Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

sen altlı üstlü mü oturuyorsun seker portakalı?
bugün 3 hafta arayla adet oldum, eşime de dedim ki "bak hormonlarım yüzünden agresifmişim"

evet canım
bahanende hazır oldu hadi gene iyi yırttın kızz

çok teşekkür ederim canım sağol sizler sağolun:26:

günaydın canım hoşgeldin
evet pürüzler olmadan hayat geçmiyor, en kötü günümüz böyle olsun
afiyetler olsun
evet canım
bahanende hazır oldu hadi gene iyi yırttın kızz

çok teşekkür ederim canım sağol sizler sağolun:26:

vay be maşallah sana ,hem de bu kadar uzun süreli evlilikte; Allah ağzınızın tadını bozmasın
Melisaya babaannesi mi bakıyor

evet bahanem iyi oldu

Hoşgeldin, gerçekten özlettin kendini
Bavulları azar azar boşaltırsın. Mühim olan güzel bir tatil yapmış olman.

Bu mesajdan sonra albüme bakiciim.
Olumlu kaynana hikayesi duyduğumu hiç hatırlamıyorum. Kendiminkini iyi zannediyordum, Feyza doğduğunda fena kazıkladı beni. O yüzden güvenimi kaybetti. Aslında ilk zamanlar elti, görümce hepsine beyaz sayfa açmıştım ama işte herkes kendi hanesini doldurdu. Ben de mesafe koydum. Aramıyorum, sormuyorum. Ziyarete gittiğimizde görüşüyoruz o kadar.
Aslında görümcenler düşünmüş.. Olayların iç yüzü ve görüneni farklı olabiliyor. Daha sabırlı olabilmeyi isterdim:/
böreğin şekli burda
herkes çok beğendi, ben peynirli yaptım

MİNİ MUTFAKTAN: Kıymalı Börek
Eline koluna sağlık. Hala belli olmayan menüme ekleyebilirim.
Hoşgeldin canım..
Pazar günü yapıyoruz inşallah. Allah yardımcım olsun:)

Busmai,
Portakal ağacının kuşyuvası böreğine çok benziyormuş b U börek:) iç harcının kıymalı olması daha güzel olmuş bence.
Çok zor değil. Yufka alıp bunu yapayım. Sunumu şık.

canım uzaktan davulun sesi insana hoş gelir derlerya o hesap bizde bakma çok ballı bir hayat geçirmedik yani
alışma döneminde benimde çok zorluk çektiğim zamanlar oldu ama alıştık birbirimize ve mesafeyi korumaya devam ediyoruz fazla samimi olmaya gerek yok ama genede severim yani kayınvalidemi allaha şükür bir kötülüğü olmamıştır bana ama işte adı kaynana sonuçta genede allah bin kere razı olsun her zor zamanımızda yardımcı olur yardımı sever ama işte bazen en ufak lafı bile dokunurya insana öyle yani

melisa kayınvalidem bakmıyor canım malum kayınpederim vefat etmeden önce ona bakıyordu zaten felçliydi onu kaldır yatır yemeği falan anca ona yetebiliyordu bizde hiç teklif bile etmedik ama kp derdi hep ben böyle olmasaydım torunuma ben bakardım diye:26:
bakıcımız var bizim o bakıyor şu an memnunuz ama ilerleyen zamanlar ne gösterir bilmem şimdi kayınvalidem boşlukta kaldı sanki görümcemde çalışmıyor evde sanki yakın bir zamanda eşimden acaba melisaya annemle ablam mı baksa gibi bir cümle gelecek ama dur bakalım ne zaman:44:

Busmai,
Portakal ağacının kuşyuvası böreğine çok benziyormuş b U börek:) iç harcının kıymalı olması daha güzel olmuş bence.
Çok zor değil. Yufka alıp bunu yapayım. Sunumu şık.
hımm evet benziyormuş,
sunumu gerçekten şık ,pizza gibi duruyor.

aramak iyi olur aslında hoşlarına gider, tabi her aradığında sinirini bozacak şeyler söylüyorlarsa o başka.
ben annemi hergün arıyorum,eşimin annesini de arayayım diye düşündüm. (zaten aynı şehirdeyiz) kadın her sefer "bugün gelcek misin" diye sorunca aramayı kestim.zaten görüşüyoruz 3-4 günde bir.
aslında görümcemin çocuğu olmasaydı arabayla geleceklerdi,çok da masum değiller
adı çıkmış dokuza inmez sekize
sen istemez misin bakmalarını? bakıcı parasından kurtulmuş olursunuz.
eğer onlara minnet etmek istemiyorum,veya şımarmasından korkuyorum dersen ; eşine uygun bir dille anlat zaten şurda ne kaldı 1 yıl sonra kreşe verirsin

Yok aramam. Arayınca kötü bir şey duyduğumdan değil. Yüz buluyorlar, hemen millete açık Ankara teklifi gibi geliyor. Gelince de gitmek bilmiyorlar. Bkz eşimin askerlik dönemi. Bir geldiğinde 2-3 hafta kalmalı misafirden hoşlanmıyorum. Otel işletmiyoruz. 2 tane de yaramaz çocuğun varsa 2-3 gün gelirsin, sonra B'ye bye. Yok bunlar kalır kalır kalır.. Bıkana kadar.

ayy kabus gibi
hele bir de hiçbir işe elini uzatmıyorsa

yarın sabah namazıyla yola çıkacağız, Bursa tavsiyeleri alalım? heykelin orda bir iskender kebapçı varmış orayı not ettim;koza han'da alışveriş, bir de mudanyada sahil varmış galiba belki keremi denize sokarız
tabi olmazsa olmaz Osmanlı eserleri de görülecek

Son düzenleme:
ayy kabus gibi
hele bir de hiçbir işe elini uzatmıyorsa
Yok her işi yapmaya çalışıyor ama çocukları ile ilgilense yeteceğinin farkında değil..

Ayy süper. Sonunda Bursa zamanı:)
Sen gez ben senden alacağım gezilecek yerleri..

valla verirsek eğer ilk neden o olur ama birde şöyle birşey var şimdi bakıcıya zaten para veriyordunuz bizede yardım edin havası olurmu acaba?
birde dediğin gibi şımarmadan ziyade onlara daha çok alışması ve beni unutması (tabi sözkonusu değil ama işte anne pinpirikleri) beni bitirir bakalım eşimden teklif gelene kadar sessiz kalıyorum sonuçta 1 bilemedin 2 sene sonra kreş daha mantıklı olur bizim için hayırlısı olsun artıkım

birde böyle bir durum var bazen düşünüyorumda altlı üstlü oturmaktan daha kötüsü sanırım şehir dışında olmaları çünkü kalmalı geliyorlar bu sefer ve daha zor oluyor sanki böylesinde evini kapatıyorsun görmüyorsun falan ama öbür türlü mecbursun:44:

Nfkcım hoşgeldin sefa getirdin hakketten özlettin tatilinin iyi geçmesine de çook sevindim valizler benim dün ancak bitti yavaş yavaş halledersin sen de inş..
Kim sormuştu tam hatırlamıyorum hızlıca yazıyorum telden görmüştüm demin pc açtım şimdik de hani eşinle evlenmezmiydin diye şöyle ki yine olsa yine eşimle evlenirdim benim demek istediğim bana söylediğinde ben de hemen kabul etmeseydim yani istemem falan dedim hemen kabul etmedim ama rest çekseydim o zaman olmasaydı ayrı ben konuştum durdum sadece o şöyle dedi resmen altlı üstlü oturmayı kabul etmezsen görüşmeye devam etmeyelim daha arkadaşlık aşamasındadydık hani hiç sevgili olmayalım daha çok baglanmayalım ayagı yaptı ama çok aptalmışım ben ailemin oldugu şehirde çok fazla insanla evlenebilirdim eminim şu ankinden çok daha rahat olurdu hayatım çocuguma annem bakardı hiç değilse...
Ya aslında sorun hem eşimde hem de değil...
Allah bin kere razı olsun burda hiç yanlız hissetmiyorum her ne zmaan istersem annemlere götürüyo aynı şehirde olsak belki bu kadar görüşemezdik sonra illa her haftasonu bir sürpriz ayarlar ya kahvaltı ya öğle akşam yemeği ya bir sahil gezintisi sinema tiyatro bileti ne bileyim yasir doğduktan sonra bunlar kısıtlansa da uykusundan feragat edip bişiler yapmaya çalışır ama asıl sorunumuz ailesi devreye girdiğinde tamam onlar büyük bize susmak düşer modu anlatmakla anlaşılacak bişey değil en küçük şey bile sinirimi zıplatıyo demin kahvaltısını etmiş çocuga pişmemiş çiğ erişte tıkmışlar ağzına çıkardım ben baktım tekrar veriyo verme dedim bişey olmaz diyo e bence olur tıkandı demin görmedin mi diyorum yine vermek istiyo sonra benim en kızdıgım şey agızdan agıza yemek ohoo kaç kez ama kaç kez söyledim aynı tas aynı hamam ben diyorum iyki bu yıl da çalışamıyorum yok seneye kesin bırakamam sanki onlar da çok hevesli ya !!!
Bu arada en önemlisini unuttum gecenin köründe eşim dediki üniden falanca ark.ım otobüse bindi sabah namazına burda olur pess dedim yaa pess evde kahvaltılık var mı ev temiz mi müsait mi bakın işte yukarda saydıgım özelliklere vakıf bir adam böyşe yapınca öyle şey gözümde olmuyo ben panikledim diyo sen misafir istemiyosun haydaaa balkonda asılı tonla çamaşır var onları mı toplarsın ortalıgımı toplarsın gece kaç oldu banyoyu yıkıyorum banyo mu yapacak diyo adam ben kv.de de iken banyo yapmış !!!
Off sıkıcı bir gün onlar cumadan sonra dışarda takılır ama ben naparım bilmiyorum sıkıldım sıkıldımmm uçmak istiyorum lalalalala

evet yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal misali:)

Yok her işi yapmaya çalışıyor ama çocukları ile ilgilense yeteceğinin farkında değil..

Ayy süper. Sonunda Bursa zamanı:)
Sen gez ben senden alacağım gezilecek yerleri..
evet sonunda:)
yalnız nfk ya gülüyordum başıma geldi ,ben de tatil zamanı erkenden regl oldum belki kaplıcaya gideriz diye düşünmüştük ama çok da önemli değil #bizeBursaYeter #direnBursa

Sabahtan beri bir günaydın yazamadım!! :) evi sil süpür , toz al, mutfakta ocağı vs elden geçir, çamaşır topla as derken bu saati buldum.

Nfkcımmmm hoş geldin canım. Bi sonraki gezmeye kadar sayfaları doldurup taşıralım :)

Busmai eline koluna sağlık!! Ne güzel yapmışsın herşeyi. Hele o civcivler iyi uğraştırmıştır.. Böreği de sitesinden bile güzel yapmışsın bence

Neyneysecim bizden hele benden hiç muhtar olmaz!! Aklımda hiçbişi tutamıyorum :/ ama pamuk helvayı hiç görmedim ve bi gezi planı da hatırlamıyorum.... Nerdesin tatlı helvacımmmmmm??? :)

Şeker portakalım bugün isimler karışmıyo gibi ama du bakalım :)

Ecrinn hoş geldin bak bayadır yoktun. Ameliyatla ilgili bi sıkıntın kaldı mı?? Safra keseni özlüyo musun :) ??

Busmaicim elin yabancısı tabi öper başına koyar. Açlarından ölüyolar rusyada. Yabancı karşıtı gördüm kendi :)

Pazar günü ankaraya gitme planımız var inşallah kesinleşecek olan. Eşim bizi bırakıp dönecek bikaç günlüğüne kalıcaz diye düşünDÜM :) henüz konuşmadık bakalım.

Benim eşim çok planlıdır. Çok şükür böyle bişi yaşatmaz. Yoksa ben de uçarım yani :)

Kız boşver; alışveriş ve gezmeye daha çok vaktin olacak

kızlar ben çarşıya gidiyorum bir iki eksik tamamlamam lazım hadi iyi kaynatın bakem

ben sormuştum canım sana:) en azından eşin dürüstlük yapmış, ne farkeder ki önceden dirensen de o ev olacaktı, "sen zaten annemleri hiç istemedin" lafı kalacaktı ortada sadece..
benimki de "ben ailemin tek oğuyum, sorumluluklarım var onlara karşı" diyerek uyarmıştı :) ama sonuçta ucu açık bir laf.
"ben de ailemin tek kızıyım" diye üstü kapalı bir cevap vermiştim

Evet canım, 2 ucu .. Değnek işte..
Şu bir gerçek, evlenirken kızlarımızı uyaralım bari:), sadece eşinle değil, ailesi ile de evleniyorsun. İster yakın otur ister uzak, seni muhakkak buluyor.

O haber vermeme işi hepsinde var ya da çoğunda, pembişinkinde yokmuş:) yıkatacaksın banyoyu kendisine bak o zaman nasıl haber veriyor. Benim eşim de çok geç söyler böyle şeyleri bana.. Başta çok kızdım, senin gibi gece vakitleri ev topladım ama şimdi hiç takmıyorum. Ev dağınıksa dağınık kalıyor. Yemek yoksa dışarı çıkılıyor. Ödesin cebinden ne yapayım. Beğenmeyen de gelmesin. Takmıyorum.
Bence gözünü aç ve şimdiden bakıcı araştır. Kv vs ile yürümez o iş.

Hashtag'lere gel:))
Oo pembiş geziyor:)
Anneannelere mi geliyorsun?

Seninki de çok açık uçlu konuşmuş:)
Tabiki ailelerine karşı sorumlulukları var. Eşimin araması sorması beni rahatsız etmez ama ucu bana dokunan kararları tek başına alırsa kızarım. Dengeyi kurma görevi eşlerin.

Selam kızlar, dün biraz okudum yazmaya fırsat olmadı, salı günü 15 günlüğüne kuzuluk a gideceğiz ya selime son baharlık birşeyler almam lazımdı evden kaçtım
Mail olayı ile alakalı yorumlarınız fikirleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ben duygularımı çabuk belli eden bir insan olduğumdan ; eşime bahsettim kızgınlığımdan, nereden buluyor bu yüzü bu kadın dedim direkt maili göstererek, böyle sulu tavırlardan rahatsız olduğumu söyledim, o da birkaç beyin daha bu laubali hanımlardan şikayetçi olduğunu söyledi, haklı olduğumu ; ama onların herkesle böyle yüz göz olduklarını, fakat kibarca uyarılacaklarını söyledi... Ama takipte olacağım tabii ki
Busmai'cim; harika bir menü yapmışsın , eşin de menüyü görünce yumuşar artık
Nfk ; hoşgeldin kolay gelsin çamaşır ütü işlerinde
Neyneyse'cim ; menü netleşti mi ? Sarma ben de pek yapamam burada bir teyze yapıp satıyor çok acil durumlarda ondan alıyorum
Ecrin hoşgeldin
Pembişim, sağolasın cnm
Busmai; İskender de kebap, setbaşında pideli köfte, Tophane'den Bursa'ya bakış, camii ziyaretleri, kozahan'da ipekevi'ni ziyaret , şimdilik aklıma gelenler zaten sen de çoğunu yazmışsın ama olsun
Hayırlı huzurlu günler hepinize....

kızz aranızdaki dialoglara bayılıyorum

aynen uyaralım kızlarımızı

genede allah razı olsun eşlerimizden bak gene güzel süprizlerde yapıyormuş sana
benim eşimde eğer biri geliyorsa ev dağınıksa hemen bana yardım eder sağolsun çünkü oda dağınıklığı sevmez o yönden şanslıyım

Kızlar hiç bu kadar uzun süre boşlamamıştım burayı, özledim sizleriî
Nasılsınız bakalım ne var ne yok? Bana bi özet geçin, okuyamıyorum geçmişi:))) kuzularda iyidirler inş.

Başımda öyle dertler varki, geldi mi herşey üstüste geliyor. Aryanın idrar yolları temizlenmedi, kendi dr muz önceki dr un verdiği şurubun koruyucu olduğunu ama temizlemeyeceğini söyledi ki, öyle oldu hakkatten tahlillerde gördük. Yeniden antibiyotiğe başladık, kan şurubuna başladık, birde polovit ile zinko mega diye iki vitamin ve iştah açıcı verdi. Kilo kaybı çok fazla dedi üstüne üstlük dün kolunun üstüne düşüp kolunu incitti, çok ağlıyordu, koluna dokundurtmuyor, birşey tutamıyordu allahtan kırık çıkık bişi çıkmadı. Hala zorrrrla bişiler yiyor.
Bunların da üstüne kv gögüs kanseriydi kemoterapi falan görmüştü, ara ara kontrollere gidiyordu ki karaciğerinde bir lezyon saplandı ve onun sonucunu bekliyoruz kaç gündür evde yas havası...
Haftasonu ve kv nin özel durumu sebebiyle yine onlara geldik, pazar günü dönücez inş., ama benim sinirlerim altüst olmuş durumda.
Eşimle bazı sıkıntılarımız var, daha onları oturup konuşacak, çözüm bulacak zamanımız bile olmadı.
Kısaca dibe vurmuş durumdayımmmm!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…