Olumsuzluk :(

Lohusalıgi mükemmel geçen var mıdır bilmiyorum.ben de bulunduğum şehirde yalnızım.oglum 16 aylık.onceden seve seve yediği şeyleri şimdilerde yemiyor.agzina alıp geri çıkartıyor.bu bence almamasindan daha sinir bozucu:) ama çok takılmiyorum.yemedigi zaman ısrar etmiyorum.uzuluyorum ama inatlasmam yemesi icin.bi bakıyorum çok güzel yiyor bi bakıyorum sanki baska bir çocuk var karşımda.canlari sağolsun.kapimizi çalan yok kapısını çalacağıniz kimse yok.ama mutlu bir bebek maşallah.ben de bazen çok sinirleniyorum ama belli etmemeye çalışıyorum.daha doğrusu hiç belli etmiyorum.sabir çekiyorum la havale vela diyorum.hamile kalabilmek için yediğim iğneleri muayeneleri düşünüyorum.hamdolsun.siz de kuzunuza sinirlenmeyin.yemesin istemiyorsa.1 yaşa kadar esas besin anne sütü.1 yaştan sonrada diş çıkarma mevzuundan huy değişiyor.bir anlar bir anlarını tutmuyor.onun ruhunu doyurun siz sevginizle

Gitmem gerek biliyorum ama ilaç beni korkutan bişey nedense

Bebegım 4.5 aylık gecen hafta grıp bogaz agrısı vucut agrısı vardı doktor ılac vermedı bana oyle gecırdım. Lutralıde esım kullandı adam evkeyken aksama kadar uyukluyodu varlıgı yoklugu bırdi onlar agır ılaclar ve onun gibi bır cok ılac kullandı umarım sıze yan etkı etmez.

Evet doktorlar kar zarar hesabı yapıyor aslında. Durum değerlendirmesi yapıp yazıyor. Hiç bilmiyorum ne yapacağımı inşallah düzelir

Bebeğim 3 aylıkken diş çıkarmaya başladı. Ek gıdaya geçtiğimizde zaten diş çıkarıyodu herşeyden tatmadı herşeyi. Bende diş yüzünden ısrar etmedim şimdi ise hergün aynı çorba,hergün kahvaltıda aynı şeyleri bulamaç bu arada başka türlü yemiyor. Önceden eline verdiğim bişeyleri yiyordu şimdi onları yemiyor ağzına alıp eliyle çıkarıyor.
Bende ısrar etmiyorum ama yemeyince de zayıflıyor sinirlerim iyice bozuluyor.

Erkeklere galiba uyku yapıyor :))
Şaka bir yana doktor uykunyapmaz sadece ilk hafta biraz sersemletir dedi. Ama ben gece almayı düşündüm.
Tabi kararsızım hala ne yapacağımı bilmiyorum. Eczacı tanıdığım var ona sordum cevap vermesini bekliyorum.

Evet doktorlar kar zarar hesabı yapıyor aslında. Durum değerlendirmesi yapıp yazıyor. Hiç bilmiyorum ne yapacağımı inşallah düzelir
Elbet düzelecek kendinizi sıkmayın her çocuk dönem dönem aynı şeyleri yaşıyor her doğum yapan kadın da. Her şey geçip gidecek emin olun

ilk cocugumda ikincide ayni sizinki gibi, ilkinde gercekten delirmistim, ben de yalnizim kimse yok.dr bana da ilac verdi ama beynimi uyuşturmanin sorunlari cozmeyeceigini dusundum icmedim.bizimki yorgunluk ve kendimize vakit ayiramamizdan kaynakli, zamanla normale donuyor.tam kesintisiz uykuya 3 yasinda ulastik.ikinci cocugum su an 8 aylik, sabah kadar uyumuyor, ustelik 2 cocukla ugrasiyorum daha yorgunum.ama bunalimda degilim.zaman cabuk geciyor.ilac yerine arada bir bebegi esinize birakip disariya ciksaniz, veya durumunuz varsa bir yardimci tutsaniz, papatya gibi sakinlestirici caylar icseniz rahatlarsiniz biraz daha.

Papatyayı çok içtm de artık sakinleştrmyor çok yorgun olmaktan kaynaklı elbette. Bde uyku yapıyor zaten çok uyuyan br bebek olmadığından bu sefer daha da zorlanıyorum.
Allah yardımcınız olsun 3 çocukla çok zordur ben bitanesi ile zorlanıyorum :)
Yardımcı temizlik için alıyorum ayda 1 defa. Aslında bende bunalımda değilm sadece sinirlerim yıprandı doğumdan sonra.

O ilacı bir dönem bende kullanmıştım. Normalde bile ağırlaştırıp uyku yapan bir ilaç, bir de o yorgunlukla ve uyumayan bir bebekle o ilacı içtiğinizde uyku haline nasıl karşı koyacaksınız?

eger cidden cok kotuyseniz cocuga bakamayacak duruma geliyorsaniz her gun yardimci alin, cocuga baksin uyursunuz, veya gezersiniz.cocugun saglikli olmasi icin annenin saglikli.mutlu olması gerekir. ilk cocukta oyle oluyor, uykusuzluk yorgunluk tedirginlik ve tecrubesizlik kabus gunler yasatiyor.1.5 yasi gectiyse 1 yil kadar daha sıkıntı yasarsiniz.

Jameya daha önce de yazdım bunu.
Siz de mükemmeliyetçilik var, biraz da ondan bu sıkıntılar.
Bakın siz de farkındasınız,uyku konusunda çok takıntılıyım diyorsunuz.
Muhtemelen bu takıntılı ve gergin halleriniz bebişe yansıyor ve karşılıklı bir kısır döngü içine giriyorsunuz.
İlaç kullanmanın size iyi geleceğini düşünüyorsanız kullanın.
Plasebo etkisini duymuşsunuzdur,
sırf iyi geleceğini düşündüğünüz için bile ilaç
size iyi gelebilir.
Solgar'ın bu tip bir bitkisel ilacı var,
onu da bir araştırın ve doktorunuza danışın.
Omega 3 içeren balık yağı haplarının,
bazı depresyon türlerine iyi geldiğini gösteren bir araştırma okumuştum,ne yazık ki not almamışım,
o nedenle link veya kaynak veremiyorum,
siz yine de doktorunuza danışın.

Bebeğiniz geçici bir dönem kilo almıyor olabilir, doktor takibinde olduğu sürece bu durum sizi tedirgin etmesin.

Lohusayken yaşadıklarınızın etkisi de sürüyor muhtemelen.
İçinizde biriken bir öfke olduğunu yazmışsınız,
bu öfkeyi mutlaka dışarı atmalısınız.
Psikolojik destek alabilirsiniz.
Şu anda alamam derseniz kime,neye kızdıysanız açık açık, yazın bir kağıda.
Sonra yüksek sesle okuyun ve yırtıp, çöpe atın.
Öfkenizin de kağıtla birlikte çöpe gittiğini hayal edin.

Bebeğinizin ağlamalarına daha farklı bakmayı düşünür müsünüz?
Daha kabullenici.
Aletha Solter, bunu çok güzel anlatıyor kitaplarında.

Eve yarım gün,çocuk bakımı ve eğitiminden anlayan bir yardımcı mı alsanız?
O bebişle ilgilenirken siz dışarı çıkıp dolaşsanız veya evde dinlenseniz?

Umarım bir nebze olsun yardımcı olabilmişimdir.

O ilacı bir dönem bende kullanmıştım. Normalde bile ağırlaştırıp uyku yapan bir ilaç, bir de o yorgunlukla ve uyumayan bir bebekle o ilacı içtiğinizde uyku haline nasıl karşı koyacaksınız?
Henüz başlamadım.
Bebeğim normalde bir sorunu yoksa,diş veya atak dönemi değilse öğlen 2,5 saat filan uyuyor.
Gerçi doktor da uyku yapmaz demişti bilemedim.

Çok teşekkür ederim çok güzel yazdınız.
Evet lohusa zamanından kalan şeyler var. Bunu denicem kağıda yazmayı.
Belki faydası olur.
Evet bebeğimin ağlamalarını normal karşılayamıyorum son günlerde. İnşallah geçecek ben sakinleşirsem o da sakinleşecektir.

Düzelecek annesi.gececek

Gurme bebek internet sitesine baktınız mı? Sağlıklı tarifler var. Bebeğinize lezzetli gelebilir. Haftada belirlediğiniz vakitlerde yardımcı çağırabilirsiniz bence. Bulacağınız kişiye bağlı olarak bebek bakımı ya da yemek artı ütü gibi ev işleri istemek sizi tahmin ettiğinizden fazla dinlendirecektir

Gunduz yine ikibucuk saat uyuyormus 15 dakikalik aralarla uyuyordu benim kücuk oglan Toplamda bir saat uyku yok .Gece ayri dert .Zombiydin diyorlar bense hatırlamiyorum kendimi o dönem...Birde 7 yaşindaydi büyuk yavrum hep yardim ederdi .
Bence sorunlariniz beyninizde ,bu kadar buyutmeyin .O ilac on aylik cocuga zararli olabilir belkide sütunuz kesilecek yapmayın .Sakin olun .
O donemlerde gercekten bende cok kötüydum ama degmezmiş .Cok özlüyorum o günleri simdi .Cok akilli düşunceli cocuklar oldular .Bunu düşünün .
Cocuklar aclıga cok dayanikli olur .Bence yemeği yiyene kadar digerlerini vermeyin .

Valla o kadar sayfa takip ediyorum ki. Bugün ilk defa ıspanaklı kabak yemeği yedirebildim. Normalde ıspanak yiyor bide yayla çorbası. Bunların dışına çıkmadı hiç. Bugün kabak ekledim ıspanağına fark etmeden yedi.

Azalttım hero baby sadece sabah veyorum. Öğlen çorba akşam ıspanak veya yulaflı meyveli mama. Hero baby hiç vermek istemiyorum da bazen mama mama diye ağlıyo mecbur bişey yemediğimde veriyorum. Yada meyve yesin diye ona karıştırıyorum.
Evet bende geçeceğini ve biyiyeceği zaman bu hallerine tahammülsüz olduğum için pişman olucam hatta şimdiden pişmanım ama kendime bi engel olup gerilmesem.
Beni zorlayan o değil lohusalıkta sustuğum sinirlenip içime attığım şeyler aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…