günaydın güzel topiğin güzel anneleri...bu giriş uykusunu almış gece sadece 2 kez uyanmış bebek sallamamış bir annenin selamıAllah devamını getirsin inşallah...uyku eğitiminde ilk gün biraz ağlak ama güzeldi...2 defasında ağladılar 1 defasında ağlamadılar...öyle sabrımı tüketmişlerki ağlamalarına dayanamam sanıyordum valla dayandım...tabi işe başlayacak olmam da gaz verdi bana...bakalım vazgeçmeden devam..ananeye de müjdeyi verdik ben gelene kadar bitirin dayanamam diyor:) bugün hepimize ödül ailece denize....hoppppppppaaaaaa yapıcaz
topu topu iki malzeme alıcam, tart jeli ve dond. meyve.
inanın kaç market gezdim bilmiyorum. en son yine migrosta buldum ki, o da en uzak mesafe.
ama jel almadım. cünkü hep meyveliydi. vişne, çilek ve muzlu. sadesini bulamadım.
aslında cesaret edip dondurulmuş vişne alsaydım, jeli de vişneli alabilirdim.
ama eşim seviyor diye frambuaz aldım. sağlık olsun.
şimdi ayşecik yattı. mutfağı toparlayıp girişicem tarta.
soru 1: hangi borcama yapmalı?
soru 2: dondurulmuş meyveyi önce çözündürmek gerekli sanırım.
kağıt havlunun üzerine tek tek koysam, suyunu çekse olur mu yoksa süzgeçte mi açayım?
soru 3: acaba jeli ben yapabilir miyim? nişasta-su ve şekerle?:44:
yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorumm:79:
maşallah canim .. arada puruzler oluyor bizdede ama bu iste önemli olan sabır. . bazen bende dayanamiyorum alıyorum ama ondan sonra daha kötü oluyor nasıl olsa alacak diye daha çok ağlıyor. ben bu kendi kendine uyuma isini ipek dogduktan sonra kesfettim onunla ilgilenirken oglum uyuya kaldı. ondan sonra cok şükür kendi kendine uyumayi öğrendi. gündüz uykulari boyle sadece akşamları biraz sıkıntılı oluyor hala.. bide bizimki kendi yatağına alışkın annemlerde uyutamiyoruz neyazikki neyse bunada şükür
2. çocuk konusunu daha çok tartışırız biz.Çocukla ilgili benim fikrim hemen ilk çocuk 2 yaşını anneyle doya doya geçirmeli. Ondan sonra olsun. Zaten ben daha yeni adet oldum, olay bundan sonra. Açıkçası çocuktan yorgunum fakat korunarak sonra pişmanlığını yaşamak istemiyorum. Keşke korunmasaydım demek kötü..Tamamen Allaha bıraktım, hayırlısı ne zamansa versin.. Böyle hem kafa rahat hem stres yok hem de paris daha romantik
İlla korunuyorsanız pembişin dediği gibi adam gibi korunun :) ben olsam emzirmeyi kesip hapa başlardım. Her ay hamile miyim korkusu sizi de eşinizi de paristen soğutur bence benim düşüncem tabi
reklamı bana da pek hitap etmiyor ama iyi ki denemişim diyorum.Ben didi nin reklamına gıcık olduğum ve ice tea den güzel olamayacağını düşündüğüm için almadım hiç:) çünkü nestea de fuse tea de iğrenç.
deme yaaa.. :100:Tart jölesi kabartma tozu gibi küçük paketlerde oluyor.
Kutulardaki Jelin sadesi yok zaten.
Cahide nin sitesinde bulabilirsin nişastalı tariflerden.
Pc deki vınn çalışmıyor ,bugün pek gelemem buralara herkese kolay gelsin canlarrr
2. çocuk konusunu daha çok tartışırız biz.
ama ben de senin gibi düşünüyorum. yani hayatının ilk yıllarında çocuğun anneye ihtiyacı çok fazla.
ilgi alaka onun üzerine olmalı. zira karakter gelişimi ve terbiye açısından 2-3 yaş civarı çok mühim.
Rabbim, hayırlı zamanda sana ikinci bebeği müjdelesin inş.
paris konusundaki tavsiyelerine katılıyorum ben de..
bu korkuyla, ancak birbirinden uzaklaşır eşler.
ama dinde cinsel ilişki adabında birçok detay var.
açıkça söylemek gerekirse. biz ayşeciği istediğimiz zaman oturup araştırdım.
ilişki esnasında nelere dikkat etmeli diye.
en önemlisi besmele. çocuk niyetli olsun olmasın mutlaka her ilişkinin başında erkek besmele çekmeli.
ikincisi de, avret mahali örtülü olmalı.
üçüncüsü de mümkün olduğunca konuşmamak.
zaten oluruna bırakılmışsa, besmele unsuruna çok dikkat edilmeli yani.
Senin zamanın varmış:)seker hamurlu pastalar görüntü olarak güzel tad olarak neyazikki kötü oluyorlarkardesim mutlu dükkan diye bir yerden yaptırdı okadar parada verdi ama çokta begenmedik.. kizimin 1 yas pastasida seker hamurluydu ondan sonra hic yaptirmadim zaten ama kızda istiyor bakalım. marta daha çok ozamana kadar çok fikir degisir bizde
Evet balonları unutmamam lazım..Eki Görüntüle 786512
bak bu yegenimin dogum gününden.. ucan balon değiller cift taraflı bantla tavana yapistirilar.
Görüntüsü çok güzelmiş..Eki Görüntüle 786515
buda pastası
Uyku eğitimi şart diyorsun.. Bence de öyle..günaydın güzel topiğin güzel anneleri...bu giriş uykusunu almış gece sadece 2 kez uyanmış bebek sallamamış bir annenin selamıAllah devamını getirsin inşallah...uyku eğitiminde ilk gün biraz ağlak ama güzeldi...2 defasında ağladılar 1 defasında ağlamadılar...öyle sabrımı tüketmişlerki ağlamalarına dayanamam sanıyordum valla dayandım...tabi işe başlayacak olmam da gaz verdi bana...bakalım vazgeçmeden devam..ananeye de müjdeyi verdik ben gelene kadar bitirin dayanamam diyor:) bugün hepimize ödül ailece denize....hoppppppppaaaaaa yapıcaz
Maşallah kereme.. Seni biraz daha rahatlatmıştır.maşallah canim .. arada puruzler oluyor bizdede ama bu iste önemli olan sabır. . bazen bende dayanamiyorum alıyorum ama ondan sonra daha kötü oluyor nasıl olsa alacak diye daha çok ağlıyor. ben bu kendi kendine uyuma isini ipek dogduktan sonra kesfettim onunla ilgilenirken oglum uyuya kaldı. ondan sonra cok şükür kendi kendine uyumayi öğrendi. gündüz uykulari boyle sadece akşamları biraz sıkıntılı oluyor hala.. bide bizimki kendi yatağına alışkın annemlerde uyutamiyoruz neyazikki neyse bunada şükür
Bence annenin ruhen ve bedenen hazır olması önemli.Pembiş gene uykusuz garibim.. ben olsam kolumu kaldırıp birşey yapmazdım huyun bi garip kızım; ananem de senin gibidir.
Pamukhelva evet kerem şanslı annesi de hayvanları çok sevdiği için hep onlarla haşır neşir ; belgeselde kaplanları görünce sesini incelterek "ayyyy" yapıyor:)
Nfk tart yapmiycam ben önceden yapmıştım, bu susamlı kurabiyeleri ortadan kaldırmam lazım ona en uygunu cheesecake denemek.
Çocukla ilgili benim fikrim hemen ilk çocuk 2 yaşını anneyle doya doya geçirmeli. Ondan sonra olsun. Zaten ben daha yeni adet oldum, olay bundan sonra. Açıkçası çocuktan yorgunum fakat korunarak sonra pişmanlığını yaşamak istemiyorum. Keşke korunmasaydım demek kötü..Tamamen Allaha bıraktım, hayırlısı ne zamansa versin.. Böyle hem kafa rahat hem stres yok hem de paris daha romantik
İlla korunuyorsanız pembişin dediği gibi adam gibi korunun :) ben olsam emzirmeyi kesip hapa başlardım. Her ay hamile miyim korkusu sizi de eşinizi de paristen soğutur bence benim düşüncem tabi
Bence vişne almamakla iyi yapmışsın.topu topu iki malzeme alıcam, tart jeli ve dond. meyve.
inanın kaç market gezdim bilmiyorum. en son yine migrosta buldum ki, o da en uzak mesafe.
ama jel almadım. cünkü hep meyveliydi. vişne, çilek ve muzlu. sadesini bulamadım.
çok terledim. gelirken didi aldım. kaç markete baktım yok, özellikle satmıyorlar biliyorum.
ice tea nin krallığını yıktı çünkü.
hala denemeyenler varsa, lütfen tadın. favorim şeftalili.
bulamadık bergamot aldık, bu da güzelmiş ama şeftalili en güzeli.
Eki Görüntüle 786539
kağıt havlunun üzerine tek tek koysam, suyunu çekse olur mu yoksa süzgeçte mi açayım?
soru 3: acaba jeli ben yapabilir miyim? cheesecake te yapmıştım. nişasta-su ve şekerle?:44:
reklamı bana da pek hitap etmiyor ama iyi ki denemişim diyorum.
buzlu çay konusunda bi rant vardı. yani hep ice tea. yanlış bilmiyorsam cocacolanın.
zaten kola içmiyorum. onu niye içeyim.
bu çaykurun. tamamen yerli. bu benim için önemliydi.
ve dediğim gibi karşılaşırsan bi dene.
hep miktarı da fazla neredeyse iki katı kadar ml. fiyatı da 1.25 gibi bi şey. bence süpper yani
deme yaaa.. :100:
küçük paketlere de baktım, ben mi göremedim acaba. neyse olan oldu.
bi daha onun için markete gidilmez.
olmazsa ben yapıcam..
bendeki cesaretin farkında mısınız yalnız?
kimse bu kadar olacağını düşünmemişti.Didi denenecekler arasına alındı:)
İlk 2 soru pas, ustalar cevaplasın.
3. Soru da tabiki yapabilirsin. Amaç meyve kararmasın, havayla temasını keseceksin.
eh kolay gelsın o zaman sekerımgunaydın !!!
dun gecısı okucam dıye gec yattım gercı hepsını bıtıremedım simdi gözumden uyku akıyo
keklerın dıbıne vurmusunuzıyı oluyor tarıfler paylasmamız yenı tatlar ogrenıyoruz
hosbulduk arkadslarım!! puruzler yokmuydu tabı vardı ama takmıyorum yaşasın tatilDD
bebişi hasta olanlar olmus hepsin gcmiş olsun..Allahım saglık sıhhat versın ..
bugun pazara gıdılecek evde hıc bsey yok, utu var ,tozlar var varda var...
gecmıse bırz daha bakayım opuldunuz canlar !!!
günaydın hatunlaaar!!!
ay bugün tart günü müüüüü?
otağtepe çok özel bi yer. ve bileni de az, o bakımdan daha güzel..
otağtepede güzelcehisar restaurant var. istanbulda görebileceğiniz en harika manzaralardan birine sahip.
Eki Görüntüle 786428
daha fazlası için: Güzelce Hisar
biraz ciks bi yer, yani pahalı. açık büfe kahvaltısı gayet zengin.
yemekleri ahım şahım değil ve bence pahalı olduğu için kahvaltıya gidilebilir .
bu arada en son gittiğimde fenerbahçeli futbolcular vardı
kadıköy-modayı gezdiniz mi peki?
iskelede oturmak gayet keyifli. Tarihi Moda Vapur İskelesi - Kadıköy Foto Galeri | Feşmekan
şurası da harika waffles yapıyorKemal Usta Waffles - Kadıköy Foto Galeri | Feşmekan
veee moda çay bahçesi.. en son iki yıl önce gitmiştim. özledim beeah! Moda Çay Bahçesi - Kadıköy Foto Galeri | Feşmekan
seninki küçük mü kııız?!
koyun can-kasap et derdi işte..
bildiğim 1 aylık-3 aylık doğum kontrol iğneleri var. koruyuculuğu çok yüksek, ancak emzirirken olmuyor heralde.
senin yaşın daha küçük. sen istemediğin sürece olmaz.
sonuçta bi tane bebeğiniz var yani.
oturup sakin konuşun. ben de yasire kardeş istiyorum ama onun ilgiye en ihtiyacı olduğu dönemde değil falan de.
hep kararlı ol, o da vazgeçecektir. en azından birkaç sene sonraya kadar.
su koyverme kııız!
o tarifi yapmıyoruz bile.
can, boğazdan gelir demişler
evet, bence aşık
hmm, aynı şüpheyi sen yaşa da görürüm ben seni
busmai, sen ikinciyi istiyorsun, olursa canına con con olur, o yüzden böyle yorum yapmak kolaaay
ilk deneyim geldi bile
ellerine sağlık. biz de birazdan ayşecikle çıkıcaz marekte gidicez malzeme almaya
hadi bakalım, sen niyetlenmişsin zaten.
Rabbim de gönlüne göre verir, bu da uslu olur inş
ay birkaç hafta sonra cinsiyet de belli oluuuuur
zaten çocuk olunca, canından çok seviyorsun.
o nasıl olur, yapabilir miyim dediğin zamanlar hiç yaşanmamış gibi oluyor.
hatuna bakın ya, el kadar iki bebeyle cheesecake yapmış
ellerine sağlık bacım, afiyet bal şeker olsun
e doğru tespit.
bak sana, yakın zamanda 2. yi düşünüyor musun mesela?
valla, biz de hazır tarife konduk di mi?
bi kaçak daha topiğe döndüüü..
oğluşa maşallah. şimdiden bağımsızlığını ilan etmiş
herşey yolundaymış madem sevindim.
bu kadar uzun süre girmeyince merak ediyoruz yaniiiii
hani tart yapacaktın kıız?!
hakkaten öyle
yap da yarın yap.. daha çok tecrübe okumuş olursun yarına
uleyyn efe! 1,5 yaşına yaklaştın. annen hala tuvalete sıkışarak gidiyo
sen az daha büyü, totoya şaplağı yiyeceksin. bu günlerin acısı çıkar oluuuuuum
günaydın canımgünaydın güzel annişler :)
ay cok hosEki Görüntüle 786512
bak bu yegenimin dogum gününden.. ucan balon değiller cift taraflı bantla tavana yapistirilar.
yuvarlak borcama yaptım ben canım,çapı yaklaşık 30-35cm olan borcamtopu topu iki malzeme alıcam, tart jeli ve dond. meyve.
çok terledim. gelirken didi aldım. kaç markete baktım yok, özellikle satmıyorlar biliyorum.
Eki Görüntüle 786539
soru 3: acaba jeli ben yapabilir miyim? cheesecake te yapmıştım. nişasta-su ve şekerle?:44:
Ben didi nin reklamına gıcık olduğum ve ice tea den güzel olamayacağını düşündüğüm için almadım hiç:) çünkü nestea de fuse tea de iğrenç.
evet, liptonun olabilirice tea lipton değil miydi?
Benim pek aram yoktur buzlu çayla ama yenilik için bakarız didiye:)
Bu deneme potansiyeli ile hepimiz epey cesaret sahibi oluruz bence:)
Sen de oetker'e telefon açsaydın, kaç market gezdim bulamadım diye
topu topu iki malzeme alıcam, tart jeli ve dond. meyve.
Eki Görüntüle 786539
Pembiş gene uykusuz garibim.. ben olsam kolumu kaldırıp birşey yapmazdım huyun bi garip kızım; ananem de senin gibidir.
Pamukhelva evet kerem şanslı annesi de hayvanları çok sevdiği için hep onlarla haşır neşir ; belgeselde kaplanları görünce sesini incelterek "ayyyy" yapıyor:)
Nfk tart yapmiycam ben önceden yapmıştım, bu susamlı kurabiyeleri ortadan kaldırmam lazım ona en uygunu cheesecake denemek.
Çocukla ilgili benim fikrim hemen ilk çocuk 2 yaşını anneyle doya doya geçirmeli. Ondan sonra olsun. Zaten ben daha yeni adet oldum, olay bundan sonra. Açıkçası çocuktan yorgunum fakat korunarak sonra pişmanlığını yaşamak istemiyorum. Keşke korunmasaydım demek kötü..Tamamen Allaha bıraktım, hayırlısı ne zamansa versin.. Böyle hem kafa rahat hem stres yok hem de paris daha romantik
tartı cok severim ama hic yapmadım . ya bende bir huy var cok kotu eger tatlıyı ben yapıyorsam ıcıne yumurta koymam koyarsam yemem ama bır baskaıs yaparsa ve yapılısını gormesem ıcınde yumurtada olsa yerım :) tart tarıflerınde hep yumurta oluyor o nedenlede hıc denemdım valal yumurtasız tarıfınız varsa bana da verın bacılar bende gıdıp yapayım :)
Senin zamanın varmış:)
Ben şeker hamurlu yaptırmayım ya tadı önemli benim için.
Kurabiye temalı bir şey olsun diyorum.
Evet balonları unutmamam lazım..
Görüntüsü çok güzelmiş..
Uyku eğitimi şart diyorsun.. Bence de öyle..
İnşallah böyle devam ederler.
Maşallah kereme.. Seni biraz daha rahatlatmıştır.
Bence annenin ruhen ve bedenen hazır olması önemli.
2. İçin hazır olduğumu düşündüğü halde zorlandığım zamanlar oldu. Bir de eş baskısıyla karar vermiş olsaydım bunalıma girerdim herhalde, Allah korusun.
Bence vişne almamakla iyi yapmışsın.
Didi denenecekler arasına alındı:)
İlk 2 soru pas, ustalar cevaplasın.
3. Soru da tabiki yapabilirsin. Amaç meyve kararmasın, havayla temasını keseceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?