- 14 Ağustos 2015
- 189
- -50
- 298
- 37
İki laf değildi mesele.Yoo karma böyle birşey değil napmişlar çocuğunu mu öldürmüşler 2 laf yemiş buda beddua etmiş karşılığı asla bu olamaz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İki laf değildi mesele.Yoo karma böyle birşey değil napmişlar çocuğunu mu öldürmüşler 2 laf yemiş buda beddua etmiş karşılığı asla bu olamaz
Ben hak verip vermemende değilim karma bu kadar dengesiz olamaz ne olursa karma olurdu misal kardeşi aynı durumu yaşa çıkıp çocuğu otizmli olurca bu karma olmazBeddua genelde istediğin şekilde olur ama döner dolaşır kişiyi de bulur. İlla eşit şekilde olmaz ki. Kaldı ki ben konu sahibine hak vermiyorum Bibi. Sessiz sedasız Allah'a havale etseydi daha iyi olurdu
Ben de aynı şeyi düşündüm. Kadın evlenmiş, ikinci çocuğunu doğurmuş. Muhtemelen zaten doktorluk yaptı. Daha doktor olmadan evlenip ikinci çocuğu doğaracağını sanmıyorum. Kendi kendine havaya girmiş konu sahibi.Bir de kadinin meslegine kitlenmis ahshd hani bosansinlar, aldatsinlar falan değil. Doktor olamasin spesifikliginde.
Yalniz kiz adamla evlendiginde tahminen 24 yasinda falanmis. Ikinci cocuk dedigine gore pespese dogursa 26 yasinda olur.
Fakulteyi muhtemelen bitirmistir, uzmanlik yapiyordur, uzmanligi birakmistir.
Cocuk biraz buyudugunde uzmanlik yapamasa bile pratisyen olarak mesleğini yapabilir. Hafif bir sapma olmus bedduada. Diplomasi iptal edilsin diye edip garantiye almasi lazimmis.
Şaşırmamışın, sevinmişin.Sadece o kızın doktor olmasına az kalmışken bu şekilde vaz geçmek zorunda kalmasına ve bundan sonra hiçbir zaman istediği gibi mesleğini yapamayacağına şaşırdım.
Kadın kendisi yazmış bunları instasında. Ordan öğrendim. Doktor olmasına az kalmışken herşey değişti ve artık son diye.Ben de aynı şeyi düşündüm. Kadın evlenmiş, ikinci çocuğunu doğurmuş. Muhtemelen zaten doktorluk yaptı. Daha doktor olmadan evlenip ikinci çocuğu doğaracağını sanmıyorum. Kendi kendine havaya girmiş konu sahibi.
Kendisi de 37 yasında bekar kalmış.ne kadar önemli bir kişisiniz Allah bedduanız tursun diye çocuklarına otizm vermiş. kadının doktorluk yapmasını sizin için engellemiş.
bence tarikat kurun gelene gidene el etek öptürün.
Demek ki kadını da stalklamışsınız aradan 10 yıl geçmesine rağmen. Beddua/karma her neyse döner de sizi bulursa o zaman açarsınız artık bir konu daha...Kadın kendisi yazmış bunları instasında. Ordan öğrendim. Doktor olmasına az kalmışken herşey değişti ve artık son diye.
Hayatta baskalarinin başına gelen her kotu seyi kendi ahımıza yontarsak, bu mantıkla biz de birilerinin ahini almis oluruz.Ben de aynı şeyi düşündüm. Kadın evlenmiş, ikinci çocuğunu doğurmuş. Muhtemelen zaten doktorluk yaptı. Daha doktor olmadan evlenip ikinci çocuğu doğaracağını sanmıyorum. Kendi kendine havaya girmiş konu sahibi.
Yahu onu uzmanlık için falan demiştir. 19 yaşında mı evlendi de evlenip, 2 çocuğu olana kadar hala okulu bitmeyecek. Üstelik 10 sene gelmiş şu an 30lu yaşlardadır. 30lu yaşlarda da okulu bitmiştir artık abartma.Kadın kendisi yazmış bunları instasında. Ordan öğrendim. Doktor olmasına az kalmışken herşey değişti ve artık son diye.
Niye yapamasın. Af gelir, kaldığı yerden devam eder. Çocuğunu zaten bir seviyeye ulaştırınca bakıcıyla işini halleder. Sevinmeyin yaniBen onaların çocukları hasta olsun diye hiç düşünmedim hiçbir zaman, sadece o kız mesleğini hiçbir zaman yapasın diye beddua etmiştim. Çocuk adına üzgünüm çocuğun hiçbir suçu yok. Sadece o kızın doktor olmasına az kalmışken bu şekilde vaz geçmek zorunda kalmasına ve bundan sonra hiçbir zaman istediği gibi mesleğini yapamayacağına şaşırdım.
İki laf değilse şikayet etseydiniz aaaa ama sizde adam size yapmış etmiş aklınız neredeydi o zamanİki laf değildi mesele.
Karma/ilahi adalet vs her zaman çok dengeli işlemez işte. Kişilerin düşüncelerini bilmediğimiz için bize dengesiz geliyor olabilir ama esas olan niyettir ya hani.Ben o kadını da çok masum bulmadım ama aynı şekilde konu sahibinin ne yaşayacağını da bilmiyoruz. O şekilde beddua ederek o da kendi karmasını yarattı aslında. Tam bu sebeple dedim sessiz sedasız havale etmek en güzeli diye.Ben hak verip vermemende değilim karma bu kadar dengesiz olamaz ne olursa karma olurdu misal kardeşi aynı durumu yaşa misal çıkıp çocuğu otizmli olurca bu karma olmaz
Bu arada hayatta çoooookça şahit olduğum bir şey var: dilinden beddua eksik olmayan insanların hayatı tepe taklak oluyor. Beddua’nın çok ağır bir enerjisi olduğunu düşünüyorum. Edeni de etkiliyor. O yüzden biri canımı yakınca “Allahım sana bırakıyorum, benim yerime sen ver cezasını diyorum” Çok beddua edenlerin cidden kötü bir enerjisi oluyor ve bu onların hayatlarını da kötü etkiliyor benim fikri kanaatimce
Bunu gülücükler içinde anlatmanız ne kadar ezik olduğunuzu gösteriyor zaten. Eski sevgilinize ah etmiş olsanız belki anlarım ama kadının ve çocuğun hiç bir günahı yok. Sizden ayrıldı muhtemelen kariyer ve karakter bakımından daha üst düzeyde biri olduğu için kompleks yapmışsınız. Üstelik 10 sene geçmiş kadının mesleğini yapamamasına çocuklarının otizmli olmasın seviniyorsunuz. Bu hastalıklı düşünceleriniz umarım gelecekteki masum çocuğunuzdan çıkmaz. Herkes kalbinin ekmeğini yer merak etmeyin bu kafayla düzgün şeyler sizi bulmaz bulmasın da.Merhabalar kızlar! On sene önce çok kötü biten bir ilişkim yüzünden burda bi konu açmıştım))) aklıma geldi o günler. Şimdi o hikayenin devamını yazayım diye karar verdim.
Benden çirkin bir şekilde ayrılarak annesinin seçtiği kızla evlenmişti, o kız da beni aşağılayıcı ve incitici çok şey sölemeşti o zaman. Çok acı çektim o zamanlar. Çok üzülmüştüm. Sonra geçti herşey unuttum gitti. Ama bunların hepsi olurken beddua etmiştim. O kız tıp okuyordu. Bende mezun olunca hiçbir zaman çok çaba göstemesine rağmen doktor falan olamasın, hiçbiri şekilde bu büyük hayalini gerçekleştiremesin diye beddua etmiştim içtenlikle. Allahın adaleti ne zaman tecelli eder diye ağlıyordum o zamanlar. Neysee yıllar geçti aradan ve geçenlerde öğrendim ki o kız gerçekten de doktor olmasına az kalmışken ikinci çocuğunun ağır bir otizm olduğunu ve herşeyi bırakıp çocuğuyla ilgilenmek zorunda kaldığını, ve başka şehre taşınmak zorunda kaldığını, kocası ise İstanbulda kalmak zorunda, para kazanmak için, kızının özel eğitim masraflarını karşılamak için. Çocuk için üzüldüm çünkü hiçbir suçu yok. Ama o ikisi o zamanlar o kadar havalı, kibirli, kendini beğenmiş ve acımasızca bir halleri vardı. Ve ben aklımın ucundan bile bu şekilde o kız hayaline kavuşamayacağını düşünmemişim. Sadece kavuşmasın diye beddua etmiştim.
O adamda bana birilerinin çocuğu engelli
doğmuş galiba karısı gençken onunla bununla gezmiş yani kötü bir geçmişi var galiba demişti. Annemin seçtiği kızla evlencem çünkü böyle bir evlilikte bereket var Allahın rızası var sense böylesin şöylesin diye her şey için beni suçlayarak hatta şiddet göstermişti bana. Bu kızda bunları öğrenmesine rağmen “iyi kızlardan erkekler gitmez” diyerek, sen bizi kıskanıyorsun demişti
Yani galiba gerçekten mazlumun ahı indirir şahı!
Bide bir kaç sene önce o adamı durakta gördüm, o da beni gördü, ama ben onu tanıyamadım, dedim ki çok tanıdık geliyor bu kim acaba diyeotobüse binip eve gidince anladım kim olduğunu o kadar silmiş unutmuşum kendim bile şaşırdım.
Çok ta umrumdasınızBakalım bize ne zaman beddua edip üyelik iptali yaptıracak![]()