OMAD diyeti nedir, ne değildir?

umaytomrisinannesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2025
13
10
3
31
Merhaba herkese sitede yeniyim. :halay:Diyet serüvenimi sizlerle paylaşıp fikir almak-motivasyona girmek istedim. 32 yaşındayım. Bir firmada muhasebeciyim ve hareketsiz çalışıyorum. Bir buçuk yıl önce evlendim evlendiğimde de 70 kgdım boyum 1.63 bu arada hafif balık etini kendime çok yakıştırdığım için benim fikrimce ideal kilomdaydım. Evlendikten sonra eşimle iki beyaz un bağımlısı olarak pastalar börekler gece yemeleri derken 6 ayda 25 er kilo aldık. Ha bugün ha yarın diyerek ertelediğim diyetime bir hafta önce eşimin doğum gününde çekindiğimiz fotoğraflara baktıktan sonra başlama kararı aldım. :bicak:eşim benden kilolu olmasına rağmen göğüslerimin omuz ve kalçalarımın geniş olması sebebiyle onun iki katı görünüyordum.Kıyafetlerde kat kat duran göbeğimden belimle birleşmiş kalçalarımın çirkin görüntüsünden gına geldiği bir anda hadi başlayayım dedim. OMAD diyetine başladım(oruç takibi uygulamasıyla takip ediyorum hangi saatler içinde vücudumda neler oluyor söylediği için motive oluyorum). Evlenmeden öncede intermittent-fasting yapmıştım uzun bir dönem gayet memnundum ama o zaman şikayet ettiğim kilolarım şimdi komik geliyor.
Beslenme rutinim ise şu şekilde;
Sabah 7.30 da kalkıyorum ve 8.30 da iş yerinde oluyorum. 9.30 gibi seven tea detox çayım var onu içiyorum. Tadı biraz kötü-eskiden içtiğimiz kötü tadı olan şuruplar gibi- ama içilmez de değil içme sebebimse tatlı krizlerini bastırmak. Çünkü ofiste iki yamyam erkekle çalışıyorum. Diyet öncesinde Allah ne verdiyse şeklinde bir beslenmemiz vardı ofiste. Her bulduğumuzu dakika demeden yiyorduk ve bunlar genelde abur cubur kek kurabiye falan oluyordu ve diyete başlayınca onlar karşımda yiyince deli gibi canım çekiyordu. Bu arzumu bastırmak çok önemliydi ve bunu başardı.:KK15:
Öğlen 12' de öğlen yemeğine iniyoruz. Firma yemekleri çok yağlı olduğu için genellikle inmiyorum ama salata yada meyve varsa çok nadiren alıyorum(muz yada yeşil elma, karpuz kavun yemiyorum çok şekerli olduğu için) .-haftada bir belki-Akşam 6 da evde oluyorum ve yemek yapmaya girişiyorum. Eşim diyet yapmadığı ve sebzeden çok haz etmediği için iki çeşit yemek yapıyorum. (eşim uzun saatler güneşin altında çalışııyor bu yüzden yemek faslıyla tek başıma ilgileniyorum onu dahil etmiyorum pek)Günün ilk öğünü benim için bu oluyor ve bu öğünde de kalori sayıyorum(fat secret programı ile) . KArbonhidrat, protein ve yağlardan yeterli miktarda aldığıma emin olmak adına salata yapsam bile içerisine 50 gr peynir 20 gr fıstık zeytinyağı bir dilim kızarmış tam buğday ekmek parçaları falan atarak çeşitlendiriyorum. En zor kısımsa OMAD da spor yapmak. Yemekten sonra üzerime bir iftar mahmurluğu geliyor. Eşimin itelemesi 15 dk yapıp bırakacağım dediğim sporda 35 40 dk yapmış olarak çıkıyorum-çünkü başladıktan sonra enerjinizin yükseldiğini hissediyorsunuz ve aylardır ilk defa 40 45 günü bulan adet arası sürem 30 güne düştü. Hemde bunları bir hafta uygulayarak. Ayrıca ben bir PCOS (polikistik over) sendromluyum ve bizim için kilo vermek normal bir kadından hemen hemen iki kat zor. Ama ben bu şekilde diyetimin ilk haftasının ilk 6 gününde 3.8 kilo vererek 95.2'den 91.4'e düştüm. Diyetimin sürdürülebilir olmasını çok arzu ediyorum bu yüzden Pazar günü eşimle rutin kahvaltımı yaptım ve bir sosisli ekmek yedim. -beyaz ekmek hiç yemiyorum normalde ama pazar kaçamağım buydu- akşamına da mangal tavuk ve bir parmak kalınlığında çikolatalı pasta yedim. :KK66:bunun dışında tadını alıp beni cezbeder diye tatlı olan hiç birşeye dokunmadım sıfır şeker modundayım.Bu uzun bir süre alacak ancak 25-35 kilo arasında vermek niyetim var. Bir yandanda ayda 8-10 kilo gibi de bir hedefim var. Başlarda hızlı başlayıp kilolarım azaldıkça bu yavaşlayacak zaten ben bunun bilincindeyim ama 31 Ağustos'a kadar en az 12 kilo vermiş olmayı planlıyorum. 14 Temmuz da başlamıştım buda bir buçuk aylık bir süreç eder. Bu süreçte bana verebileceğiniz başlangıç seviyesindeki spor antrenmanlarına önerebileceğiz tek öğün menülerine, sürdürebilirliğe katkı sağlayacak tatlı önerilerine ve kilo kaybında etkili olan diğer yöntemlerinize ihtiyacım var. Bu süreci beraber atlatabileceğim arkadaşlar arıyorum:110:

Selamlar spor ve diyetle 97den 85e düşmüş sonra da 94 olan biri olarak ben varım . Şuan sabah tartildigim zaman kilom 91.6 çıktı üç gündür aralıklı oruç yapıyorum . Ben varım 😊💕 kendimi çok sıkmiyorum bir hafta sonra tatile gideceğim. Açıkçası 85 gibi spora başlamak istiyorum birincisi bu havalarda ikincisi bu kiloyla spor malesef çekilmiyor . Şuan uyguladigim kurallar 18 saat açlık ve bol su. Çünkü su hiç içmeyen birisiyim ve bu bunyemi etkiliyor . Öğlen iki üç gibi üç kaşık basmati pirinçli kofteli bir uydurmasyon yemeğin var 😁 orucumu üç gibi baslaticam . Bende kullandığınız takip aplikasyonlarini kullaniyorum.

Ben çok güzel zayifladigim dönem gulsjourney Instagram hesabinda gül hanımın haftanın üç gün yapılan zoom üzerinden canlı sporuna katılmıştım mükemmel ve muazzam . Fiyatları da çok ama çok uygun .İkinci olarak karnivor diyet yapmistim ama bu havalarda imkansız . Şayet düşük karbonhidrat yapiyorum diyorsanız böyle dahi olmasa basmati pirinç öneriyorum. Glisemik indeks ve nişastası çok düşük ben çikolata ve ekmekten vazgeçebilirim ama pirinçten asla . Tavsiye ediyorum . Salatanın köftenin etin yanına uc dolu yemek kaşığı hasliyorum. Haşlama usulü yapıyorum gayet de yeterli porsiyon çıkıyor. Ofise kendim getiriyorum yemekleri malesef iş yeri yemekleri karbonhidrat pompasi

Merhabaaa bende hayatım boyunca ilk defa 93 kiloları gördüm bir şirkette muhasebeciyim. İnsülin direncim yüksek olduğu için glifor kullanmaya başladım . Bugün sabah Tartıda 91.8 çıktım. Kullandığınız programları indireceğim. Glifor iştahımı çok kapattı canım istemiyor birşey yemek ama sabah 1 yumurta yiyorum iki-üç gündür öğlen işyerinde çıkan yemekleri aşcımız genelde et ve sebze olarak haftanın günlerine ayırıyor o çok işimi görüyor. Akşam eşim dışarıda olduğu günler(pazarlamacı şehir dışına çıkıyor) genelde ton balıklı salata, hafif şeyler yiyorum o evde olunca et veya sebze şeklinde yapıyorum bakalım eylül 14e kadar benim hedefimde 79-80i görmek. Akşamları yürüyüş ve evde bisikletimle devam etmeyi planlıyorum

Ben çok güzel zayifladigim dönem gulsjourney Instagram hesabinda gül hanımın haftanın üç gün yapılan zoom üzerinden canlı sporuna katılmıştım mükemmel ve muazzam . Fiyatları da çok ama çok uygun .İkinci olarak karnivor diyet yapmistim ama bu havalarda imkansız . Şayet düşük karbonhidrat yapiyorum diyorsanız böyle dahi olmasa basmati pirinç öneriyorum. Glisemik indeks ve nişastası çok düşük ben çikolata ve ekmekten vazgeçebilirim ama pirinçten asla . Tavsiye ediyorum . Salatanın köftenin etin yanına uc dolu yemek kaşığı hasliyorum. Haşlama usulü yapıyorum gayet de yeterli porsiyon çıkıyor. Ofise kendim getiriyorum yemekleri malesef iş yeri yemekleri karbonhidrat pompasi
Pirinçle oldum olası aram yok zaten son zamanlarda da glisemik indeks ve şeker düzeyinde dolayı tüketmiyordum. karbonhidrat için başbaşı bulgur haşlıyorum suda biraz uzun sürüyor pişmesi ama cidden çok tok tutuyor. Sadece akşamları yiyorum zaten salataya ekliyorum bazende sebzeyle falan yiyorum. haftada bir iki kere bol malzemeli salata yiyorum ama tek öğün olarak. Biribirmize eşlik etmemiz beni çok motive eder. Pazar sabahları tartılıyorum. haftalık bir hedef programı hazırladım. haftada 3-4 kilo civarında halletmeye çalışıyorum. Suyu bende sevmiyorum ofis arkadaşlarım sağolsun zorla içirmekle tehdit ettikleri ve sürekli suu dedikleri için zorlada olsa 700 ml kadar içiyorum akşam sporunda bolca içiyorum ve evet kiloluyken spor tam bir eziyet. leslie yapıyorum genelde ama onun bir süre sonra yetersiz geleceğinin farkındayım akşamları eşimle bir saate yakın yürüyelim sonrasında da 10 dk kardiyo yapayım niyetim var ugün işleme koyacağım umarım yarın kalkıp işe gelecek enerjim olur

Merhabaaa bende hayatım boyunca ilk defa 93 kiloları gördüm bir şirkette muhasebeciyim. İnsülin direncim yüksek olduğu için glifor kullanmaya başladım . Bugün sabah Tartıda 91.8 çıktım. Kullandığınız programları indireceğim. Glifor iştahımı çok kapattı canım istemiyor birşey yemek ama sabah 1 yumurta yiyorum iki-üç gündür öğlen işyerinde çıkan yemekleri aşcımız genelde et ve sebze olarak haftanın günlerine ayırıyor o çok işimi görüyor. Akşam eşim dışarıda olduğu günler(pazarlamacı şehir dışına çıkıyor) genelde ton balıklı salata, hafif şeyler yiyorum o evde olunca et veya sebze şeklinde yapıyorum bakalım eylül 14e kadar benim hedefimde 79-80i görmek. Akşamları yürüyüş ve evde bisikletimle devam etmeyi planlıyorum
Gliforu bende yazdırdım eşimde pek etki etmedi ama o ekmeksiz doymadığı için sanırım oturunca bir ekmek yiyor çünkü :bicak: glifor bana müthiş dokundu. midem ve bağırsaklarımı aşırı rahatsız oldu. sürekli bir şişkinlik yaptı ve tuhaf sesler geliyordu bağırsaklarımdan. iş ortamında millet arkamdan konuşacak o derece. öylelikle 2 haftalık kullanım sonrasında bıraktım. o dönem bir fayda da görmedim açıkçası
umarım birlikte başarabilirz. etrafta motive edecek pes etmeni engelleyecek birinin olması gerçekten çok önemli yoksa yoğun hayat temposunda bir günün beyliği beylik kafasına girip 100 kg a kafa atacak hale geliyoruz:KK12:

benimde mideme sabahları dokunuyor normal insanların 10 olması gerekirken benim 30 çıktı doktor bırakmamı istemiyor Yarım iç bir hafta daha dedi. Bana yedirmiyor iştahımı çok kesti. Mide bulantım kullandıkça kesiceğini söyledi. Umuyorum gönlümüzce olur zayıflarız

benimde mideme sabahları dokunuyor normal insanların 10 olması gerekirken benim 30 çıktı doktor bırakmamı istemiyor Yarım iç bir hafta daha dedi. Bana yedirmiyor iştahımı çok kesti. Mide bulantım kullandıkça kesiceğini söyledi. Umuyorum gönlümüzce olur zayıflarız
bu iştahsızlığı fırsat bilip verilecek kiloları verip midemizi küçültmeliyiz ki sonrasında ilaca ihtiyacımız kalmasın. Destek konusunda her zaman burdayım artık gümbür gümbür geliyoruz :halay:

Pirinçle oldum olası aram yok zaten son zamanlarda da glisemik indeks ve şeker düzeyinde dolayı tüketmiyordum. karbonhidrat için başbaşı bulgur haşlıyorum suda biraz uzun sürüyor pişmesi ama cidden çok tok tutuyor. Sadece akşamları yiyorum zaten salataya ekliyorum bazende sebzeyle falan yiyorum. haftada bir iki kere bol malzemeli salata yiyorum ama tek öğün olarak. Biribirmize eşlik etmemiz beni çok motive eder. Pazar sabahları tartılıyorum. haftalık bir hedef programı hazırladım. haftada 3-4 kilo civarında halletmeye çalışıyorum. Suyu bende sevmiyorum ofis arkadaşlarım sağolsun zorla içirmekle tehdit ettikleri ve sürekli suu dedikleri için zorlada olsa 700 ml kadar içiyorum akşam sporunda bolca içiyorum ve evet kiloluyken spor tam bir eziyet. leslie yapıyorum genelde ama onun bir süre sonra yetersiz geleceğinin farkındayım akşamları eşimle bir saate yakın yürüyelim sonrasında da 10 dk kardiyo yapayım niyetim var ugün işleme koyacağım umarım yarın kalkıp işe gelecek enerjim olur
Bulgurda bana inanilmaz dokunuyor davul gibi oluyorum pirinç çok iyi geliyor . Gül hanımı çok tavsiye ederim birde içtiğiniz su miktarı bence çok az . Bende su içen birisi değildim ama kendimi iki lt kadar zorluyorum inanılmaz fark etti bedenimde. Ergenlik dönemlerinde glikofor kullanmıştım ve mide bulantısından okula gidemiyordum glikoforla alakalı berbat anılarım var

Bulgurda bana inanilmaz dokunuyor davul gibi oluyorum pirinç çok iyi geliyor . Gül hanımı çok tavsiye ederim birde içtiğiniz su miktarı bence çok az . Bende su içen birisi değildim ama kendimi iki lt kadar zorluyorum inanılmaz fark etti bedenimde. Ergenlik dönemlerinde glikofor kullanmıştım ve mide bulantısından okula gidemiyordum glikoforla alakalı berbat anılarım var
Yok çok şükür bulgurla ilgili sıkıntı çekmiyorum da yiyebiliyorum rahatça. Sporda ben biraz kafama ne eserse'ciyim. Biraz leslie biraz kardiyo yorulunca son ses müzik açıp kudurmaca gibi yöntemler deniyorum. direkt bir spora bağlı kalmak istemiyorum en azından spor yapabilecek bir kiloya gelene kadar. Su benim en büyük korkum. hiç sevmiyorum içim bulanıyor içerken karbonatlar himalaya tuzları meyveler neler denedim yok yutamıyorum suyu. glifor da kısa bir sayfaydı benim için açıldı ve kapandı gerçekten işe yaradığını bilsem bile yarattığı etkilerden sonra zaten devam edemezdim

Merhaba hanımlar ben de size katılabilir miyim? Aktif bir grup arıyorum motivasyon için. Benim de aklımda omad var ama sürekli yapmayı düşünmüyorum. Birkaç gün omadla nefis terbiyesi yapıp aralıklı açlık yapmayı düşünüyorum. Şu an su orucunda üçüncü güne girdim, dört günü tamamlayıp 4-5 gün omad yapmak sonrasında ise aralıklı beslenmek istiyorum 4/20 saat şeklinde. Kilom 70 civarı, boy 1.59. son yıllarda çok kilo aldım, versem de geri alma döngüsündeyim, yeme bozukluğum var, depresyon hastasıyım. Öyle işte, inşallah ruhen bedenen istikrarlı bir hayat istiyorum. 40 yaşındayım, yaş da kemale erdi artık:))

Merhaba hanımlar ben de size katılabilir miyim? Aktif bir grup arıyorum motivasyon için. Benim de aklımda omad var ama sürekli yapmayı düşünmüyorum. Birkaç gün omadla nefis terbiyesi yapıp aralıklı açlık yapmayı düşünüyorum. Şu an su orucunda üçüncü güne girdim, dört günü tamamlayıp 4-5 gün omad yapmak sonrasında ise aralıklı beslenmek istiyorum 4/20 saat şeklinde. Kilom 70 civarı, boy 1.59. son yıllarda çok kilo aldım, versem de geri alma döngüsündeyim, yeme bozukluğum var, depresyon hastasıyım. Öyle işte, inşallah ruhen bedenen istikrarlı bir hayat istiyorum. 40 yaşındayım, yaş da kemale erdi artık:))
Merhaba aynı sıkıntı bende de. Uzun süre psikolojik tedavi gördüm. Yeme bozukluğu ve panik atağım var. Vücudumu düzeltip bunlarla başa çıkmak istiyorum ne kadar kilo alırsak özgüvenimiz düşüyor ve depresyonumuz tetikleniyorbence. Birlikte yol almak beni çok mutlu eder 14 Temmuz'da 95.2 ile başladım ilk hafta 3.8 kg verdim. Omad benim içinde süreklilik arz etmiyor akşam olunca enerjim sıfırlanıyor sanki. Aralıklı oruç ve omad ı birlikte götüreceğim bende🥰

Merhaba aynı sıkıntı bende de. Uzun süre psikolojik tedavi gördüm. Yeme bozukluğu ve panik atağım var. Vücudumu düzeltip bunlarla başa çıkmak istiyorum ne kadar kilo alırsak özgüvenimiz düşüyor ve depresyonumuz tetikleniyorbence. Birlikte yol almak beni çok mutlu eder 14 Temmuz'da 95.2 ile başladım ilk hafta 3.8 kg verdim. Omad benim içinde süreklilik arz etmiyor akşam olunca enerjim sıfırlanıyor sanki. Aralıklı oruç ve omad ı birlikte götüreceğim bende🥰
Evet kesinlikle çok yemek depresyonu tetikliyor. Ama işte zevk aldığın için de o zevksiz hayatta zevk bulmak istiyorsun:) kısır döngü öylece sürüp gidiyor maalesef. Omad için bir gün omad iki gün if öneriliyor, aslında öyle de yapabilirim bilemedim şimdi. Hepsi olur yeter ki olsun:)

Ben birbirimizi motive ederek ilerlersek çok daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Tetikleme ihtiyacım var çünkü birilerinin beni dürrmesi lazım. Bir yeme bağımlısı olarak yoldan çıkmaya müsaitim çünkü kendimi tanıyorum☺

Umudum çıkmamamız yönünde☺nasıl ilerleyelim fikriniz varmı
Kaptan sensin sen nasıl istersen. Diyet zaten herkes kendisine uygun olan şekilde yapacak ama ne zaman bildirim yapalım, menü mü yazalım yoksa o günkü diyet programını belirtip uyup uymadığımızı mı yazalım, havadan sudan sohbet mi edelim ne dersen uyacağız artık😊

Hahah kendimizi çok sıkmadan müsait oldukça ogün ıf mi omad mı yaptığımızı uyup uymadığımızı spor yapıp yapmadığımızı arada birde tartılıp son kg larımızı atabiliriz ben pazar sabahları tartı liyorum bir liste yapıp çıktı aldım ona yazıyorum sonucuda görünce motive oluyorum☺
Kaptan sensin sen nasıl istersen. Diyet zaten herkes kendisine uygun olan şekilde yapacak ama ne zaman bildirim yapalım, menü mü yazalım yoksa o günkü diyet programını belirtip uyup uymadığımızı mı yazalım, havadan sudan sohbet mi edelim ne dersen uyacağız artık😊

Hahah kendimizi çok sıkmadan müsait oldukça ogün ıf mi omad mı yaptığımızı uyup uymadığımızı spor yapıp yapmadığımızı arada birde tartılıp son kg larımızı atabiliriz ben pazar sabahları tartı liyorum bir liste yapıp çıktı aldım ona yazıyorum sonucuda görünce motive oluyorum☺
Tamam benim için de gayet uygun. Ben arada duygu durumumu da eklerim:) yarın sabah tartılıp başlangıç kilomu yazarım inşallah. Ama su orucunda olduğum için düşük çıkabilir.

Tamam benim için de gayet uygun. Ben arada duygu durumumu da eklerim:) yarın sabah tartılıp başlangıç kilomu yazarım inşallah. Ama su orucunda olduğum için düşük çıkabilir.
Tamamdır Yarın sabah haberleşiriz Tabii ki diyet boyunca duygu durumu da çok önemli bu süreçte psikolojik olarak daha da güçlü olmak zorundayız

Back
X