Olumsuzluk :(

Oyle ya da boyle gececek bu gunler.. bazen agladigim bile oldu yorgunluk ve uykusuzluktan sabirt
Aynen bende ağladım daha iki gün oluyor.
1 ay diş çıkarmaya uğraştı ve 1 ay boyunca sabaha kadar kaç kez kalkıp uyutmaya uğraştığımı hatırlamıyorum. Sabahın 5 inde uyanıp uykuya direnmeler. Geçici farkındayım.

Ben 2. Oglumdan sobra surekli hasta oluyodum. Niye? Direnc cokmustu ven her ay hasta .. uyku yoktu cunku ve ise giderdimki gozler sis yorgunluk..buyudukcede yoruluyosun ama en azindan biraz daha iyi uyuyolar.. sabret canim 1,5-2 yasina dogru ragat edeceksin insallah

Evet ben 1 aydır iyileşemiyorum çünkü dinlenemiyorum. Yemek yemeye bile bazen fırsat bulamıuorum bu ay nedense aşırı zor geçiyor. Zaten bebeklerin en zorlu dönemleriymiş 10 uncu ay. İnşallah biraz daha gece uykusu düzelse artık rahatlicam.

Insallah vitamin al takviye.. ise yarar umarim

Konuyu gorunce hatırladım seni . Uyku konusu zor cok zor anlıyorum. Benim bebegum zırt pırt kalkmıyor ama saglam kalkıyor 2 3 saat uyutmaya calısıyorum hslıyle o uyudugunda benim uyumaya vaktım kalmıyor. 3 te uyanıp 8de mesaım baslıyor sen anla durumu. Yeme konusuna gelınce ben senın bu konuda hata yaptıgını dusunuyorum, hero baby kavanoz maması dımı hazır olanlar veyahut kasık maması. Sana cok duzgun kurallı baslamadıgınu soyledıgımı hatırlıyorum eger kısıyı karıstırmıyor sam Uykuya dırenme kısmı da ac oldugu ıcın uyuyamıyor diye dusunuyorum meyve ve yogurt ne tok tutabılır kı

Benim oglum da cok zor uyur. Daha kucukken israrla uyutmaya calisir zorla yedirmeye calisirdim yemezdi uyumazdi bagirirdim. Simdi birakiyorum iyice yoruluncaya kadar uyutmuyorum. Yemek konusunda da onceki ogunun uzerinden en az 4 saat gecmesini bekliyorum. Bence annelerin sorunu bebegin saatine uyum saglamayip kendi duzenine zorlamak. Akisina birakin. Her gun disari cikin bir sekilde. Size iyi gelir. Gerekirse bebek arabasini giriste birakin veya kanguruyla indirip giriste bebek arabasina koyun. Surekli evde cocukla durmak cok bunaltiyor insani. Komsulara gidebilirsiniz degisiklik olur

Kuzum kullanma o ilaci cok agır. Ben bikere kullandım gözüm yerinden çıkacak gibi büyümüstü

Jameya bebegın kacta uyanıyor, kacta uyutmaya calısıyorsun aksam kacta yatıyor gun ıcındr kac kere uyuyor.
Bızımde uykuyla basımız dertte, en son konu actım gelen cevaplara gore gece yatmadan verdıgım ınet sutunu kestım. Daha ıyı gıbı ama halaa ara ara uyanıp 3 saat uyutmaya calısıyorum gecenın korunde. Tek uyku denedik olmadı, uykusuzluk asırı bır hareket yapıyor ıpını koparmıs boga gıbı ve kendini vuruyor zarar verıyor bu durumda O yuzden 3 gun trk uyku denedik degısen bısey olmadigi gıbı hem kendini hem benı cok yordu. Yarın ıkı uykuya gerı donuyoruz o yuzden. Bırde ayları da yakın benım kı 13 aylık senın kı 10 aylık bilgiler taze

Kaşık maması. Ya şöyle bir durum var ek godaya geçtiğimizde diş çıkarıyordu ve uzun sürmüştü. Ek gıdayı o yüzden hep red eden bir bebek bende çarem olmayınca ondan vermeye başladım. Yavaş yavaş düzelecek inşallah dün ıspanaklı kabak yeöeği yedi.

Hero baby yerıne hıppın organık tahılısından versen hero baby cok uygun degıl sutlu ballı ıcerıklerı var, bırde bebek tatlı her turlu yerde sebzelerı tatsız tuzsuz seylerı nasıl yiyecek düşünsene.
Bırde tatlı degılde tuzlu olarak az tuzlu olarak kendı yemeklerındende verebılırsın madem hıc yemıyor,buda olabılır belkı bu sebeble yemıyor

Geçiyor ya valla geçiyor. Sonra geçen zamana bakıp sanki o durumu yaşayan sen değilmişsin gibi 'keşke bu kadar dertlenmek, olumsuz düşünmek yerine daha çok öpüp mıncıklasaydım asıl o ilaç olurdu bana' diye düşünüyor insan.
Hatta bazen pişmanlık duyuyor geçmiş için..

İlaç asla önermiyorum. Senin yaşadığını bir çok küçük çocuklu anne yaşıyor emin ol.
Bir insanda ağır panik atak, anksiyete olur o zaman ilaç içmesi daha faydalıdır. Ama kusura bakma senin durumun ilaçlık değil.

Benim oh be dediğim zaman 18 aydı. Şimdi 30 aylık ve iletişimimiz artınca o kadar sevimli oldu ki geçen zamanı unutup yapmdıklarım için pişman oluyorum..
Kendine daha çok vakit ayır. Akşam da olsa eşine bırak çık..

Bebek arabasını giriş katta bırakamıyor musun? Yönetimle falan konuşsan kilitleseniz oraya.
Biz küçük bir apartmanda oturuyoruz. Oğlumun bebek arabası çok nadir bizim katımıza çıkar.

Ben ilk zamanlar önce arabayı indirir sonra yukarı çıkıp oğlumu alırdım.
Tabi o kısacık sürede ağlardı da :)
Baktık böyle olmayacak kapının orada duruyor 2 yıldır..

Sen de hala 2 uyku uyuması gerekiyor fakat bu durum hep varmıydı yoksa yürümeye başladı diye mı uyumuyor? Benim bebeğim bir sorun yoksa diş veya atak yoksa yada hasta değilse günde 2 uyku bazen tek uyku. 2,5 saat öğlen uykusu uyurdu.
Üst üste diş çıkarıyor o uykusunu çok etkiliyor.
Normalde gece uykusuna 8,30 en geç 9 da geçmesi gerekiyor ama gündüz uykusu olmadığı için son 2 haftadır gece uykusu felaket dirençli geçiyor. Dün hayret ettim 8 de uyudu hiç direnmeden. Sanırım çok yorulmuştu :)

Ya kapının önü o kadar dar ki iki kişi geçemiyor. Yeni apartman ama daracık küçücük yer. Taşındığımızda bebek düşüncem yoktu o yüzden pek önemsemedim.
Şimdi çok zorlanıyorum kapının önüne bebek arabasını koyuyorum orda bile ufacık yer kalıyor geçmek için.
Düzeleceğinin farkındayım zaten ama korkum bebeğimin beni böyle görmesi tanıması ben normalde bağıran biri değilim sakin ve gayet sabırlıyım ama sabrım hiç hiç yok. İlk zamanlar uyandığı zaman bile sevinirken geceleri şimdilerde uyanıyor diye oflayıp pufluyorum. Tabi bu durum gündüz uykusu uyuyup kendime vakit ayıramadığımdan oluyor.
O uyuduğu zaman ilk yaptığım etrafı toparlayıp koşa koşa uyumaya gitmek uyanıcak diuykumu alamicam ve gerilicem diye.
Çok öpüyorum gündüz işi gücü bırakıp onunla ilgileniyorum. O konuda sıkıntı yok sevgimi hiç eksik etmiyorum ben sadece uyku geçişlerinde gerginleşiyorum. Yoksa gündüz hiç birşekilde ona kızmıyorum.

Kızınız kaç kilo ki, kanguruya sığmıyor demişsiniz. Kızım 2 yaşında 13-14 kiloydu geçen sene, kanguruyla sırtımda taşıyordum. Her yere rahat rahat gidiyor, alışverişimi de yapıyordum. Eve tıkılı kalmak bir annenin en büyük depresyon sebeplerinden biri, o yüzden kanguru hayat kurtarır. Ergonomik kangurulara bakın lütfen.

Bızım kı 8 de uyuyor ,8 ıle 9 arası dıyeyım son uyanmaya bağlı.
Uyuyor uyuyor uyuyor sabaha karsı veya 1-2-3-4 o arada uyandığında yandım cok zor uyuyor gerıye. Cozmeye çalışıyorum sorunu 1 hafta uyanmıyor sonra gene başlıyor uyanmaya dedıgım gıbı sadece uyansa emse uyusa sorun degıl, o kadar zor dalıyor kı . Dun aksamda aynısı oldu evden çıkmamıza 20 dk kala uyanabıldım sabah. Kendımı ve onu nasıl hazırladım evden nasıl çıktım gel bana sor

Antidepresanı boşver sen iyi bir vitamin iç..
Bir çok kişi sen doktordan iyi mi biliyorsun der ama ben bu ara psikiyatrlara çok kızıyorum. Kapıdan girene dayıyorlar ilacı.

Atak zamanıymış ve diş çıkarıyormuş. Emin ol onun işi seninkinden daha zor şu anda.
Bir şekilde dışarı çıkar ikinize de iyi gelecek. Varsın 2 kişi yanyana geçmeyiversin sen koy pratik yere bebek arabasını. Bebekli annesin sen mazur görecekler artık.

Biz de bu ara parka falan gidemiyoruz ama en az 2 market dolaşıp geliyoruz. Havamız değişiyor..

Kızım 8 kilo ama ayaklar ayaklarıma geliyo zor yürüyorum onunla :) bide kalın giydirdiğim için zor sığıyor.
Yani 1 ay sonra filan muhtemelen hiç girmez içine.
Kangurum babybjörn belki bilirsiniz sıkı olanlardan yani ince kıyafetlerle yazın çok rahatlıkla girer de kışın kalın montla filan ona rahat edecek yer kalmıyor. Ön tarafa bakıyor birde bana doğru durmak istemiyor.

Markete hergün çıkıyorum da bu aralar çok yağdığından çıkamadık. Havalar düzelse hiç durmicam zaten.
Evde durmak da bunaltıyor.
İnşallah düzelir ya bende almak istemiyorum.

Bir zaman sonra onlarda önemsizleşiyor .Sen degerlisin , bebegin cok degerli ,zaman cok hızli ,dünya kısa.
Değmeeeeeez .Sen cok mutlu rolü yap ,bu bir enerji .Insan gülumsedigi zaman beyin aldanip mutluluk hormonu salgıliyormuş .Aptal beyin .

Allah bağışlasın yavrunuzu. Ukala anne moduna kesinlikle girmek istemem =)) ama o tip kangurular çocuğun ve annenin duruşunu desteklemiyor. Hem sizi hem yavruyu yorar. Ergonomik kanguruda bacaklar aşağı sarmadığı için rahatsız olmaz, mis gibi taşırsınız. Valla bir araştırın bakın, sizin için kurtarıcı olacak bir şey. Bir de içinde uyumayı çok seviyorlar, uykuya direndiğinde atardım kızımı kanguruya, bir yürüyüşe çıkardım, horul horul uykuya geçerdi. Şimdi 2 numaralı kızımda kullanıyorum. Dışarısı buz gibi diye bir de kanguru örtüsü aldım. 40 günlük kızımla dün yürüyüşe çıktık, sıcacık sıcacık. Sürekli evde insan kafayı yiyor, en azından ben yiyorum. O yüzden kanguru kanguru diye sayıklıyor, deli midir nedir demeyin, bakın bence. =))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…