Ön koltuk sevdası

Bazilarinda ön koltuga oturmak saygi belirtisi gibi bisey. Benim esimin annesinin öyle takintilari yok benimde yok arkadada otururum ama kayinpederi biyerden almaya gidince indirtir mutlaka ben oturmaliyim önde diye:KK12:

Merhaba kızlar sizinde kayınvalideniz arabada ön koltuğa koşar mı? 😀 Nedir bu kaynanalardaki koltuk sevdasi bir ego tatmini mi beni bir aydınlatın lütfen kayınpederimi bile oturtmuyor neden yani öne oturunca ne oluyor merak içindeyim 🤭
Kişiden kişiye fark ediyor demek ki. Ben kayınvalideme sürekli teklif ederim o istemez bazen istese bile eşim sen geç diyor

Bizim taraf oyle dedim okuduysaniz evet o yuzden garip geliyor bana ben gelinim olsa ayni durumdaysam esime musade ederim
Ama böyle diyerek siz de ön koltuğa önem atfetmis oluyorsunuz. Yani size göre de demek ki o şoförün yanına en yakışacak kişi oturmalı ki "gelinim olsa eşime müsaade ederim" diyorsunuz. Mesela benim gelinim de olsa ne eşime laf edeceğim ki, aklıma bile gelmez,alt tarafı koltuk. Kim kaptiysa o otursun.
Dikkatimi bile çekmez çünkü saygınlikla on koltuğu kafamda birleştiremem bile
Yani bir arkadaş da demis ya,taht mi bu, alt tarafı arabanın koltugu. Şoför de padişah değil,yanında yöresinde en kıdemli sultan otursun.
Yani bizdede mesela erkek varken bayan oturmaz annemler ayni durumda olsa babam gecer mesela annem yerine one bana tuhaf geliyor
aha şu anlayişa da... Bunun saygıyla sevgiyle örfle adetle ne alakası var. Resmen gizli ataerkillik.
'Ön koltuk özeldir, bunu hak etmek için de ya pipin olacak ya kocan . Yoksa arkada karin ağrısıyla git bir ömür." Bakışı var demek ki sizde.
Bu saçma ataerkillik için işte kaynana kosuyor ön koltuğa,kendini nimetten (erkekten) saymak için. Ve aynı anlayisla siz sinir oluyorsunuz çünkü ortamdaki erkeklerden sonra en saygın kişiyi eş durumundan kendiniz görüyorsunuz ve aslında içten içe o tahtın size ait olduğunu düşünüyor,bunu güç gösterisi sayıyorsunuz.
Zavalli anneciginize de üzüldüm. Kadın ön koltuğun güç gösterisi olduğu bir dünyada hep arkada gidiyor. Ne zavallı bir hayat...

Bu saygı olayını anlamazdım önceden ama üzerine biraz düşününce; eski adetlerin yeni versiyonu olduğunu fark ettim. Şöyle ki, salonda evin küçükleri, odanın en kurulu yerine oturmaz, en rahat ve odayı görecek yerler büyüklere bırakılırmış. Kalabalık buluşmalarda gençler sandalyede, duruma göre yerde idare edermiş. O hesap, arabanın da en rahat, yol gören yeri ön koltuk, bu yüzden büyüklere bırakılması bekleniyor. Ben bu durumu burada okudukça, böyle açıklayabiliyorum.

Yarış haline gelmiş belli ki, kv gerçekten rahatsız mı oluyor yoksa bunu kullanarak ön koltuğa mı yer ediyor bilemem, sizin için, iddia ettiğiniz gibi, bir önemi yoksa, geçiverin arka koltuğa olsun bitsin nedir yani? Bırakın o önemsesin önemsiyorsa, bunun ucu nasıl dokunabilir ki size?

Kayınvalidem olduğu zaman kayınpederim de olur yanımızda.Ben direk arkaya geçerim kayınpederim otursun diye ama her seferin de öne sen otur muhabbeti olur.İkisi de oturmak istemez.

Öne oturmayi cok onemseyen biri, bunu gelinine karsi ustunluk olarak goruyor olmali. Baska aciklama gelmiyor aklima. Sacma ve varoş bir tavir.

Benim de kv önü sevmez daha hiç görmedim one oturduğunu. Kp sever önde yolculuğu arabayı ben de sürsem eşim de sürse kp varsa öne oturmayı ister. Benim için de hiç farketmez. Konyalı bir kız diyordu ya komik bi videoda on koltuk nere gidiyorsa arka koltuk da ora gidiyor🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Eşim araba kullanırken diğer kullanıcılarla çok inatlaşıyor bi gün o ön koltukta felç geçircem gerilmekten keşke hep kaynanam otursa da gerilmesem arkada uyuyarak gitsem 😀😀

Gelinine üstünlük kurduğunu düşünüyordur ya da midesi falan bulanıyordur .

Ben mesela asla arka koltukta oturmam midem bulanıyor , ön koltuk her zaman benimdir. Eşim de yanına otur der zaten .

‘Hayır bende takılmıyorum ama neyin yarışı bu neyin egosu’ hep böyle cevaplarınız var. Alt tarafı mabadı koymaya, ayakta gitmemeye yarayan bir nesne yani nedir bu ön koltukta ben oturmalıyım kafası anlamadım. Öne oturunca yolu seyretmek istiyordur midesi daha az bulanıyordur falan kadın daha rahat ediyordur her zaman sizinle gezmiyordur heralde arada olur böyle şeyler bu kadar minik meselelerde bile insanlara yakıştırma yapmak çok etik bir hareket değil.

Merhaba kızlar sizinde kayınvalideniz arabada ön koltuğa koşar mı? 😀 Nedir bu kaynanalardaki koltuk sevdasi bir ego tatmini mi beni bir aydınlatın lütfen kayınpederimi bile oturtmuyor neden yani öne oturunca ne oluyor merak içindeyim 🤭
Oturup oturmama meselesi değil bu ya, güç gösterisi. ben Kaynanayım öne ben otururum havası. hiç uymayın oturursa otursun.

Önde oturmayı daha çok seviyordur. Önü açık, dışarıyı seyrederek ve daha ferah yolculuk etmek istiyordur. Ben de önde oturmayı severim ama şart da değil tabii.

Ben hep yanındayım eşimin. O da geçsin otursun öne. Oğlunun yanımda olmak istiyor, o şekilde kıymet göreceğini düşünüyordur. Yarışmaya da gerek yok. Geç anne sen öne otur demek zor olmasa gerek.

ne kv nede kp öne oturtuyorum benım arkada midem bulanıyor arkaya oturamam kusura bakmasınlar

Kayinpederimi babamı ben öne oturturum. Arkada sıkışık gibi oluyorlar.
Annemle kayınvalideme teklif ederim geçmezler.
Belki kayinvalidenizin kayınvalidesi de boyleymistir.

Bu saygı olayını anlamazdım önceden ama üzerine biraz düşününce; eski adetlerin yeni versiyonu olduğunu fark ettim. Şöyle ki, salonda evin küçükleri, odanın en kurulu yerine oturmaz, en rahat ve odayı görecek yerler büyüklere bırakılırmış. Kalabalık buluşmalarda gençler sandalyede, duruma göre yerde idare edermiş. O hesap, arabanın da en rahat, yol gören yeri ön koltuk, bu yüzden büyüklere bırakılması bekleniyor. Ben bu durumu burada okudukça, böyle açıklayabiliyorum.

Yarış haline gelmiş belli ki, kv gerçekten rahatsız mı oluyor yoksa bunu kullanarak ön koltuğa mı yer ediyor bilemem, sizin için, iddia ettiğiniz gibi, bir önemi yoksa, geçiverin arka koltuğa olsun bitsin nedir yani? Bırakın o önemsesin önemsiyorsa, bunun ucu nasıl dokunabilir ki size?
Eski adetler değil ki bunlar. Hala odada büyükler varsa iyi yerleri, koltukları onlara veriyoruz biz sandalyelere geçiyoruz. Koca koca insanları sandalyeye oturtacak değiliz. Masa düzeninde de aynı şey geçerlidir. Büyükleri baş köşelere oturtursun, sen kolay kalkabileceğin, servis yapabileceğin bir yere geçersin. Arabayla alakası var mı bilmiyorum, ben kendi annemi nerede rahat edecekse oraya oturtuyorum arabada.

Back
X