Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bi Carrefour a gittik ama omu bilmem
şişme yelek güzelmiş.. kardesimde büyük kıza almış en azindan ondan yirttim
çorap giydiriyorum canım ben bizim buralar anladigim kadariyla sizin oraya göre daha serin oluyor.. kışın da dediğin altı kaymaz coraplardan giydirecegim.. kizimda kullanmıştım memnun kaldim.. pandufkar ayaktan çıkıyor çünkü

Ah ah cnm, bu gibi tuhaf şeyler olabiliyor kreşlerde, ne kadar geç o kadar iyi bence de ve çok iyi analiz edip vermek lazım Allah iyilerle karşılaştırsın kuzularımızı..
İnşaalah iyice dinlenir güzel güzel gezmelerde dostlarla yorgunluğu atarsın cnm
haklısın galiba , bazen dırdır edip açılıyorum Ben de durup dururken, adamcağız ne olduğunu anlayamıyor ama olsun bize iyi geliyo
koca işte adı üstünde kocatandan geliyor,iyi bir sey olsaydı adına gonca denirdi:)
Aa bak bunu hiç bilmiyordum
Hayırlı olsun turkuaz pusetiniz, belki bu puseti uğurlu gelir efe sık sık uyur arabasında
Çok sevindim güzel vakit geçireninize , şu sıralar dönüş yolundasınız herhalde hayırlı yolculuklar cnm görümcecin de güzel günlerde kullansın şalını, en güzel hediye bence de..
Altı silikonlu çorap veyahut silikonlu ayaklı tulum giydiririm biraz daha soğuyunca hava , bir de patik gibi yumuşak ev ayakkabısı kullanışlı oluyor

Ay ona ben de bi kere arkadaş zoruyla binmiştim ama bin pişman oldum , adrenalinli şeyler hiç bana göre değil
Adem güneş- annelik sanatı
Aletha j. Solter- çocuğunuza kulak verin
Ali Çankırılı - anne ben nerden geldim
Benim tavsiye edeceklerim bunlar cnm
İyi okumalar

Di mi zaman nasıl bir mefhum insan inanamıyor bazen geçen yıllara
Allah kavuştursun eşinle de cnm iyi eğlenceler

Herkese mutlu huzurlu günler , ben de valiz hazırlama işime geri döneyim

huhuuu neden sessiz bugün buralarr

tevafuğa bak.. ben de bu sorunun cevabını şarkılaştırmış söylüyordum..
tabi malum sebep ev işlerine uyarlarak söylüyorum..
bitmez bu işler bitmeeeeez

[video=youtube;SljyIRNazqE]http://www.youtube.com/watch?v=SljyIRNazqE[/video]

bende de bi çocuk gelişimi ve eğitimi seti var.. ince ince on küsür kitap var.
onlara da bakıyorum. aslında arzu ettiğim şey; akademik bilgiden ziyade pratik çözümler..
örneklemelerle davranış eğitimi gibi. nette araştırdım şu yakın geldi, bulursam bi bakıcam inş
kitapyurdu: kitap - Çocuğunuzun İlk 6 Yılı - Haluk Yavuzer, ,

sizin de yolculuk hazırlığı başlamış,, anneanneye yolculuk, lafı bile hoş ya, bi de tatille birleşinceeee
kolay gelsin bacım..

odur o

3 dene bebe.. a. kerem de kız olaydı, işin daha kolay olabilirdi
kıyafet yetiştirmek zor..
bacım da ayşecik için almıştı bi şişme yelek. ama 2-3 yaş, en yakın ihtimalle ancak seneye giyilir.
bence lazım bi şey, özellikle sonbaharda falan çok kullanışlı olur sanıyorum

Aaa evet Haluk Yavuzer benim de okumak istediğim bir kitap bu,
Adem güneş kesinlikle tam da bahsettiğin gibi; çözüm odaklı, bazı kitaplarda okuyorsun okuyorsun, hep sorunlardan bahsedilmiş fakat çözüm yok , aletha solter de farklı, bilinçli bebek & çocuğunuza kulak verin" ikisi de okunmalı kesinlike derim , en basit örnekle ağlayan bir çocuğun kesinlikle susturulmaması bunun onda nasıl sorunlara yol açacağını oradan öğrendim ki genelde bizde ağlayan çocuğu odasına gönderin, Susana kadar ilgilenmeyin vs salıklanır uzmanlar tarafından ,
Sağolasın cnm anneanne yanında iki hafta bize çok iyi gelecek inşaallah , çocuklar da çayır Çimen görsünler azıcık
Senin çamaşır işlerin Bitti mi
Zeki müren için De ayrıca teşekkürler çok severim rahmetliyi, ne varsa eskilerde var

Son düzenleme:
gez bacım geeeez!!
valla sanırım pamuk helvanın dediği doğru, belki bastonda bi keramet vardır ahahahah
inş bundan sonra güzel güzel uyur arabasında.

her koca gibi uyuzluk yapıyor, uyuz diyosun ama seviyosun kocanı işte sen deee
senden her zaman böyle sevgi sözcükleri duyulmaz, o yüzden böyle konuşunca sen
ben çok seviniyom, mutlu oluyom yaa, bana ne oluyosa

beni de şok etti, daha kötüsü sinir etti..
ömrüm boyu bir daha rastlantıyla bile karşılaşmak istemediğim bi kadın.. benden uzak olsun..

hmm.. demek adı kavala.
şimdi baktım netten, ilginç bi tarifi var, kavruluyor un..
deneyesim geldi heeea!

anlaşıldı, bu kitaplara tek tek bakmam gerek.
kitapçıda mola verip aheste aheste kitap karıştırmayalı ne uzun zaman olmuş

inan mutfağı bir saatte zor topladım, etler de zamanımı aldı.
daha yeni girişicem çamaşırlara.

aynen dediğin gibi yuvarlanıp gıdıyoruz:)

Gunaydin canlsr
Gununuz guzel gecsin...
Misafirlerimi ve kocayi ugurlsdm yorucu ama guzeldi
Bu haftada annemdeyim yeni tasindilar yerlestirme yapicaz yorucu gunler beni bekli
gunaydın cnım,grercı bana aksam oldu,kolay gelsın sana
tatilden keyif almana ve dolu dolu yaşamana cok sevındım.hoş geldin tekrardan

ben nerdeyse eylülün basından berı gıydırıyorum.bence ev ayakkabısı almak daha mantıklı.ev ayakkabısının ıcıne normal giydirirsin bi suru.kaymaz corap alınca bir sürü yedeğini de almak lazım

aa kadına bak
senın bu kadınla ne işin vardı dıyecektım ama sonrakı yazdıkalrında anladım ne işinin oldugunu,boşluğuna gelmiş bence senın,neyse hayatta her sey bızlere bir şeyler öğretmek ıcın gerilme,çocuk masturbasyon yapıyodu haa,allahım evlerden uzak

erkeklere kızma gununde haber ver şekerim:))

evet katılıyorum nfk,aslında gecen gun bununla ılgılı bır seyer soylemeye calıstım ama tam da bunu soylemeye calısmıştım.
bir de bu kitaplarla olabılecek bır sey mı? cok da itibar edemıyorum.

bahçeli 7. cadde of of:)

demek oyun oynadıgın parkta kendı cocugunu da salıncaga bındırmek nasıp oldu,gerçekten tuhaf bır duygu olmalı,ama güzeldir:)

çok güzelmiş şimdiden güle güle giysin ayşecik

3 gün mü vay anasını

anacım bu tabloyu çok özlemiştin sen tadını çıkar valla kociş de gitmiş ama bakıyordum da şimdiden özlenmiş

güzelim benim bizimde arabamız yoktu en çok istediğim şey babamın arabasına binip gezmek olmuştur herhalde tabi küçükken büyüdükçe alışıyor insan
annenle babanda geliyormuş gözün aydın

Şeker portakalım herşeyin yavaşyavaş normele dönmesine sevindim. Dönme dolap anılarım canlandı aynen anlattığın şekilde :)

sağol canım demekki sende lunaparkcılardansın

hımm panduf kullanışlı değil demekki?

hımm bende baktım ama içerik tam olarak görülmüyor ya bende sinir oluyorum bu konuya

ahhh ahh benim senden daha çoktur eminim :26:
carrefoura gittiğinde kitapçıya uğra istersen orda vardır mutlaka eskiden d&r vardı ne güzel giderdik kahveni tatlını yerdin orda kitap dergi okurduk ne güzeldi

canım ben yazında ince patik çorap giydirdim.bizim burada öyle aşırı sıcaklar olmadı bu sene.

uyurken çıkarıyorum uyanınca tekrar giydiriyorum.

öyle kayma sorunumuz fiilanda olmadı...

hoşbulduk canım, saol

çocuklar 2-3 yaşları civarı kendi cinsel organını tanımaya çalışırken bu sonuç doğal.
akademik bilgiye sahip değilim ama ne kadar gördüysem hepsi kız bebekti.. belki sadece bi rastlantıdır bu.
bunu yetişkin birinin kendini cinsel anlamda tatmin etmesi gibi anlamamak gerek.
bebek bundan sadece haz alıyor, cinsel yönden bi tatmin değil yani.
ama o bebek çok fazla yapıyordu yani bunu.. endişem o.
mesela anne baba mama dışında bir kelime de konuşmuyor 2,5 yaşında olmasına rağmen.
başka duygusal bi sorun var da, bu da sonucu mu bilemedim yani:26:

bağırıp kızmamak gerek, kesinlikle azarlamamalı. en ideali çocuğun dikkatini dağıtmak.
zamanla zaten bundan vazgeçecek.
erkek yeğenim 22 aylık. geçen gün ayşeciğin altını açınca uzaktan koşup geldi.
dikkatle izledi. anladım ki kendiyle ayşecik arasındaki farkı farkediyor..
işte bu bi işaret, bundan sonra bu konuda daha dikkatli davranmalıyız.

kitap konusuna gelince; tabiki kitapla bu iş olmaz. olsaydı etrafımızıda sorunlu söz dinlemeyen çocuk olmazdı
ama bi yol göstericidir. tecrübe edilmiş davranışları bizim de deneyimlememize gerek yok.
bazı şeyleri oralardan öğrenebiliriz. mesela ağlayınca nasıl davranmak gerek.
ya da inatla ağlayarak bi şey istediğinde nasıl davranmalı.. böyle ipuçları yeterli.
zaten her çocuk başka, bizler de öyle.. her çocuk da kendi kitabını yazdırır yani

Son düzenleme:
hoşbulduk bacımmmm

amaan, kadına takılma. dengesiz işte..
asıl ben seni azarlayan dengesize kızdım..
ne görgüsüzmüş, hızlı kapattı diye çocuk azarlanır mı?
babamın da ben çocukken arabası yoktu. 15 yaşındaydım sanırım ilk arabasını aldığında.
o da garip bi psikoloji. bayram olur düğün olur, telefon görüşmeleri..
kimle gidilecek, kimin arabasında yer var. hatır minnet ne kadar kötü bi şey.
baksan, yapılan iş de atla deve değil de, insanlar çok kaba ve malları çok kıymetli belliki

bizim bura mı çok sıcak acaba? ben hiç çorap giydirmiyorum desem yalan olmaz.
dışarıda yürüyecekse o an giydiriyorum çorabı ve ayakkabısını.
sonra çıkartıyorum. bi de kayıp düşecek diye korkuyorum.
yürüyor yürümesine de hala dan dun
bi de antrede halı yok. upuzun bi seramik alan.. korkuyorum işte.
o kaydırmazlardan alayım yarın. bundan sonra belliki hava serin olacak.
üşütmesin ayşecikkkk

demek annenler de geliyor, gözün aydınn

kesinlikle doğru
ama resimdeki kadın yüzü fazla asık çizilmiş

kimsecikler yok, ben de kaçanziiiii
pilavımı yapayım, çamaşırlara devaaaaam
görüşürüz devamsız hatunlar

Hastanedeydim, yeni geldim. Anneannem rahatsız.. Ve bir kez daha hastaneden ve içindekilerden nefret ettim, hastalar ve sekreterler dahil. Allah düşürmesin. Birine edebileceğimiz en iyi dua bu bence.
Gökçeada bize çook uzak:) ama belki bir gün kısmet olur yazdıkların çok hoşuma gitti. Yemek yapma kısmı hariç:) yalnız işte yemeğini kendin yapınca hastalık riski de azaıyor.. Avantaja dönüşmüş sizin için..
Doğumgününe akrabalar yine bir mühür vurdu. Oğlum eğlendi bana da o yetti. Bir daha düşünmüyorum:)
Ben bugün patik giydirdim:) anneannem ördü. Parkede kayıyor yalnız:/

Hımm ben cin küfürü şimdi anladım. Ömrü billah da unutamam sanırım:/
Ne tuhaf bir insanla yüz göz olmuşsun canım ya?!
Çocuğa acıdım bir de ben:/

Canım zaten 3-4 tane var, onlar da çok başarılı değil. Detayları vermek açısından.. Pastayı eklerim belki, enerji bulduğumda

nfk bu arada arkadaşımın eski patronu diyince ben erkek sandım
diyecektim eşin nasıl izin verdi:44:

ama kadınmış patron kelimesi diyince ilk aklıma erkek geliyor nedense
Ben de erkek sandım:))

Yok nfk ya bir daha ya eşinle git ya da hiç gitme. Çok can sıkıcı yaşadıkların:/

temmuz topiğinin 'can'ları

-anneanneler
-alışveriş
-tatil
-yemek
Evet katılıyorum:)

Tavsiyeleri ben de merak ediyorum.

Sizin ev kaç yıllık öyle:) eski. Ankaralılardansın anladığım kadarıyla:)
Anladığım kadarıyla efe de sevdi ananeyi, nazar değmesin. Gezin bol bol.
kimsecikler yok, ben de kaçanziiiii
pilavımı yapayım, çamaşırlara devaaaaam
görüşürüz devamsız hatunlar
Kolay gelsin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…