sırtını sıvazla. Sana ihtiyacım var de.. Sen güçlü olmayınca ben çok mutsuzum de..

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah..
Ama bi süre böyle devam eder. Bu süreçte hep yanında ol. Sırtını sıvazla. Sana ihtiyacım var de.. Sen güçlü olmayınca ben çok mutsuzum de..
O zaten en büyük acılardan birini tatmış şimdi ikincisini öğreniyor. Ben mutsuzum dersem çok bencilce olmaz mı
Tabikide hep yanında olacağın ama bunu kelimelerimle hissettiremiyorum ona

Allah rahmet eylesin, sabır versin eşinizle De sizede . Ölüm öyle şey ki o an yıkılıyor üzülüyor bir daha hicbirsey normal olmaz diyorsun .Ama diğer taraftan yemek zorundasın ayağa kalkmak zorundasın ,çünkü burada hayat devam ediyor. Sonra bir bakmışsın ki yaşanılanlar rüya gibi anımsaniyor. Hayat böyle işte. Siz eşinizi böyle düşünüyorsanız zaten destek oluyorsunuz demektir. Zamanla o da düzelecek insallah

Allah rahmet eylesin. Inanclariniz dogrultusumda dua edin. Esinizi de tesvik edin. Kv deniz icin hayir yapin. Ben de canimin ici dedemi kaybettim. Hala koca bir bosluk var. Zaman lazim unutmaya degil kabullenmeye.

Acisini yasamasina izin verin yani aglama yapma etme demeyin.Allah sabir versin:KK43:
Size cok is dusuyor, bir yandan uzulmesini aci cekmesini goreceksiniz, bir yandan onu yavas yavas hayata dondurmeye calisacaksiniz.
Yakini vefat eden biri alisamiyor ya oldugune, onun da belli bir zamani varmis
O sure dolana kadar oldugunu kabullenmezse,artik.kabullenemiyormus
Buna da dikkat edin uzmanlar soyluyor.

Mekanı cennet olsun inşallah. Kolay değil anneyi kaybetmek. Zaman her yaranın ilacı. Bu dönemde sessizce eşinizin yanında olmak tek çare gibi. Biraz zaman gectiginde hala kabullenemiyorsa terapi için yönlendirebilirsiniz.

Acisini yasamasina izin verin yani aglama yapma etme demeyin.Allah sabir versin:KK43:
Size cok is dusuyor, bir yandan uzulmesini aci cekmesini goreceksiniz, bir yandan onu yavas yavas hayata dondurmeye calisacaksiniz.
Yakini vefat eden biri alisamiyor ya oldugune, onun da belli bir zamani varmis
O sure dolana kadar oldugunu kabullenmezse,artik.kabullenemiyormus
Buna da dikkat edin uzmanlar soyluyor.
Hiç ağlama demedim aksine sesin kısılana kadar ağla içine atma acını yaşa dedim. Ama benim elimden hiç bişi gelmiyor. Her evlat gibi oda annesine düşkün. Onu geçtim ben daha kabullenemedim öldüğünü.

O zaten en büyük acılardan birini tatmış şimdi ikincisini öğreniyor. Ben mutsuzum dersem çok bencilce olmaz mı
Tabikide hep yanında olacağın ama bunu kelimelerimle hissettiremiyorum ona
Yok hyatım o evlat olarak üzülür elbet ama sonuçta bi eş.. Erkekleri sıvazlamak grekiyo bazen Takdir edersinki.. Sen iyi yürekli bi kadınsın. ALLAHIN izni ve kudreti ile bian önce atlatırsın

Allah rahmet eylesin, sabır versin eşinizle De sizede . Ölüm öyle şey ki o an yıkılıyor üzülüyor bir daha hicbirsey normal olmaz diyorsun .Ama diğer taraftan yemek zorundasın ayağa kalkmak zorundasın ,çünkü burada hayat devam ediyor. Sonra bir bakmışsın ki yaşanılanlar rüya gibi anımsaniyor. Hayat böyle işte. Siz eşinizi böyle düşünüyorsanız zaten destek oluyorsunuz demektir. Zamanla o da düzelecek insallah

Kesinlikle haklısın. Ama bu süreci çok yara almadan atlatmasını istiyorum. Ben onu çok seviyorum üzülsün istemiyorum ama olmuyor işte

Başınız sağolsun öncelikle. Bende daha üç ay önce annemi kaybettim kanserden. Evet tedaviler cevap vermiyordu. Bu sonu bilsede insan konduramıyor bir yandanda. Anne acısı gerçekten çok ağır. Eşinizi çok çok iyi anlıyorum şuan. Sakın eşinize ağlama üzülme gibi laflar söylemeyin öncelikle. İnsanın siniri bozuluyor bu tip laflara. Benim eşimde bana çok bişey söylemedi. Zaten çokta gerek yok. Varlığıyla yanımda oldu. Ağlamak istediğinde bana sarılıp ağlayabilirsin dedi sadece. Buda bana yetti. Zaten o dönemde konuşulan çoğu şey gereksiz geliyor insana. Varlığınızla yanında olmanız elini tutup sarılmanız en büyük destek olur bence. Acısı ilk günki gibi kalmayacak tabi. Ama tamamende geçmeyek. Çünkü anne gidince gerçekten çocukluğu bitiyormuş insanın.

Yok hyatım o evlat olarak üzülür elbet ama sonuçta bi eş.. Erkekleri sıvazlamak grekiyo bazen Takdir edersinki.. Sen iyi yürekli bi kadınsın. ALLAHIN izni ve kudreti ile bian önce atlatırsın

Benden önce o atlatsın istiyorum şuan tek önceliğim eşim. Ona sarılıyorum saçlarıyla oynuyorum ama sanki kötü oluyor uzaklaşıyor gibi oluyor .
İyi dileklerin için teşekkür ederim..

Canim acisini yasamasi guzel ve olumlu bir durum aslinda. Erkekler kadinlar gibi degil. Bazi erkekler bir yakinin olumuyle ilgili duygularini bastiriyorlar bazen ve uzun sure sonra cok kotu patliyor.

Başınız sağolsun öncelikle. Bende daha üç ay önce annemi kaybettim kanserden. Evet tedaviler cevap vermiyordu. Bu sonu bilsede insan konduramıyor bir yandanda. Anne acısı gerçekten çok ağır. Eşinizi çok çok iyi anlıyorum şuan. Sakın eşinize ağlama üzülme gibi laflar söylemeyin öncelikle. İnsanın siniri bozuluyor bu tip laflara. Benim eşimde bana çok bişey söylemedi. Zaten çokta gerek yok. Varlığıyla yanımda oldu. Ağlamak istediğinde bana sarılıp ağlayabilirsin dedi sadece. Buda bana yetti. Zaten o dönemde konuşulan çoğu şey gereksiz geliyor insana. Varlığınızla yanında olmanız elini tutup sarılmanız en büyük destek olur bence. Acısı ilk günki gibi kalmayacak tabi. Ama tamamende geçmeyek. Çünkü anne gidince gerçekten çocukluğu bitiyormuş insanın.

Sizinde başınız sağolsun Allah yattığı yerleri rahat ettirsin mekanını cennnet eylesin inşallah.
Diyorumya Daha ben kabullenemedim onu düşünemiyorum diye. Ağlama demedim ağla içine atma diyorum hep ama susuyor konuşmuyor.

Sizinde başınız sağolsun Allah yattığı yerleri rahat ettirsin mekanını cennnet eylesin inşallah.
Diyorumya Daha ben kabullenemedim onu düşünemiyorum diye. Ağlama demedim ağla içine atma diyorum hep ama susuyor konuşmuyor.
Şuan susmasıda çok normal. İnsanın içinden konuşmak yemek içmek hiçbirşey gelmiyor. Bu bir hafta kadar sürer sonra yavaş yavaş toparlanır inşallah. Daha acısı çok çok taze.

Şuan susmasıda çok normal. İnsanın içinden konuşmak yemek içmek hiçbirşey gelmiyor. Bu bir hafta kadar sürer sonra yavaş yavaş toparlanır inşallah. Daha acısı çok çok taze.
İnşallah dediğiniz gibi olur. Acısını yaşamasını bende istiyorum ama onu öyle görmeye dayanamıyorum kıyamıyorum ona

Acıyı yasama ve atlatma biçimi kisiden kisiye gore degisir. Kimisi aglar kimisi anıları anlatır kimisi içine kapanır susar... Senin hic birsey soylemene gerek yok sadece eşinin yaninda ol yeter. Agladiginda başını yaslayacagi bir omzun olduğunu bilmek bile iyi gelecektir. Zaten zamanla acisi hafifleyecek ilk günkü gibi taze kalmayacak merak etmeyin. Annesi icin bir mevlüt tertip edebilirsiniz, hayır hasenat yapmayi teklif edebilirsiniz. belki annesi icin birşeyler yapmak esinizin iyi hissetmesini saglar.
Ben babami kaybettigim zaman babasi sag olan kimseyle bu meseleyi konusmak bile istemiyordum. Sanki beni anlayamazmis gibi geliyordu. Söylediği hersey boş geliyordu. Ne hissettigini anladığını düşünüyorsun ama aslında hic bir fikrin yok o yüzden esine bos yere o benim de annemdi ben de cok üzüldüm gibi seyler deme, eşini daha cok uzmekten baska ise yaramaz çünkü... Hele bu aciyla yaptigi hicbirseyi yargilama. Son olarak kendi annenle ilgili iyi veya kötü birsey anlatma bir süre. Anne kelimesini duymak bile canını yakacaktir...

Mekani cennet olsun insallah
Rabbim sizlere sabr-ı cemil ihsan eylesin...

Ölumu kimse kabullenemez. Kimse.
Hep aci vericidir.
Allahim size sabir versin ve kv ni cennetine kabul etsin insallah.

Az once benimde aklima tam ölum geldi ve sonra bu konuyu gordum.
Cok kotu gunler yaklasiyor ailemize.. cok kotu.. bi devasiz hastalikta bizde var.
Bizim altin sacli mavi gozlu melegimizi alicak elimizden..ölum hep can yakiyor..hep.

Back
X