Ömrümün en kıymetli anıydı dediğiniz an....

Kızımı kucağıma almam ondan değerli bi şey yok dünyalara bedel hele o kokusunu içime çekipte ilk emzirişim dünyada eşi benzeri olmayan bi duygu
allah kızınıza sağlıklı uzun ömürler versin,size katılıyorum ve hiç bir kelime,hiç bir cümle o anı tarif etmeye yetmez...çok denedim,yeteri kadar güçlü kelimeler bulamadığımı düşünerek vazgeçtim....
(bu arada not:nick'inizin altındaki cümleye katılıyorum....)

genç çift ikinci bebeklerin yollarını 9 ay gözledikten sonra doğum, alametlerini vermeye başlamıştır.ilkinden farklı olacağını hisseden genç kadın durumu eşine önceleri bildirmez.banyoya girer,yıkanıp abdest alır.çıktıktan sonra mesajla tüm sevdiklerinde hellaleşir ve doğum vaktinin geldiğini yazar.kendine bir dua okuyup oğluna sıkıca sarılır onu öper ve ne kadar sevdiğini söyler.sonra eşine döner ve:'kalk hadi,ben hazırım.'der.çantasını eline aldığında kayınvalidesine dönüp elini öper ve sakince onunla da helalleşip oğluna çok iyi bakmasını emreder.genç adam heyecan ve telaştan acele ederken,genç kadın oldukça sakin davranıp asıl sancılara daha zaman olduğunu,telaş etmemesi gerektiğini söyler.deli gibi yağmur yağmaktadır o gece ve arabalar tespih misali yola dizilmiş hareket etmemeye yeminlidir...genç kadın elini eşinin bacağına koyar ve çok ciddi bir ses ile:'oğlumuza iyi bak tamam mı,doğumda herhangi birşey olursa,o üniversiteye başlayana kadar evlenmeni yasaklıyorum,sonrasına karışmam için rahat olsun...'der.genç adam duyduklarına inanamayarak:'sen ne diyorsun ya?niye böyle düşünüyorsun?herşey yolunda gidecek,at o düşünceleri kafandan...hakkımda senden sonrası için de fikir yürütme bir daha,kırıyorsun beni...'der.adım adım ileryen trafikte genç kadının sancıları başlar ve vaktinde hastaneye yetişirler.
doğum komplikeli olur ve 10.5saatin sonunda dr.lar genç kadını sezeryana alırlar.bitkinliğinden midir,yoksa yapılan bir yanlıştan mıdır bilinmez,ve bundan sonra da daima sır kalacak bir andır o,ama genç kadının kalbi durur.4dakikalığına genç kadın ölür.kalp masajı fayda etmez elektroşoka başvurulur.genç kadın ve bebek kurtarılır,fakat kendine geldiğinde göğüsünde müthiş bir ağırı ile uyanır.karşısında ilk gördüğü şey,sandalyede oturup kendisine gülümseyen bir hemşire bulur.hemşire dr. çağırır.doktorun gelmesinden kısa bir süre sonra genç eşini görür.durum ikisine izah edildikten sonra doktor her ikisine geçmiş olsun dileklerinde bulunup yoğun bakımdan çıkabileceğini söyler genç kadının.genç adam eşinin başını sever,eğilir:'çok çirkin bir kızımız oldu,tümüyle bana benziyor.'der.ikisi gülümseyip bir müddet susarlar...

saol cnm aynen evlat bambaşka bişey hiçbişey yerini tutamaz

çok güzel bi duygu yaa rabbim isteyen herkese nasip etsin

Eşimin ise gitmeyip benimde dershaneden kaçıp geçirdiğimiz koca gün.
Ilk defa herkesten bu kadar uzak kaldın . Dünya bizim etrafımızda dönüyordu. Telefonları hic açmadık.Hayatımız da sadece o gün,sadece birbirimizi düşünerek bütün sorumluluklarımızı hiçe sayarak birlikte bir gün geçirdik. Simdi birbirimize bakarken bile kafamızdan bir ton sıkıntı geçiyor. O gün benim icin cok kıymetli . Onu yüreğimde hissettiğim ilk gündü

annaneme ölümünden birkaç gün önce ellerimle yedirdiğim lokmalar..

aslında o kadar çok en kıymetli anlarımız ilkler ikinciler aslında insan en'lik bakımından sıraya koyamıyor. en kıymetli an eğer o anın hiç bitmemesini istediğim ansa benimki babamın ölmeden önce beni öpüp dizine yatırmasıdır. nereden bilebilirdim ki o anın çok kıymetli ve son olduğunu bunu sadece sabah kalktığımda onu yanımda ve hayatımda bulamadığım zaman farkettim. ben babam beni son defa öptüğünde zaman dursun isterdim....

çocuklarımı ilk kez görmem onları ilk kez emzirmem de çok kıymetlidir benim için ve aynı şeyler de olsa çok farklı çok heyecanlı hissetmişimdir o anları ama sorarsanız 2. hamileliğimi duyduğumuz andaki sevinç hepsinden farklıydı çünkü çok beklemiştik ve ilk bebeğimizi 2 aylıkken kaybetmiştik(düşük yapmıştım ve 2,5 sene kadar olmadı bebeğimiz) işte o an rabbime ne kadar şükretsem az diye düşünmüştüm kıymet derecelendirmesi yapamıyorum aslında hepsinin yeri ayrı nede olsa...

eşimle sevgiliyken ilk elele tutuştuğumuz an eşimin heyecandan titriyordu o anı asla unutamam erkek için elele tutuşmak basit bişeydir diye düşünürdüm ama oan onun titrediğini farkedince bana çok değer verdiğini ve nekadar sevdiğini bir kez daha anlamış oldum elimi tutmak için iki ay beklemişti tabi

eşimin tezkeresini alıp döndüğü gün de bizim için unutulmazdı eşim askerdeyken ikimizde hergün ölüp tekrar doğuyorduk sanki hergünüm ağlayarak geçti ondan ayrı kalmak benim hayatımda yaşadığım en büyük acıydı 15 ay hasretten sonra onu karşılamaya otogara gitmiştim otobüsten indiği an birbirimize koşup sarılmamız o an gözümüz kimseyi görmüyor hiç bişey düşünemiyorduk sonrasındada evin yolunu bulamamıştık iki aşık ters yöne giden arabaya binip sonra geri inmiştik sonra doğru arabaya binip evimize gittik tabii

eşimle ilk birlikte sarılarak uyuduğumuz gece tabi masum bir şekilde

aslında okadar çok şey varkı tabi hepsi yazılabilecek nitelikte değil:78:

Son düzenleme:
1. ögretmenimin bütün ögrencilerin ve ailelerin karsisinda bana ,,sen benim en sevdigim ögrencimdin,, dedigi an

2. esimle nisanlilik döneminde esimin 5 saatlik yoldan gelip benimde okula gitmedigim gün bütün günümüzü beraber gecirdigimiz an en kiymetli anlarimdan bitanesi

ayyy kızlar, okudukça ağladım, bütün sayfaları okudum. duygusala bağladım iyice . şu an hatırladığım en değerli anım, hacdan dönerken yurdumun topraklarına ilk bastığım anlardı , uçaktan indiğimde hem çok mutluydum hemde ülkemi çooooooook özlemiştim . Ama eşim yanımda yoktu . beni karşılamaya İstanbul'a gelmedi diye çok kızıyorum ona :95:

çok kıymetli anılarım oldu ama hiç bir şey daha anaokulunda iken tiyatro oynadıgımda annemin beni alkışlayarak sahneye çıkıp "yavrum benim" diyip sıkıca sarılması ve tekrar herkesin bizi alkışlaması kadar anlamlı,kıymetli olamadı.

o zaman da küçük dünyamın büyük anlamı bu zamanda da yine küçük dünyamın tek varlığı

bebeğimi kucağıma aldığımdan beri onunla geçirdiğim her an benim için çok kıymetli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…