• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölümm

Acıyı yasama ve atlatma biçimi kisiden kisiye gore degisir. Kimisi aglar kimisi anıları anlatır kimisi içine kapanır susar... Senin hic birsey soylemene gerek yok sadece eşinin yaninda ol yeter. Agladiginda başını yaslayacagi bir omzun olduğunu bilmek bile iyi gelecektir. Zaten zamanla acisi hafifleyecek ilk günkü gibi taze kalmayacak merak etmeyin. Annesi icin bir mevlüt tertip edebilirsiniz, hayır hasenat yapmayi teklif edebilirsiniz. belki annesi icin birşeyler yapmak esinizin iyi hissetmesini saglar.
Ben babami kaybettigim zaman babasi sag olan kimseyle bu meseleyi konusmak bile istemiyordum. Sanki beni anlayamazmis gibi geliyordu. Söylediği hersey boş geliyordu. Ne hissettigini anladığını düşünüyorsun ama aslında hic bir fikrin yok o yüzden esine bos yere o benim de annemdi ben de cok üzüldüm gibi seyler deme, eşini daha cok uzmekten baska ise yaramaz çünkü... Hele bu aciyla yaptigi hicbirseyi yargilama. Son olarak kendi annenle ilgili iyi veya kötü birsey anlatma bir süre. Anne kelimesini duymak bile canını yakacaktir...

Mekani cennet olsun insallah
Rabbim sizlere sabr-ı cemil ihsan eylesin...

Yok asla o benim de annemdi bende üzülüyorum diye bir şey demem,benim içim onunki kadar yanamaz biliyorum. Anne lafını açmıyorum annemle ilgili bişeyde anlatmıyorum. Hatta 2 ayda bir ailemin yanına gidiyordum artık onada ara vermeyi düşünüyorum. Yeterki o toparlansın Ben sadece onu öyle görmeye dayanamıyorum. Öyle bir duruşu var ki sanki hiç mutlu olmayacak artık diyorum. Bi daha onu gülerken hiç göremeyeceğim diyorum. Onun için çok üzülüyorum sadece.

Ölumu kimse kabullenemez. Kimse.
Hep aci vericidir.
Allahim size sabir versin ve kv ni cennetine kabul etsin insallah.

Az once benimde aklima tam ölum geldi ve sonra bu konuyu gordum.
Cok kotu gunler yaklasiyor ailemize.. cok kotu.. bi devasiz hastalikta bizde var.
Bizim altin sacli mavi gozlu melegimizi alicak elimizden..ölum hep can yakiyor..hep.

Amin inşallah iyi dileklerin için teşekkür ederim..
Umarım sizin hastanız şifa bulur. Hiç bir evladın-anne- babanın içi yanmaz.

O zaten en büyük acılardan birini tatmış şimdi ikincisini öğreniyor. Ben mutsuzum dersem çok bencilce olmaz mı
Tabikide hep yanında olacağın ama bunu kelimelerimle hissettiremiyorum ona
Bana böyle dediklerinde sinirlenmiştim ben ne haldeyim sen ne derdindeisn gibi bakmistim ve kaybettigim annem bile değildi

Sen yaninda ol yada yaninda olduğunu hissettir cokda sevgi gösterisi gösterme sikilmasin rahat rahat acısını yaşasın hergün aglanmiyo zaten
Ve bol bol dua et

Bu aralar bende ölüme çok yaklaşmıştım ama rabbim kurtardi

Duanin gücü bamb aska eşinin desteğe ve duaya ihtiyaci var
Allah seninde onunda yardımcısı olsun
Senin daha güçlü olman lazım unutma

Bana böyle dediklerinde sinirlenmiştim ben ne haldeyim sen ne derdindeisn gibi bakmistim ve kaybettigim annem bile değildi

Sen yaninda ol yada yaninda olduğunu hissettir cokda sevgi gösterisi gösterme sikilmasin rahat rahat acısını yaşasın hergün aglanmiyo zaten
Ve bol bol dua et

Bu aralar bende ölüme çok yaklaşmıştım ama rabbim kurtardi

Duanin gücü bamb aska eşinin desteğe ve duaya ihtiyaci var
Allah seninde onunda yardımcısı olsun
Senin daha güçlü olman lazım unutma

Güçlü olmaya çalışıyorum bende. Umarım onun yaralarını sarabilirim.. dua dilimden düşmüyor zaten..

Allah taksiratını affetsin. En azından acılı bir ölüm değil anladığım kadarıyla. Hayat da bir şekilde devam ediyor mecburen. Alışmaktan başka çare var mı?

Allah taksiratını affetsin. En azından acılı bir ölüm değil anladığım kadarıyla. Hayat da bir şekilde devam ediyor mecburen. Alışmaktan başka çare var mı?

Yok tabikide ama onu öyle görmeye dayanamıyorum iyice sustu hiç konuşmuyor biri bişi sormasa hep susar o durumda.

Nerden başlayayım nasıl anlatayım bilmiyorum.
Bugün sevdiğim adamın, eşimin annesi vefat etti. Ve eşim resmen dağıldı. Tabikide böyle olması çok normal eşimin en sevdiği insanlardan biriydi farkındayım. Ama ne yapacağımı bilmiyorum. Ona nasıl destek olabilirim bilmiyorum. O çökmüş halini görünce başlıyorum ağlamaya hiç bir şekilde konuşamıyorum sessizce ağlıyorum. Aslında kayınvalidemin ileri derecede tedavisi olmayan bir rahatsızlığı vardı ve hergün acı çekiyordu. Bi nevi kadıncağazı Allah kurtardı. Eşimde bu durumun bilincinde ama olmuyor işte çok üzülüyor ve ben ona destek olamıyorum.
İnanır mısınız resmen 1 günde zayıfladı. Seneler önce kardeşinide kaybetmişti o zaman da çok uzun süre toparlanamadı, hatta geçen sene biraz biraz toparlanmaya başlamıştı. Şimdide tekrar bir yara açıldı yüreğinde eminimki o yara hiç kapanmayacak sürekli kanayacak. Kaç yaşında olursa olsun o hep onun yokluğunu hissedecek biliyorum. eşimin içindeki o çocuk bugün annesi ile birlikte öldü, kendimi onun yerine koyamıyorum bile, benim bile içim böyle yanarken onu düşünemiyorum.
Ona ne diyeceğimi bilmiyorum. Annesini kaybetmiş biri nasıl teselli edilebilir ki? Allahım sen kimseyi anasız babasız bırakma.
Lütfen kayınvalidem ve bizim için dua eder misiniz..
Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun rabbim size de bol sabırlar versin, ölüm; sözün bittiği yer, bunun bir tesellisi yok maalesef ne yapsanız ne söyleseniz yok, hatta bazen öyle bir an gelir ki teseeli sözcükleri bile can yakar, sadece bol bol dua edeceksiniz Allah size ve geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler versin.

Bugün sevdiğim adamın, eşimin annesi vefat etti. Ve eşim resmen dağıldı. Tabikide böyle olması çok normal eşimin en sevdiği insanlardan biriydi farkındayım. Ama ne yapacağımı bilmiyorum. Ona nasıl destek olabilirim bilmiyorum. O çökmüş halini görünce başlıyorum ağlamaya hiç bir şekilde konuşamıyorum sessizce ağlıyorum. Aslında kayınvalidemin ileri derecede tedavisi olmayan bir rahatsızlığı vardı ve hergün acı çekiyordu. Bi nevi kadıncağazı Allah kurtardı. Eşimde bu durumun bilincinde ama olmuyor işte çok üzülüyor ve ben ona destek olamıyorum.
İnanır mısınız resmen 1 günde zayıfladı. Seneler önce kardeşinide kaybetmişti o zaman da çok uzun süre toparlanamadı, hatta geçen sene biraz biraz toparlanmaya başlamıştı. Şimdide tekrar bir yara açıldı yüreğinde eminimki o yara hiç kapanmayacak sürekli kanayacak. Kaç yaşında olursa olsun o hep onun yokluğunu hissedecek biliyorum. eşimin içindeki o çocuk bugün annesi ile birlikte öldü, kendimi onun yerine koyamıyorum bile, benim bile içim böyle yanarken onu düşünemiyorum.
Ona ne diyeceğimi bilmiyorum. Annesini kaybetmiş biri nasıl teselli edilebilir ki? Allahım sen kimseyi anasız babasız bırakma.

başınız saolsun allah sabır versin toparlanması uzun sürecektir. Anne çok farklı çünkü yaşamayan bilemez ben kuzenimi kaybettiğimde çok kötü olmuştum çok yakındık birbirimize insanın gerçekten bir laf konuşası gelmiyor sürekli ağlıyordum aradan 4 yıl geçti çok zaman olmuş gerçekten zaman her şeyin ilacı acısı ilk gün gibi değil ama hala derin :KK61: mekanı cennet olsun :dua:

Sadece hiçbir şey demeden yanında durun. Konuşmaniza gerek yok. O durumda birilerinin konuşması, akıl vermesi sinir bozucu olabiliyor. Hele herkesin derdi var, ölümlü dünya, hepimizin başında tarzı cümleler, yanında çok şükür tarzı cümleler kurmayın yeter.

Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabırlar versin inşallah. Hastaymış acı çekiyormuş, şimdi çok daha iyi bir yerde, huzurludur inşallah kayınvalideniz, mekanı cennet olsun

Bırakın acısını yaşasın, yas tutacak elbette bu aylar sürebilir doğal bir süreç. Yeri geldi mi destek olun, sevin, öpün, okşayın, yeri geldi mi yalnız kalması, nefes alması için alan bırakın. Destek olmak için illa kelimeler söylemeye gerek yoktur. Başınız sağ olsun, geride kalanlara uzun ömürler dilerim.

Bırakın acısını yaşasın, yas tutacak elbette bu aylar sürebilir doğal bir süreç. Yeri geldi mi destek olun, sevin, öpün, okşayın, yeri geldi mi yalnız kalması, nefes alması için alan bırakın. Destek olmak için illa kelimeler söylemeye gerek yoktur. Başınız sağ olsun, geride kalanlara uzun ömürler dilerim.

Zaten acısını yaşamasını istiyorum içine atmasın istiyorum. Saçlarını okşayıp sarıldığım zaman uzaklaşıyor sanırım yalnız kalmak istiyor ama yalnız bırakırsamda ya şuan ki durumundan daha kötü olur mu diye düşünüyorum ne yapacağımı bilmiyorum susuyorum yanında duruyorum.

Yakınları ölen erkekler uzunca bir süre çok sessiz olurlar.Sessizlik iyi geliyor onlara sanırım.Size düşen bu sessizliğe normal bir durum gibi bakmak ve yumuşak ama güçlü durmak bu süreçte.Basiniz sağolsun.

Zaten acısını yaşamasını istiyorum içine atmasın istiyorum. Saçlarını okşayıp sarıldığım zaman uzaklaşıyor sanırım yalnız kalmak istiyor ama yalnız bırakırsamda ya şuan ki durumundan daha kötü olur mu diye düşünüyorum ne yapacağımı bilmiyorum susuyorum yanında duruyorum.

Yalnız kalmak istiyordur. Kimi insan başkalarının yanında ağlayamaz (özellikle erkekler, malum erkekler ağlamaz diye saçma bir şeyle büyütülüyorlar) belki doya doya ağlamak istiyor, belki sadece tek başına annesini düşünmek istiyor. Evli olsanız da bir mahrem var yine de. Yalnız kalmak istediğini anladığınız an yalnız bırakın bence.

Yalnız kalmak istiyordur. Kimi insan başkalarının yanında ağlayamaz (özellikle erkekler, malum erkekler ağlamaz diye saçma bir şeyle büyütülüyorlar) belki doya doya ağlamak istiyor, belki sadece tek başına annesini düşünmek istiyor. Evli olsanız da bir mahrem var yine de. Yalnız kalmak istediğini anladığınız an yalnız bırakın bence.

Öyle yapıyorum zaten sessizce çekiliyorum yanından

Allah rahmet eylesin sabırlar diliyorum size :( gecen sene anneannemi kaybettik ben hala acısını yaşıyorum bir anneyi kaybetmek cok daha acıdır :( zamanla acısı hafifler inşallah

Canim ben esini anliyorum aslinda.Allah korusun annemi kaybetsem kimsenin sesini dahi duymak istemem sarilmasini felan istemem.Karsi taraf cok uzuluyorum haline felan dese cok kotu karsilarim bencilce gelir .Kimi insanda etrafinda insan olsun ,sarilsin ister herkesin yapisi farkli.Allah rahmet eylesin cok uzuldum cok zor bi durum zaman lazim.

Ölüm ,hayatın tek gerçeğidir...Eşin bi süre ruh gibi dolaşacak,hiçbiriniz yarasına merhem olamayacaksınız,ama atlatıcak...Eski tanıdğın eşin olmıycak daha rahat daha gamsız daha dertsiz ve çokk çok daha güçlü bi adam olarak hayatına devam edicek ,kalbine bi iğne saplandı onun şimdi,ara ara öyle mutlu olacak ki halbuki şu an asla gülemem ben bi daha diye düşünecek,ama gülecek günü gelince yine...O kalbindeki iğne ara sıra acıtıcak ama hiç gitmiycek oradan...İnsanlara çok bel bağlamamayı herkesin ne kadar yalnız olduğunu fark edicek,eşin dün bi dönüm noktası yaşadı hayatında,çocukluğu öldü artık tam bi yetişkin...Sen üstüne gitme ,ağlamak isterse teselli etme bırak bağıra çağıra ağlasın,sorgulasın ...

Ölüm ,hayatın tek gerçeğidir...Eşin bi süre ruh gibi dolaşacak,hiçbiriniz yarasına merhem olamayacaksınız,ama atlatıcak...Eski tanıdğın eşin olmıycak daha rahat daha gamsız daha dertsiz ve çokk çok daha güçlü bi adam olarak hayatına devam edicek ,kalbine bi iğne saplandı onun şimdi,ara ara öyle mutlu olacak ki halbuki şu an asla gülemem ben bi daha diye düşünecek,ama gülecek günü gelince yine...O kalbindeki iğne ara sıra acıtıcak ama hiç gitmiycek oradan...İnsanlara çok bel bağlamamayı herkesin ne kadar yalnız olduğunu fark edicek,eşin dün bi dönüm noktası yaşadı hayatında,çocukluğu öldü artık tam bi yetişkin...Sen üstüne gitme ,ağlamak isterse teselli etme bırak bağıra çağıra ağlasın,sorgulasın ...

Ne güzelde aklımdan geçenleri yazmışsın..
ağlama demiyorum, seni anlıyorum da demem anlayamam ben böyle bir acı yaşamadım ki. Umarım kısa sürede toparlar

Back
X