Ölüyorum..

Ben kimseyi degistirmeye felan calismiyorum siz bence olayi cok yanlis anlamissiniz
burda asil konu olan ailelerin farkliligi
ve bende onlari asla kinamiyorum yada önyargili davranmiyorum
sadece orta yol bulunurmu onu tartisiyoruz burda

Olayı net bir şekilde anladım onda bir sıkıntı yok ama evlendikten sonra ya içki içmeye başlarsa diye korkmanın sebebi senin yapmadığın şeylerin sevgilinin de yapmasını istememen. Bu da malesef değiştirmek yada yönlendirmek kısmına giriyor yani değişim için ümitlenmek.. Herneyse umarım çok mutlu olursunuz ben burda imkansız bir ilişki görmüyorum fakat öncedende dediğim gibi sizin evlilikten önce daha çok zamana ihtiyacınız var.. ( bu arada ben psikologum bu tip konular hakkında çok fazla insanla görüşüyorum o nedenle daha net konuşabiliyorum bazı konularda )

ölmene gerek yok canım

mecaz anlamda bile olsa bak tedirgin olduk koştuk

bunu bize yapacağına önce annenden girsen sonra birlkte babandan çıksanız (cümlede acayip oldu) yani önce anneciğinle varsa ablacığınla konuşsan deli gibi seviyoruz desen

karşı tarafta sizinle aynı yoldan gitse

sonra en başta varsa kardeşler sonra anneler tanıştırılsa

ne biliyim sevgi bu kim durabilmiş ki önünde

bi an acaba karşılıklı evliliği 2 nizde pek istemiyormuşnunuz gibi geldi

yok ya kalbin kırılmasın diye 2 niz de dedim erkek pek istemiyor sanırım kızlar evliliğe genelde hep atlar içgüdüsel bi şey yuva kurmak sebepli

yol çok yaşınızda çok küçük değil ama bi kaç yıl daha böyle devam edin derim ben

sanki bi şeyler eksik

olmazmi.......... elbette doluu
ama bu kadar rahat olan kisiler ondan hicmi hic cekinmezz demek anlaminda soyledim
sonucta musluman bi toplumda yasiyoruz
bu sozum sana degil
bazi yorumlar cok sacma
herkes yapmak zorundami ibadet demis
elbette zorunda madem bu toplumda muslumanim diye geciniyosun mecbursun kardesim
yok degilsen
kimliginin arkasindaki islam kelimesini kullanmazssin goz boyamazsin is bu kadar basittt

Zorunluluk? Göz boyamak? Gereksiz ..

Evlendikten sonra insanlar degismez. Ben degistiririm dersin evlenirsin ama sonra bosanirsin. Onu boyle kabul edeceksen evlen. Orta yol toleranstan geciyor.

NOT: Turkiye'de dogan herkes musluman olmak zorunda degil.

Son düzenleme:
Eğer sevdiğin içki içmiyor sana uyum sağlayabilcek düşünceleri senin gibi ise sorun yok önemli olan sizin çatınız siz istediğiniz gibi yaşarsınız

canım sızın ıcın bıtmesı daha hayırlı gıbıme gelıyo..bır kaç ay uzunlursun ama kendı kulturune uygun dınıne duskun bırıyle evlenırsın..
ben senın bu sekılde mutlu olacagını dusunuyorum..sonuçta kaç yıllık evlı ınsanlar ayrılıyo ölmüyolar.
evlendıkten sonra ayrılmaktansa şimdi ayrılman daha iyi..şuan aşıksın ve sevıyosun ve at gözluklerıyle bakıyosun ama ılerde evlenınce hersey faklılasıyo..
ben bunlar sorun olmaz dıyenlere ınanmıyorum..2- 3 sene sonra ayrılıyolar..çevremdede çok ornegını gördüm..
empatı yapacak olursamda ben namaz kılmam,oruç tutmam,kapalı degılım ve bana evlenecegım kısı yada erkek arkadasım desekı evlendıkten sonra bunları yapacaksın kapannacaksın yapamam.
mesela sen içki içmesine takılıyosun ama oda sana desekı namaz kılma,,hosuna gider mi bu sekılde senı degıstırmesi?
herkesın bellı bır yaşam tarzı,kültürü var..
o yusden bazı seylerı degıstıremezsın.

Son düzenleme:
İki taraf birbirirlerinin farklılıklarına saygı duyarsa eğer o evlilik, ilişki, vs. yürür
yoksa saygı duyulmuyorsa, farklı olduğu için içten içe kızılıyorsa ve kendimiz gibi davranmaya zorlanılıyorsa o ilişki malesef yürümez
siz içki içti diye kavga etmişsiniz..nişanlınız kapalı oluşunuza saygı duyuyor ve sizi herhangi bişekilde zorlamıyor sanırım
eğer siz de aynısını yapabileceksenizi, onu kendinize benzetmeye çalışmayacaksanız devam etmeniz hayırlı olur
yoksa davranışları batar zamanla, tahammülünüz kalmaz

erkek tarafında ki baba çok kafa adam gibi geldi bi an bana

içimde kalmasın söylemek istedim

belli ki sohbet adamı

severim bu tipleri

bazen hergün içerim bazen 2 yıl içmem aklıma gelmez

ama bu içen kişinin kendi bileceği bi şey içti diye dinsiz olunmuyor içmediği içinde ne yazık ki gerçek bir dindar olunmuyor

ne içen şeker adamlar var ama bi de ne içmeyen kafası takkeliler var

kafanı yastığa koyduğunda huzurluysan sorun yok

Konu sahibi bence sizin ailelerden öte erkek arkadaşınızla sorununuzu aşmanız gerek.

Eger ki onu böyle de kabul ediyorsanız ve o da sizi böyle kabul ediyorsa aileler herhalükarda kabul eder.
Fakat sizin ailelerden ziyade erkek arkadaşınızla sorununuz var.
Aslında birbirinize hiç uymuyorsunuz ve bunun da çok yi farkındasınız.
Bunları oturup iki medeni insan gibi konuşun.
Evlenince şöyle olurla böyle olurla olacak iş degil bu.

Yazdigim seyin seni ilgilendirdigini sanmiyorum. Ben konu sahibine yazdim. Diyorlar ya kisilere degil , konuya yorum yapin. Yanlis kisiyi sectin.

bırsey secmedım ben ok??

Sultan42 :

aılen bılıyormu bu durumu?? yada sadece ıkınızın arasındamı*? annene acsan da fıkrını ögrensen?

anladım..pekı sen aılesıyle tanıstınmı??

ve aılen gercekten dügün dernek ıstemezmı? daha cok mevlüt gıbımı ılahılı fln??

ben ailesiyle tanismadim, dedigim gibi cook uzak oturuyorlar gitme imkanim yok, ama annesi resmimi filan görmüs biliyor beni yani
ailem hic oynamali dügünden yana degil :S
yani $öyle bizim burda ilahili dügünlerde oluyor, grup geliyor felan, yemekli yani normal sadece oynama yok

öncelikle tesekkür ederim bir psikologun olaya bakmasi tabi ayri biseydir sevindim buna.. imkansiz bir iliski degil belki tam olarak ama sanki cikmaz bir hal aliyor bilemiyorum

cok cok tesekkür ederim gercekten kostunuz geldiniz ama o basligi onun icin yazmadim, gercekten ayrildigimda ölüyormus gibi hissediyorum, haber alamadigimda falan
seviyoruz evet ama sevmek yetmiyor,
sen kesinlikle haklisin, o henüz pek evlilige hazir degil
aslinda ben hazirmiyim onuda bilmiyorum ama ben istiyorum aynen icgüdüsel yuvami kurayim cocuklarim olsun diye..

haklisin bende ondan korkuyorum
hani diyorum simdi ölüyorum aci cekiyorum dayanamiyorum ama
ya evlenince ayrilmak zorunda kalirsam ??
Bunu hicmi hic istemiyorum cok korkuyorum,
ama birde $öyle düsünüyorum sonra
ya kendi kültürüme göre namazli niyazli birisiyle evlenirsem
ama onlada hic anlasamassam, onlada ayrilmak zorunda kalirsam ??
Inan kafam öyle karisikki
kendimi kaderime teslim edemiyorum, sürekli endise duyuyorum gelecegimden

bırsey secmedım ben ok??

Sultan42 :

aılen bılıyormu bu durumu?? yada sadece ıkınızın arasındamı*? annene acsan da fıkrını ögrensen?

hangi durumu kastediyorsun canim ??
Sevgilimi biliyorlar
annesinin acik oldugunuda söyledim
yani aslinda biliyorlar hepsini, karsi cikacak bir durumda yok
dedigim gibi kizkardesiminde kayinbabasi arada bi icer mesela, kumar bile oynar
babam biliyor bunlari ama bisey demiyor, gayet anlasiliyo, kirk yilda bi oturup sohbet ediyosun alt tarafi zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…