Bence 2. Çünkü süprizler hep daha çok akılda kalıyor.kızlar yarın görümcemin doğum günü ne yapsam karar veremedim:44:
1. seçenek : dışarda iftar yemeğine mi götürsek?
2. seçenek: iftardan sonra tüm herkesi bize çaya çağırıp süpriz pastamı kessek
3. seçenek: sadece ufak bir hediyemi alsam ?
bilemedim yardım lütfen
çok sevindim canım. Güle güle gidin gelin inşallah. Adende umarım yürür bayrama. Bizi kendinden mahrum bırakmaKızlar, yarın yolcuuluk var.Bugün bir daha girebilir miyim bilmiyorum.Hazırlık yapılacak öncelikle yıkanan çamaşırları toplamam gerek.Memlekette pek internete giremem zaten. Ama pembişin oylaması için mutlaka gireceğim.O gün ne olur link atın sayfaya.Hepinizi çok seviyorum.Eylülde görüşürüz. Ara ara eşimin telefonundan falan girebilirim inşallah.Yoksa buraları çok merak edereim.Bana akıllı telefon şart oldu sanırım. Gitmeden bir de geçmişi okuyayım.
Vayyy... Bizde tık yokk... Rostonun fotosunu istesem senden? Merak ettim kız.Rosto, püre, mercimek çorbası, gürcü tatlısı hazır :) akşama da salata yaparım olur biter inşallah. Tüm bu yaptıklarıma eşimin yorumu "niye şimdiden hazırladın?? Akşama bir sürü zaman var; acıktırıyorsun insanı"!!!!???? Yani tebrik edesim geldi. Sanki krndi çocuğu tutacak da ben yemek yapıcam akşam. Hazır bakıcı varken yaptım gitti işte. Ah ah....
Reglimin bittiğini düşünürken hala uzatmaları oynuyor... Bugün 8. Gün. Kan değil ama kahverengimsi bir akıntı gelmiş, benim oruç yine mi güme gitti? Bozayım mı kızlar orucu?
Canım benim şu doğumdan sonra işler karman çorman oldu ben bişi anlamadım ki. Bekarken 7 gün adet olurdum. Evlendikten sonra 5 gün, şimdi bu 8. Gün. Kestiremiyorum artık. İyi madem beyaz akıntı gelene kadar bekleyecez o zaman. Sağol canım ya. Gidip bi su içeyim o zamancanım, tam temizlenmeden oruca niyetlenmişsin.
sabahtan ben farkettim ama, bi şey demedim. sen vücudunu biliyorsundur. ama kahverengi leken varsa, orucun yok.
çünkü o da adet kanı hükmündedir. adetin devamıdır.
ilmihalde derki, kadın son iki adeti kaç gün sürmüşse, 3. ay o kadar gün temizlenmeyi bekler.
yani son iki ay net 6 gün sürdü, sonraki ay 4. günü temizlendim diye hemen yıkanmayacaksın.
zaten dikkat edersen (çoğu kadında olur yani) beyaz bi akıntı gelir. o temizlendiğinin işaretidir.
bir de adetten hemen sonra eşle bi birleşme olursa
o da döl yolunda kalmış kalıntıları aktive eder. yani beklese kadın, aslında kanaması tamamen bitmişti
ama etkiden dolayı leke leke de olsa devam edebilir regl.
Güle güle gidin gelin canım, ne zamandır bekliyordun.Kızlar, yarın yolcuuluk var.Bugün bir daha girebilir miyim bilmiyorum.Hazırlık yapılacak öncelikle yıkanan çamaşırları toplamam gerek.Memlekette pek internete giremem zaten. Ama pembişin oylaması için mutlaka gireceğim.O gün ne olur link atın sayfaya.Hepinizi çok seviyorum.Eylülde görüşürüz. Ara ara eşimin telefonundan falan girebilirim inşallah.Yoksa buraları çok merak edereim.Bana akıllı telefon şart oldu sanırım. Gitmeden bir de geçmişi okuyayım.
Bak sen şu yaramaz adişkuşa:)))Nfk, ne güzel Ayşeciği her sabah gezmeye çıkarıyorsun.Biz gezme işini öğleden sonraya bırakıyoruz.Öyle olunca da bazen ramazanda yemek telaşıyla
Biz hala babasıyla yıkıyoruz.Ben tek başıma zapt edemem.Sizinkiler de belki öyledir Aden yürümeden tırmanmayı öğrendi.Tv sehpasının çekmecesini açıyor, sehpaya çıkıyor, tv'ye tutunarak ayakta duruyor.Kapalı balkonda zayıflama bisikleti var.Pedalına basıp pedalın üst kısmındaki çıkıntıya oturuyor ya da pedalına iki ayağıyla basıp ayakta duruyor.Bir köşede durn yürütecine tırmanıp içine giriyor.Sonra da çıkamayıp ağlıyor.Banyoya bir kere tek girdik de duşakabin kafamıza iniyordu.
Kabul ettim canim)
Yapmış kurtulmuşsun. Şu gürcü tatlısı üzerinde muhallebi olmayan değil mi, Kıbrıs tatlısında muhallebi vardı sanırım.Rosto, püre, mercimek çorbası, gürcü tatlısı hazır :) akşama da salata yaparım olur biter inşallah. Tüm bu yaptıklarıma eşimin yorumu "niye şimdiden hazırladın?? Akşama bir sürü zaman var; acıktırıyorsun insanı"!!!!???? Yani tebrik edesim geldi. Sanki krndi çocuğu tutacak da ben yemek yapıcam akşam. Hazır bakıcı varken yaptım gitti işte. Ah ah....
Bana zararı dokunmadı ama yine de çok aradığım ve sık görüşmek istediğim biri değil. Çok kafa dengi değiliz yani. Bir de bizi davet etmişti kaynım. Ben de eltime yani x'e zahmet olmasın, dışarıda yeriz dedim. Baktım gayet memnun oldu. Hanım hiç öyle şey olur mu havasına bile girmedi. Ben niye uğraşayım o zaman? Ki küçük çocuğum var. Dışarıda yeme işi de yattı o hafta, görüşmedik. Eşim abisiyle istediği kadar görüşsün ben niye çağırmak durumundayım, bunu anlamıyorum. Bazı konularda aklım ve vicdanım uyuşmuyor.bunu gezmeden sayıyor muyuz kıııız?
tabi bebekli olunca, markete gitmek bile gezme bize
benim bi görümcem var, 25 yaşında. üniversiteyi başka şehirde okuyor. çok nadir gelir buralara.
ailesine düşkün biri değil yani. aslında iyi kızdır, kimse için kötü düşünmez, olduğu gibidir..
fazlasıyla da entel danteldir. ama halalığı sıfır.
yani yolda transit geçişte karşılaştığımız yabancı biri bile daha çok ilgi gösterir ayşeciğe
görümcem uzaktan agu bugu yapar, o da sayılıdır ve zorla yaptığını da acayip hissediyorum.
bundan 2 ay kadar önce annesi, halası bak ayşecik ne tatlı ne güzel diyor.
aman anne daha sevilecek olmadıki diyordu
bi tane muhabbet kuşu var, ama onu bi anlatıyor ki, dersiniz kendisi doğurmuş, o da insan evladı..
nasıl bi sevgi nasıl bi muhabbet. kuşa bu kadar ilgi, insan evladına nötr
çok şaşırıyorum
çünkü ben yengem yeğenime hamile haberini alınca salya sümük olmuştum. ikisini de arayıp tebrik etmiştim.
cüzdanımdaki o an bulunan tüm parayı sadaka vermiştim. doğunca, geceleri uykum onunla bölünüyor.
kalkıp, halasının kuzusu diyordum. eşim napıyorsun, uyu diyordu
şimdi çok daha fazla seviyorum, bi çocuğum o biri ayşecik..
bizimkinin hala aklı ermiyor ya da hissedemiyor
[/COLOR][/B][/FONT]
hoşgeldin.. valla yokluğun fena hissediliyor
elti.. ben henüz yaşamadım, bakalım nasıl elti olucaz
instant ı yanlış biliyorum ben o zaman. hem una karıştırılıyor, hem de beklemeye gerek yok
tepside mayası geliyor gibi kalmış aklımda..
şart ki ne şart
yavaş yavaş yaparsın hazırlığını.. şimdiden hayırlı yolculuklar..
anneanneye gitmek ne güzeldir. hele sen ne zamandır hayalini kuruyorsun
eylüle kadar hiç girmemezlik yapma ama, adeninin yürüyeceği zamanı merak ederim ben
ne bileyim, ben oruçluyum diye onu dışardan etmek istemiyorum.
onun da ihtiyacı var sonuçta. sabah erken saat olunca hem hava çok sıcak olmuyor hem de ben yorulup çok terlemiyorum.
1 dk mesafede çocuk parkı, 3 dk mesafede de içinde parkı yürüyüş parkurları olan bi koru var..
benim için nimet, kendim de bi hava alıyorum, rahatlıyorum..
bazen ayşeciğin kendi dilinde söylediği kelimelere benzer atmasyon sözcüklerle konuşuyorum.
'ab üsunünün bii cöz şşişğtr zziii bö jjjj gaaa gaa'
çocuk gözlerinde şaşkın bi ifade ağzı açık bakıyor, bu ne diyor diye
Kolay gelsin canım.ben yemeğe girişiyorum.
yazarsanız, size laf da yetiştiririm. biliyorsunuz bende var o potansiyel, ahahahh
Bence de bırak sevsin. Bizim halalar da sever, yanlarına gittiğimizde:)mağaza bunun dolabında saklı desem
canım benim görümcem evli değil çok güzel ve hamarat bir kadın zamanında çok isteyeni olmuş üzümün sapı armutun sapı derkene kimseye varamamış eee bu yaştan sonrada sanmıyorum bir daha evlensin çocuk işine falan girsin en üzüldüğüm nokta bu kadar çok çocuk seven birinin kendi çocugu olmaması rabbım bır kısmet çıkarır karsısına ınsallah:26:
demi ben bazen şikayet ediyorum fazla seviyor diye (kıskanıyormuyum neyim) annemde öyle diyor bizim halamız bizi hiç sevmezdi bırak sevsin halası fenamı diyor
Evin müsaitse ikinci seçenek ve bir de hediye olabilir.Müsaitse diyorum, bizim ev Aden nedeniyle savaş alanı gibi.
canım ev müsaitliğini topluluk olarak soruyorsan bizimkide hep dağınık yani üzülme hangi çocuklu ev derli toplu olabilirki
doğru diyorsun nfkcım ben hiçbir zaman hala olamayacağım için o duyguyu tadamayacağım inşallah teyze olursam o şekilde anlarım yeğen sevgisini
valla senin görümcede epey uzakmış yeğenine yani yaşının biraz küçük olmasından mı diyeceğim ama sanırım sizden uzak yaşamasından kaynaklanıyor:44:
valla şimdi annemi aradım oda bence kıza hediye alacağına para ver dedi sonuçta çalışmıyor insanın paraya ihtiyacı olur dedi
parayı ver o ihtiyacı neyse onu alsın diyor
iyi hoş güzelde para da nasıl verilirki yaa ayıp olmazmı :44:
valla iyi oluyordur eminim ikinizede iyi gelir bu ufak gezmeler
kolay gelsin canım
bilmezmiyiz sende acayip potansiyeller var hamarat kadın seni
Az önce artık dayanamayıp kızı dr a götürdüm, tahlil yaptırdım sağlık ocağına. İdrar yollarında bişi çıkmadı şükür. Lakin yaklaşık 4-5 günde 800-900 gr vermiş. Yaklaşık 1kg hatta. Hiçbişi yemiyor diyorum yedireceksin diyor uyuz. Sinir etti dr beni. Minicik çocuğun bu kadar hızlı kilo vermesi anormal değil mi? Yerinden bile kalkmadı adam. Başka dr a mı götürsem? Dişler patlamıştı, yarıdalar dişten olabilir, sıcaktan olabilir, ortam değişikliğinden olabilir.... Diyip duruyor. Bu ne dişmiş arkadaş kaç aydır çekiyoz yaa. Çok üzüldüm ama
Hehe bir erkek babası olarak eşin götürecek tuvalete bizahmet. Ben babasına paslıyorum. Hele de 2.ye hamilelik döneminde baş başa kalıyorlar:)
Ay ben de hiç sevmem üst üste yemeyi. Sevdiğin şeyi bu kadar tüketmeye ne gerek var?
Kızlar, yarın yolcuuluk var.Bugün bir daha girebilir miyim bilmiyorum.Hazırlık yapılacak öncelikle yıkanan çamaşırları toplamam gerek.Memlekette pek internete giremem zaten. Ama pembişin oylaması için mutlaka gireceğim.O gün ne olur link atın sayfaya.Hepinizi çok seviyorum.Eylülde görüşürüz. Ara ara eşimin telefonundan falan girebilirim inşallah.Yoksa buraları çok merak edereim.Bana akıllı telefon şart oldu sanırım. Gitmeden bir de geçmişi okuyayım.
Nfk, ne güzel Ayşeciği her sabah gezmeye çıkarıyorsun.Biz gezme işini öğleden sonraya bırakıyoruz.Öyle olunca da bazen ramazanda yemek telaşıyla kaynıyor.
Biz hala babasıyla yıkıyoruz.Ben tek başıma zapt edemem.Sizinkiler de belki öyledir Aden yürümeden tırmanmayı öğrendi.Tv sehpasının çekmecesini açıyor, sehpaya çıkıyor, tv'ye tutunarak ayakta duruyor.Kapalı balkonda zayıflama bisikleti var.Pedalına basıp pedalın üst kısmındaki çıkıntıya oturuyor ya da pedalına iki ayağıyla basıp ayakta duruyor.Bir köşede durn yürütecine tırmanıp içine giriyor.Sonra da çıkamayıp ağlıyor.Banyoya bir kere tek girdik de duşakabin kafamıza iniyordu.
bunu gezmeden sayıyor muyuz kıııız?
tabi bebekli olunca, markete gitmek bile gezme bize
ikisi de derken babası da çok tatlı diyosun yanii
yakın zamanda senden eşin adına duyduğum en tatlı iltifat. o da horlamasına yapılmış bi yorum
bak sadece görümcen değil, halası olarak da melisanın çok yakınıymış.
bana kalırsa evli mi bilmiyorum ama dışarda iftara götürün ve mutlaka hediye al.
benim bi görümcem var, 25 yaşında. üniversiteyi başka şehirde okuyor. çok nadir gelir buralara.
ailesine düşkün biri değil yani. aslında iyi kızdır, kimse için kötü düşünmez, olduğu gibidir..
fazlasıyla da entel danteldir. ama halalığı sıfır.
yani yolda transit geçişte karşılaştığımız yabancı biri bile daha çok ilgi gösterir ayşeciğe
görümcem uzaktan agu bugu yapar, o da sayılıdır ve zorla yaptığını da acayip hissediyorum.
bundan 2 ay kadar önce annesi, halası bak ayşecik ne tatlı ne güzel diyor.
aman anne daha sevilecek olmadıki diyordu
bi tane muhabbet kuşu var, ama onu bi anlatıyor ki, dersiniz kendisi doğurmuş, o da insan evladı..
nasıl bi sevgi nasıl bi muhabbet. kuşa bu kadar ilgi, insan evladına nötr
çok şaşırıyorum
çünkü ben yengem yeğenime hamile haberini alınca salya sümük olmuştum. ikisini de arayıp tebrik etmiştim.
cüzdanımdaki o an bulunan tüm parayı sadaka vermiştim. doğunca, geceleri uykum onunla bölünüyor.
kalkıp, halasının kuzusu diyordum. eşim napıyorsun, uyu diyordu
şimdi çok daha fazla seviyorum, bi çocuğum o biri ayşecik..
bizimkinin hala aklı ermiyor ya da hissedemiyor
hoşgeldin.. valla yokluğun fena hissediliyor
elti.. ben henüz yaşamadım, bakalım nasıl elti olucaz
instant ı yanlış biliyorum ben o zaman. hem una karıştırılıyor, hem de beklemeye gerek yok
tepside mayası geliyor gibi kalmış aklımda..
şart ki ne şart
yavaş yavaş yaparsın hazırlığını.. şimdiden hayırlı yolculuklar..
anneanneye gitmek ne güzeldir. hele sen ne zamandır hayalini kuruyorsun
eylüle kadar hiç girmemezlik yapma ama, adeninin yürüyeceği zamanı merak ederim ben
ne bileyim, ben oruçluyum diye onu dışardan etmek istemiyorum.
onun da ihtiyacı var sonuçta. sabah erken saat olunca hem hava çok sıcak olmuyor hem de ben yorulup çok terlemiyorum.
1 dk mesafede çocuk parkı, 3 dk mesafede de içinde parkı yürüyüş parkurları olan bi koru var..
benim için nimet, kendim de bi hava alıyorum, rahatlıyorum..
senin koca da ayrı bi cıns!
hazır yemeğe niye hazır diyo, şaşkın!:111:
oooh, ellerine sağlık bacım.. sen hallettin işini darısı başıma
gürcü tatlısııııııı, seni çok seviyoruuuuuuuuum!!
mağaza bunun dolabında saklı desem
canım benim görümcem evli değil çok güzel ve hamarat bir kadın zamanında çok isteyeni olmuş üzümün sapı armutun sapı derkene kimseye varamamış eee bu yaştan sonrada sanmıyorum bir daha evlensin çocuk işine falan girsin en üzüldüğüm nokta bu kadar çok çocuk seven birinin kendi çocugu olmaması rabbım bır kısmet çıkarır karsısına ınsallah:26:
demi ben bazen şikayet ediyorum fazla seviyor diye (kıskanıyormuyum neyim) annemde öyle diyor bizim halamız bizi hiç sevmezdi bırak sevsin halası fenamı diyor
ohhh iyi yolculuklar valla bol bol hasret gider annenle
sana bir tel şart belki kocan süpriz yapıp bir tel alır sende daha dönmeden taaa oralardan bize bağlanırsın
canım ev müsaitliğini topluluk olarak soruyorsan bizimkide hep dağınık yani üzülme hangi çocuklu ev derli toplu olabilirki
doğru diyorsun nfkcım ben hiçbir zaman hala olamayacağım için o duyguyu tadamayacağım inşallah teyze olursam o şekilde anlarım yeğen sevgisini
valla senin görümcede epey uzakmış yeğenine yani yaşının biraz küçük olmasından mı diyeceğim ama sanırım sizden uzak yaşamasından kaynaklanıyor:44:
valla şimdi annemi aradım oda bence kıza hediye alacağına para ver dedi sonuçta çalışmıyor insanın paraya ihtiyacı olur dedi
parayı ver o ihtiyacı neyse onu alsın diyor
iyi hoş güzelde para da nasıl verilirki yaa ayıp olmazmı :44:
valla iyi oluyordur eminim ikinizede iyi gelir bu ufak gezmeler
kolay gelsin canım
bilmezmiyiz sende acayip potansiyeller var hamarat kadın seni
Bence 2. Çünkü süprizler hep daha çok akılda kalıyor.
çok sevindim canım. Güle güle gidin gelin inşallah. Adende umarım yürür bayrama. Bizi kendinden mahrum bırakma
Vayyy... Bizde tık yokk... Rostonun fotosunu istesem senden? Merak ettim kız.
Az önce artık dayanamayıp kızı dr a götürdüm, tahlil yaptırdım sağlık ocağına. İdrar yollarında bişi çıkmadı şükür. Lakin yaklaşık 4-5 günde 800-900 gr vermiş. Yaklaşık 1kg hatta. Hiçbişi yemiyor diyorum yedireceksin diyor uyuz. Sinir etti dr beni. Minicik çocuğun bu kadar hızlı kilo vermesi anormal değil mi? Yerinden bile kalkmadı adam. Başka dr a mı götürsem? Dişler patlamıştı, yarıdalar dişten olabilir, sıcaktan olabilir, ortam değişikliğinden olabilir.... Diyip duruyor. Bu ne dişmiş arkadaş kaç aydır çekiyoz yaa. Çok üzüldüm ama
aryamm anacım ben mi kaçırdım arya hastamıydı valla anlayamadım ben tam o kısmı:44:
o kadar kilo vermesi normal değil istersen başka bir doktorada götür için rahat etsin baksana yerinden bile kalkmadı diyrosun öyle muayene mi olur
neyneyse canım aslında para gerçekten ihtiyacı olabilecek bir işine yarar belki hemde bayram üstü ama
şimdi benden büyük birine parada nasıl verilirki onu bilemedim :44:
Hastalığı yok görünürde, lakin çok çok çooook iştahsız. Diş bu kadar yapmamıştı altlar çıkarken. Şimdi üstler yarıda, henüz tam çıkmadı. Hala yapar mı bilemiyorum.
Hastalığı yok görünürde, lakin çok çok çooook iştahsız. Diş bu kadar yapmamıştı altlar çıkarken. Şimdi üstler yarıda, henüz tam çıkmadı. Hala yapar mı bilemiyorum.
uykusuzluk basa bela dun ben banyo keyfı yapayım dedım de sabahına haşatım cıktı8 buçuk 9 gb yatıyor. Ama ben gezmekti, sahurdu derken 2 gb ancak yatıyorum ramazanda. Öyle olunca da uykusuz kalıyorum tabi
ah bu erekek mılletı nı anlamk guc emınım onlardan bızım hakkımızda boyle dusunyorlardır :)Dün tavuğu eli ile yerken elini saçına kulağına bi güzel sürmez mi?! Eşime dedim üzgünüm valla yıkamalıyız bu çocuğu; bitlenir falan Allah korusun. Bi ton mırın kırın ve laf. Bu erkek milleti niye böyle??? :))
kac saat arayla uytuyorsun canım araları azsa belkı ondan zor dalıyordur !!Efe yarım saat memede durdu şimdi de kendini sallatıyo gerine gerine. Altıma yapicimmmmmm. Uyu be çocuuuummmm.
Bu arada dün kocam diyoki "bexli olması daha rahat çocuğun. Tuvalete yapmaya başlayınca nerden ona göre tuvalet bulacağız?? Nasıl tutacağıx?? Nasıl temizleyeceğiz??" Sabırım biz ilkokula kadar bez kullandıracağız kocama kalırsa
aynen emırde oyle su kusu annem ben boyle suyu seven cocuk gormdım dıyoBiz 2-3 dakkaya çıksak Efe bizi topa tutat valla. Okadar durduruyorum, oynamasına izin veriyorum yine de yaranamıyorum; çıkarken yıkıyo ortalığı :))
Aman yapayım bugün bi mercimek çorbası (cennet mahallesi modunda söylediğimi hayal edin
Hehe bir erkek babası olarak eşin götürecek tuvalete bizahmet. Ben babasına paslıyorum. Hele de 2.ye hamilelik döneminde baş başa kalıyorlar:)
Ay ben de hiç sevmem üst üste yemeyi. Sevdiğin şeyi bu kadar tüketmeye ne gerek var? oglumun babasıyla başbaşa kalması
hayırlı yolculuklar canım kazaısz belesız gıdın gelın inş.Kızlar, yarın yolcuuluk var.Bugün bir daha girebilir miyim bilmiyorum.Hazırlık yapılacak öncelikle yıkanan çamaşırları toplamam gerek.Memlekette pek internete giremem zaten. Ama pembişin oylaması için mutlaka gireceğim.O gün ne olur link atın sayfaya.Hepinizi çok seviyorum.Eylülde görüşürüz. Ara ara eşimin telefonundan falan girebilirim inşallah.Yoksa buraları çok merak edereim.Bana akıllı telefon şart oldu sanırım. Gitmeden bir de geçmişi okuyayım.
canım tartı farklılıgda goz onunde bulundur her tartıda farklı cıkıyo bence baska doktorada gotur için rahatlasın .. ama bence muhtemelen diştir !Az önce artık dayanamayıp kızı dr a götürdüm, tahlil yaptırdım sağlık ocağına. İdrar yollarında bişi çıkmadı şükür. Lakin yaklaşık 4-5 günde 800-900 gr vermiş. Yaklaşık 1kg hatta. Hiçbişi yemiyor diyorum yedireceksin diyor uyuz. Sinir etti dr beni. Minicik çocuğun bu kadar hızlı kilo vermesi anormal değil mi? Yerinden bile kalkmadı adam. Başka dr a mı götürsem? Dişler patlamıştı, yarıdalar dişten olabilir, sıcaktan olabilir, ortam değişikliğinden olabilir.... Diyip duruyor. Bu ne dişmiş arkadaş kaç aydır çekiyoz yaa. Çok üzüldüm ama
Ben sütçüden alıyorum kendim küçük kavanozlara mayalıyorum taze taze yiyorşimdi bu yoğurtla ilgili bişey daha sorucam
kvlerin hep aldığı bi yoğurtçu var sütü de yoğurdu da zaman zaman ordan alıyolar adam kendi mayalıyo ben de eşime dedim bi deneyelim yarın az biraz süt ve yoğurt al mayalıyım diye bi de günlük şişe sek süt al hangini severse falan dedim eşim de niye mayalıyosunki direk adamın mayaladığından ver gitsin nolcak artık hazır bile verilir dedi kafam karıştı ben yeniliklerde hep bocalıyorum bu gıda işinde yaa yardım pilizzz :44::44:
Olsun ibadet edersin gene dua tesbih serbest:)giriş yapmış yoksaaaa uyuyor diye şüphe edebilirdik
ramazan 23ten günaydın..
1 hafta gecikmeli beklenen adet, bu sabah 8 itibariyle başlamıştır..
gitti oruçlarım, daha ziyadesi muhtemel kadir gecesi..
n'apalım, olacak olana çare yok..
bugün et kavurma yapmayı düşünüyorum. yanına pilav ve cacık..
Ben devam ediyorum ömür boyu korumazmış amaKüçük çakalcanlar :)) ilk aylarda ne üzülürdüm aşı ağlamalarına.. Şimdi takmıyorum hiç :) benim de eylül veya ekimde tetanozum var. Siz de devam edecek misiniz 5 doza tamamlamaya???
Hepsi:)))kızlar yarın görümcemin doğum günü ne yapsam karar veremedim:44:
1. seçenek : dışarda iftar yemeğine mi götürsek?
2. seçenek: iftardan sonra tüm herkesi bize çaya çağırıp süpriz pastamı kessek
3. seçenek: sadece ufak bir hediyemi alsam ?
bilemedim yardım lütfen
:)) havada aaaşk kokusu varAma böyle burundan sesli sesli bi nefes alıyo ikisi de çok tatlı yaaa :)))
Evet aynen. Ama ben ne zaman gülbene baksam aklıma o olaylar geliyo.
İnşallah canım :)
Ben olsam ufak bi hediye alırdım
Poğaça tarifiiiiiiiBen de anlamadım, üst üste geldi davetler ve buluşmalar. Şikayet ediyor muyum? Yok :))
Yetiştiniz mi iftara?
Bizde de bez stoğu eriyor, benim de bir markete gitme zamanım gelmiş.
Ben de anlamadım. Dün çok huzursuzdu. Bugün nisbeten daha iyi ama çok düştü bana sanırım.
Nfk yine durmamışsın
Cumaya birilerini çağırmayı düşünüyoruz
Bir de eltim var eşimin çağırmamı istediği ama benim canım istemiyor:/
Ya bayram öncesi herkes bol bol yazıyor bakıyorum:)) hafızada duruyor benim alıntılar:) yetişemiyorum:)
İnstant demek direk una karıştırabilirsin anlamında.. Suda, sütte eritme, oda sıcaklığında bekletme yok. Mayalanma konusu yaş maya ile aynı. Ben dün yaptım. Sahurda yoğurdum, buzdolabına koydum. Sabaha kadar mayalandı. Şekil verdim, biraz da tepside mayalandı, ben Feyza ile uğraşıyordum. Sonuç gayet güzeldi
Günlük sütten olur.
Sek süt önermem, ben onun çok da günlük olduğunu düşünmüyorum. Diğer markaların 4 günlük ömrü var, sek süt nerdeyse 2 hafta falan. Uht olacakken günlük olmuş sanki:/
Güvendiğin sütçü varsa o da olur. Ankara'da aoç sütleri var, 5 ve 3 litrelik paketlerde satılıyor. Maya da içinden çıkıyor. Ben onunla yapıyorum. Ailecek hazır yoğurt yemiyoruz. Daha lezzetli geliyor bana.
Geldim kız geldim:)
Hemen notumu düşürüyor
Hazır verilir evet. Bu vakitten sonra hepsi olur. Şahsi tercihim ev yoğurdu ama ben kendi oğluma, bebişken, çok bimin yoğurdundan vermiştim. O zamanlar tadı daha güzeldi. En küçük boy alıyordum. Hani uzun süre beklemesin diye.
Bahtsız bedevi durumu yani:)
Hayırlısı yaw, gelene yapacak bir şey yok:)
Bende tık yok
Aman hep öyle ya. Ben kendim yıkıyorum, hiç bulaşmıyorum. Sabrım yok benim, kalkacak da yıkıacağız:/
:))))Rosto, püre, mercimek çorbası, gürcü tatlısı hazır :) akşama da salata yaparım olur biter inşallah. Tüm bu yaptıklarıma eşimin yorumu "niye şimdiden hazırladın?? Akşama bir sürü zaman var; acıktırıyorsun insanı"!!!!???? Yani tebrik edesim geldi. Sanki krndi çocuğu tutacak da ben yemek yapıcam akşam. Hazır bakıcı varken yaptım gitti işte. Ah ah....
Dün avm de çok yoruldum bugün de annemin misafiri varbusmai, saat kaç oldu nerdesin bacım?
Maksimum 10 güne kadar bekliyorsun beyaz akıntı görene kadarReglimin bittiğini düşünürken hala uzatmaları oynuyor... Bugün 8. Gün. Kan değil ama kahverengimsi bir akıntı gelmiş, benim oruç yine mi güme gitti? Bozayım mı kızlar orucu?
uykusuzluk basa bela dun ben banyo keyfı yapayım dedım de sabahına haşatım cıktı
erekn yatayım dıyorum olmuyo boyle devam etcek az kaldı ıdare etcez artık.....
ah bu erekek mılletı nı anlamk guc emınım onlardan bızım hakkımızda boyle dusunyorlardır :)
kac saat arayla uytuyorsun canım araları azsa belkı ondan zor dalıyordur !!
aynen emırde oyle su kusu annem ben boyle suyu seven cocuk gormdım dıyo
Ay ben de hiç sevmem üst üste yemeyi. Sevdiğin şeyi bu kadar tüketmeye ne gerek var? oglumun babasıyla başbaşa kalması
hayırlı yolculuklar canım kazaısz belesız gıdın gelın inş.
canım tartı farklılıgda goz onunde bulundur her tartıda farklı cıkıyo bence baska doktorada gotur için rahatlasın .. ama bence muhtemelen diştir !
Canımcım ben uyutmaya çalışmıyorum; kendi çıldırıyo uyumak için mecbur kalıyorum :)
bugun kardesımle pazara gıttık ..
tam pazarı yarıladık guzel guzel gezıyorduk kı kardesım gozum karamaya basladı dedı
hemen kenara bıyerlere oturduk su buldum elını yuzunu yıkadık gerı donduk tansıyonu oynadı sanırım :26:
gezememız yarıda kaldı oruclu oruclu gezmek zordısarda calısanlara yardım etsın Allahım!!!
Amin valla doğru diyosun. Gerçi artık biçok kişi de tutmuyo sanki...
Ben sütçüden alıyorum kendim küçük kavanozlara mayalıyorum taze taze yiyor
Hazır yoğurtlar süt tozundan yapılıyor.süt tozu yoğurt suyu bunun faydadan çok zararı var bence
Olsun ibadet edersin gene dua tesbih serbest:)
Hatta adetliyken namaz kılınmaz ama oruç tutulabilir diyenler var ; olabileceğini düşünüyorum ama denemek tuhaf geliyor öyle alışmamışız
Ben devam ediyorum ömür boyu korumazmış ama
Hepsi:)))
:)) havada aaaşk kokusu var
Poğaça tarifiiiiiii
:))))
Dün avm de çok yoruldum bugün de annemin misafiri var
En önemlisi internetim bitmiş(
Maksimum 10 güne kadar bekliyorsun beyaz akıntı görene kadar
10 günden sonrası özür oluyor, adet bitmiş sayılıyor
Özledik kız seni cadı busmaicim :) inteneti yükle bana ne bana ne :))
Demek dişler yaza gelirse yanarsın diye boşa demiyolar. 2 ay oldu rahat üst dişlerle uğraşıyorum halaaa....Canim cok gecmis olsun bizde bugun asoya gittigimizde yarim kg verdigimizi ogrendik sizinki daha fazla sonucta tabiki ama bizimki de inan tek bir lokma yemiyor abartmiyorum bak sdc emiyo hicbir ogun yok surekli kilitliyo agzini ve bizim de on dislerimizin teki yarida digeride cikmayi bekliyo ztn agiz yapisi biraz farkli once on yanlar cikti vampir gibi) yani tahminim seninki de distendir
Normalde hiç te böyle davranmam ama bekliyorum nedense. Hasta değil gb geliyor. Birde ısrar etmeyi bırakmıştım ben yemezse yemiyordu. Bugün eski formüle döndük valla. Bak uçak uçuyo, bak kedi geçiyo.... Yemiyor başka türlü. İlla oyunla...Anannem derki sadece çıkması değil o dişlerin yerleşmesi falan da eziyet olurmuş çocuğa. Kilo veren de çok duydum ben. Yine de dağ başında değliz; birçok doktor vardır orda gidebileceğin. Araştırıp götür iyi birine.
uykusuzluk basa bela dun ben banyo keyfı yapayım dedım de sabahına haşatım cıktı
erekn yatayım dıyorum olmuyo boyle devam etcek az kaldı ıdare etcez artık.....
ah bu erekek mılletı nı anlamk guc emınım onlardan bızım hakkımızda boyle dusunyorlardır :)
kac saat arayla uytuyorsun canım araları azsa belkı ondan zor dalıyordur !!
aynen emırde oyle su kusu annem ben boyle suyu seven cocuk gormdım dıyo
hayırlı yolculuklar canım kazaısz belesız gıdın gelın inş.
canım tartı farklılıgda goz onunde bulundur her tartıda farklı cıkıyo bence baska doktorada gotur için rahatlasın .. ama bence muhtemelen diştir !
Olabilirhuysuzluğu falsn olsa hiç durmayacağım, ateşi de yok. Öyle oluncada bekliyorum bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?