Ölürse yüreğime dert olurmuş.....o benim annem değil ki

• Konu Sahibi Konu Sahibi REYYAN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ha mesela bu söze diycek lafım yok öylemidir öyledir

Sağolasın canım..yerimseniben
Bakalım Reyyan neler yapacak?
Bekleyelim,görelim..
Umarım herkes çaba gösterir bir şeylerin düzelmesi için..boshayallersmile

Bir insan sadece sevdiğim adamın annesi,babası, kızkardeşi diye bana hakaret edemez. Ölümün kimin başına geleceği de hiç belli değil. ıstatistikler onun daha yakın zamanda öleceğini söylüyor diye hatalı olandan özür dilemem ben açıkcası. Bana saygı duymayana da saygı duymam ister sevdiğimin anası ister babası olsun. Saygı hak edilir öyle soyadı gibi çabasız sahip olacağın bir şey değildir. Ben ölürsem ne olacak peki, ona dert olmayacak mı? Beni de besleyen büyüten kollayan bir annem var o hakaretleri ederken benim anneme de hakaret etmiş olmuyor mu?

tşekkürler dostlarım okadar güzel şeyler yazıyorsunuzki herkesin bir yarası var ben kin tutma taraftarı değilim fakat dediğim gibi belli bir yaştan sonra umursamıyorsunuz benim ailem senelerdir eşimi incitecek şeylerden uzak kalmıştır asla neden bu böyle dememiştir benim hatırıma ona müthiş saygı gösterir ne yapacaklarını şaşırırlar onun hataları yokmu elbet var ama benim ailem beni seviyor sevdiklerimede saygı duyuyorlar bizlerde ağaç kovuğndan çıkmadık bunu kimse düşünmüyor onlarda herşeyi biliyor ama idere arkadaşlar idare herkes büyük olamıyor...

Ayrıca özür dilese dahi eskisi gibi olamam sanırım. Belli etmem süründürmem her fırsatta kafasına kakmam ancak uzak dururum bir şekilde.

deniz güneş
okudum bana bir güzel suçlamalar la yazmışsın
başımdan çok kötü olaylar geçti ve bunları paylaşmıştım evet okumuşsun
yanlız iyi anlamamışsın gelinlerle ben geçinemedim dememiştim
eşleri ile anlaşamadılar arayı yapamıyorum diye üzüntülerimi anlatmıştım
o iki gelini de ben beğenerek evlendirdim gelin aldım benimsorunum yok önyargım da yok
taraflıda değilim arkadaşım
sonra hiç yüzyüze tartışmaya da girmedim hayalmi gördün ağzıma geleni de saymadım böyle davranışları da onaylayan biri değilim
YORUM YAPARKEN KARŞIDAKİNE SALDIRMAYA HAZIR OLMAYALIM TANIYALIM ACABA SENİN TAHMİN ETTİĞİN GİBİ BİRİMİYİM YOKSA MAĞDUR DURUMA DÜŞEN KİŞİ MİYİM OLDUMU

dostlarım bazen yanlış anlamalar oluyor bu nedenle biraz dikkat edelim herkesn bir derdi vardır dertsiz insan yoktur imtihan dünyası öyle yada böyle imtihan ediliyoruz

sevgili ablacım gerçekten çok üzmüşler seni ama tabi kötü şeyleri unutmak mümkün olmuyor ama dünya fani herkes ettiğininin hesabını öbür dünyada verecek sen bi büyüklük yapıp kaynını tedavi için çağırmışssın helal olsun sana ama onlar çoktan senin gibi bir insanı kaybetmişler ona üzülsünler kayınvaliden ölse elbette üzülürsün insanlar keşke özürdilemeyi bilseler hiç olmazsa içindeki yara kapanmaz ama yüzeyselde olsa ilişkiniz devam edebilirdi ama ablacım güzel yüreğini çok sevdim merhamet bile allahın bize en güzel hediyesidir merhamet edebiliyorsan...

Son düzenleme:
arkadaş ne yaptı bilmiyorum ama bu konuya benzer bir sıkıntım var 8 senelik evliyim evliliğim boyunca kaynanamın maddi manevi tek bişey görmedim....gerekde duymadım taki hamile kalana kadar çok riskli bir gebelik yaşadım..ve 4 ayında bebeklerimi kaybetme tehlikesi yaşadım hee çocuğumuz olmadı tüp bebek yaptık para çok gitti diye kaynanam bana sen korunmasaydın bunca sene o hapları içmeseydin
çocuğunuz olurdu dedi..halbuki eşimin sorunu yüzünden tüp bebek yaptık...ben ona bunu demedim
benim olan sorunu ön yüzüne çıkardım...sonra eşim dayanamadı dedi...
hamilelikte annemde yaşıyorum ama 4 ayımdaki o olayda devamlı yatarak bakıma ihtiyaç duydum
annem çalıştığı için kayınvalidemde kaldım 1 ay...kadın sabah kendi kalktığı saatte odama girip perdemi açıyordu...içerideki tv.elektrik harcamasın diye benim yanımdaki tv. kendi istediği programı izletiyordu.
kocam arayıp ilaç saati dediğinde,bizde hamile kaldık çeşmeden su taşıdık kimse bize yapma
demedi.diyordu...en berbatı ise toza alerjim olduğunu bile bile çalı süpürgesi ile odamı ben yatarken süpürmesi...elektirik süpürgesi elektirik yakacak diye....bunlardan sonra anneme zor attım kendimi sinirden ikinci kez kanama geçirdim...gebeliğimin 7 ayının başına kadar annmede kaldım sonrasında hastaneye yattım ve tam 38 günde çıktım kayınvalidem 2 kere ziyaret etti biri doğumdan önce biride doğumdan sonra ikisndede eli boş...ve ikisndede biirileri getirdi...lohusalığımın içine ettiler
sütüm kesildi..annem 80 gün evine gitmedi...ve ben bunları yaşananları unutup devam ettim kaynamamla ilişkime kocam üzülmesin ...torunlarından uzak kalmasın diye...ama o ne yaptı
birgün annemin bile haberi yokken annemle msn den kamera ile konuşurken tek kelimemden
( kaynanam anneme kameradan bu bebeklet tek bakılmaz dedi
annem de xxx teyze bir hafta sen kalırsın bir hafta ben çıkarırız çocukları ortaya dedi
ben ise aa kimse düzenini bozmasın benim için ihtiyacım varken gelin dedim)

ve o gün kayınvalidemi evine bıraktık ....bende 5 gün kalmıştı çocukların bakımında yardımcı olmuştu ...yatağını açtım yemeğini önüne getirdim üstelik ikizlerim ve evin işini yaparken...ve artık iyiyiz ya anne gelirsin artık diyorum ben....meğer kadın içinde neler kaynatıyor....aradan 1.5 hafta geçti evime koltuk takımı gelecek oğullarımdan biri hasta sürekli ağlıyor diğeri oyun için kucağıma çıkıyor....durumum kötü yani...kayınvalidem yakın ...tlf açtım anne ne yapıyorsun dedim...bana ters ve sert konuştu ...ama ben aldırış etmedim ...tam derdimi söylecektim başladı bana bağırmaya azarlamaya....
sen beni neden arıyorsun
tabi biliyorsun suçunu

ben bu arada ne oldu diyorum
sen beni evden kovdun dedi
ben seni nasıl evden kovdum anne dedim
evden kovsam 5 gün senle otururmuydum dedim
yok sen annenle bir oldun bana koplo kurdunuz
ben tabi sinirden bağrıyorum...oda bana
sesini yükselterek kendini hakklı çıkarma dedi.

bu konuşmalar aşağalayıcı bir ses tonu ile yapıldı ben şoktayım tlf kapatmasam
neler diyecekti belki....eşimi aradım...vs.vs.vs.

ve bu olayda benim haklı olduğumu herkes biliyor...
kayınvalidemle artık görüşmem dedim ama bekar kaynım ellikere özür diledi.
ve bayramda gittim bişey yok gibi çok olmadıkca konuşmadık
geri planda kaldım...
sonrasında artık aramıyor sormuyorum...
çocuklarımın diş buğdayımız oldu artık millet laf etmesin diye aradım
çağırdım tabi eşimde çok mutlu oldu....oda geldi

ama çok kırgınım içimden atamıyorum ...belki arakdaşınki gibi ağır değil ama
artık istesemde ben o kadına tek bri kelime edemem
herşeyi geçtim anneme laf söylüyor ki annem asla kaynamama surat asmama izin vermezdi...

şöyle birgerçek var benim ona ihtiyacım var bebeklerimin yanında ses olsun göz kulak olsu
ben onlara bakamaya rağzıydım ..şimdi çok kızıyorum devamlı aklımda bu var..
keşke öyle yapmasaydı bende çağırsaydım....:çok üzgünüm:
bu arada eşim annem benim evime kalmaya gelecek elbette diyor
ama ben aynı evde olmak istemiyorum...o kadar hizmetimin karşılığında tek kelimemle
böyle düşünen bir kadın her kelime bir anlam yükelrse ben ne yaparımkii:uhm:

uzun oldu ..yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

dırımkızı öncelikle bebişlerin çok tatlı maşallah canım sen bağırıp rahatlamışsın ben hiç hayatımda bağıramadım zaten bağıran kavga eden biri olsam beni çok severlerdi ben sadece ağlarım sonradan ah şunu deseydim bunu deseydim diye düşünürüm ama işişten geçmiştir şimdi aradan geçti kaç sene eşim ısrar ediyor ben görüşmeye yanaşmıyorum benden bir özür bile dilemediler bende artık muhatap olmak istemiyorum

teşekkür ederim....ben bağırdım derken içimdekileri söylemedimki sadece ben seni evden nasıl kovdum kelimesini yüksek sesle konuştum...

keşke gerçekten kovsaydımda kötü olsaydım

sevgili elifim tşkler canım çok sağol .haklısın sana aynen katılıyorum canım ama karasızım .......

canım sende benim gibi keşke şunu deseydim deyip pişman olanlardansın...

Bence de affetme canım. Öylesine nefret ediyorum ki böyle yobaz ve cahil insanlardan. Allah'a havale et gitsin. Yazık hem eşini hem seni üzmüşler. Eşinin yerinde olsam ben de görüşmezdim annem ve babamla hatalarını anlayana kadar. Ne demek benim eşime saygı duymayacaklar, sırf onun için benimle görüşmeyecekler.klava: Umarım hatalarını anlarlar.:umursamaz:

Size suçlamalar falan yazmadım..Size saldırmam için de hiçbir sebep yok..Ama siz maşallah hemen harfleri büyük yazarak uslubunuzu belli etmişsiniz.
Ama gelin konusu tam sizin kötü anılarınız olan bir konu olduğu için her yorumu saldırı ve suçlama olarak algılıyorsunuz..
O halde bu tarz topiclere fazla girmemeniz sizin için daha iyi olacak bence, baksanıza hemen sinirleniyorsunuz..

Benim demek istediğim sizin; her gelin_kaynana topiclerinde ilk sözleriniz '' şu gelinler kaynanaya önyargılı olmasa, hürmetli olsalar, o oğlanlar ağaç kovuğundan mı çıktı, ana babaları var , vs vs vs....tarzında önyargılı konuşmanız..

Yani sizin gelinleriniz böyle tamam da, her gelin böyle değil ki, belki bu topicde kaynana tarafı haksızdır nerden biliyorsunuz da hemen geline önyargılı davranıyorsunuz?
Yani tam olarak bu cümleyi söylüyorsunuz demiyorum ama düşünceleriniz bu yönde yani ''her zaman gelinlerin kaynanalara önyargısı vardır''' şeklinde sizin düşünceniz..Bu tamamen yanlış bir düşünce..Bunu da kabul edin..

Sizin gelinleriniz size önyargılı olabilir, siz ne yapsanız da gelinlerinize yaranamamış olabilirsiniz ki bu böyle siz söylemiştiniz...Bu sizin şanssızlığınız..Her gelin böyle değil..

Ayrıca sizin konularınızdaki yorumlarımı okursanız hiçbrininde sizi suçlayan yorumlarım yoktur..Ne okuduğumu ve ne yazdığımı çok iyi bilirim..

Ama siz de, her gelini kendi gelinlerinizle karıştırmayın lütfen..Demek istediğim buydu..
Ben sadece sizdeki önyarıya dikkat çekmek istedim..

Bakın ...Gelin_kaynana topiclerindeki ilk sözlerinize...Tam bir kayınvalide sözleri:))))

''Kocayı aldınız işiniz bitti mi, büyüttüğü kocayı koynunuza alırken (söze bakkk 40 yıl düşünsem aklıma gelmez ama kyınvalide olunca demek insanın aklına gelyor oğlumu koynuna aldı diye, çok görmemiz gerekiyor demek koynumuza aldık diye:)))), ağaç kovuğundan mı çıktı? ''
Tipik kayınvalide sözleri..

Demek istediğim buydu...

Bu tarz topiclerde ilk yorumlarınız hep gelinlere önyargılı başlıyor genelde,, dikkatimi çekti..

Sizin gelinleriniz böyle diye her gelin böyle değil..Demek istediğim buydu ama siz saldırmak olarak algıladınız..

Nasıl algıladığınız çok önemli değil benim için..
Ben hala kendi gelinlerinizden ötürü, tüm gelinlere önyargılı olduğunuzu düşünüyorum..
sevgiler..

Son düzenleme:
iyilik her zaman kazanır... için huzursuzmuş gibi hissettim(belki yanlış hissettim) affetmen birşey kaybettirmez sana cnm mesafeli bir şekilde görüşürsün...

hiçte içine det olmasın.boşverrrrrr ne konuşacan iki gün sonra yine kaldığı yerden devam edecek.

aslında benim yaşadıklarımı bir çok bayan yaşıyor bizler affedip aman yazık günah diye düşünüp merhamet ettikçe değişen birşey olmuyor belli bir süre sonra tekrarlanıyor nasıl olsa bu gelin dayanamaz küsmez al baştan ama bu kez iyi dayandım çünkü bayram ne demek küslerin barıştığı bir gün sen düşünmeden evine gelen misafire ağzına geleni say bu insanlığa elbet sığmaz içimden söküp atamıyorum

senin annen değil gitmezsen gitme ateş sadece düştüğü yeri yakar yani sadece evladını

sana ileri geri konuşacak sende onu sayacaksın akıl yaşda değil başda

yaşlı diye ağzına geleni saysın ohhhhhh ne ala sende sürekli saygı duy yemezler kardeşim ::tomato:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…