- 20 Kasım 2018
- 14.152
- 53.791
- 598
- 35
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ahım o kızın artık doktor olamamasına tuttu. Ben o zaman onların çoçukları olcak ta, şöyle olcak böyle olcak diye düşünmemiştim hiç.
Çocuk içim üzgünüm, ama o kız ve eski sevgilim adına hiç üzgün değilim. Ben başka şekilde doktor olamaz diye düşünüyorum o zaman, bu şekilde değil.
O zaman çok gençtim ve çok üzülmüştüm. Adama da ettiğim beddualar tuttu. Bir ömür kalbi acıyarak hiçbir zaman tam mutlu olmayarak yaşama gibiKizdan ne istiyorsun , gozun yiyorsa eski sevgiline ah etseydin... seni terk eden adam, amma merakliymissin o adama![]()
biraz o da insanlık deseydi o zaman? Kibrini biraz aşağıya indirseymiş, havalı havalı konuşmalar yapmasaymış keşke. Yaptı ama. Bedduamı da aldı.Bu kadar kötü kalpli olmak yorucu olmuyor mu? İlla beddua edecekseniz vasıfsız eski sevgilinize etseydiniz, bir kadının çocuğunun hastalığı yüzünden okumak için emek verdiği mesleği yapamamasından ne kadar da keyif almışsınız. Yaz
Sevinmeniz çok itici ve kötü niyetli çünkü aksi olsa "o dönem acı çektiğim için gözüm hiçbir şey görmedi, beddua ettim ama çocuklarıyla sinaniyor olabilirler ve bu beni çok üzdü" vb. hislerle paylaşsanız tamam ama bu şekilde sevinmeniz saf kötülük.Merhabalar kızlar! On sene önce çok kötü biten bir ilişkim yüzünden burda bi konu açmıştım))) aklıma geldi o günler. Şimdi o hikayenin devamını yazayım diye karar verdim.
Benden çirkin bir şekilde ayrılarak annesinin seçtiği kızla evlenmişti, o kız da beni aşağılayıcı ve incitici çok şey sölemeşti o zaman. Çok acı çektim o zamanlar. Çok üzülmüştüm. Sonra geçti herşey unuttum gitti. Ama bunların hepsi olurken beddua etmiştim. O kız tıp okuyordu. Bende mezun olunca hiçbir zaman çok çaba göstemesine rağmen doktor falan olamasın, hiçbiri şekilde bu büyük hayalini gerçekleştiremesin diye beddua etmiştim içtenlikle. Allahın adaleti ne zaman tecelli eder diye ağlıyordum o zamanlar. Neysee yıllar geçti aradan ve geçenlerde öğrendim ki o kız gerçekten de doktor olmasına az kalmışken ikinci çocuğunun ağır bir otizm olduğunu ve herşeyi bırakıp çocuğuyla ilgilenmek zorunda kaldığını, ve başka şehre taşınmak zorunda kaldığını, kocası ise İstanbulda kalmak zorunda, para kazanmak için, kızının özel eğitim masraflarını karşılamak için. Çocuk için üzüldüm çünkü hiçbir suçu yok. Ama o ikisi o zamanlar o kadar havalı, kibirli, kendini beğenmiş ve acımasızca bir halleri vardı. Ve ben aklımın ucundan bile bu şekilde o kız hayaline kavuşamayacağını düşünmemişim. Sadece kavuşmasın diye beddua etmiştim.
O adamda bana birilerinin çocuğu engelli
doğmuş galiba karısı gençken onunla bununla gezmiş yani kötü bir geçmişi var galiba demişti. Annemin seçtiği kızla evlencem çünkü böyle bir evlilikte bereket var Allahın rızası var sense böylesin şöylesin diye her şey için beni suçlayarak hatta şiddet göstermişti bana. Bu kızda bunları öğrenmesine rağmen “iyi kızlardan erkekler gitmez” diyerek, sen bizi kıskanıyorsun demişti
Yani galiba gerçekten mazlumun ahı indirir şahı!
Bide bir kaç sene önce o adamı durakta gördüm, o da beni gördü, ama ben onu tanıyamadım, dedim ki çok tanıdık geliyor bu kim acaba diyeotobüse binip eve gidince anladım kim olduğunu o kadar silmiş unutmuşum kendim bile şaşırdım.
O zaman çok gençtim ve çok üzülmüştüm. Adama da ettiğim beddualar tuttu. Bir ömür kalbi acıyarak hiçbir zaman tam mutlu olmayarak yaşama gibi
Ayrıyeytten onların çocuğu bu şekilde hasta olmasına sanki benim suçum varmış gibi yazıyorsunuz.
Benim aklımın ucundan bile geçmemişti böyle olcağı.
Buna sevinip oh olsun diyen sizsiniz. Gercekten sizin de kalbiniz kötü. Onlardan iyi sanmayin kendinizi. Ayni seysiniz.O zaman çok gençtim ve çok üzülmüştüm. Adama da ettiğim beddualar tuttu. Bir ömür kalbi acıyarak hiçbir zaman tam mutlu olmayarak yaşama gibi
Ayrıyeytten onların çocuğu bu şekilde hasta olmasına sanki benim suçum varmış gibi yazıyorsunuz.
Benim aklımın ucundan bile geçmemişti böyle olcağı.
O zaman doktor olmak en büyük hayalı olduğunu görerek dedim ki en büyük hayaline ulaşamasın! Hiçbir şekilde gidip hakkımı aramadım o zamanlar. Sadece gece gündüz elimi ters çevirerek beddua etmiştim her gün o ikisineSevinmeniz çok itici ve kötü niyetli çünkü aksi olsa "o dönem acı çektiğim için gözüm hiçbir şey görmedi, beddua ettim ama çocuklarıyla sinaniyor olabilirler ve bu beni çok üzdü" vb. hislerle paylaşsanız tamam ama bu şekilde sevinmeniz saf kötülük.
Ayrıca kadın tıp okuduğu ve doktor olma potansiyeli yüzünden öyle bir komplekse gitmissiniz ki direkt doktor olamasın diye beddua etmişsiniz, yani ölsem aklıma gelmez benim şahsen, en fazla derim ki "yaşadığını yaşasın" falan..
Size üzücü bir haberim var böyle sevindiğiniz için sizde karmayi yoğun bir şekilde yaşayacaksınız![]()
Kötüyse kötüBuna sevinip oh olsun diyen sizsiniz. Gercekten sizin de kalbiniz kötü. Onlardan iyi sanmayin kendinizi. Ayni seysiniz.
Aynen sen o kadar mubarek bir insansın ki eminim öyle olacaktırAdama da ettiğim beddualar tuttu. Bir ömür kalbi acıyarak hiçbir zaman tam mutlu olmayarak yaşama gibi
Cok matah bir sey yapiyorsunuz gercekten ahshdb içinin pisliğiyle övüneni de ilk kez goruyorum.Kötüyse kötükendimi çok iyiyim diye gezmiyorum
![]()
Bu yüzden de bir hemcinsinizin evladının hastalığı yüzünden okuyup emek verdiği mesleği yapamıyor olması harika bir olay değil mi? Anlıyorum.biraz o da insanlık deseydi o zaman? Kibrini biraz aşağıya indirseymiş, havalı havalı konuşmalar yapmasaymış keşke. Yaptı ama. Bedduamı da aldı.
Adam adam gibi gelseymiş deseymiş ayrılalım, ailemin seçtiği kızla nişanlanıyorum diye. Nerdeee. O kadar kötü şeyler yapıyor söylüyorduki şaşırıyordum. Ne oluyor diye. Meğerse kendim onu hiçbir şey öğrenmeden bırakmam için uğraşmışAyyy valla ben sizi merak ettimm çok mu mükemmel hayatınız var, yarın bir gün sizin yada varsa eşinizin/ çocuğunuzun hasta olmayacağina garantiniz var mı?
Benim annemden öğrendiğim bir dua var " kim bana ne dua ediyorsa Rabbim kat kat fazlasını versin,iyi edenede kötü edene de"
Ettiğiniz beddualar dönüp dolaşıp bir gün sizi bulursa o zaman pişman olursunuz.