Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

ooh guzel gunlerde kullansin melisacik ben de birkac ay once c&a dan alisveris yapmistim acaip ucuzluk vardi yaaaaa

Canım ben Facebook bebe pasaj dan 35e aldım bir göz at istersen

Vuhuuuu! Esim kendine telefon aldi, telefonum bana kaldi aryam ve pembisim kolay gelsin. Busmai gozun aydin , masallah 3 dis birden.
Vuhuuu hayırlı olsun telefonun sonunda :)) sağol canım darısı başınıza neyse ki çok fazla kötü durumda değil ama hem diş hem grip zor tabi

Sağol canım sizinki de geliyo demek ben hiç beklemiyordum bi baktım 3 tane diş uzatmış kafayı:)
Ben pamuk saten nevresim hiç kullanamadım çok kayıyo yaaa

kızlar kıtaplarım bugun geldı,gelir gelmez leyla navaronun "beni gerçekten duyuyormusun" adlı kıtabını okumaya başladım.kitap 200 sayfa ama ben hemen hemen yarısına geldim.bu kitap daha çok artık konuşmaya başlamış,bagımsızlıgını kısmen kazanmış,3-4 yaşlarındaki çocuklarla ıletişimi anlatıyor.zaten ben kıtap araştırıken 1-2 yaşlarındaki bebeklerle nasıl ıletısım kurulacağı konusunda bir kitaba rastlayamamıştım.

neyse kıtaba dönecek olursak,eğer daha önce bu tarz kitap okuduysanız tavsiye edılen anne baba davranışlarını bu kıtapta tavsiye ediyor fakat kıtap daha cok gerçek yaşantı örneklerıne yer vermiş.ve sorunun nasıl çözüleceğine dair açıklamalarda bulunmuş,ödül ve cezayı açıklamış,ödül ve cezanın bir süre sonra çekiciliğini ya da işlerliğini yitirip sıradanlaştığından bahsetmiş.bunun yerıne cocugun olumlu davranışlarının takdir edilmesi gerektiğine yer vermiş.

bir de leyla navaro annelerle zaman zaman yaptığı etkinliklerden de bahsetmiş.mesela çocuğunuz butun ıkazlarınıza rağmen oyuncaklarını oturma odasına getirip oynuyor ve orda unutuyor.bu durum 5-6 kez tekrarlandı ve kızmaya başladınız,aklınıza ılk gelen şey oyuncakları ortadan kaldırmak ama ondan önce neler yapabilirsiniz diye bir soru yöneltmiş gruptakı annelere,ve annelerden okadar yaratıcı fikirler ve çözümler gelmişki.özete çocuğumuzun yapmasını ıstemedıgımız davranışlarında hemen kızıp bağırmak yerıne sakın olup bu durumu nasıl avantaja cevırebılırım dıye düşünmekte fayda var

kabul edilmeyen davranışlara nasıl cezasız engel olabılırız dıye bır bölüm var tam da ordayım.sorun olan davranıştan önce sorunu önleyıcı açıklamada bulunun diyor."salonun her zaman temiz olmasını istiyorum,oyuncaklarını oraya getırdıgın zaman cok dağınık oluyor,misafir geldğinde mahcup oluyorum,nasıl yapsak dersin? gibi

özetle,bu kitapta bol örnek var ama mükemmel anne olabılmemız için bir sihirli değnek olduğunu söyleyemem.dili açık akıcı.hala okuyorum fakat sankı kıtabı okurken hah çocuklarla ıletişim bu kadar da zor değilmiş hissine kapıldım,yıne altını cızerek söylüyorum,kitap bizim bebelerle olan iletişimimize şu aşamada cok da ışık tutmuyor.fakat görünen dağın ardı yakın derler

allah kavuştursun canım

ıyı yaptın delilik ıyıdır bazen:)

Canımcım, Efe aç kalmasın diye yapıyorum bişiler. Yoksa biz ikimiz olsak oooooo kesin hazır yemek :))

Çok güzel özetledin. Lüzumsuz uzun toplantılar... 10da başladı ve cuma namazı molası ile 3te bitti. Başım çatlıyooooooooooo.

Bişi demicem...!

Canım ya kıyamam Kereme bennnnnnn. Üçü bir arada çıkmışşşşşş :/

Allah'ım herkese nasip etsin anne olmayı. Benim yarışmada da yalnızlık acıtasyonu vardı. Neyse işte anı oldu diyim daha fazla bişi demiyim...

Çoxuk eşyaları cidden deli pahalı ya
Ben CA dan oğluşa kışlık bişiler aldım ama tuluma dikkat etmedim :/

Büyüyorlar çok şükür :)

Güle güle kullanın aldıklarınızı :)

Vuhuuuu! Esim kendine telefon aldi, telefonum bana kaldi aryam ve pembisim kolay gelsin. Busmai gozun aydin , masallah 3 dis birden.

Wuhuuuuuu :)

Sen okusan ve burda paylaşsan acaip makbule geçer :) çok tembelim yaaaaaa

İlk ders programımız belli olmuş. Güzel ama ders çeşidim çok fazla. Bi de hep haşarı sınıflar :/ neyse artık bu yıl da böyle geçecek. Bi de artık ilköğretim gibi bizim de seminerimiz varmış. Ayrıca daha bir sürü şey de değişmiş... Ama tabi size ne; sonuçta lisede çocuğumuz yok :)

:)) okudukça kendımce yararlı tarafları paylaşırım canım

ders programı bellı mı olmuş verdiler mi hemen

efecıgın mıdesınden noolur,yap bı çorba,ya da dışarıdan ızgara turu bir seyler guvendıgın yerden tabi söyle o da et yemiş olur

Kız benim gurme oğlum az ama değişik şeyler yemeyi seviyo. Çorba içmeyi de sevmiyo zaten :/ ya ızgara bana hiç çok iyi pişmiş gibi gelmiyo. Sorunlarım var :)

Ders programını yapmışlar tabiki; pzt okul açılıyo :) bize de dağıtmadılar; pztye bıraktılar ama öğretmenler odasına asıldı genel program.

Destiny555 yazı için teşekkürler
Ben de annemdeyim şimdi

Kizla:44:r bezimiz bitmis gec farkettim 4 kullaniyodum 4 mu alsam 5 mi siz kac kullaniyosunuz 5e gecen var mi
canim biz 4 numara kullaniyoruz. 18 kg a kadar. Bildigim kadariyla 4 haricinde 4+ var. O da 20 kg a kadar. Hani yasirin bacaklarini falan sikiyorsa belki deneyebilirsin. Ama bence fazla gelip sizdirma yapabilir.:44:

4 numara aldi esim israrla ustunde 18 kg a kdr yazdigi icin yasirde gelince uyudu sasirdi biraz uyusa da keyif yapsak bari

Arya da şuan itibarıyla uyudu, evi temizlesem öyle güzel olacak ki... Bi başlasam devamı gelecekte işte... Makineye çamaşır atılacak, ev toplanıp temizlenecek... Bu saatte süpürge de çalıştıramam dimi? En azından düzenleyim de yarına süpürüp silmek kalsın bari:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…