bizim cok uzun zamandır gunduzlerı 1 kez uyku
saat 1 gıbı uyur o da 1 saat en fazla,sonra aksam 9-10 a kadar uyku yok
Bana da oğlum okula gidince ev bomboş geliyor. Halbuki gidene kadar birbirimizi yiyoruz:))Çok şükür elhamdülillah, her durumda farklı sıkıntıları oluyor insan oğlunun işte....
Zor durumda, hasta olan çocukların annelerinin çektiği sıkıntıları görüp duyunca; Allah sağlık sıhhat huzur versin de, peşlerinde koşsak nolur ki diyoruz , ama insan olarak zaman zaman patladığımız zamanlar da olabiliyor ki gayet normal insannı duygular hepsi.... annelik zaten hep böyle; bir iç yangını , pişmanlık, bir sn önce kızgınlıktan ağlasan dahi; yavruna duyduğun bitmeyen merhamet hissi... Allah nasıl sonsuz duygular vermiş anne kalbine ...
Mesela okul döneminde sabahları kızımla bayağı bi atışıyordukm; saçını taratmıyor, oyalanıyor, sütünü içmiyor vs vs.. Sonra o babasıyla okula gidince de; evde çıkarıp farklı yerlere fırlattığı terliğine bakıp hüzünleniyorum , annelik böyle bir delilikmiş yaşadıkça anlıyorum
Biz sabah erken saatlerde, hafta sonu için bi yerlere gitmeyi planladık,
Karadeniz turumuz olmadı, bari çocuklara bir iki gün değişiklik olsun dedik ..
Telefondan takipte olurm yine, Allah'a emanet olun kuzularınızla
ayşeciğin de bi öğleden önce, bi ikindide toplam iki uykusu var gündüz.yaaa biz 1 haftadır tek uykuya düştük ikinci uykuya ne yapsam geçmiyor var mı tek uykuya düşen bizim gibi nedir bu durumun yaşı falan var mı acaba bundan sonra hiç 2 uyku olmıcak mı gündüz
maşallah, hızlı bi bibek.Ocak 23 'de dogum yaptim kizim 7 aylik oldu on altta 2 tane dislerimiz cikti emekliyoruz heryeri geziyoruz sağa sola tutunarak yürüyoruz gunduz 5 6 defa uyuyoruz gece 3 defa mamaya kalkiyoruz sabah 7:30 civari uyaniyoruz :)
Yemek ayırt etmiyor meyveleri cok seviyoruz herseyi yiyor ben ne yesem istiyor günde 1 büyük biberon su iciyor ama soğuk olucak ılık su icmiyor çizgi film izlerken kendinden geçiyor sürekli gülüyor oyuncaklarla oynamaya bayılıyor şarkı caldiginda popo salliyor surekli peşinde kosuyorum ve bu beni hic yormuyor cok güzel vakit geciriyorum bebegimle :)
Kp ler candır yaaÇok çok geçmiş olsun canım. Allah tez zamanda şifa versinn...
Busmaicim sizede çok geçmiş olsun, ne oluyor bu kp lere??
Busmaicim şimdiden geçmiş olsun diyelim tez zmaanda şifa bulsun inşallah..
Yok ya uyurkenki his başka, hani doğru dürüst uyumuyor ya belki o zaman uyur diye söyledim.Eve gidelim de yine odasında yatsın diye saatleri sayıyorum kızımmmmmmmmm:)))) ben gün içinde ona gerekl ilgi alakayı gösterir, olumlu gelişmini sağlarım inşallah
Sabahtan deniz sefası yaptık. Konyaaltı plajındaki denz hiçbir yerde yok!! Şimdi emzirip uyutacağım inşallah.
Bugün künefe yapacağız. Hafif bir tatlı(!) diye kp istedi :)
ay çok heyecanlı inşallah çok güzel geçeryok yahuu ne yatması bende tam gaz tatil hazırlıgı ve ev toplamaca var eşim cocukla babanneye cıkmışken ne yapabilsem kar bana yarın yolcuyuzzzz
günaydın canlar..
bugün için istanbulu yağmurlu ve 32 derece gösteriyordu haberlerde, lakin şuanki duruma bakarsak yalaaaaaan!
ayşecik sabahın kör vaktinde uyandı, bizimle kahvaltı etti, duşunu aldı.
şuan göğsüme yapışık uyuyor
di mi kııız?! onlar kaybetti, hıh! :82:
herkes cin, herkes üç kağıtçı!
benimki de canon ama profesyonel makine değil. seni tenzih ediyorum canım.
prof. mak. alıp pata küte çeken insanlara ayrı bi gıcığım var.
o kadar çok insanın elinde görüyorum ki, herkeste bi prof. mak.
yazık ediyorlar makinaya. kimbilir ne özellikleri var
mutlaka eğitimini almalı..
sitesinden online fotoğraf eğitimi veriyormuş, kaydoldum ama henüz bakamadım.:111:
valla öyle olmuştebrikler!
güzel dedin kız!
hepimiz aynı şeye yanıyoz bacım:104:
ben de öyle tahmin ediyorum.
ilk konuşmaları çok tatlı oluyor, yarım yarım
zaten ancak mecburiyet durumunda, hiiiçbişey bulamamıştan tekbire girilir :111:
bi de bunlar büyük marka dersin, hepsi küçük hesaplar yapıyor
ay ne çok varmış benim gibi.. kemal tanca iyice mimlendi
iyi neneleeer!teşekkür ederim canım, aynen öyle oldu
gözlerin mi yaşardııı? ahahahah
ben de çözemedim işin sırrını.
şerbetine koyulan şekeri yarım bardak azaltmıştım..
daha kötüsü, benim tariflerdeki yağı kısmak gibi bi alışkanlığım var.
1 bardak diyorsa, mutlaka 3/4 koyuyuyorum mesela, sonra da böyle oluyor sanırım.
benim kurabileyeler de kuru oldu, içine işlemedi şerbet.
sanırım, yüksek derecede piştikleri için kuru oluyorlar, şerbete daldırıp hemen çıkarın diyor.
ama öyle olunca da her tarafı ıslanmıyor işte..
netice: ben beceremedim bacım!
düşme tehlikesi hep var.
ama günden güne azalıyor, onu da farkediyorum.
ilk günler ayşcecik o kadar çok düşüyorduki, gözümü üstünden ayıramıyordum.
şimdi daha rahatız. evi boydan boya düşmeden gidebiliyor.
tabi arkasından takip edildiğini ve kovalandığını sanınca heyecan yapıp toto üstüne düşmesi hariç:76:
kuzenimin bebeği 15 aylık. tam yaşında yürümüş, birkaç kez halıyı gitmiş gitmiş gelmiş çığlık atarak..
bunlar da heyecanlanmış, aman yürüyor diye bağırmışlar sanırım, kız düşmüş başını vurmuş.
sonuç: 3 aydır tek başına yürümüyor, mutlaka elinden tutuyorlar..
sindirelladan külkedisine miiiii, külkedisinden sindirellaya mııııı; işte bu tartışılır
yok anam, siz hala almadınız mesajı.
almamakta direniyorsunuz daha doğrusu
bilirkişi teşhisi koydu
gezentiyim, gezentisin, gezentiyiz
Rabbim şifa versin canım, inş ameliyattan sonra iyi olur.
annemde gözle görülür iyileşme oldu. kendini yormasa, zorlamasa hiç beli ağırmayacak.
ameliyattan sonra dinlenme ve azami dikkat en az ameliyatın kendisi kadar mühim.
ben de canım burnuma gelince bunu düşünüyorum.
ya özürlü olsa çocuğum, o zaman ne yapacaktın diye
hamdolsun, burada bu kadar anneyiz, çocuklarımızda bi fiziksel, zihinsel bi engel, özür yok.
ne kadar şükretsek az, ama unutuyoruz işte :100:
aaa! geçmiş olsun canım ya..
ne oldu birden bire mi?
ben de uzun zamandır yoksun diye, marmarise gittiğinizi düşünmüştüm. bugünlerde geri döner diye geçirdim içimden.
neyle uğraşıyormuşsunuz.. nasıl şimdi durumu, ne diyor doktorlar?:26:
sabah sabah bamtelime dokundun kııız!
ceylin in burnu akıyor sabahtan berı hapsuruyor,azıcık da öksürük,ıhlamur ıcırıyorum ballı,bir de bala lımon karıştırıp verdım 1 çay kaşığı kadar. başka ne yapayım?
ateş yok,genel durumu iyi
Hepsine çok sevindim canım da birden yazınca şaşırdım :44:Ocak 23 'de dogum yaptim kizim 7 aylik oldu on altta 2 tane dislerimiz cikti emekliyoruz heryeri geziyoruz sağa sola tutunarak yürüyoruz gunduz 5 6 defa uyuyoruz gece 3 defa mamaya kalkiyoruz sabah 7:30 civari uyaniyoruz :)
Yemek ayırt etmiyor meyveleri cok seviyoruz herseyi yiyor ben ne yesem istiyor günde 1 büyük biberon su iciyor ama soğuk olucak ılık su icmiyor çizgi film izlerken kendinden geçiyor sürekli gülüyor oyuncaklarla oynamaya bayılıyor şarkı caldiginda popo salliyor surekli peşinde kosuyorum ve bu beni hic yormuyor cok güzel vakit geciriyorum bebegimle :)
Evet sanırım tek uykuya geçiş aşaması :18:ayşeciğin de bi öğleden önce, bi ikindide toplam iki uykusu var gündüz.
1-1,5 saat uyuyor. ama bazen öğleye kayıyor uykusu. o zaman da uzun uyuyor 2-2,5 saat kadar.
sonra bi daha yatmıyor gece uykusuna kadar. belki bu geçiş aşamasıdır.
büyüdükçe şekerleme sayıları düşüp tek bi öğlen uykusu olacak ya, belki onun gibi bi şeydir yani :44:
maşallah, hızlı bi bibek.
sıcakta ağzının tadını da biliyor, ılık su içmiyor demek.
ama bence de onu kandır, yine de soğuk verme annesi
bir de bu aşamada tv ye alışmasın derim. ben aylardır tv açmadım.
başka bi yerde tv ile karşılaşınca da bakmıyor doğru düzgün.. inş böyle devam edebilir, izlemediği her gün kârımıza
Geçmiş olsun canım aklıma başka bişi gelmedi herşeyi yapmışsın busmainin dediği gibi bol sıvı tüketsin inşallahceylin in burnu akıyor sabahtan berı hapsuruyor,azıcık da öksürük,ıhlamur ıcırıyorum ballı,bir de bala lımon karıştırıp verdım 1 çay kaşığı kadar. başka ne yapayım?
Busmai eşinle olan ilişkini bizimkine çok benzetiyorum sen de benim gibisin unutmuyosun hiçbişeyi ve söylüyosun da ben de hatta anında söylerim sonra tekrar yeri gelince laf sokarım neyse kp iyi olsun da artık bir gece kv ile evcilik oynarsınızKp ler candır yaa
Allah başımızdan eksik etmesin onları
Sabah görümcem çocuğuyla geldi bende oturduk ben yemek yaptım kek yaptım
Kp ameliyata girdi çıktı ağrısı varmış ama iyi olur inşallah,ameliyat iyi geçmiş.
Sonra onu ziyarete gittik. Güya bu gece yanında kv kalcaktı ama eşimden çok parlak bir fikir çıktı:
"Anne ben babamla kalırım, sen de bu gece bizde kalırsın"
Kv de hemen "tamam" dedi.
Ben: ?!!!!
Kv- gelin başbaşa kalcaz bu gece yani. Çok saçma değil mi? Bekar görümcemler evde olacak,anneleri bende. Kendi evleri de 10 dk arabayla.
Neymiş, ben yalnız kalmayayımmış. Ben gider annemlerde kalırım sorun yok ki benim için.
Hayır kadın zaten kocasının yanında niye kalmıyor ki, ona ayrıca kıl oldum.
Eşim belfıtığından ameliyat olduğu zaman kv yanında kalmıştı, ben kalamamıştım onun yüzünden.Çok canım sıkılmıştı. Şimdi kendi kocasının yanında kalmıyor
Hay aksi şeytannn,Böyle birşeye sinirlenince aklıma lohusalığım, yeni evli olduğum zamanlar geliyor.. Hepten sinirleniyorum.
Aynen bunları eşime de söyledim, "sen ne kinci bir insansın" diyor
Ben de "Evet öyleyim,iyi tanı beni bebeğim" dedim.
sağol canım aminnn
Yok ya uyurkenki his başka, hani doğru dürüst uyumuyor ya belki o zaman uyur diye söyledim.
Ciddiyim ama uzmanlar artık bunu savunuyormuş,hatta bebeğinizle beraber uyumak diye kitap falan var. Bilinçaltında doyuyormuş bebek.
ay çok heyecanlı inşallah çok güzel geçer
fotoğrafçılık kursuna hamileyken gitseymişiz keşke:2:
Hepsine çok sevindim canım da birden yazınca şaşırdım :44:
Ayrıca çizgi film konusunda nfk ya katılıyorum 1 yaş grubu oldugumuz halde biz bile çok dikkatliyiz 7 ay çok çok erken annesi olarak sen en iyisini bilirsin muhakkak ama nacizane...
Gündüz 5 6 defa uyuması da büyü:44: nimet biz dediğim gibi 1e düştük
Evet sanırım tek uykuya geçiş aşaması :18:
Uykusu zaten sorunlu gün içinde zapetmek iyice zor oluyor ama Allah tan gece uyksunda sorun çıkarmıyor maşaAllah diyim...
Geçmiş olsun canım aklıma başka bişi gelmedi herşeyi yapmışsın busmainin dediği gibi bol sıvı tüketsin inşallah
Busmai eşinle olan ilişkini bizimkine çok benzetiyorum sen de benim gibisin unutmuyosun hiçbişeyi ve söylüyosun da ben de hatta anında söylerim sonra tekrar yeri gelince laf sokarım neyse kp iyi olsun da artık bir gece kv ile evcilik oynarsınız
geçmiş olsun canım, inş şifa olur bu ameliyat ona.Kp ler candır yaa
Kp ameliyata girdi çıktı ağrısı varmış ama iyi olur inşallah,ameliyat iyi geçmiş.
Sonra onu ziyarete gittik. Güya bu gece yanında kv kalcaktı ama eşimden çok parlak bir fikir çıktı:
Kv- gelin başbaşa kalcaz bu gece yani. Çok saçma değil mi? Bekar görümcemler evde olacak,anneleri bende. Kendi evleri de 10 dk arabayla.
Neymiş, ben yalnız kalmayayımmış. Ben gider annemlerde kalırım sorun yok ki benim için.
Eşim belfıtığından ameliyat olduğu zaman kv yanında kalmıştı, ben kalamamıştım onun yüzünden.Çok canım sıkılmıştı. Şimdi kendi kocasının yanında kalmıyor
geçmiş olsun canım, inş şifa olur bu ameliyat ona.
kv lerin kafası başka çalışıyor sanırım.. oğlunun yanında kalıyor, eşinin yanında kalmıyor
seni yalnız bırakmıyor, kendi bekar kızları evde yalnız
işte bu yüzden kp ler candır
kv lerin dengesizliklerini kapatır, makul davranışlarıyla kv li hayatı çekilebilir kılarlar
ama bence hala vakit var. tatlı dille kendin teklif et. kendi evine gitsin, sen de annene
ceylin in burnu akıyor sabahtan berı hapsuruyor,azıcık da öksürük,ıhlamur ıcırıyorum ballı,bir de bala lımon karıştırıp verdım 1 çay kaşığı kadar. başka ne yapayım?
Kp ler candır yaa
Hay aksi şeytannn,Böyle birşeye sinirlenince aklıma lohusalığım, yeni evli olduğum zamanlar geliyor.. Hepten sinirleniyorum.
Aynen bunları eşime de söyledim, "sen ne kinci bir insansın" diyor
Ben de "Evet öyleyim,iyi tanı beni bebeğim" dedim.
sağol canım aminnn
Yok ya uyurkenki his başka, hani doğru dürüst uyumuyor ya belki o zaman uyur diye söyledim.
Ciddiyim ama uzmanlar artık bunu savunuyormuş,hatta bebeğinizle beraber uyumak diye kitap falan var. Bilinçaltında doyuyormuş bebek.
ay çok heyecanlı inşallah çok güzel geçer
fotoğrafçılık kursuna hamileyken gitseymişiz keşke:2:
ya bu topikte bi saf ben miyim diye zaman zaman düşünmüyo değilim...
gecen gün valiz toplama muhabbeti oldu ya ben hep eşimin valizini kendim hazırlıyorum çocuk olunca bu iş daha da canımı sıkmaya başladı söylendim o kadar zor bişey mi diyo dedim evet cok zor ya alıyosun koyuyosun diyo demek istediğim kıymet de bilmiyo ona kalsa banyodan çıktıgında corabına kadar da hazır etmem ama o kadar uzun boylu değil
tatil önceleri hep bir gerginlik yasıyoruz illa ki tamam cocuğa baktı ilgilendi bişey demiyorum ama ben de öldüm burda ütü yap katla koy sunu unutmıyım diye bir de o arada yemek yaptım dısardan geldi ben dısarda yedim diyo
işte sihirli cümle şimdi gel de sinir olma ben seni düşündüm bi daha uğraşma diye diyo ee söylesene o zaman be adam !!
gecen gün valiz toplama muhabbeti oldu ya ben hep eşimin valizini kendim hazırlıyorum çocuk olunca bu iş daha da canımı sıkmaya başladı söylendim o kadar zor bişey mi diyo dedim evet cok zor ya alıyosun koyuyosun diyo demek istediğim kıymet de bilmiyo ona kalsa banyodan çıktıgında corabına kadar da hazır etmem ama o kadar uzun boylu değil
tatil önceleri hep bir gerginlik yasıyoruz illa ki tamam cocuğa baktı ilgilendi bişey demiyorum ama ben de öldüm burda ütü yap katla koy sunu unutmıyım diye bir de o arada yemek yaptım dısardan geldi ben dısarda yedim diyo
işte sihirli cümle şimdi gel de sinir olma ben seni düşündüm bi daha uğraşma diye diyo ee söylesene o zaman be adam !!
Geçmiş olsun canım. Daha napılır bilmiyorum :/
Çok saçma bi durum olmuş hakkaten. Ama olsun işte torunuyla ilgilensin sen de dinlen olabildiğince
Ah ah hamilelik çok güzeldi yaaaaaaaa....
İnsanoğlu onca şeyi buldu bi ışınlanmayı bulamadı yaaaaaaa!! Ne güzel olurdu yarın bikaç saniyede boluda olsak...????
ya dur bacım daha tatil yolundasınnn,
olsun bak sofra kurma toplama derdi olmadı
ben de eşimin valizini hazırlarım ama herşeyi o söyler,şunu koy bunu koy; aklımda olmayanı bile söyler.
hahha evet hatta bu akşam şöyle uzuuun bi market alışverişi yapayım diye aklımdan geçirmedim değil
evıme bugun döndüm canım tarife bakamadım,evı toplamaktan çamaşır yıkamaktan ütü yapmaktanbence yeterli.. bol su da ver.
bu arada evine ne zaman döneceksin?
Hepsine çok sevindim canım da birden yazınca şaşırdım :44:
Ayrıca çizgi film konusunda nfk ya katılıyorum 1 yaş grubu oldugumuz halde biz bile çok dikkatliyiz 7 ay çok çok erken annesi olarak sen en iyisini bilirsin muhakkak ama nacizane...
Gündüz 5 6 defa uyuması da büyü:44: nimet biz dediğim gibi 1e düştük
Evet sanırım tek uykuya geçiş aşaması :18:
Uykusu zaten sorunlu gün içinde zapetmek iyice zor oluyor ama Allah tan gece uyksunda sorun çıkarmıyor maşaAllah diyim...
Geçmiş olsun canım aklıma başka bişi gelmedi herşeyi yapmışsın busmainin dediği gibi bol sıvı tüketsin inşallah
Busmai eşinle olan ilişkini bizimkine çok benzetiyorum sen de benim gibisin unutmuyosun hiçbişeyi ve söylüyosun da ben de hatta anında söylerim sonra tekrar yeri gelince laf sokarım neyse kp iyi olsun da artık bir gece kv ile evcilik oynarsınız
h&m de çok güzel şeyler var gerçekten güle güle giysin oğluşunBu arada bugün h&m e uğradım. Oğluşa bikaç bişi aldım baharlık. Derken şimdi aklıma bornumun yaşadıkları geldi. Kontrol etmeli alınanları vallahi...
evıme bugun döndüm canım tarife bakamadım,evı toplamaktan çamaşır yıkamaktan ütü yapmaktan
en kısa zamanda sana yazıcam canım aklımdasın
saol canım
hayır yalnız değilsin,ben hazırlarım kocamın valızını de,kıçını ben toplarım yanı her daim
kakaolu ıslak kurabiyeni diyor sanırımtarif mi? hangi tarif? ben unutmuşum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?