başarılar canım
anlaşıldı, bu kitaplara tek tek bakmam gerek.
kitapçıda mola verip aheste aheste kitap karıştırmayalı ne uzun zaman olmuş
inan mutfağı bir saatte zor topladım, etler de zamanımı aldı.
daha yeni girişicem çamaşırlara.
Cnm senin mesajı okumadan başka arkadaştan özel mesajla rica edildi ona vermiş bulundum, senin tarif de süper ellerine sağlık başarılarhttp://www.kadinlarkulubu.com/borekler/643605-enfes-borekler.html
cakma kol boregı ıle destegınızı bekliyorum kızlar
çocuklu kadın boregı:)
Anneannene çok geçmiş olsun cnm mühim bir rahatsızlık değildir inşaallah ....duana da âminHastanedeydim, yeni geldim. Anneannem rahatsız.. Ve bir kez daha hastaneden ve içindekilerden nefret ettim, hastalar ve sekreterler dahil. Allah düşürmesin. Birine edebileceğimiz en iyi dua bu bence.
Gökçeada bize çook uzak:) ama belki bir gün kısmet oluryazdıkların çok hoşuma gitti. Yemek yapma kısmı hariç:) yalnız işte yemeğini kendin yapınca hastalık riski de azaıyor.. Avantaja dönüşmüş sizin için..
Doğumgününe akrabalar yine bir mühür vurdu. Oğlum eğlendi bana da o yetti. Bir daha düşünmüyorum:)
Ben bugün patik giydirdim:) anneannem ördü. Parkede kayıyor yalnız:/
Hımm ben cin küfürü şimdi anladım. Ömrü billah da unutamam sanırım:/
Ne tuhaf bir insanla yüz göz olmuşsun canım ya?!
Çocuğa acıdım bir de ben:/
Canım zaten 3-4 tane var, onlar da çok başarılı değil. Detayları vermek açısından.. Pastayı eklerim belki, enerji bulduğumda
Ben de erkek sandım:))
Yok nfk ya bir daha ya eşinle git ya da hiç gitme. Çok can sıkıcı yaşadıkların:/
Evet katılıyorum:)
Tavsiyeleri ben de merak ediyorum.
Sizin ev kaç yıllık öyle:) eski. Ankaralılardansın anladığım kadarıyla:)
Anladığım kadarıyla efe de sevdi ananeyi, nazar değmesin. Gezin bol bol.
Kolay gelsin canım.
Oy ne kadar ince düşünceli bir baba Allah sağlıklı uzun ömürler versin babacığınaOğlum dün çok geç yatınca bugün 7 de uyumaya karar verdi!! Annemle anaanneme gidecektik ama ben gidemedim. Kıyamam babam da diyoki sen git ben bakarım. Ah ah dedim bu oğluş deliksiz uyumaxkiiiiii. Derken yirmi dk sonrası ağlayarak kalktı. Neyse işte yine emzir yatır modundayım :)
Arkadaşımda güzel vakit geçirdim. Evi mahvettik o ayrı. Onun kızı var beş ay büyük efeden. Anladım ki kız çocukları cidden farklı... Yarın uykusunu ayarlamaya çalışacağım ki akşam nişana gidebiliyim.
Turkuaz rengi uyku yapıyordur belki efe' deAlıntı yapmadım cevaplayamam kalır diye :) şimdi aklımda kalanları yazayım
Nfkcım, uyuz bi sevgi sözcüğüdür bende kızzzzzzz :) aynı şekilde cadı, eşek, koca kafalı da öyle :)) yani ben kocama bolbol sevgi sözcüğü tüketiyorum hahhahaah. Ama bi gerçek varki biraz uzak kalmak daha da bi depreştiriyp duyguları :)
Neyneyse kız sen bana yaşlı mı diyon ne diyon kaç yıllık bina derken?!?! :) bi instagramın olaydı görürdün çocuğumun parktaki fotosunu hanımmmmmmm :)
Şeker portakalım özledim vallaaaaa kocacımıııı :) hiçbişi olmasa ısıtıyodu beaaaa
Pamuk helvam sana iyi yolculuklar diliyorum şekerim. İnşallah puset okunmuş falandır da yatar yatar durur oğlum hahhahahh
Ayy evet , o kitapçılarda aheste aheste dolaşıp arka kısımlarını okumak,
Kırtasiye ürünlerini kurcalamak , ne güzel şeylerde di mi :13:
Şimdi evde bile kitabı hızlı hızlı okuyorum ya da çocuklar uyurken ve uykudan gözlerim kapanıyorken
Cnm senin mesajı okumadan başka arkadaştan özel mesajla rica edildi ona vermiş bulundum, senin tarif de süper ellerine sağlık başarılar
Anneannene çok geçmiş olsun cnm mühim bir rahatsızlık değildir inşaallah ....duana da âmin
Patik çok kötü hakikatten parkelerde aman dikkat
Oy ne kadar ince düşünceli bir baba Allah sağlıklı uzun ömürler versin babacığına
Turkuaz rengi uyku yapıyordur belki efe' deolur mu olur...
Çok sağol cnm eksik olma :)
Aa evet ben gördüm Efe'ciğimi, çok yakışıklı ya hu
Çocukların valizi tamam , kendiminkilerin bir kısmı yatak üzerinde hazır , eğer beyefendi teşrif ederlerse çatı katından valizimi indirecek ve dolduracağım. Yarın öğleden sonra çıkacağız. Sabah bir yolluklarımı yapıp kuaföre gidebilirsem süper olacak inşaallah
Busmai yazmadı, evlerine varmışlardır sağlıkla inşaallah
Herkese hayırlı huzulu geceler Allah rahatlık versin
Hadi bakalım nişana da git inşallah:)Oğlum dün çok geç yatınca bugün 7 de uyumaya karar verdi!! Annemle anaanneme gidecektik ama ben gidemedim. Kıyamam babam da diyoki sen git ben bakarım. Ah ah dedim bu oğluş deliksiz uyumaxkiiiiii. Derken yirmi dk sonrası ağlayarak kalktı. Neyse işte yine emzir yatır modundayım :)
Arkadaşımda güzel vakit geçirdim. Evi mahvettik o ayrı. Onun kızı var beş ay büyük efeden. Anladım ki kız çocukları cidden farklı... Yarın uykusunu ayarlamaya çalışacağım ki akşam nişana gidebiliyim.
Aa aşkolsun:)) yaw çocukluğundaki park duruyor yani ne demek:) ev de o evse o anlamda dedim yaw:)Alıntı yapmadım cevaplayamam kalır diye :) şimdi aklımda kalanları yazayım
Nfkcım, uyuz bi sevgi sözcüğüdür bende kızzzzzzz :) aynı şekilde cadı, eşek, koca kafalı da öyle :)) yani ben kocama bolbol sevgi sözcüğü tüketiyorum hahhahaah. Ama bi gerçek varki biraz uzak kalmak daha da bi depreştiriyp duyguları :)
Neyneyse kız sen bana yaşlı mı diyon ne diyon kaç yıllık bina derken?!?! :) bi instagramın olaydı görürdün çocuğumun parktaki fotosunu hanımmmmmmm :)
Şeker portakalım özledim vallaaaaa kocacımıııı :) hiçbişi olmasa ısıtıyodu beaaaa
Pamuk helvam sana iyi yolculuklar diliyorum şekerim. İnşallah puset okunmuş falandır da yatar yatar durur oğlum hahhahahh
Şimdiden iyi yolculuklarımı dileyeyim ben. Sağ salim gidin gelin.Ayy evet , o kitapçılarda aheste aheste dolaşıp arka kısımlarını okumak,
Şimdi evde bile kitabı hızlı hızlı okuyorum ya da çocuklar uyurken ve uykudan gözlerim kapanıyorken
Cnm senin mesajı okumadan başka arkadaştan özel mesajla rica edildi ona vermiş bulundum, senin tarif de süper ellerine sağlık başarılar
Anneannene çok geçmiş olsun cnm mühim bir rahatsızlık değildir inşaallah ....duana da âmin
Oy ne kadar ince düşünceli bir baba Allah sağlıklı uzun ömürler versin babacığına
Çocukların valizi tamam , kendiminkilerin bir kısmı yatak üzerinde hazır , eğer beyefendi teşrif ederlerse çatı katından valizimi indirecek ve dolduracağım. Yarın öğleden sonra çıkacağız. Sabah bir yolluklarımı yapıp kuaföre gidebilirsem süper olacak inşaallah
Ayy evet , o kitapçılarda aheste aheste dolaşıp arka kısımlarını okumak,
park avm dediği maltepe carrefour canım.
orayı biliyorsundur.
serbest kıyafet konusunda, Allah yardımcınız olsun. büyüdükçe sıkıntı artacak, o günler bizi bekler :18:
ayşeciğin kışlık eşofman takımları, elbise ve külotlu çoraplarını falan teyzesi almıştı geçen seneden,
montu- mevsimlik ceketi falan da var. ama şişme yelek alıcam
lcw de gördüm, 30 tl bakıcam, beğenirsem alırım artıkııııın
LCWaikiki.com - LC WAIKIKI Yelek - Pink Printed
hoşbulduk canım, saol
çocuklar 2-3 yaşları civarı kendi cinsel organını tanımaya çalışırken bu sonuç doğal.
akademik bilgiye sahip değilim ama ne kadar gördüysem hepsi kız bebekti.. belki sadece bi rastlantıdır bu.
bunu yetişkin birinin kendini cinsel anlamda tatmin etmesi gibi anlamamak gerek.
bebek bundan sadece haz alıyor, cinsel yönden bi tatmin değil yani.
ama o bebek çok fazla yapıyordu yani bunu.. endişem o.
mesela anne baba mama dışında bir kelime de konuşmuyor 2,5 yaşında olmasına rağmen.
başka duygusal bi sorun var da, bu da sonucu mu bilemedim yani:26:
bağırıp kızmamak gerek, kesinlikle azarlamamalı. en ideali çocuğun dikkatini dağıtmak.
zamanla zaten bundan vazgeçecek.
erkek yeğenim 22 aylık. geçen gün ayşeciğin altını açınca uzaktan koşup geldi.
dikkatle izledi. anladım ki kendiyle ayşecik arasındaki farkı farkediyor..
işte bu bi işaret, bundan sonra bu konuda daha dikkatli davranmalıyız.
kitap konusuna gelince; tabiki kitapla bu iş olmaz. olsaydı etrafımızıda sorunlu söz dinlemeyen çocuk olmazdı
ama bi yol göstericidir. tecrübe edilmiş davranışları bizim de deneyimlememize gerek yok.
bazı şeyleri oralardan öğrenebiliriz. mesela ağlayınca nasıl davranmak gerek.
ya da inatla ağlayarak bi şey istediğinde nasıl davranmalı.. böyle ipuçları yeterli.
zaten her çocuk başka, bizler de öyle.. her çocuk da kendi kitabını yazdırır yani
geçmiş olsun canım inşallah önemlı bir şey değildir,allah acil şifalar versinHastanedeydim, yeni geldim. Anneannem rahatsız.. Ve bir kez daha hastaneden ve içindekilerden nefret ettim, hastalar ve sekreterler dahil. Allah düşürmesin. Birine edebileceğimiz en iyi dua bu bence.
Gökçeada bize çook uzak:) ama belki bir gün kısmet oluryazdıkların çok hoşuma gitti. Yemek yapma kısmı hariç:) yalnız işte yemeğini kendin yapınca hastalık riski de azaıyor.. Avantaja dönüşmüş sizin için..
Doğumgününe akrabalar yine bir mühür vurdu. Oğlum eğlendi bana da o yetti. Bir daha düşünmüyorum:)
Canım zaten 3-4 tane var, onlar da çok başarılı değil. Detayları vermek açısından.. Pastayı eklerim belki, enerji bulduğumda
Yok nfk ya bir daha ya eşinle git ya da hiç gitme. Çok can sıkıcı yaşadıkların:/
Kolay gelsin canım.
Hadi bakalım nişana da git inşallah:)
Aa aşkolsun:)) yaw çocukluğundaki park duruyor yani ne demek:) ev de o evse o anlamda dedim yaw:)
Acil instagram açıcam
Şimdiden iyi yolculuklarımı dileyeyim ben. Sağ salim gidin gelin.
amaaaaaaan! dengesizin biri işte. bir daha görmeyeceğim biri.Kızlar okudum anlamadım ben
nft cnm o sevımsız kadın kım
ayrı kalmak hakikaten duyguları depreştiriyiii..Nfkcım, uyuz bi sevgi sözcüğüdür bende kızzzzzzz :) aynı şekilde cadı, eşek, koca kafalı da öyle :)) yani ben kocama bolbol sevgi sözcüğü tüketiyorum hahhahaah. Ama bi gerçek varki biraz uzak kalmak daha da bi depreştiriyp duyguları :)
ayşecikle gidip denesem daha iyi ama göz kararı bakıcam artık.bende bu montu ecoşa giydirdim ok tatlı oldu ama altı biraz kabarıkmı durdu desem değişik durdu bende alcam kendime aynı renk aynı model almak istiyorum o yüzden araştırmadayım
kocişim bana hem doğum günü hem evlilik yıl dönümü yeni tel almışşşşşben alışsaydım ona lırmıydım almazdım hediyeden anlamam
hiç ecoşun kıyafeti kalmadı alt dolu ama üst yok hep göbeğine geliyor
koymuş cillop fotoğrafını hatun buraya...
öyle vallaha.. bakalım biz ne kitaplar yazıcaz bu folik asit bebelerini büyütürkenher cocugun kendı kıtabını yazdırdıgı kısmına şiddetle katılıyorum
bir de şunları buldum nfk bi incele istersen bı yararı olur belki
Annelere Tavsiye Kitaplar | Seyyaf & Hümeyra
Anne ve babalara kitap önerileri | Aylin Anne
başlayacak başlayacak. o günler gelince zaten anlayacağız anyayı konyayıİnstagram açmadığın kabahat!! :)
İlkokuldayken kiracıydık. Ama şuanki evimiz zaten 40 yıllık falan. Malum bahçelide genelde evler çoook eski... Okula yeni başlayan veletler falan vardı etrafta. Ay dedim acaba Efecim de okula başlayacak mı?? Hep güzel günlerini görelim inşallah.
Günaydınlar herkeseeeeeeeee. Güzel bir gün olsun inşallahhhh :)
Ha bu arada adet oldum ve artık daha normal(!) hissediyorum
bende de bi çocuk gelişimi ve eğitimi seti var.. ince ince on küsür kitap var.
onlara da bakıyorum. aslında arzu ettiğim şey; akademik bilgiden ziyade pratik çözümler..
örneklemelerle davranış eğitimi gibi. nette araştırdım şu yakın geldi, bulursam bi bakıcam inş
kitapyurdu: kitap - Çocuğunuzun İlk 6 Yılı - Haluk Yavuzer, ,
sizin de yolculuk hazırlığı başlamış,, anneanneye yolculuk, lafı bile hoş ya, bi de tatille birleşinceeee
kolay gelsin bacım..
Herkese günaydınbende de bi çocuk gelişimi ve eğitimi seti var.. ince ince on küsür kitap var.
onlara da bakıyorum. aslında arzu ettiğim şey; akademik bilgiden ziyade pratik çözümler..
örneklemelerle davranış eğitimi gibi. nette araştırdım şu yakın geldi, bulursam bi bakıcam inş
kitapyurdu: kitap - Çocuğunuzun İlk 6 Yılı - Haluk Yavuzer, ,
sizin de yolculuk hazırlığı başlamış,, anneanneye yolculuk, lafı bile hoş ya, bi de tatille birleşinceeee
kolay gelsin bacım..
günaydın canım, çok teşekkür ederim.Herkese günaydın
Nfkcım,
Tatilininin çok güzel geçmesine çok sevindim benim de öyle bi tatile ihtiyacım var ama seneye inşallah. Hala yerleşme işleri devam ederken zor gözüküyor ne yazık ki.
Kitaplar konusunda hassas oldugumdan dolayı bikaç tavsiyede bulunmak istedim.
Adem güneşin çocukluk sırrı ve çocuk terbiyesinde doğru bilinen yanlışlar kitabını okudum ancak beni çok deprese ettiğini söyleyebilirim. Kitabı okudukça çok kötü bi çocukluk geçirdiğim hissine kapıldım. Sen örnekli ve çözümlü bi kitap istemişsin ya bu kitaplarda örnekler güzel ancak çözümler uçuk.. Yani çocuklara hiçbir zaman ceza ve ödül verilmemesi gerektiği zaten ödül denilen şeyi herzaman yapmamız gerektiğinden bahsediyor. Ben çok beğenmedim açıkçası..
Çocuk yetiştirme sanatı ve mahallenin en mutlu yumurcağını okuyodum( taşınma işinden dolayı biraz aksattım ama en kısa zamanda tekrar kaldıgım yerden devam edicem)
Sana bi blogda önereyim( kendime çok yakın buldugum bi annenin blogu eminim sende beğeneceksindir) Tavsiye Kitaplar | Seyyaf & Hümeyra
Sevgiler
çocuğa acıdım annesine kızmaktan çokanaaaam!!! benim çene yine düştü.
kimsecik de yok, kendi kendime anlatıp sinir yapıyorum. kalkıp mutfağı toplayayım.
siz de gelince beni dürtün e mi?
hayır tabi ki öyle der mi canım:)herkese günaydınnnnnnnn
hayırlı haftalar olsun inşallah
nfk cım tekrar hoşgeldin canım
bir sürü iş yapmışsın ama hala daha bitmemiş tatilin dönüşü kötü yaa
tatilinizde çok güzel geçmiş sevindim canım beğenmişsiniz gittiğiniz yeri denizinin sıcak olması güzelmiş özellikle artık çocuklu olunca denizi sıcak yerleri tercih etmek lazım
edirneyide beğenmişsin benimde bir oralara gitme planım var hatta eşimin sözü var ama bakalım ne zamana kısmet olur
busmaiohhh bursa turu yapıldı ne güzel gezdiniz valla sanada eşinede iyi gelmiştir
yolculuk sırasında eşin iyikide ablamlar gelmemiş böyle çekirdek aile gitmemiz daha iyi oldu dedi mi?
aryamm anaaa ne oluyor kız boşuyonuz mu kocaları aman allah onları başımızdan eksik etmesin :26:
böyle şeyler arasıra her kesin evinde mutlaka oluyor inşallah çabuk atlatılır:26:
destiny kızz sende yangına körükle gidiyon gerçi sende bir hamle arıyormuşsun kendine yazık kız kocana :26:
bende kocişimi dün akşam biraz kırdım galiba o yüzden erkeklere kızamıyorum bugün hadi hayırlısı
pempişannene kavuştun ne güzel eee nasıl geçiyor bari efe biraz seni bıraksında oralarda sende rahat bir nefes al canım
neyneysefotoları koyabildin mi canım ?
oh süper olmuş,devamı gelecek canım bizim kuzucuklar bi konuşmaya başlasınbu cumartesi işe gitmedim izin aldım
eşimde herhalde bizi biraz ihmal ettiğini anladı dışarı çıktık ben ısrar etmeyip bu konuda ona hak veriyordum insanın eğlenmek istememesi normaldir herhalde bu durumda diye ama sağolsun çıkalım dediğimde hayır demedi sadece nereye gideceğimiz konusunda bir türlü karar veremedik
bir ara vıaland a mı gitsek dedik ama oraya kardeşiminde gelmesi lazımki bir tadı çıksın yoksa bir eşim bir ben ayrı ayrı binmek pek eğlenceli olmayacaktı kardeşimde yalovaya gitmişti o eğlence kaldı
sonra nfk senin önerdiğin otağepedeki güzelcehisar restaurant ı gösterdim gidelim dedi ama trafik felaketti hemen sahil yoluna kaçtık ve ordan bostancı lunaparkında bulduk kendimizi
sözde melisaya göre belki birşeyler bulurum diyordum ama yoktu koca luanaparkda :26:
bizde ne yaptık dönme dolaba bindik ailecek 3 müzün aynı anda binebileceği tek alet olarak eşim 30 küsür yaşımda ilk defa dönem dolaba bindim dedi aaa dedim çok şey kaçırmışsın birde yeni sistemi baya korunaklı yapmışlar bizim zamanımızda elini taksi şöforu gibi dışarı atardık sonra ayağa kalkıp sallayanlar bizim çığlıklarımız elektrik kesilip tepelerde kalmalar çooookk şey kaçırmışsın dedim
sonrasında etli etmek yedik evimize döndük bu bile yetti en azından bir başlangıç yapmış olduk onada iyi geldi inşallah devamı gelir
bilirim o duyguyu:)Kızlarrrrrr saat kaç oldu yeni gelebiliyorum!! Yaşasın gezme yoğunluğu
Şuan evin önünde yani sokakta oturuyorum. Neden?? Çünkü Efe şu kısacık ömründe ikinci kere arabasında uyuya kaldı!! Şimdi ve girsek biliyorum ki uyanacak ve arkadaşıma gittiğimde burnumdan getirecek. Ben de gölgede serin, güneşte sıcak Ankaranın tadını çıkarıyorum :) güzelce uykusunu alsın sonra eve girer işimize bakarız inşallah :)
Sabah kocacımı yolcu ettik. Bikaç günlük bi ayrılık olsa da içim bi tuhaf oldu :/ aşığım uleynnnnn :) sonra gidip annemlere halı alışverişi yaptık. Sonraaaaaaa 7. caddede gezdik gezdik ve uyku saatini kaçırdık :) ha bi de îlkokuldayken oyun oynadığımız parkta oğluşu salıncağa bindirdim. Çok tuhaf bir duygu :)
ağlayıınca ne yapacağız pekiAaa evet Haluk Yavuzer benim de okumak istediğim bir kitap bu,
Adem güneş kesinlikle tam da bahsettiğin gibi; çözüm odaklı, bazı kitaplarda okuyorsun okuyorsun, hep sorunlardan bahsedilmiş fakat çözüm yok , aletha solter de farklı, bilinçli bebek & çocuğunuza kulak verin" ikisi de okunmalı kesinlike derim , en basit örnekle ağlayan bir çocuğun kesinlikle susturulmaması bunun onda nasıl sorunlara yol açacağını oradan öğrendim ki genelde bizde ağlayan çocuğu odasına gönderin, Susana kadar ilgilenmeyin vs salıklanır uzmanlar tarafından ,
Sağolasın cnm anneanne yanında iki hafta bize çok iyi gelecek inşaallah , çocuklar da çayır Çimen görsünler azıcık
Senin çamaşır işlerin Bitti mi
Zeki müren için De ayrıca teşekkürler çok severim rahmetliyi, ne varsa eskilerde var
benim anneannem şöyle dua eder:Hastanedeydim, yeni geldim. Anneannem rahatsız.. Ve bir kez daha hastaneden ve içindekilerden nefret ettim, hastalar ve sekreterler dahil. Allah düşürmesin. Birine edebileceğimiz en iyi dua bu bence.
Kolay gelsin canım.
babalar candır:)Oğlum dün çok geç yatınca bugün 7 de uyumaya karar verdi!! Annemle anaanneme gidecektik ama ben gidemedim. Kıyamam babam da diyoki sen git ben bakarım. Ah ah dedim bu oğluş deliksiz uyumaxkiiiiii. Derken yirmi dk sonrası ağlayarak kalktı. Neyse işte yine emzir yatır modundayım :)
evet canımAyy evet , o kitapçılarda aheste aheste dolaşıp arka kısımlarını okumak,
İnstagram açmadığın kabahat!! :)
İlkokuldayken kiracıydık. Ama şuanki evimiz zaten 40 yıllık falan. Malum bahçelide genelde evler çoook eski... Okula yeni başlayan veletler falan vardı etrafta. Ay dedim acaba Efecim de okula başlayacak mı?? Hep güzel günlerini görelim inşallah.
Günaydınlar herkeseeeeeeeee. Güzel bir gün olsun inşallahhhh :)
Ha bu arada adet oldum ve artık daha normal(!) hissediyorum
günaydın canım..günaydınnnnnnnnnnnnn
şakır şakır yağmur başladı burda vuuuvvv hava soğudu birden üşüdüm valla
nfkcanım sen bugün mü gideceksin carrefoura ? sen döndüğünde haber bekliyor olacağım eğer güzel birşeyler bulursan bende eşimi kandırayımda akşama belki gideriz :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?