Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Nfk cım senin tavsiyen üzerine zeyland ın lavivert şişme yeleğini internetten aldım. Buralarda zeyland yok çünkü. Görünce çok beğendim, heyecanla bekliyorum belki bugün gelir diye, sağol sayın piyasa danışmanım

orjinali Cehalet, zarafeti şiddete dönüştürüyor « Sait ÇAMLICA | Eğitimci Yazar

Anadoluda kadınlar neden erkeklerin arkasından yürür ve babalar çocuklarına neden sevgisini göstermezdi?

Savaşlar dönemi!
1911 yılında başlayan Balkan savaşlarıyla beraber, Anadolu insanı hep savaşlara koşmak zorunda kaldı. On yıl civarında süren bu savaşlar yüzünden Anadolu köylerinde neredeyse erkek kalmadı. Birinci Dünya Savaşı, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı gibi yüzbinlerce erkeğin, gidip bir daha dönemediği bu süreç bitince, Anadolu’da dul kadınlar ve yetim çocuklar kaldı. 10-11 yaşındaki erkeklerin, 17-18 yaşındaki kızlarla evlendirilmek zorunda kaldığı dönemlerden bahsediyorum.

Herhangi bir sebepten dolayı savaşa gidemeyen veya savaş sonrası savaş gazisi olarak köyüne dönebilen az sayıda erkek dışında, köy – kasaba halkının çok büyük bir kısmı, dul kadın veya yetim çocuklardan oluşuyordu.

Böylesi bir zarafet!
İşte böylesi bir ortamda yaşayan babalar, evlatları yanlarına gelince, diğer yetim çocukların içi acımasın diye, kendi evlatlarını yanlarında uzaklaştırırmış. Baba hasretiyle yanan yetim çocuklar, babalarını hatırlayıp üzülmesinler diye, başkalarının yanında kendi evlatlarını sevmeye utanırmış babalar. Böylesi ince, böylesi zarif bir düşünceyle, babalar evlatlarına mesafe koymuş.

Hanımlarıyla sokakta gezmek zorunda kaldıklarında, “kocasını kaybetmiş dul kadınlar bizi yan yana – elele görürseler yaraları deşilir” düşüncesiyle, yan yana yürümemeye çalışırmışlar. Anadolu’da erkeklerin hanımlarını birkaç adım geriden yürütme gelenekleri, böylesine bir zarif düşünceyle oluşmuş.

Cehaletin, nasıl korkunç bir bataklık olduğunu, yeninde görmemi sağladı bu olay. Başka yetim çocukların içi acımasın diye ortaya konan tavır, cehalet yüzünden, öz evladını, yetim psikolojisi ile ilgisiz ve sevgisiz büyütme tavrına dönüştürülmüş.
Dul kadınların, savaştan dönmeyen kocalarını hatırlayıp yaraları acımasın diye gösterilen nezaket, kendi hanımını dışlayan bir tavra dönüşmüş cehalet yüzünden.

Ah Cehalet! Sen nasıl bir belasın ki, böylesi bir zarafeti şiddete dönüştürüyorsun?

Son düzenleme:
Ben evi biraz toparladım, aryaya yemek hazırladım, öğleden sonra da komşuya bebek tebriğine gideceğim.

Hep merak eder, ayrıca sinir olur( erkeklerin üstünlük tasladıkları için böyle olduğunu sandığım için) kızardım içten içe. Böyle bir sebebi olabileceğini düşünmemiştim hiç.

hadi inş eline geçince memnun kalırsın
şunu aldın di mi?

Zeyland Çocuk ve Bebe Giyiminde öncü...

ben çok beğenmiştim, fiyatı da gayet iyi

Süpermiş yalnız boy boy çocuk var ya!
sen çok çocuk istemiyor muydiiin?
doğmamış çocuklarını seviyor hayalini kuruyordun ya.. hani kimi elinden kimi eteğinden tutacaktı

Hep merak eder, ayrıca sinir olur( erkeklerin üstünlük tasladıkları için böyle olduğunu sandığım için) kızardım içten içe. Böyle bir sebebi olabileceğini düşünmemiştim hiç.
ben de bilmiyordum, şimdi okuyunca çok şaşırdım.
tarihçilerden sosyologlardan da böyle bi şey hiç duymamıştım..:44:

Bi dayak yiyecek kıvama gelse çok güzel yolacam onu da şimdilik elim kolum bağlı şaka bi yana hakkaten derdi benle ve bu beni sinir ediyor!!!

Sabahtan beni okadar haşat ettiki pazara gidecek halim kalmadı

Hahahahaha

Ne kadar ilginçmiş ya..... Sorsan kimse bilmez. Teşekkür ederiz canım bu yazı için.

Bi dayak yiyecek kıvama gelse çok güzel yolacam onu da şimdilik elim kolum bağlı şaka bi yana hakkaten derdi benle ve bu beni sinir ediyor!!!

Sabahtan beni okadar haşat ettiki pazara gidecek halim kalmadı
ahahah! ben de ayşecik bunaltınca 'sen az daha büyük olsan var yaaa, şaplağı yerdin totoya' diyorum

bugün gelmiyor mu bakıcı teyze? azcık kestirip pazara giderdin.
valla ilaç gibi gelirdi bu

Son düzenleme:
ahahah! ben de ayşecik bunaltınca 'sen az daha büyük olsan var yaaa, şaplağı yerdin totoya' diyorum

bugün gelmiyor mu bakıcı teyze? azcık kestirip pazara giderdin.
valla ilaç gibi gelirdi bu

Malesef haftasonu yok eşim de diyo zaten zM yapalım gelsin diye de ben yuh dîyorum :) zaten bu yıl bi güzel konuşucam beni bunaltmaması konusunda. Zaten stresliyimmm agresifim :))))

Malesef haftasonu yok eşim de diyo zaten zM yapalım gelsin diye de ben yuh dîyorum :) zaten bu yıl bi güzel konuşucam beni bunaltmaması konusunda. Zaten stresliyimmm agresifim :))))
tatilde haftasonu da geliyordu, yarım gün falan ya o yüzden sordum.

sen yine konuşmanı yap dabiii, ama çalışmaya başlasın onun da ayarı fabrika ayarlarına döner sanıyorum

tatilde haftasonu da geliyordu, yarım gün falan ya o yüzden sordum.

sen yine konuşmanı yap dabiii, ama çalışmaya başlasın onun da ayarı fabrika ayarlarına döner sanıyorum

Yok kız tatilde haftasonu gelmiyodu. Şimdiye kadar bi Efenin doğum gününde geldi sağolsun. Ama ben Efeyi ona bırakabilirim haftasonu bikaç saatliğine işim olduğunda

Ay umarım döner. Makyaj yapıyorum yanımdalar, çanta hazırlıyorum yanımdalar...! Stres dolu bi hazırlık oluyo. Okul başlasın konuşcam...

arada bi karşına alıp sakince anlatmak gerekiyor.
sıcağı sıcağına konuşunca sinirle yükseliyor insan, iletişemiyor sanki :100:

geçenlerde biz de eşimle birikmişti belliki, biraz parladık birbirimize.
4. senenin içinde evliliğimiz, hiç bunun yakınından uzağından geçen bi tartışmamız olmamıştı.
çok kırıldım, üzüldüm. ama adamakıllı konuşup ne hissetiğimizi de anlatamadık, dediğim gibi sinir ön plana geçti.
konu başka yerlere gitti. geçen sabah kahvaltıda konuştuk bu mevzuyu, sakin sakin. o söylemek istediğini söyledi.
ben ne hissettiğimi anlattım. kendimizi ifade edebildik sanıyorum, ki sonunda anlaşabildik..

Son düzenleme:

Çok haklısın; sakince anlatmak lazım. Ama işte yorgunluktu vs derken insan sabredemiyo. Ben olayı yaşarken söylemeyi planlıyorum bakalım...?

Çok haklısın; sakince anlatmak lazım. Ama işte yorgunluktu vs derken insan sabredemiyo. Ben olayı yaşarken söylemeyi planlıyorum bakalım...?

gazan mübarek olsun bacım

kv yemeğe çağırdı. ayşecik uyansın gideriz beraber.
sonra ayşeciği ona bırakıp avm ye gitmeyi planlıyorum.
bir iki şey alıcam, bulabilirsem tabi.
haftasonu da kalabalıktır şimdi, bi de yalnız gitmek çok sıkıcı

hatun tr'nin madonnası, her jenerasyonu etkiliyor yafuuu
benjamin button yalan. ajda button dur gerçek!

[video=youtube;39UqyFBgdyc]http://www.youtube.com/watch?v=39UqyFBgdyc[/video]

evet demiyorum aslında babası şımartıyor kötü anne oluyorum. dudağını büküyor donup bakıyor görende dövüyorum öldürüyorumda pısırık zannederrr :26:

[/QUOTE]

10 yaşındaki üst komşunun kızının yanağını görsen 50 krş kadar yuvarlak 4 diş izi mosmor du bugun kıpkırmızı şiş çocun yanağı
2 yaş sendromumu diyorsun ?

ben ecrin nisa yı takip ederken mesela 13 aylıksa 15 aylık gelişime felan bakıyorum demekki benimki erken girdi bu sendroma !
iterek beni kapıya götürüyor yada uyurken gözlerim kapalıysa mutlaka kendine baktırıyor sürekli anne anne diyerek

kendini yere atıp bir ağlaması var :84::84::84: aynen böyle

ben daha anne olmaya alışmamışken ki kızım bana arkadaş gibi geliyor birde bu sendrom çıktıı

dersler eş çocuk ev

sabah kalkıyorum hemen bulaşıkları makinaya çalıştırıyorum.
ortalık topluyorum.
sonra ecrin nisayla nasıl ilgilenebilirim neler oynuyorsunuz ?

eğitici şeyler neler yapıyorsunuz ??

Ben de yalnız avm gezmeyi sevmiyorum. Ama boşver kız; kafan dağılır :)

hatun tr'nin madonnası, her jenerasyonu etkiliyor yafuuu
benjamin button yalan. ajda button dur gerçek!

[video=youtube;39UqyFBgdyc]http://www.youtube.com/watch?v=39UqyFBgdyc[/video]

Ben de yaşlanınca pembiş button olmak istiyommmmmmmmm :)

Pazar mazarı salladım. İki çocuklu samimi bi arkadaşım var ona geldim. Yedik içtik sohbet vs. Şimdi de Efeyi uyutma çalışmasındayım. Eğer uyursa muhabbetin dibine vuracağız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…