park avm dediği maltepe carrefour canım.
orayı biliyorsundur.
serbest kıyafet konusunda, Allah yardımcınız olsun. büyüdükçe sıkıntı artacak, o günler bizi bekler :18:
ayşeciğin kışlık eşofman takımları, elbise ve külotlu çoraplarını falan teyzesi almıştı geçen seneden,
montu- mevsimlik ceketi falan da var. ama şişme yelek alıcam
lcw de gördüm, 30 tl bakıcam, beğenirsem alırım artıkııııın
LCWaikiki.com - LC WAIKIKI Yelek - Pink Printed
Ah ah cnm, bu gibi tuhaf şeyler olabiliyor kreşlerde, ne kadar geç o kadar iyi bence de ve çok iyi analiz edip vermek lazım Allah iyilerle karşılaştırsın kuzularımızı..İstanbulda bir taraftan diğer tarafa geçmek gerçekten zulüm :/
Valla kurtar video ve fotoları; yazık onca anıya
Valla ben hergün kesin 1-2 saat uğrardım annemlerde burda olsaydı :)
Benim eski kına vs heyecanlarım kalmamış ya çok üzülüyorumşimdi de ankarada salı ginü bi tanıdık nişanı varmış. Efe ile kocasız nasıl olacak orası bakalım :/
Muhakkak herkesin çocuğuna bağlı bu durumlar ama dediğim gibi ben biraz daha beklerim gibi geliyor...
İnsanlar ne kadar yüzsüz malesef....
Ya işte kreşler de hehe diyip kendi bildiklerini yapmaya çalışıyorlar. Senin bu yazdığını okuyunca iyice karar verdim geç göndermeye
İnşaalah iyice dinlenir güzel güzel gezmelerde dostlarla yorgunluğu atarsın cnmEvet umarım öyle olur. Bizim ananne beni daha çok çıldırtabilen cinsten ama dur bakalımvalla akıl sağlığımın hepsini geri getiremesem de bi kısmını getirsem iyi olacak koca milleti ayrı uyuz, çocukları da onlardan farklı olmayınca insanın çıldırası geliyo. Yol yakın olsa da söz konusu efe olunca yorum yapmak istemiyorum...
ankara ankara güzel ankara,senı görmek ister her bahtı kara:)))
ettim ettim:) sabah benı uyandırmadan evden gitmiş ceylın de kendı kendıne dolanıyor,ceylının sesıne uyandım tesadüf:))bı davamız vardı sonuçta görulecek:))aryanın olayı da benı dellendırınce kocam gelınce bi posta kavgamı ettım,allahın emrı:)) dır dır etmek kadınlığın şanındandır,dır dır etmek candır
inna ma sabırın:)) allah sabredenlerle beraberdır:))
ya bu erkeklerın bir işe yaramadıkları tezim her seferınde kanıtlanıyor.
Aa bak bunu hiç bilmiyordumkoca işte adı üstünde kocatandan geliyor,iyi bir sey olsaydı adına gonca denirdi:)
Hayırlı olsun turkuaz pusetiniz, belki bu puseti uğurlu gelir efe sık sık uyur arabasındaAy bi de çocuklu misafir mi?!?! Hay maşallah!! İyiki ısrar etmemişsin valla :)
Yaaaaaneyse çektikleriniz kardır diyelim. Kocalar böyleler ya; sen koşturursun onlar takılır
Yolculuğumuz yine oğluşla çoooook eğlenceli(!) geçti. İyice sapıtınca optimuma girdik. Ay ben oraya uğramayalı çok olmuş! Alt katı çok beğendim valla; bolca ev ve mutfak mağzası vardı :) sonra annemlere geldik. Efe bu sefer yabancılamadı onları :) kudurup durdu. En son 11-12:30 arası uyumuştu ki şimdi yeni yatıyor!! Bakalım bu gece nasıl bir performans gösterecek??? Chicconun bi baston pusetini aldık. Turkuaz rengi!! Bayıldım rengine yani :) yarın sabahtan halı bakmaya gideceğiz anneciğimle inşallah. Öğleden sonra da arkadaşıma gideceğim kısmetse. Dükkanı kapatıyım bariherkese iyi gecelerrrrrrrr :)
Çok sevindim güzel vakit geçireninize , şu sıralar dönüş yolundasınız herhalde hayırlı yolculuklar cnm görümcecin de güzel günlerde kullansın şalını, en güzel hediye bence de..Canım cumalıkızık ufaktı ama bi evin avlusunda oturup mantı ve gözleme yedik; çay içtik lezzetleri harikaydı.. Çok dinlendirici bi yerdi.
Emirsultan Yeşil türbe ve Osman gazinin mezarı hepsini de hallettik. Tophane manzarasında da kahve içtik. Kerem bol bol geniş alanda koşturdu.. Herşey çok güzeldi ama baya da yorulduk ayaklarımıza kara sular indi :) Böylece Bursayı tamamladık yarın dönüyoruz inşallah.. Özleyeceğim havasını.
Kereme en çok bakan görümceciğime de ipek şal aldım , rüşvet
:) seninkinden kısaydı benimki yaa
Ayyy :) bi eve 5 çocuk çok fazlaaaa
Turkuazı ben çok severim :)
Dükkanı ben kapatıyorummmm herkese iyi geceler
Altı silikonlu çorap veyahut silikonlu ayaklı tulum giydiririm biraz daha soğuyunca hava , bir de patik gibi yumuşak ev ayakkabısı kullanışlı oluyorarkidişler,
bebişlere çorap giydiriyor musunuz?
şimdiye kadar hava çok sıcaktı,
zaten ayşecik de yeni ayaklandığı için düşme tehlikesinden çorap giydirmiyordum.
eylül ortası itibariyle havalar serinlemeye başlar.
kaymaz bebek çoraplarından mı alsam yoksa ince bi ev ayakkabısı mı?
ama sanırım her ikisi de lazım artık
Ay ona ben de bi kere arkadaş zoruyla binmiştim ama bin pişman oldum , adrenalinli şeyler hiç bana göre değiloooh, sefanız olsun. gayet güzel bi haftasonu anınız olmuş
otağtepe trafiği hep aynı, ama işte haftasonu daha fena oluyor. tek şeritli yol sorunsalı :100:
bebekler için demek sadece avm lerdeki oyuncaklar var.
ben de üniversitede arkadaş hatrına kamikazeye binmiştim..
bu ilk ve son tecrübem oldu, bi daha töbeeeeeeeeee
Adem güneş- annelik sanatıkızlar,
0-6 yaş çocuğun karakter gelişimi, terbiye ve eğitimi açısından çok önemli.
artık aklı kesmeye başladı, iletişim kuruyoruz, konuşuyoruz, anlıyor..
baştan bi şeyler yanlış öğretmek istemiyorum. bazen nasıl davranacağımı da bilmiyorum.
2 yaş ergenliği de kapıda
söylemek istediğim, çocuk eğitimi ve terbiyesiyle ilgili okuduğunuz tavsiye edeceğiniz kitaplar var mı?
Di mi zaman nasıl bir mefhum insan inanamıyor bazen geçen yıllaraKızlarrrrrr saat kaç oldu yeni gelebiliyorum!! Yaşasın gezme yoğunluğu
Şuan evin önünde yani sokakta oturuyorum. Neden?? Çünkü Efe şu kısacık ömründe ikinci kere arabasında uyuya kaldı!! Şimdi ve girsek biliyorum ki uyanacak ve arkadaşıma gittiğimde burnumdan getirecek. Ben de gölgede serin, güneşte sıcak Ankaranın tadını çıkarıyorum :) güzelce uykusunu alsın sonra eve girer işimize bakarız inşallah :)
Sabah kocacımı yolcu ettik. Bikaç günlük bi ayrılık olsa da içim bi tuhaf oldu :/ aşığım uleynnnnn :) sonra gidip annemlere halı alışverişi yaptık. Sonraaaaaaa 7. caddede gezdik gezdik ve uyku saatini kaçırdık :) ha bi de îlkokuldayken oyun oynadığımız parkta oğluşu salıncağa bindirdim. Çok tuhaf bir duygu :)
huhuuu neden sessiz bugün buralarr
bende de bi çocuk gelişimi ve eğitimi seti var.. ince ince on küsür kitap var.Adem güneş- annelik sanatı
Aletha j. Solter- çocuğunuza kulak verin
Ali Çankırılı - anne ben nerden geldim
Benim tavsiye edeceklerim bunlar cnm
İyi okumalar
Herkese mutlu huzurlu günler , ben de valiz hazırlama işime geri döneyim
odur obi Carrefour a gittik ama omu bilmem
şişme yelek güzelmiş.. kardesimde büyük kıza almış en azindan ondan yirttim
çorap giydiriyorum canım ben bizim buralar anladigim kadariyla sizin oraya göre daha serin oluyor.. kışın da dediğin altı kaymaz coraplardan giydirecegim.. kizimda kullanmıştım memnun kaldim.. pandufkar ayaktan çıkıyor çünkü
bende de bi çocuk gelişimi ve eğitimi seti var.. ince ince on küsür kitap var.
onlara da bakıyorum. aslında arzu ettiğim şey; akademik bilgiden ziyade pratik çözümler..
örneklemelerle davranış eğitimi gibi. nette araştırdım şu yakın geldi, bulursam bi bakıcam inş
kitapyurdu: kitap - Çocuğunuzun İlk 6 Yılı - Haluk Yavuzer, ,
sizin de yolculuk hazırlığı başlamış,, anneanneye yolculuk, lafı bile hoş ya, bi de tatille birleşinceeee
kolay gelsin bacım..
gez bacım geeeez!!Kızlarrrrrr saat kaç oldu yeni gelebiliyorum!! Yaşasın gezme yoğunluğu
Şuan evin önünde yani sokakta oturuyorum. Neden?? Çünkü Efe şu kısacık ömründe ikinci kere arabasında uyuya kaldı!! Şimdi ve girsek biliyorum ki uyanacak ve arkadaşıma gittiğimde burnumdan getirecek. Ben de gölgede serin, güneşte sıcak Ankaranın tadını çıkarıyorum :) güzelce uykusunu alsın sonra eve girer işimize bakarız inşallah :)
Sabah kocacımı yolcu ettik. Bikaç günlük bi ayrılık olsa da içim bi tuhaf oldu :/ aşığım uleynnnnn :) sonra gidip annemlere halı alışverişi yaptık. Sonraaaaaaa 7. caddede gezdik gezdik ve uyku saatini kaçırdık :) ha bi de îlkokuldayken oyun oynadığımız parkta oğluşu salıncağa bindirdim. Çok tuhaf bir duygu :)
beni de şok etti, daha kötüsü sinir etti..Nfk yaşadığın olaylar beni şok etti!! Ama tanımadığın biri ile ilk defa böyle bir yolculuğa da iyi cesaret etmişsin. Ben dakiklik konusunda caip takık olduğun için bayadırar soruştururum insanları bu anlamda :) çocukla tabiki zamanlama eskisi gibi olmaz ama bu kadar da aksamasın bi zahmet. Kadının kendi sıkıntılı ama belli anlattıklarıdan. Allah hayatındaki insanlara sabır versin diyelim :))
Tatil de güzel geçmiş
O kurabiye kavala kurabiyesi diye biliyorum ben ve mikemmel bi tadı vaaaarrrrrrrr!! Olsa da yesek
Aaa evet Haluk Yavuzer benim de okumak istediğim bir kitap bu,
Adem güneş kesinlikle tam da bahsettiğin gibi; çözüm odaklı, bazı kitaplarda okuyorsun okuyorsun, hep sorunlardan bahsedilmiş fakat çözüm yok , aletha solter de farklı, bilinçli bebek & çocuğunuza kulak verin" ikisi de okunmalı kesinlike derim , en basit örnekle ağlayan bir çocuğun kesinlikle susturulmaması bunun onda nasıl sorunlara yol açacağını oradan öğrendim ki genelde bizde ağlayan çocuğu odasına gönderin, Susana kadar ilgilenmeyin vs salıklanır uzmanlar tarafından ,
Sağolasın cnm anneanne yanında iki hafta bize çok iyi gelecek inşaallah , çocuklar da çayır Çimen görsünler azıcık
Senin çamaşır işlerin Bitti mi
Zeki müren için De ayrıca teşekkürler çok severim rahmetliyi, ne varsa eskilerde var
aynen dediğin gibi yuvarlanıp gıdıyoruz:)Sağol canım:)
Fazla foto çekemedim, makinenin pili bitti:/
Balkonda arkadaşlarıylaydı eşim.. Bir tek mum üfleme anımız var:/
Doğru söze ne denir?
Ama ne onlarsız oluyor ne onlarla.. Yuvarlanıp gitme durumları..
İlahi kız:)))
Israr etme zaten.. Bir de çocukluymuş.. Ne deyim ya?!
gunaydın cnım,grercı bana aksam oldu,kolay gelsın sanaGunaydin canlsr
Gununuz guzel gecsin...
Misafirlerimi ve kocayi ugurlsdm yorucu ama guzeldi
Bu haftada annemdeyim yeni tasindilar yerlestirme yapicaz yorucu gunler beni bekli
tatilden keyif almana ve dolu dolu yaşamana cok sevındım.hoş geldin tekrardangünaydın canlar..
cumadan beri evimdeyim, ama hiç müsait olup yazamadım, kusura bakmayın..
hala da geçmişi okuyabilmiş değilim tam anlamıyla.
döndüğünden beri n'apıyordun derseniz; evi temizledim.
bavulları açtım yerleştirdim, kirliler yıkandı kurudu ama ütüler beni bekliyor..
kurbandan kalan eti gıdım gıdım kullandım, hamdolsun bu kurbana yetişti.
kalan birkaç parça eti de bugün kavurma yapmayı düşünüyorum.
yarın kv evde olur, ben de lcw den alınmış birkaç parça şeyi değiştiricem.
ayşecik için de bi şişme yelek gördüm onu almak istiyorum.
hediye çeklerim var, süresi dolmadan onları değerlendirelim
tatilimiz çok güzel geçti. hamdolsun kazasız belasız, hasta olmadan gidip geldik..
yol kısa sürmedi ayşecik de mızıldadı ama öyle böyle idare ettik.
gökçeada harika bi yer. daha doğrusu benim beklentilerimi tatmin eden bi yer.
gayet sakin. kafa dinlenilecek huzurlu sessiz bi yer.
adada bir iki butik otel dışında otel yok, ama tüm köylerde apartlar var.
biz de tavsiye üzerine kaldığımız köye ve aparta gittik.
adanın en batı noktası. ince burun neredeyse. en sakin ve mutaassıp köyü.
apart da güzeldi. gider gitmez, eşim banyoyu güzelce temizledi.
halıları kaldırdık, yerleri de sildi sağolsun..
o sırada sen napıyordun diye düşüneceksiniz, ayşeciği oyalıyordum tabiiii
her yerde keçiler, koyunlar, tavuklar geziyor..
ayşecik me, üü ve avv avvv demeyi öğrendi bile
1i kadınlar plajı 3 plajı var. ben bir kez kadınlar plajına gittim
haricinde eşimle adayı tavaf ettik, el değmemiş koylar bulduk.. oralarda eğlendik..
eşimle denize girmek benim için harika bi şeyyyy
adanın eksisi, merkezde dahi yemek yiyecek iyi bi restaurantın olmaması..
kaç gün orada kaldık, dışarda yemek yemedik yani..
ama markalaşmış bi kurabiyesi var. yaşlı bi rum hanımın tarifiyle güzel bi pastaneden satılıyor.
efi badem ismi. bademli un kurabiyesi gibi bi şey, ama harika bi lezzeti var..
adada harabe halinde terkedilmiş ve aslına uygun restore edilmiş eski rum köyleri var..
yolları arnavut kaldırımlı taştan. evler köyler çok etkileyici..
çoğu zaten kahvehane cafe gibi ufak işletme halinde çalışıyor.
geceleri serin, gündüzleri sıcak. ama nem yok, bunalmıyorsun.
ve deniz suyu çok sıcak.. ayşecik bile kaç kez denize girdi..
bunları anlatıyorum, eğer alternatif bi tatil mekanı düşünürseniz aklınızda bulunsun diye.
sezonda apartlarda yer bulmak mümkün değilmiş. önceden rezarvasyon gerek.
ama haziran sonu ve eylül başı gibi sakin oluyormuş. biz de iyi bi zamanlama yaptık.
plajlarda bile az insan vardı.. ve pazarlıkla 2/3 fiyatına kaldık.
apart tatil hem güzel hem zor. zira yemek derdi oluyor biraz.
özellikle biz taze anneler. tatilden anladığımız biraz da ''yemek yapmamak'' oluduğu için, tercih edilmeyebilir.
ama zaten aperatif şeylerle gün geçiyor.
bir de burada araba şart. ada çok büyük. ve merkez haricindeki birçok köyde
mesela plajlar yerleşime çok yakın değil. yoksa minibüsler falan var ama yine de kısıtlanır insan.
dönüşte de edirne üzerinden geldik, günübirlik bi şehir turu..
edirneye aşık oldum diyebilirim. harika bi şehir.
tüm tarihi yapılar zaten merkezde. ve şehrin dokusu hiç bozulmamış.
abuk ticari binalar, gökdelenler ve trafik keşmekeşi yok. yollar geniş ve düzenli, insanları sakin..
özellikle meriç nehri ve üzerindeki köprüler çok etkileyici..
inş tekrar fırsat olur da gideriz..
sizler nasılsınız?
busmai, aylardır hayalini kurduğu bursaya varmış anlaşılan
ve pembiiiiş, annen ankaraya mı taşındııııartık daha desenizeee, inş daha sık gidersiniz..
neyneyse, doğumgünü hazırlıkları epey hummalıydı, sonunu okuyamadım. nasıl geçti?
ben nerdeyse eylülün basından berı gıydırıyorum.bence ev ayakkabısı almak daha mantıklı.ev ayakkabısının ıcıne normal giydirirsin bi suru.kaymaz corap alınca bir sürü yedeğini de almak lazımarkidişler,
zaten ayşecik de yeni ayaklandığı için düşme tehlikesinden çorap giydirmiyordum.
çin değil, cin küfür canım..
tabi bu bilinmedik bi deyim, annem kullanır.
bi şeye çok sinirlenince, cinlerim tepeme çıktı der gibi cin küfür oldum der..
mübarek kadın.. anneme yakın oturuyor. karşıya gidicez.
aradım kaçta buluşalım diye. 11.30da üsküdardan x parkından alırım seni dedi.
buluşma saatinden neredeyse 20 dk önce gittim. parkta oturdum biraz.
saat gelince yola çıktım, benzincinin önünde bekle anam bekle..
biliyor bebeğim oluduğu, ana kucağı getireceğimi de söyledim.
yarım saat geçti, 45 dk geçti gelen yok. ben aradım açmadı, sonra kendi aradı.
evden çıkıcam birazdan dedi
ama şu kadar zaman sonra orada olurum falan demek yok.
neyse yine bekle.. neredeyse saat 1di geldiğinde.
ve ne özür ne bi şey. 1,5 saat anakucağı ve bebek sırtımda çanta yol kenarında
benzincinin önünde beklemişim güneşin alnında bana dilinin ucuyla mazeret bile söylemedi.
2,5 yaşındaki kızım biraz hasta gibi dedi, artık nesi varsaaa
yine de keyfimi bozmadım, yol uzun güzel konuştum.
ben ayşeciği sevdikçe onun kızı da bana sırnaştı, onu seveyim diye..
çocuk bana anne demeye başladı. kadın bu sefer dikiz aynasından beri kesiyor.
oysa annesine gıcık oldum diye çocuğunu bile sevemedim, Allah biliyor.
gittiğimiz yerde de her zamanki gibi ayşeciği kucağıma aldım, öptüm oynadım.. onun kızı bana sırnaştı..
kucağıma çıkmaya çalışıyor, bana cilveleniyor, anne diyor.
arkadaşlar da sen çalıştığın için istediği ilgiyi senden göremediğinden nfk ya sırnaşıyor gibi yorumlar yaptılar.
ama kadının ruhunda çocuk sevmek yok zaten. beraber olduğumuz süre boyunca, bir kere bebeğine sarılmadı, öpmedi.
ismini sevecen bi tonla bile söylemedi. ilgilenmiyor kadın
sonra yemekte kendine geldi.. oo şenşakrak, tatilini anlatıyor. nerede yemiş gezmiş, yatla tura gitmiş falan.
yemek bitti, hadi koltuklara geçelim dedim. kadın totoyu koltuğa koymadan, ben gidicem geç kalmayayım dedi.
daha geleli 1 saat olmuş. ben de sizinle gelicem tabi, ayşeciği emzireyim bi şey yemedi, yolda mızıldar dedim
emzirmek için ayşeciği kucağıma aldım kiiii o abuk soruyu yöneltti..'' emzirmen ne kadar sürer?''
3 çocuk annesi kadın, 40 küsür yaşında.. sorduğu soruya bak, bi de bi yere yetişecek olsa gam yemem.
mahsus yapıyor.. 2 dk emzirdim aldım kızı, apar topar çıktık.
2,5 yaşındaki bu bebek de oto koltuğunda sürekli mastürbasyon yapıyor.
annesine ima edeyim diye düşündüm, sonra vazgeçtim.. o da ya anlamıyor ya da anlamamazlığa veriyor
ama ben ne gördüğümü biliyorum, ana okulunda öğretmenlik yaptım, kaç kez karşılaştım böyle şeylerle.
2,5-3-4 yaşlar civarında özellikle kızlarda daha çok oluyor.
bu bebek de bacak arasından geçen kemeri sıkıştırıyor iyice, nefes nefese kalıyor, ıkınıyor, terliyor, gözleri kayıyor resmen..
her seferinde dikkatini dağıtmaya çalıştım. ama beni bile kötü etkiledi o halii
köprü yolunda trafik tıkandı. kadın başladı siyasetten konuşmaya, canımı sıkan bir iki şey söyledi.
ben de bıraktım suya sabuna dokunmayan tavrımı, sizinle aynı düşünmüyorum, şu söyle bu böyle dedim.
kadının daha da zoruna gitti. ayşecik de mızıttı hüngür hüngür ağlıyor, nazar oldu sanıyorum.
giderken beni aldığı noktayı geçti ileri doğru gidiyor. nereye dedim, seni annene yakın bırakayım diye düşündüm dedi.
lüzümu yok ben geldiğim gibi taksiyle dönerim dedim, tak diye durdu.
beni neredeyse çamlıca yakınında kuş uçmaz kervan geçmez bi yerde bıraktı
indim, çocuk ağlıyor, ana kucağı elimde.. 15 dk taksi bekledim yok. otostop çekemeyi düşünüyordum artık.
önünde beklediğim nalbur dükkanından bi adam çıktı, taksi bekliyorsun heralde. çağırayım abla dedi, telefon etti.
bir iki dk sonra taksi geldi, bindim eve gittim. ama hala düşündükçe geriliyorum.:95:
bak ne kadar uzun anlattım, ne kadar sinirlendiğimi anla artık, işte buna cin küfür oldum denir
eve gelince gerginliğim hala devam ediyordu, eşim sordu, ben de anlattım.
o da önce kendine kızdı, neden sizi ben götürmedim diye, sonra da bana.
madem bu kadar gerildin. dönmeseydin onunla arasaydın gelir alırdım seni diye.
hakikaten neden bunu düşünmedim bilmiyorum, basiretim bağlandı heralde
herkese günaydınnnnnnnn
hayırlı haftalar olsun inşallah
nfk cım tekrar hoşgeldin canım
bir sürü iş yapmışsın ama hala daha bitmemiş tatilin dönüşü kötü yaa
tatilinizde çok güzel geçmiş sevindim canım beğenmişsiniz gittiğiniz yeri denizinin sıcak olması güzelmiş özellikle artık çocuklu olunca denizi sıcak yerleri tercih etmek lazım
edirneyide beğenmişsin benimde bir oralara gitme planım var hatta eşimin sözü var ama bakalım ne zamana kısmet olur
busmaiohhh bursa turu yapıldı ne güzel gezdiniz valla sanada eşinede iyi gelmiştir
yolculuk sırasında eşin iyikide ablamlar gelmemiş böyle çekirdek aile gitmemiz daha iyi oldu dedi mi?
aryamm anaaa ne oluyor kız boşuyonuz mu kocaları aman allah onları başımızdan eksik etmesin :26:
böyle şeyler arasıra her kesin evinde mutlaka oluyor inşallah çabuk atlatılır:26:
destiny kızz sende yangına körükle gidiyon gerçi sende bir hamle arıyormuşsun kendine yazık kız kocana :26:
bende kocişimi dün akşam biraz kırdım galiba o yüzden erkeklere kızamıyorum bugün hadi hayırlısı
pempişannene kavuştun ne güzel eee nasıl geçiyor bari efe biraz seni bıraksında oralarda sende rahat bir nefes al canım
neyneysefotoları koyabildin mi canım ?
evet katılıyorum nfk,aslında gecen gun bununla ılgılı bır seyer soylemeye calıstım ama tam da bunu soylemeye calısmıştım.kızlar,
baştan bi şeyler yanlış öğretmek istemiyorum. bazen nasıl davranacağımı da bilmiyorum.
söylemek istediğim, çocuk eğitimi ve terbiyesiyle ilgili okuduğunuz tavsiye edeceğiniz kitaplar var mı?
Kızlarrrrrr saat kaç oldu yeni gelebiliyorum!! Yaşasın gezme yoğunluğu
park avm dediği maltepe carrefour canım.
orayı biliyorsundur.
serbest kıyafet konusunda, Allah yardımcınız olsun. büyüdükçe sıkıntı artacak, o günler bizi bekler :18:
ayşeciğin kışlık eşofman takımları, elbise ve külotlu çoraplarını falan teyzesi almıştı geçen seneden,
montu- mevsimlik ceketi falan da var. ama şişme yelek alıcam
lcw de gördüm, 30 tl bakıcam, beğenirsem alırım artıkııııın
LCWaikiki.com - LC WAIKIKI Yelek - Pink Printed
efendim merhabalaaaarrrrrr
geçen hafta evimize dönmüştük aslında
ama hafta sonuda amca oğlunun düğünü vardı.tekrar gittik.
daha düğün yorgunluğunu üzerimizden atamadan bi düğün daha yaptık.
bizim düğünler çok yorucu oluyor.3 gün sürüyor.birde yemek veriliyor.
bundan sonra hep birarada oluruz inşallah .mahmut kerim çok yaramaz oldu.
evimiz işgal altındaçekmece boşaltmaktan çok keyif alıyor.
sende ne güzel tatil yaptın,iyi gelmiştir sanada.geçmişi tam okuyamadım.
ayrıntılara bakarım.ayşecikten ne haberler var?[/B][/B][/FONT][/COLOR][/COLOR]
Kızlarrrrrr saat kaç oldu yeni gelebiliyorum!! Yaşasın gezme yoğunluğu
Nfkcim hosgeldin sefa getirdinnn yszdiklarini bi solukta okudum tatilin icin cok sevindim onumuzdeki yillar icin esime de bahsedecegim ins...
Ama o kadina da cok sinir oldum oyle tiplere inanilmaz sinir oluyorum ztn senin tabirinle araba konusu bnm yumusak karnim..bnm ailemin hic arabasi olmadi baskalarinin arabasi ile bi yerlere giderken cok agladigimi bilirim cocuklukta cok daha hassas oluyo insan arabayi kapatirken sert carptim diye cok azarlanmistim bigun o kdr aglamistimki simdi ne alaka diceksin belki ama arabasi var diye herkesi jendine gebe saniyo insanlar boyle yapcagini bilsen niye gidesin...
Neyse corap konusunda da geceleri haric artik hrp giydiriyorm arada bi ferahlasin diye cikariyorum epey serin burasi...
Bu aksam annemler geliyo babam da gelicek kyzenimin bebegini gormeye gidicez snrm bikac gun kalirlar bi yandan yemege giristim bi yanda temizlige bu arada benim de epey utum var ;//
Şeker portakalım herşeyin yavaşyavaş normele dönmesine sevindim. Dönme dolap anılarım canlandı aynen anlattığın şekilde :)
bi Carrefour a gittik ama omu bilmem
şişme yelek güzelmiş.. kardesimde büyük kıza almış en azindan ondan yirttim
çorap giydiriyorum canım ben bizim buralar anladigim kadariyla sizin oraya göre daha serin oluyor.. kışın da dediğin altı kaymaz coraplardan giydirecegim.. kizimda kullanmıştım memnun kaldim.. pandufkar ayaktan çıkıyor çünkü
hımm bende baktım ama içerik tam olarak görülmüyor ya bende sinir oluyorum bu konuyabende de bi çocuk gelişimi ve eğitimi seti var.. ince ince on küsür kitap var.
onlara da bakıyorum. aslında arzu ettiğim şey; akademik bilgiden ziyade pratik çözümler..
örneklemelerle davranış eğitimi gibi. nette araştırdım şu yakın geldi, bulursam bi bakıcam inş
kitapyurdu: kitap - Çocuğunuzun İlk 6 Yılı - Haluk Yavuzer, ,
sizin de yolculuk hazırlığı başlamış,, anneanneye yolculuk, lafı bile hoş ya, bi de tatille birleşinceeee
kolay gelsin bacım..
anlaşıldı, bu kitaplara tek tek bakmam gerek.
kitapçıda mola verip aheste aheste kitap karıştırmayalı ne uzun zaman olmuş
inan mutfağı bir saatte zor topladım, etler de zamanımı aldı.
daha yeni girişicem çamaşırlara.
arkidişler,
hoşbulduk canım, saoltatilden keyif almana ve dolu dolu yaşamana cok sevındım.hoş geldin tekrardan
çocuk masturbasyon yapıyodu haa,allahım evlerden uzak
evet katılıyorum nfk,aslında gecen gun bununla ılgılı bır seyer soylemeye calıstım ama tam da bunu soylemeye calısmıştım.
bir de bu kitaplarla olabılecek bır sey mı? cok da itibar edemıyorum.
hoşbulduk bacımmmmNfkcim hosgeldin sefa getirdinnn yszdiklarini bi solukta okudum tatilin icin cok sevindim onumuzdeki yillar icin esime de bahsedecegim ins...
Ama o kadina da cok sinir oldum oyle tiplere inanilmaz sinir oluyorum ztn senin tabirinle araba konusu bnm yumusak karnim..bnm ailemin hic arabasi olmadi baskalarinin arabasi ile bi yerlere giderken cok agladigimi bilirim cocuklukta cok daha hassas oluyo insan arabayi kapatirken sert carptim diye cok azarlanmistim bigun o kdr aglamistimki simdi ne alaka diceksin belki ama arabasi var diye herkesi jendine gebe saniyo insanlar boyle yapcagini bilsen niye gidesin...
Neyse corap konusunda da geceleri haric artik hrp giydiriyorm arada bi ferahlasin diye cikariyorum epey serin burasi...
Bu aksam annemler geliyo babam da gelicek kyzenimin bebegini gormeye gidicez snrm bikac gun kalirlar bi yandan yemege giristim bi yanda temizlige bu arada benim de epey utum var ;//
Gökçeada bize çook uzak:) ama belki bir gün kısmet olurgünaydın canlar..
cumadan beri evimdeyim, ama hiç müsait olup yazamadım, kusura bakmayın..
hala da geçmişi okuyabilmiş değilim tam anlamıyla.
döndüğünden beri n'apıyordun derseniz; evi temizledim.
bavulları açtım yerleştirdim, kirliler yıkandı kurudu ama ütüler beni bekliyor..
kurbandan kalan eti gıdım gıdım kullandım, hamdolsun bu kurbana yetişti.
kalan birkaç parça eti de bugün kavurma yapmayı düşünüyorum.
yarın kv evde olur, ben de lcw den alınmış birkaç parça şeyi değiştiricem.
ayşecik için de bi şişme yelek gördüm onu almak istiyorum.
hediye çeklerim var, süresi dolmadan onları değerlendirelim
tatilimiz çok güzel geçti. hamdolsun kazasız belasız, hasta olmadan gidip geldik..
yol kısa sürmedi ayşecik de mızıldadı ama öyle böyle idare ettik.
gökçeada harika bi yer. daha doğrusu benim beklentilerimi tatmin eden bi yer.
gayet sakin. kafa dinlenilecek huzurlu sessiz bi yer.
adada bir iki butik otel dışında otel yok, ama tüm köylerde apartlar var.
biz de tavsiye üzerine kaldığımız köye ve aparta gittik.
adanın en batı noktası. ince burun neredeyse. en sakin ve mutaassıp köyü.
apart da güzeldi. gider gitmez, eşim banyoyu güzelce temizledi.
halıları kaldırdık, yerleri de sildi sağolsun..
o sırada sen napıyordun diye düşüneceksiniz, ayşeciği oyalıyordum tabiiii
her yerde keçiler, koyunlar, tavuklar geziyor..
ayşecik me, üü ve avv avvv demeyi öğrendi bile
1i kadınlar plajı 3 plajı var. ben bir kez kadınlar plajına gittim
haricinde eşimle adayı tavaf ettik, el değmemiş koylar bulduk.. oralarda eğlendik..
eşimle denize girmek benim için harika bi şeyyyy
adanın eksisi, merkezde dahi yemek yiyecek iyi bi restaurantın olmaması..
kaç gün orada kaldık, dışarda yemek yemedik yani..
ama markalaşmış bi kurabiyesi var. yaşlı bi rum hanımın tarifiyle güzel bi pastaneden satılıyor.
efi badem ismi. bademli un kurabiyesi gibi bi şey, ama harika bi lezzeti var..
adada harabe halinde terkedilmiş ve aslına uygun restore edilmiş eski rum köyleri var..
yolları arnavut kaldırımlı taştan. evler köyler çok etkileyici..
çoğu zaten kahvehane cafe gibi ufak işletme halinde çalışıyor.
geceleri serin, gündüzleri sıcak. ama nem yok, bunalmıyorsun.
ve deniz suyu çok sıcak.. ayşecik bile kaç kez denize girdi..
bunları anlatıyorum, eğer alternatif bi tatil mekanı düşünürseniz aklınızda bulunsun diye.
sezonda apartlarda yer bulmak mümkün değilmiş. önceden rezarvasyon gerek.
ama haziran sonu ve eylül başı gibi sakin oluyormuş. biz de iyi bi zamanlama yaptık.
plajlarda bile az insan vardı.. ve pazarlıkla 2/3 fiyatına kaldık.
apart tatil hem güzel hem zor. zira yemek derdi oluyor biraz.
özellikle biz taze anneler. tatilden anladığımız biraz da ''yemek yapmamak'' oluduğu için, tercih edilmeyebilir.
ama zaten aperatif şeylerle gün geçiyor.
bir de burada araba şart. ada çok büyük. ve merkez haricindeki birçok köyde
mesela plajlar yerleşime çok yakın değil. yoksa minibüsler falan var ama yine de kısıtlanır insan.
dönüşte de edirne üzerinden geldik, günübirlik bi şehir turu..
edirneye aşık oldum diyebilirim. harika bi şehir.
tüm tarihi yapılar zaten merkezde. ve şehrin dokusu hiç bozulmamış.
abuk ticari binalar, gökdelenler ve trafik keşmekeşi yok. yollar geniş ve düzenli, insanları sakin..
özellikle meriç nehri ve üzerindeki köprüler çok etkileyici..
inş tekrar fırsat olur da gideriz..
sizler nasılsınız?
busmai, aylardır hayalini kurduğu bursaya varmış anlaşılan
ve pembiiiiş, annen ankaraya mı taşındııııartık daha desenizeee, inş daha sık gidersiniz..
neyneyse, doğumgünü hazırlıkları epey hummalıydı, sonunu okuyamadım. nasıl geçti?
Ben bugün patik giydirdim:) anneannem ördü. Parkede kayıyor yalnız:/arkidişler,
Hımm ben cin küfürü şimdi anladım. Ömrü billah da unutamam sanırım:/çin değil, cin küfür canım..
tabi bu bilinmedik bi deyim, annem kullanır.
bi şeye çok sinirlenince, cinlerim tepeme çıktı der gibi cin küfür oldum der..
mübarek kadın.. anneme yakın oturuyor. karşıya gidicez.
aradım kaçta buluşalım diye. 11.30da üsküdardan x parkından alırım seni dedi.
buluşma saatinden neredeyse 20 dk önce gittim. parkta oturdum biraz.
saat gelince yola çıktım, benzincinin önünde bekle anam bekle..
biliyor bebeğim oluduğu, ana kucağı getireceğimi de söyledim.
yarım saat geçti, 45 dk geçti gelen yok. ben aradım açmadı, sonra kendi aradı.
evden çıkıcam birazdan dedi
ama şu kadar zaman sonra orada olurum falan demek yok.
neyse yine bekle.. neredeyse saat 1di geldiğinde.
ve ne özür ne bi şey. 1,5 saat anakucağı ve bebek sırtımda çanta yol kenarında
benzincinin önünde beklemişim güneşin alnında bana dilinin ucuyla mazeret bile söylemedi.
2,5 yaşındaki kızım biraz hasta gibi dedi, artık nesi varsaaa
yine de keyfimi bozmadım, yol uzun güzel konuştum.
ben ayşeciği sevdikçe onun kızı da bana sırnaştı, onu seveyim diye..
çocuk bana anne demeye başladı. kadın bu sefer dikiz aynasından beri kesiyor.
oysa annesine gıcık oldum diye çocuğunu bile sevemedim, Allah biliyor.
gittiğimiz yerde de her zamanki gibi ayşeciği kucağıma aldım, öptüm oynadım.. onun kızı bana sırnaştı..
kucağıma çıkmaya çalışıyor, bana cilveleniyor, anne diyor.
arkadaşlar da sen çalıştığın için istediği ilgiyi senden göremediğinden nfk ya sırnaşıyor gibi yorumlar yaptılar.
ama kadının ruhunda çocuk sevmek yok zaten. beraber olduğumuz süre boyunca, bir kere bebeğine sarılmadı, öpmedi.
ismini sevecen bi tonla bile söylemedi. ilgilenmiyor kadın
sonra yemekte kendine geldi.. oo şenşakrak, tatilini anlatıyor. nerede yemiş gezmiş, yatla tura gitmiş falan.
yemek bitti, hadi koltuklara geçelim dedim. kadın totoyu koltuğa koymadan, ben gidicem geç kalmayayım dedi.
daha geleli 1 saat olmuş. ben de sizinle gelicem tabi, ayşeciği emzireyim bi şey yemedi, yolda mızıldar dedim
emzirmek için ayşeciği kucağıma aldım kiiii o abuk soruyu yöneltti..'' emzirmen ne kadar sürer?''
3 çocuk annesi kadın, 40 küsür yaşında.. sorduğu soruya bak, bi de bi yere yetişecek olsa gam yemem.
mahsus yapıyor.. 2 dk emzirdim aldım kızı, apar topar çıktık.
2,5 yaşındaki bu bebek de oto koltuğunda sürekli mastürbasyon yapıyor.
annesine ima edeyim diye düşündüm, sonra vazgeçtim.. o da ya anlamıyor ya da anlamamazlığa veriyor
ama ben ne gördüğümü biliyorum, ana okulunda öğretmenlik yaptım, kaç kez karşılaştım böyle şeylerle.
2,5-3-4 yaşlar civarında özellikle kızlarda daha çok oluyor.
bu bebek de bacak arasından geçen kemeri sıkıştırıyor iyice, nefes nefese kalıyor, ıkınıyor, terliyor, gözleri kayıyor resmen..
her seferinde dikkatini dağıtmaya çalıştım. ama beni bile kötü etkiledi o halii
köprü yolunda trafik tıkandı. kadın başladı siyasetten konuşmaya, canımı sıkan bir iki şey söyledi.
ben de bıraktım suya sabuna dokunmayan tavrımı, sizinle aynı düşünmüyorum, şu söyle bu böyle dedim.
kadının daha da zoruna gitti. ayşecik de mızıttı hüngür hüngür ağlıyor, nazar oldu sanıyorum.
giderken beni aldığı noktayı geçti ileri doğru gidiyor. nereye dedim, seni annene yakın bırakayım diye düşündüm dedi.
lüzümu yok ben geldiğim gibi taksiyle dönerim dedim, tak diye durdu.
beni neredeyse çamlıca yakınında kuş uçmaz kervan geçmez bi yerde bıraktı
indim, çocuk ağlıyor, ana kucağı elimde.. 15 dk taksi bekledim yok. otostop çekemeyi düşünüyordum artık.
önünde beklediğim nalbur dükkanından bi adam çıktı, taksi bekliyorsun heralde. çağırayım abla dedi, telefon etti.
bir iki dk sonra taksi geldi, bindim eve gittim. ama hala düşündükçe geriliyorum.:95:
bak ne kadar uzun anlattım, ne kadar sinirlendiğimi anla artık, işte buna cin küfür oldum denir
eve gelince gerginliğim hala devam ediyordu, eşim sordu, ben de anlattım.
o da önce kendine kızdı, neden sizi ben götürmedim diye, sonra da bana.
madem bu kadar gerildin. dönmeseydin onunla arasaydın gelir alırdım seni diye.
hakikaten neden bunu düşünmedim bilmiyorum, basiretim bağlandı heralde
Canım zaten 3-4 tane var, onlar da çok başarılı değil. Detayları vermek açısından.. Pastayı eklerim belki, enerji bulduğumdaherkese günaydınnnnnnnn
hayırlı haftalar olsun inşallah
nfk cım tekrar hoşgeldin canım
bir sürü iş yapmışsın ama hala daha bitmemiş tatilin dönüşü kötü yaa
tatilinizde çok güzel geçmiş sevindim canım beğenmişsiniz gittiğiniz yeri denizinin sıcak olması güzelmiş özellikle artık çocuklu olunca denizi sıcak yerleri tercih etmek lazım
edirneyide beğenmişsin benimde bir oralara gitme planım var hatta eşimin sözü var ama bakalım ne zamana kısmet olur
busmaiohhh bursa turu yapıldı ne güzel gezdiniz valla sanada eşinede iyi gelmiştir
yolculuk sırasında eşin iyikide ablamlar gelmemiş böyle çekirdek aile gitmemiz daha iyi oldu dedi mi?
aryamm anaaa ne oluyor kız boşuyonuz mu kocaları aman allah onları başımızdan eksik etmesin :26:
böyle şeyler arasıra her kesin evinde mutlaka oluyor inşallah çabuk atlatılır:26:
destiny kızz sende yangına körükle gidiyon gerçi sende bir hamle arıyormuşsun kendine yazık kız kocana :26:
bende kocişimi dün akşam biraz kırdım galiba o yüzden erkeklere kızamıyorum bugün hadi hayırlısı
pempişannene kavuştun ne güzel eee nasıl geçiyor bari efe biraz seni bıraksında oralarda sende rahat bir nefes al canım
neyneysefotoları koyabildin mi canım ?
Ben de erkek sandım:))nfk bu arada arkadaşımın eski patronu diyince ben erkek sandım
diyecektim eşin nasıl izin verdi:44:
ama kadınmış patron kelimesi diyince ilk aklıma erkek geliyor nedense
Yok nfk ya bir daha ya eşinle git ya da hiç gitme. Çok can sıkıcı yaşadıkların:/eşim götürecekti bizi, ben o kadının da geleceğini duyduğumda kendim teklif ettim, beraber gidelim diye.. eşimi de ikna ettim, tanıdık, arabası var falan diye.
nerden bilirim böyle bi şey olacağını.. :100:
benden uzak mutlu olsun çatlak..
kendi bilinmiş bi şirketin baş avukatı. altında da birkaç kişi çalışıyor diye, kendini allame-i cihan sanıyor.
dengesiz, sorunlu biri belli.
başka şartlarda bir araya gelseydik, güzel kalaylardım onu da işteeeee
Evet katılıyorum:)temmuz topiğinin 'can'ları
-anneanneler
-alışveriş
-tatil
-yemek
Tavsiyeleri ben de merak ediyorum.kızlar,
Sizin ev kaç yıllık öyle:) eski. Ankaralılardansın anladığım kadarıyla:)Kızlarrrrrr saat kaç oldu yeni gelebiliyorum!! Yaşasın gezme yoğunluğu
Kolay gelsin canım.kimsecikler yok, ben de kaçanziiiii
pilavımı yapayım, çamaşırlara devaaaaam
görüşürüz devamsız hatunlar
http://www.kadinlarkulubu.com/borekler/643605-enfes-borekler.html
cakma kol boregı ıle destegınızı bekliyorum kızlar
çocuklu kadın boregı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?