Yeni düzenimize göre sabah kahvaltı olarak ya bir yumurta ve bir tatlı kaşığı pekmez ya da birkaç dilim peynir, çeyrek kadar domates çok az diğer kahvaltılıklardan ve pekmez.Birgün yumurtalı olanı bir gün diğerini veriyorum.Öğle ancak bir çay bardağı ya da biraz daha fazla çorba içiyordur.Öğleden sonra meyve. O da az.Mesela 4-5 üzüm ancak yiyordur.Ya da bir iki dilim kavun veya karpuz.Ne meyve varsa işte.Akşam da yine çorba.Yatmadan bir saat önce de bir yemek kaşığı yoğurt ile cici bebe karışımı.Akşam yemeğinde bizim yediklerimizden de ağzına ne verebilirsem.Gündüz üç dört kez de emiyor.Aden miktar olarak az yiyor.Her şeye ağzını açar.Bir iki lokma alır.Sonra tükürmeye başlar.Canım benim sen iyi bakmışsın Arya'ya.2800 doğdu diyorsum.Maşallah şimdi çooooook iyi.Kaç öğün veriyorsun günde canım?
tarifi elifnazın veridiği 'sonu garanti tarifler' linkinden aldım ama dediğim gibi ölçüleri biraz değiştirdim..
aslı şöyle
Eki Görüntüle 766047
tahinli susamlı kek
Malzemelerimiz:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker -----(ben 1 artı 1 subardağının 5te biri kadar şeker koydum)
3/4su bardağı sıvı yağ ----- (1/3 su bardağı kadar koydum)
1 su bardağı tahin ------( 3/4 su bardağı kadar koydum)
4 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
3/4 su bardağı süt ----- (tam 1 bardak koydum)
1 su bardağı un -------(1,5 bardak un)
2 adet kabartma tozu ---- (1,5 paket.)
1 adet vanilya
3 yemek kaşığı susam
Hazırlanışı:
İlk önce 1 yemek kaşığı erittiğimiz margarin veya tere yağla fırça yardımıyla kalıbın her yerini güzelce yağlıyoruz. Daha sonra kalıbı buzdolabına koyuyoruz.
Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
Sırasıyla tahin, sıvı yağ , süt ilave edip karıştırıyoruz.
Susam hariç diğer bütün malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz.
Kalıbımızı buz dolabından alıyoruz, 3 yemek kaşığı susamı güzelce her yerine serpiyoruz.
Hazırladığımız kek hamurunu kalıbımıza boşaltıyoruz.
ilk 40 dakika 150 derecede daha sonraki 10 dakika 180 derecede ayarladığımız fırınımızda kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz kalıbımızı ters çevirip kekimizi çıkartıyoruz.
Soğuduğunda dilimleyip servis ediyoruz.
oh ellerine sağlık canım ,Ayşeciğin uyuması ne güzel olmuş ya! bence akşamının güzel geçmesinin esas sebebi bu!:)
Elifnazın kekini ben de görümcemleri çağırınca denerim o zaman
Kendileri çok beceriklidir su börekleri baklavalar falan.. ama geçende bana "menüde ne yapsak sen değişik şeyler bilirsin" diye fikir sordular şok oldum
Heyyyttt beeee, artık master chef olabilirim dedim içimden
Ay maşallahhbizimki iki lokma alıp bırakıyor katı şeylerden. Nerdeeee tavuk ciğer yiyecek??? Pilav olsa bir iki çatal belki. Okul varken önüne koyuyordum kaşarı zeytini kendi yiyordu. Yumurtasını da ben yediriyordum ama şimdi hiç yaa. Ben çok zorladım bu çocuğu, ben bu hale getirdim. İlla yemek saatinde yicek. Ne var acıkınca yese dimi? Tarhana yaptım öğlen, çok sever ama yemedi. Yok buhafta deneyeceğim. Yemek saati falan da yok. Bizim yediklerimizden vericem, ısrar da yok. Bakalım, inşallah dayanabilirim.
Ecoşun doğumgününe bişi yapacak mısınız???
Arya bu kadar yese varya bi de emiyor diyorsun, hiç gık ımı çıkarmam.Yeni düzenimize göre sabah kahvaltı olarak ya bir yumurta ve bir tatlı kaşığı pekmez ya da birkaç dilim peynir, çeyrek kadar domates çok az diğer kahvaltılıklardan ve pekmez.Birgün yumurtalı olanı bir gün diğerini veriyorum.Öğle ancak bir çay bardağı ya da biraz daha fazla çorba içiyordur.Öğleden sonra meyve. O da az.Mesela 4-5 üzüm ancak yiyordur.Ya da bir iki dilim kavun veya karpuz.Ne meyve varsa işte.Akşam da yine çorba.Yatmadan bir saat önce de bir yemek kaşığı yoğurt ile cici bebe karışımı.Akşam yemeğinde bizim yediklerimizden de ağzına ne verebilirsem.Gündüz üç dört kez de emiyor.Aden miktar olarak az yiyor.Her şeye ağzını açar.Bir iki lokma alır.Sonra tükürmeye başlar.Canım benim sen iyi bakmışsın Arya'ya.2800 doğdu diyorsum.Maşallah şimdi çooooook iyi.Aden 3600 doğdu.şimdi çöp gibi.8400 düşün artık.Benimki gerçekten iştahsız. Buna da şükür.
Yeni düzenimize göre sabah kahvaltı olarak ya bir yumurta ve bir tatlı kaşığı pekmez ya da birkaç dilim peynir, çeyrek kadar domates çok az diğer kahvaltılıklardan ve pekmez.Birgün yumurtalı olanı bir gün diğerini veriyorum.Öğle ancak bir çay bardağı ya da biraz daha fazla çorba içiyordur.Öğleden sonra meyve. O da az.Mesela 4-5 üzüm ancak yiyordur.Ya da bir iki dilim kavun veya karpuz.Ne meyve varsa işte.Akşam da yine çorba.Yatmadan bir saat önce de bir yemek kaşığı yoğurt ile cici bebe karışımı.Akşam yemeğinde bizim yediklerimizden de ağzına ne verebilirsem.Gündüz üç dört kez de emiyor.Aden miktar olarak az yiyor.Her şeye ağzını açar.Bir iki lokma alır.Sonra tükürmeye başlar.Canım benim sen iyi bakmışsın Arya'ya.2800 doğdu diyorsum.Maşallah şimdi çooooook iyi.Aden 3600 doğdu.şimdi çöp gibi.8400 düşün artık.Benimki gerçekten iştahsız. Buna da şükür.
Kız tavuk ciğeri nasıl yiyor?maşallah.Ben et veriyorum da iki çevirip çıkarıyor.4 dişimiz var zaten.Öyle katı şeyleri kesinlikle yemez.
maşallah maşallah kaç kilo bu bebiş yaw ne güzel iştahlı:)bir çay bardağı çorbamı ecrin nisa 1,5 kase çorba içiyor ??? üzüm salkımını alıp elien geziyorakşam yediklerinizden versene ? yoğut ben vermezdim artık vereceğim boyu uzamıyor 3 aydır aynı.
yoğurduna cici bebe karıştırma artık dişleri var çürüür ben antibiyotik bile vermiyorum :S maaşallah emiyormuş
dün mesela 2 biber dolması yanına 2 kaşık yoğurt yedi.
ciğerleri küçük küçük doğruyorm çokda küçük değil karıştırıyorum hepsini . bizim 8 4 daha geliyor sanırım azıları şişmiş dedi doktor.
çocukların üzeirne fazla düşmeyin düştükçe nazlanıyorlar
kesinlikle kızımı anlatıyorsun...bizde 2 bebek olunca herşey saatle...8 de kahvaltı karışım 12 de çorba 1 kase 16 da meyveli yoğurt ve 20 de muhallebi.... erken yatıyorlar akşam yemeği henüz yerleşmedi. biz yersek tıkınıyorlar...bunların hepsi oğlum için..aynı vakitlerde ki bence acıkacak vakit bunlar abur cubur yok aralarda, kızıma sadece yalvarıyorum son zamanda...yoğurt 1 haftadır tamamen kesti ilk onu yapıyor zaten...önceki tecrübelerden anlıyorumki bir derdi var yine beslenmeyi kesti .5 gündür hiç üstüne gitmiyorum yoğurt hiç denemiyorum kahvaltıyı tek tek vermeye başladım akşam ise muhallebi değil bizim yemekten aralarda çubuk kraker....artık gerçekten büyüdüler gözümün içine bakarak mama diyor çorbayı uzatıyorum kafayı çeviriyor çubuk kraker istiyor..vermiyorum fazla ama yemek yemeyince az tok tutuyor...biraz zaman geçince düzelecek var bir derdi ben anlamıyorum.kesinlikle biliyorlar açlıktan ölemezler...biraz zayıf kalsınlar daha canımı verdim yapacak bişeyim yok.sağlıklı olsunlar...bu arada benimki 2300 kg doğdu oğlan 2800....Dünden beri depresif bi havam var. Üzgünüm. Net bi sebep yok ama birikmişlik sanırım. Bir süre sonra ister kv, ister anne evi istemiyor insan. Sıkılıyor. Batmaya başlıyor bazı şeyler, basit şeyler ama işte... Şuan tatile bile hevedim kalmadı gitmek istemiyorum.
Aryayla da aram bozuk. Size sorum olacak. Ben bu çocuğu yanlış yönlendirdim galiba. Yemekleri (artık sevdiği bir yemek te olsa) çok zorla yediriyorum. Aç ta olsa bunu alışkanlık yaptı benim yüzümden. Siz yemeyince zorluyor musunuz? Birde dün arkadaşım aradı onun çocuğu 9 aylık, hiç ona özel çorba yapmıyorum diyor, kendi yemeklerinden yiyormuş aralarda biberonla cicibebe, sabah akşamda emziriyormuş. O da öyle deyince üzüldüm. Bizimki onu yemiyor bunu yemiyor. Binbir oyunla... Kitabı da aldım tam bitiremedim ama, kendimi tutamıyorum o açken. Bir hafta kadar kendimi tutup zorlamasam, önüne koysam kendi yese, acıksa iyice... Ama tutarlılık gösteremiyorum. Sizlerde varmı böyle beslenme problemleri? Üstelik bizimki emmediği için takviye de edemiyorum.
Mesela sabah önüne kaşar ve zeytin koydum yedi bile diyemem yani( eskiden çok güzel yerdi) bir iki tırtıkladı. Bende zorlamadım. Bi yarım saat sonrada eline süt verdim 150 cc içti allahtanşimdi de uyuyor. E gece zaten bişi içmiyor bu çocuk, sabaha kadar çok acıkmıştır diyorum ama hiç te öle olmuyor. Dediğiniz gb doğuştan tok bunlar
Sende eşin yokken (benim sevdiğim ama eşimin sevmediği) yani eşim olmayınca yaptığım şeylerden yapıyorsun.
maşallah maşallah kaç kilo bu bebiş yaw ne güzel iştahlı:)
kesinlikle kızımı anlatıyorsun...bizde 2 bebek olunca herşey saatle...8 de kahvaltı karışım 12 de çorba 1 kase 16 da meyveli yoğurt ve 20 de muhallebi.... erken yatıyorlar akşam yemeği henüz yerleşmedi. biz yersek tıkınıyorlar...bunların hepsi oğlum için..aynı vakitlerde ki bence acıkacak vakit bunlar abur cubur yok aralarda, kızıma sadece yalvarıyorum son zamanda...yoğurt 1 haftadır tamamen kesti ilk onu yapıyor zaten...önceki tecrübelerden anlıyorumki bir derdi var yine beslenmeyi kesti .5 gündür hiç üstüne gitmiyorum yoğurt hiç denemiyorum kahvaltıyı tek tek vermeye başladım akşam ise muhallebi değil bizim yemekten aralarda çubuk kraker....artık gerçekten büyüdüler gözümün içine bakarak mama diyor çorbayı uzatıyorum kafayı çeviriyor çubuk kraker istiyor..vermiyorum fazla ama yemek yemeyince az tok tutuyor...biraz zaman geçince düzelecek var bir derdi ben anlamıyorum.kesinlikle biliyorlar açlıktan ölemezler...biraz zayıf kalsınlar daha canımı verdim yapacak bişeyim yok.sağlıklı olsunlar...bu arada benimki 2300 kg doğdu oğlan 2800....
bir çay bardağı çorbamı ecrin nisa 1,5 kase çorba içiyor ??? üzüm salkımını alıp elien geziyorakşam yediklerinizden versene ? yoğut ben vermezdim artık vereceğim boyu uzamıyor 3 aydır aynı.
yoğurduna cici bebe karıştırma artık dişleri var çürüür ben antibiyotik bile vermiyorum :S maaşallah emiyormuş
ciğerleri küçük küçük doğruyorm çokda küçük değil karıştırıyorum hepsini . bizim 8 4 daha geliyor sanırım azıları şişmiş dedi doktor.
Arya bu kadar yese varya bi de emiyor diyorsun, hiç gık ımı çıkarmam.arya 7. Ay ile 10. Ay arası bütün açığı kapattı. O zamanlar deli gb yemek yiyordu. Hatta dr a soruyordum hiç doymuyor obez olmasın bu diye o zamanlar aldı bütün kiloyu. O zaman 9 kiloydu. Şimdi 10. Siz bana kızıyorsunuz ama içim içimi kemiriyor, sabahtan beri sütle duruyor. Zaten meyve yemez. Benim kızımın kilosu değil sorun ettiğim, sorun şu ki ben bu çocuğu zorladım bu durumuna alışkın olmadığım için. O da şindi tamamen reddediyor. Birde bizim yediklerimizden pek vermiyorum heralde ben.
canım tebrik ederim, 6 kilo vermişsin..
hele anlat bakalım, ne yiyip içtin.. şu bacılara sırrını de bakam?
kııııız, sen yakınımda olsan sana tattırırdım.
sen beğendiysen, tamam işte
bu arada 'ivit, aşığımmm'
canım tebrik ederim, 6 kilo vermişsin..
hele anlat bakalım, ne yiyip içtin.. şu bacılara sırrını de bakam?
SABAHLARI 2 DİLİM KEPEK YA DA ÇAVDAR EKMEĞİ İLE KAHVALTIMI YAPTIM. DAHA ÇOK MEYVEYE YÜKLENDİM. PİLAV, MAKRANA, ABUR CUBUR, HAMUR İŞLERİ YEMEDİM. ÖĞLE VE AKŞAMLARI BAZEN 1 TABAK ÇORBA, BAZEN SEBZE YEMEĞİ, BAZEN DE TAVUK, KÖFTE YEDİM. BOL SU İÇTİM.
DAHA İŞİM BİTMEDİ. OKUL AÇILANA KADAR 5 KİLO DAHA VERİP HAMİLE KALMADAN ÖNCEKİ KİLOMA DÖNECEĞİM.
DAHA SONRA DA HEDEF 10 KİLO DAHA VERMEK.
KEŞKE KIŞIN OKUL VARKEN YAPSAYMIŞIM. ÖYLE ÇOK BÜYÜK AÇLIKLAR FALAN DA ÇEKMİYORUM.
Emziriyor musun peki??
İyiki doğmuuuuşş ecooooooşşş! Doğum gününüz kutlu olsun canımm
Bahçe iftarınızın güzel geçmesine sevindim, ayşeciğin uyuması da bulunmaz nimet:)
Ya şu tahinli keki pek ciddiye almamıştım, yakıştıramadım ama güzel oldu galiba. Merak ettim bende deneyeceğim. Tarifi kaçırdım zaten de, sen şimdi yaptığın değişikliklerle bi daha verir misin canım tarifi?
Napim bozuk aramız. İçten içe kızıyorum, üzülüyorum yemiyor diye, yüzüne bişi diyemiyoruz haliyle:)
Kitap konusunda çok uç örnekler verdiği için çok adapte oldum sayılamaz. Aslında bundan sonraki kısım bana daha çok yarayacak ama okuyamadım henüz. Okursam aktarırım şekerim
Bundan sonrası hitap ediyo diyosun okumuyosun bi d?!?! :))) akşamları gece hayatına akıp beni çatlatacağına otur kitap oku hahaha
selam kızlar
Keremi yazlığa anneannesi dedesi ve dayılarına bıraktım
Bahçeye çıkmak istiyor sürekli
Evde sırayla herkesi elinden tutup kapıya doğru çekiyor..biri yerinden kalkmazsa ötekinin elini çekiştiriyor çok komik
En çok da dedesini çekiştiriyor "a- aa!" diyerek tavukların peşinde koşuyor
Çok yoruyor adamı
Şimdi işlere girişeceğim vay be aylardır evde Keremsiz kalmamışım çok tuhaf bi duygu:) artık rahat rahat yemeklerimi hazırlayabilirim
oh ellerine sağlık canım ,Ayşeciğin uyuması ne güzel olmuş ya! bence akşamının güzel geçmesinin esas sebebi bu!:)
Elifnazın kekini ben de görümcemleri çağırınca denerim o zaman
Kendileri çok beceriklidir su börekleri baklavalar falan.. ama geçende bana "menüde ne yapsak sen değişik şeyler bilirsin" diye fikir sordular şok oldum
Heyyyttt beeee, artık master chef olabilirim dedim içimden
İYİ Kİ DOĞMUŞ ECRİN NİSAAAAAAAAA
bileti almana sevindim biraz dinlenirsin inşallah
tatile çıkmak için hevesim kalmadı deme canım ,tatil çok iyi gelecek size başbaşa
inşallah canımmm:)bir de zeytinyağlı fasulye ve vişneli kup ekledim menüme ,bakalım..
Anaaamm bir acayip kaynana da burda, kocaların kodları bozuk, kaynanaların da!
bence direk eşine söyle
Süper busmai seni :)
Saol şekerim, şu pembişin ıslak kek furyasından kv de kurtulunca deneyeceğim:))
Hahaha. En az 6-7 kez yiyecek anca kurtulur :)))
bir çay bardağı çorbamı ecrin nisa 1,5 kase çorba içiyor ??? üzüm salkımını alıp elien geziyorakşam yediklerinizden versene ? yoğut ben vermezdim artık vereceğim boyu uzamıyor 3 aydır aynı.
Canım benim, senin çocuğun iştahlı maşallah. Üstüne düşmekle alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Sende eşin yokken (benim sevdiğim ama eşimin sevmediği) yani eşim olmayınca yaptığım şeylerden yapıyorsun.
Maşallah ecoşa. Doğru söylüyorsun üstüne böyle düştüğümüz için böyle oluyor.
Sinirlerim bozuluyor yaa. Sabahtan beri 150 cc süt ve bir sütaş meyveli yoğurt yedi. Hala ısrar etmiyorum. Kendimi uyuşturucu bağımlısı gb hissediyorum, ısrar etmemek için oyunla yedirmemek için öyle zor tutuyorum ki
Töbe töbe benzetmeye bak :)))
Fiziksel gelişimin ve zeka gelişimin çoğu kalıtsal.Hele zekagelişimin beslenmeyle sadece yüzde beşlik alakası var.Biz elimizden geleni yapıyoruz ne yapalım artık.Yemiyorlar.Eminim ben de çocukken iştahsızımdır.Lisede 36 kiloydum düşün artık.Önemli olan sağlık.
Seninle tüm ilişkimi kesiyorum özlemcim. 36 anca ayakkabı numarası olabilir; kilo olmamalı!!!!! :))
Hımmmmm,pembiş nerelerde acaba?
Busmai hep soracağım unutuyorum deden nasıl oldu canım?
Internet kotasi dolmuus hic degilse nette kafa dagitiyodum mobil veerisi nereye kdr evime gitmeknistiyorum
İyi insan lafının üstne gelir diyelim; diğeri kötü :))))
Efeyi dışarı çıkardım. Arabası ile gezip parka gittik. Sallandı paşa :) sonra eve geldik banyo faslı. Şimdi de uyusun diye emziriyorum :)
Artık dışarda iftar yapanları ne kıskandıysam bugün biz de arkadaşlarla dışarda yiyeceğiz inşallah :) normalde çrş gidilecekti ama kimsenin canı yemek yapmak istememiş
Biz de senin çok çok yazmanı özledik.Internet kotasi dolmuus hic degilse nette kafa dagitiyodum mobil veerisi nereye kdr evime gitmeknistiyorum
demin baktım 9800 alamıyoruz kilo doktor diğer ay gel dedi 3 aydır aynı kilo aynı boy nerdeysemaşallah maşallah kaç kilo bu bebiş yaw ne güzel iştahlı:)
.
Maşallah ecoşa. Doğru söylüyorsun üstüne böyle düştüğümüz için böyle oluyor.
Sinirlerim bozuluyor yaa. Sabahtan beri 150 cc süt ve bir sütaş meyveli yoğurt yedi. Hala ısrar etmiyorum. Kendimi uyuşturucu bağımlısı gb hissediyorum, ısrar etmemek için oyunla yedirmemek için öyle zor tutuyorum ki
Maşallah Ecrin'e.Akşamları ben ancak iki dolma yiyorum.Senin kız benim kadar yiyor, maşallah. Bir salkım üzümü ben yiyemem.Benimki de bana çekmiş.İştahsız.
Fiziksel gelişimin ve zeka gelişimin çoğu kalıtsal.Hele zekagelişimin beslenmeyle sadece yüzde beşlik alakası var.Biz elimizden geleni yapıyoruz ne yapalım artık.Yemiyorlar.Eminim ben de çocukken iştahsızımdır.Lisede 36 kiloydum düşün artık.Önemli olan sağlık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?