Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

günaydın güzel topiğin güzel anneleri...bu giriş uykusunu almış gece sadece 2 kez uyanmış bebek sallamamış bir annenin selamı Allah devamını getirsin inşallah...uyku eğitiminde ilk gün biraz ağlak ama güzeldi...2 defasında ağladılar 1 defasında ağlamadılar...öyle sabrımı tüketmişlerki ağlamalarına dayanamam sanıyordum valla dayandım...tabi işe başlayacak olmam da gaz verdi bana...bakalım vazgeçmeden devam..ananeye de müjdeyi verdik ben gelene kadar bitirin dayanamam diyor:) bugün hepimize ödül ailece denize....hoppppppppaaaaaa yapıcaz

maşallah canim .. arada puruzler oluyor bizdede ama bu iste önemli olan sabır. . bazen bende dayanamiyorum alıyorum ama ondan sonra daha kötü oluyor nasıl olsa alacak diye daha çok ağlıyor. ben bu kendi kendine uyuma isini ipek dogduktan sonra kesfettim onunla ilgilenirken oglum uyuya kaldı. ondan sonra cok şükür kendi kendine uyumayi öğrendi. gündüz uykulari boyle sadece akşamları biraz sıkıntılı oluyor hala.. bide bizimki kendi yatağına alışkın annemlerde uyutamiyoruz neyazikki neyse bunada şükür

Pembiş gene uykusuz garibim.. ben olsam kolumu kaldırıp birşey yapmazdım huyun bi garip kızım; ananem de senin gibidir.

Pamukhelva evet kerem şanslı annesi de hayvanları çok sevdiği için hep onlarla haşır neşir ; belgeselde kaplanları görünce sesini incelterek "ayyyy" yapıyor:)

Nfk tart yapmiycam ben önceden yapmıştım, bu susamlı kurabiyeleri ortadan kaldırmam lazım ona en uygunu cheesecake denemek.

Çocukla ilgili benim fikrim hemen ilk çocuk 2 yaşını anneyle doya doya geçirmeli. Ondan sonra olsun. Zaten ben daha yeni adet oldum, olay bundan sonra. Açıkçası çocuktan yorgunum fakat korunarak sonra pişmanlığını yaşamak istemiyorum. Keşke korunmasaydım demek kötü..Tamamen Allaha bıraktım, hayırlısı ne zamansa versin.. Böyle hem kafa rahat hem stres yok hem de paris daha romantik
İlla korunuyorsanız pembişin dediği gibi adam gibi korunun :) ben olsam emzirmeyi kesip hapa başlardım. Her ay hamile miyim korkusu sizi de eşinizi de paristen soğutur bence benim düşüncem tabi

Son düzenleme:
topu topu iki malzeme alıcam, tart jeli ve dond. meyve.
inanın kaç market gezdim bilmiyorum. en son yine migrosta buldum ki, o da en uzak mesafe.
ama jel almadım. cünkü hep meyveliydi. vişne, çilek ve muzlu. sadesini bulamadım.
aslında cesaret edip dondurulmuş vişne alsaydım, jeli de vişneli alabilirdim.
ama eşim seviyor diye frambuaz aldım. sağlık olsun.
çok terledim. gelirken didi aldım. kaç markete baktım yok, özellikle satmıyorlar biliyorum.
ice tea nin krallığını yıktı çünkü.
hala denemeyenler varsa, lütfen tadın. favorim şeftalili.
bulamadık bergamot aldık, bu da güzelmiş ama şeftalili en güzeli.

şimdi ayşecik yattı. mutfağı toparlayıp girişicem tarta.

soru 1: hangi borcama yapmalı?
soru 2: dondurulmuş meyveyi önce çözündürmek gerekli sanırım.
kağıt havlunun üzerine tek tek koysam, suyunu çekse olur mu yoksa süzgeçte mi açayım?
soru 3: acaba jeli ben yapabilir miyim? cheesecake te yapmıştım. nişasta-su ve şekerle?:44:

yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorumm:79:

Son düzenleme:

Tart jölesi kabartma tozu gibi küçük paketlerde oluyor.
Kutulardaki Jelin sadesi yok zaten.
Cahide nin sitesinde bulabilirsin nişastalı tariflerden.

Pc deki vınn çalışmıyor ,bugün pek gelemem buralara herkese kolay gelsin canlarrr

Ben didi nin reklamına gıcık olduğum ve ice tea den güzel olamayacağını düşündüğüm için almadım hiç:) çünkü nestea de fuse tea de iğrenç.

bende onları üzmenin gitgelleri oluyor sonra sabır diye ikna ediyorum kendimi. umarım tramva yaratmam

2. çocuk konusunu daha çok tartışırız biz.
ama ben de senin gibi düşünüyorum. yani hayatının ilk yıllarında çocuğun anneye ihtiyacı çok fazla.
ilgi alaka onun üzerine olmalı. zira karakter gelişimi ve terbiye açısından 2-3 yaş civarı çok mühim.

Rabbim, hayırlı zamanda sana ikinci bebeği müjdelesin inş.
paris konusundaki tavsiyelerine katılıyorum ben de..
bu korkuyla, ancak birbirinden uzaklaşır eşler.

ama dinde cinsel ilişki adabında birçok detay var.
açıkça söylemek gerekirse. biz ayşeciği istediğimiz zaman oturup araştırdım.
ilişki esnasında nelere dikkat etmeli diye.

en önemlisi besmele. çocuk niyetli olsun olmasın mutlaka her ilişkinin başında erkek besmele çekmeli.
ikincisi de, avret mahali örtülü olmalı.
üçüncüsü de mümkün olduğunca konuşmamak.

zaten oluruna bırakılmışsa, besmele unsuruna çok dikkat edilmeli yani.

Ben didi nin reklamına gıcık olduğum ve ice tea den güzel olamayacağını düşündüğüm için almadım hiç:) çünkü nestea de fuse tea de iğrenç.
reklamı bana da pek hitap etmiyor ama iyi ki denemişim diyorum.
buzlu çay konusunda bi rant vardı. yani hep ice tea. yanlış bilmiyorsam cocacolanın.
zaten kola içmiyorum. onu niye içeyim.
bu çaykurun. tamamen yerli. bu benim için önemliydi.
ve dediğim gibi karşılaşırsan bi dene.
hep miktarı da fazla neredeyse iki katı kadar ml. fiyatı da 1.25 gibi bi şey. bence süpper yani

deme yaaa.. :100:
küçük paketlere de baktım, ben mi göremedim acaba. neyse olan oldu.
bi daha onun için markete gidilmez.

olmazsa ben yapıcam..
bendeki cesaretin farkında mısınız yalnız?

tartı cok severim ama hic yapmadım . ya bende bir huy var cok kotu eger tatlıyı ben yapıyorsam ıcıne yumurta koymam koyarsam yemem ama bır baskaıs yaparsa ve yapılısını gormesem ıcınde yumurtada olsa yerım :) tart tarıflerınde hep yumurta oluyor o nedenlede hıc denemdım valal yumurtasız tarıfınız varsa bana da verın bacılar bende gıdıp yapayım :)

Senin zamanın varmış:)
Ben şeker hamurlu yaptırmayım ya tadı önemli benim için.
Kurabiye temalı bir şey olsun diyorum.
Eki Görüntüle 786512
bak bu yegenimin dogum gününden.. ucan balon değiller cift taraflı bantla tavana yapistirilar.
Evet balonları unutmamam lazım..
Görüntüsü çok güzelmiş..
Uyku eğitimi şart diyorsun.. Bence de öyle..
İnşallah böyle devam ederler.
Maşallah kereme.. Seni biraz daha rahatlatmıştır.
Bence annenin ruhen ve bedenen hazır olması önemli.
2. İçin hazır olduğumu düşündüğü halde zorlandığım zamanlar oldu. Bir de eş baskısıyla karar vermiş olsaydım bunalıma girerdim herhalde, Allah korusun.

Bence vişne almamakla iyi yapmışsın.
Didi denenecekler arasına alındı:)
İlk 2 soru pas, ustalar cevaplasın.
3. Soru da tabiki yapabilirsin. Amaç meyve kararmasın, havayla temasını keseceksin.

ice tea lipton değil miydi?
Benim pek aram yoktur buzlu çayla ama yenilik için bakarız didiye:)
Bu deneme potansiyeli ile hepimiz epey cesaret sahibi oluruz bence:)
Sen de oetker'e telefon açsaydın, kaç market gezdim bulamadım diye

Didi denenecekler arasına alındı:)
İlk 2 soru pas, ustalar cevaplasın.
3. Soru da tabiki yapabilirsin. Amaç meyve kararmasın, havayla temasını keseceksin.
kimse bu kadar olacağını düşünmemişti.
ama kısa sürede 20 milyon kutunun üzerinde satış olmuş.
bi süre önce hiçbiryerde yoktu. sebebi, üreticiler de bu ilgiyi beklemedikleri için stoğun yetişmemesi.
bence tadı icetea den daha az lezzetli bile olsa, 1 numara. çünkü türk markası

jöleyi kendim yapıcam belli oldu..
şu cheesecake in üstüne bi tane yapmıştık. limon faktörünü çıkarıp o ölçüde yapayım.
pembiiiş, bırak ev temizlemeyi yaaaaaaa!

dün yana döne tar jölesı arayan ben çilekli jeli aldım geldım mecbur tartta kullandım,bugun buzdolabımdaki hamur işleri bölümünü karıştırırken bir de ne göreyim kapı gıbı tart jölesi 3 lu paket hemde acaba ne zaman aldım ki,

eh kolay gelsın o zaman sekerım

modayı ben de özledim ya,kaç asır oldu gıtmeyelı,bir ara mekanımdı,arayan benı modada bulurdu,adalar modalar benden sorulurdu peh

günaydın güzel annişler :)
günaydın canım

Eki Görüntüle 786512
bak bu yegenimin dogum gününden.. ucan balon değiller cift taraflı bantla tavana yapistirilar.
ay cok hos

yuvarlak borcama yaptım ben canım,çapı yaklaşık 30-35cm olan borcam

dodnurulmuş meyveler konusunda bı fıkrım yok ama buzu çözüldükten sonra suyunu süzdür sulu bırakma dıyebılırım

didiye ben de bayıldım,şeftalı lımon bergomat ucu de guzel

denemelısın

evet, liptonun olabilir
bilmeyen de çaykur hissem var da reklam yapıyo sanır, ahahahah

hakkaten ben kendimde seziyorum bunu, bi cesaret geldi.
2-3 tarif aldım sizden, yaptım beğenildi ya, kendimi 40 yıllık tatlıcı sanıyom herhal

Yuvarlak borcam bu hamura büyük gelir (32cm) olanı. Ben tart kalıbına yapıyorum şuanda.

Meyveleri ben süzgeçte çözdürürüm ama ara ara elimle ayırarak yoksa aralar buzlu kalıyo ve uzun sürüyo çözünme işlemi.

İnternette tart jölesi tarifi diye arat bakalım mutlaka vardır.

Benim sorunlarım var kızımmmmm. Bişi kafama yerleştiyse mutlaka yapılmalı :/

Yumurta candır cannnnnnnnnnn :)

Sana mail attım baktın mı kuşummmm?????

Bu arada ben su dışında pek bişi içmem. Dün arkadaşım doğadanın yeni çıkan soğuk meyve çayından ikram etti armutlu; çok beğendimmmmm. Yapay bi tadı yoktu. Ötekiler bana acaip yapay geliyo :/ didinin bergomotlusunu içtim beğenmedim. Ama dediğim gibi ben çok bişi içmem. Soda ayran su <3 :)

Efenin emesi tuttu. Tart fırında. Bakıcı ve kocamın eline kaldı. Evde de nohut fasulye yoktu; mercimek ve dövme koydum. Bakalım nolcekkkk???

bir yemeklik nohutum ve ondan biraz fazla kıymetli ispir fasulyem var.
bunları tart için harcayamam.
gözden çıkardığım yeşil mercimeğim var olur mu acabaaa?
ya da makarna tarzı bi şey?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…