Pamuk helva tatilde peki Neyneyse????
Ne icin blmyrm ama bugun istanbula gelecekti sanirim..
Arya da şuan itibarıyla uyudu, evi temizlesem öyle güzel olacak ki... Bi başlasam devamı gelecekte işte... Makineye çamaşır atılacak, ev toplanıp temizlenecek... Bu saatte süpürge de çalıştıramam dimi? En azından düzenleyim de yarına süpürüp silmek kalsın bari:44:
Neyneyse nerde!!??? Pamuk helva nerde??!!!
Pamuk helva tatilde peki Neyneyse????
Anneannedeyim..Ne icin blmyrm ama bugun istanbula gelecekti sanirim..
bende cok istiyorum kitap okumak ama okusamda anlayamam kafa bimilyonkızlar kıtaplarım bugun geldı,gelir gelmez leyla navaronun "beni gerçekten duyuyormusun" adlı kıtabını okumaya başladım.kitap 200 sayfa ama ben hemen hemen yarısına geldim.bu kitap daha çok artık konuşmaya başlamış,bagımsızlıgını kısmen kazanmış,3-4 yaşlarındaki çocuklarla ıletişimi anlatıyor.zaten ben kıtap araştırıken 1-2 yaşlarındaki bebeklerle nasıl ıletısım kurulacağı konusunda bir kitaba rastlayamamıştım.
neyse kıtaba dönecek olursak,eğer daha önce bu tarz kitap okuduysanız tavsiye edılen anne baba davranışlarını bu kıtapta tavsiye ediyor fakat kıtap daha cok gerçek yaşantı örneklerıne yer vermiş.ve sorunun nasıl çözüleceğine dair açıklamalarda bulunmuş,ödül ve cezayı açıklamış,ödül ve cezanın bir süre sonra çekiciliğini ya da işlerliğini yitirip sıradanlaştığından bahsetmiş.bunun yerıne cocugun olumlu davranışlarının takdir edilmesi gerektiğine yer vermiş.
bir de leyla navaro annelerle zaman zaman yaptığı etkinliklerden de bahsetmiş.mesela çocuğunuz butun ıkazlarınıza rağmen oyuncaklarını oturma odasına getirip oynuyor ve orda unutuyor.bu durum 5-6 kez tekrarlandı ve kızmaya başladınız,aklınıza ılk gelen şey oyuncakları ortadan kaldırmak ama ondan önce neler yapabilirsiniz diye bir soru yöneltmiş gruptakı annelere,ve annelerden okadar yaratıcı fikirler ve çözümler gelmişki.özete çocuğumuzun yapmasını ıstemedıgımız davranışlarında hemen kızıp bağırmak yerıne sakın olup bu durumu nasıl avantaja cevırebılırım dıye düşünmekte fayda var
kabul edilmeyen davranışlara nasıl cezasız engel olabılırız dıye bır bölüm var tam da ordayım.sorun olan davranıştan önce sorunu önleyıcı açıklamada bulunun diyor."salonun her zaman temiz olmasını istiyorum,oyuncaklarını oraya getırdıgın zaman cok dağınık oluyor,misafir geldğinde mahcup oluyorum,nasıl yapsak dersin? gibi
özetle,bu kitapta bol örnek var ama mükemmel anne olabılmemız için bir sihirli değnek olduğunu söyleyemem.dili açık akıcı.hala okuyorum fakat sankı kıtabı okurken hah çocuklarla ıletişim bu kadar da zor değilmiş hissine kapıldım,yıne altını cızerek söylüyorum,kitap bizim bebelerle olan iletişimimize şu aşamada cok da ışık tutmuyor.fakat görünen dağın ardı yakın derler
allah kavuştursun canım
ıyı yaptın delilik ıyıdır bazen:)
Rabbim çok büyük bir sınav yaptı bizi...oğlum kollarımdan bizden kopup gidiyordu....kendi kusmuğunu yutarak çok büyük bir boğulma tehlikesi geçirdi...herşeyin sağlık ocağında olması en büyük şansımızdı...112 bekleme noktası aynı zamanda...hemen aspire ettiler ve ambulansla devlet hastanesine geçtik akşama kadar bebek yoğun bakımda müşahede altındaydık. çok şükür herşey yolunda hiçbir tahribat yok ama o suratını ömrümün sonuna kadar hiç unutamam...Allahım daha kötülerini ve tekrarını yaşatmasın....
Sızar mi diye korkuyorum 4 slkmaya mi baslamisti
Kız evin halini bi görsen var yaa, savaş alanı gb... kader arkadaşı dedik bağrımıza bastık ama,Ne pasaklı gacısın dersin:)Pamuk helva tatilde ama neti vardıııııııı(( :)
Neyneyse de istanbula gidecekti; doğru. Çok unutkanım bennnnnn
Kızımmmm deli misin?? Yat uyu, dinlen, yayılllllll :)
Rabbim çok büyük bir sınav yaptı bizi...oğlum kollarımdan bizden kopup gidiyordu....kendi kusmuğunu yutarak çok büyük bir boğulma tehlikesi geçirdi...herşeyin sağlık ocağında olması en büyük şansımızdı...112 bekleme noktası aynı zamanda...hemen aspire ettiler ve ambulansla devlet hastanesine geçtik akşama kadar bebek yoğun bakımda müşahede altındaydık. çok şükür herşey yolunda hiçbir tahribat yok ama o suratını ömrümün sonuna kadar hiç unutamam...Allahım daha kötülerini ve tekrarını yaşatmasın....
ayy canım çok geçmiş olsunAllah bidaha yaşatmasin.. hastamiydi
Sende 3 çocukla tembelsen ben neyim bilmiyorum! İdolüm sensin elifnaz!!!bende cok istiyorum kitap okumak ama okusamda anlayamam kafa bimilyon
sen okuyup tiyolar versen super olur hani cok tembel gordum kendimi
Allah tekrarını göstermesin canım çok kötü birşey yaşamışsın okuyunca fena oldumamin canım çok sağol...evet ikizlerin sıkıntısı beraber hastalanıyor...kızım hastaydı oğluma da bulaşmış....ateşi yükseldi diye götürmüştüm doktor boğazlarına bakarken tahta çubukla midesi bulandı ve sanırım bikaç dakika sonra ağzında emzikle kustu
4 numara aldi esim israrla ustunde 18 kg a kdr yazdigi icin yasirde gelince uyudu sasirdi biraz uyusa da keyif yapsak bari
Allah tekrarını göstermesin canım çok kötü birşey yaşamışsın okuyunca fena oldum
5 numarada 11-25 kilo yazıyor.
o da uyar işte oğlunun kilosuna. hem daha rahat. sızdırma sorunu falan da yok..
ben 6 numara bağladım sünnet olduğunda, 3 ay önce yani. o bile sızdırmadı. sonuçta belden bantlayınca, bacakları da sarıyor.
4 numara çocuğu sıkıyor demedin mi, hey Allahım
iyi keyifler bu arada..Kerem uyuyana kadar canıma okudu hem burnu tıkalı hem dişleri ağrıyor
Kız evin halini bi görsen var yaa, savaş alanı gb... kader arkadaşı dedik bağrımıza bastık ama,Ne pasaklı gacısın dersin:)
Neyse balkonu yıkayıp, mutfak dolaplarının yüzünü sildim, mutfağın yerlerini de silip ortalığı toplarsam yeter bugünlük.
Ayrıca kızımmm öğlen aryayla bi yatmışız 4 saat! Herkes efe mi? Uykumu aldım yanee, havamı da attım ohh...
Ay canım çok geçmiş olsun, büyük badire atlatmışsın, allahtan sağlık ocağındaymışsın hemen müdahale etmişler. Birilerine sadaka ver bacım. Geçen acile gittiğimizde yanımızda aynı olay yaşandı, ben bile çok panik oldum, içim kalktı bi tuhaftı ya. Hayırdır bu arada kusması neden oldu, hasta mıydı?
Kereme peditus verdim 2 gün sonra bıraktım,bir de burun spreyi 3 gün kullanın demişti doktor. onun dışında birşey vermedim. gece ellerini ağzının arka taraflarına sokup ağlıyordu yazık yaHic keyif falan olmadi ;( bu saate kdr yirminkez kalkmistir hala da uyanik gozler kapali ama surekli mizilsaniyo kereme ilac baslamismiydin yavrum hem dis hem hastalik..
Eagle okurken nefesimi tuttum inanki buyuk gecmis olsun
Canım Allah korumuş. Çok geçmişler olsun. Bi daha yaşamayın böyle bişi inşallah :/
4 saat mi?!?!?! Ya benim oğlum niye böyle yaaaaaaa?? Ben de uykucu çocuk istiyorummmmmmmmm :/ :)
Sabah 6 olmadan uyandık efenim ama kk açmadı telde. Ve inanır mısınız 1 saati geçti memede. Uyuyo, memeden çekiyorum, 10 dakka sonra yine meme mode!! Ben okula nasıl yetişicem bu veletle?????????
Herkese günaydınnnnnnn :) güzel bir haftasonu olsun inşallah.
Bi ara minik kuş ile pazara gitmek istiyorum ama havayı yağışlı gösteriyormuş bugüne :/
Kereme peditus verdim 2 gün sonra bıraktım,bir de burun spreyi 3 gün kullanın demişti doktor. onun dışında birşey vermedim. gece ellerini ağzının arka taraflarına sokup ağlıyordu yazık ya
sen okula gidince bakıcı nasıl uyutuyor ve susturuyor efeyi???
günaydın canım..Günaydınlar herkeseeeee!!!
Bizim kulüp kalkın hadi....
dinlenemiyorsun. bedenin kadar kafan da yorgun.Pamuk helva tatilde ama neti vardıııııııı(( :)
Neyneyse de istanbula gidecekti; doğru. Çok unutkanım bennnnnn
Kızımmmm deli misin?? Yat uyu, dinlen, yayılllllll :)
hayırdır bacım?Anneannedeyim..
İstanbul iptal oldu.
Geçmişi şimdi okudum:)
nefesim kesildi okurken.. neler olmuş ömerime?Rabbim çok büyük bir sınav yaptı bizi...oğlum kollarımdan bizden kopup gidiyordu....kendi kusmuğunu yutarak çok büyük bir boğulma tehlikesi geçirdi...herşeyin sağlık ocağında olması en büyük şansımızdı...112 bekleme noktası aynı zamanda...hemen aspire ettiler ve ambulansla devlet hastanesine geçtik akşama kadar bebek yoğun bakımda müşahede altındaydık. çok şükür herşey yolunda hiçbir tahribat yok ama o suratını ömrümün sonuna kadar hiç unutamam...Allahım daha kötülerini ve tekrarını yaşatmasın....
evet destiny, çocuklu kadına yardım şartbende cok istiyorum kitap okumak ama okusamda anlayamam kafa bimilyon
sen okuyup tiyolar versen super olur hani cok tembel gordum kendimi
amaaan, gel bizim eve aynısıKız evin halini bi görsen var yaa, savaş alanı gb... kader arkadaşı dedik bağrımıza bastık ama,Ne pasaklı gacısın dersin:)
Neyse balkonu yıkayıp, mutfak dolaplarının yüzünü sildim, mutfağın yerlerini de silip ortalığı toplarsam yeter bugünlük.
Ayrıca kızımmm öğlen aryayla bi yatmışız 4 saat! Herkes efe mi? Uykumu aldım yanee, havamı da attım ohh..
bazen şeytan beni de dürtüyor, arkama bakmadan konudan uzaklaşıyomSende 3 çocukla tembelsen ben neyim bilmiyorum! İdolüm sensin elifnaz!!!
Bu arada sana soracaktım, ardarda çocuk yapmak çok mu zor ya? Benim aklım gidiyo geliyo valla, 2. Çocuğu da yapıp aradan çıkarsam mı diyorum bu ara?
Allah kolaylık versin.. bin parça olunca uyku, insanda hal kalmıyor :100:Hic keyif falan olmadi ;( bu saate kdr yirminkez kalkmistir hala da uyanik gozler kapali ama surekli mizilsaniyo
günaydııın. amin canım.Herkese günaydınnnnnnn :) güzel bir haftasonu olsun inşallah.
Bi ara minik kuş ile pazara gitmek istiyorum ama havayı yağışlı gösteriyormuş bugüne :/
efenin sorunu senle.. anasına çektirecek ya velet!Dün ben toplantıdayken mızıtmış oğluş. Teyzesi de biberon tutmuş biraz ve hamakta sallamış. Yarım saat sonra emme aşkı ile uyanmış ağlayarak. Yine biberon tutmuş teyzesi ve yine hamakta sallanarak uyumuş. Ben yokken mecburen biberon alıyo yani. Okul vakti de alışır umarım iyice.
Canımdan bezdirdi sabahtan beri mızmızmız. Yine emiyo ve uyumak istiyo sanırım. Ay okul başlasa da kafam dağılsa diyorum artık resmen. Yemesi sorun, uykusu sorun... Bunaldımmmmmmmmmm.
Anam senin efenin emme aşkından azcık aryaya da verseymiş allahım! 5 ay zar zor emdi sıpa.Canım Allah korumuş. Çok geçmişler olsun. Bi daha yaşamayın böyle bişi inşallah :/
4 saat mi?!?!?! Ya benim oğlum niye böyle yaaaaaaa?? Ben de uykucu çocuk istiyorummmmmmmmm :/ :)
Sabah 6 olmadan uyandık efenim ama kk açmadı telde. Ve inanır mısınız 1 saati geçti memede. Uyuyo, memeden çekiyorum, 10 dakka sonra yine meme mode!! Ben okula nasıl yetişicem bu veletle?????????
Herkese günaydınnnnnnn :) güzel bir haftasonu olsun inşallah.
Bende öyle diyordum evime kavuştum geçti:) ama okul iyi oluyor doğru ya, nefes alıyoruz biraz. Üstelik öyle olunca daha kaliteli zaman geçiriyoruz sanki çocuklarla dimi?Dün ben toplantıdayken mızıtmış oğluş. Teyzesi de biberon tutmuş biraz ve hamakta sallamış. Yarım saat sonra emme aşkı ile uyanmış ağlayarak. Yine biberon tutmuş teyzesi ve yine hamakta sallanarak uyumuş. Ben yokken mecburen biberon alıyo yani. Okul vakti de alışır umarım iyice.
Canımdan bezdirdi sabahtan beri mızmızmız. Yine emiyo ve uyumak istiyo sanırım. Ay okul başlasa da kafam dağılsa diyorum artık resmen. Yemesi sorun, uykusu sorun... Bunaldımmmmmmmmmm.
He he valla doğru dedin bacımgünaydın canım..
kalkalı çok oldu ama mızıldak ayşeciğin kahvaltısı banyosu anca toto yer gördü.
her yer heryerde. lakin, ayşeciği alıp dışarı çıkmayı düşünüyorum birazdan
dinlenemiyorsun. bedenin kadar kafan da yorgun.
aaa, diyene bakın?!
hayırdır bacım?
nefesim kesildi okurken.. neler olmuş ömerime?
hamdolsun şimdi iyi. Rabbim, hiçbir anneye böyle şeyler yaşatmasın..
evet destiny, çocuklu kadına yardım şart
amaaan, gel bizim eve aynısı
bak bu bebenin sabahın kör vakti kalkmalarından şikayet ediyosun ama gündüz sana böyle de bi kıyak yapıyor.
maşallah. lakin sen söylemeeeee
bazen şeytan beni de dürtüyor, arkama bakmadan konudan uzaklaşıyom
Allah kolaylık versin.. bin parça olunca uyku, insanda hal kalmıyor :100:
günaydııın. amin canım.
hoş bana hiç haftasonu gibi gelmiyor. zira eşim mesaide
burada da yağdı gece. ama hava sıcaklığı birkaç derece düşmüş, anca normale gelmiştir.
çünkü, son iki gündür nem fena yüksek, sıcaktan eridik resmen.
geceki onca yağmura rağmen şuan yerler kurumuş.
bence hava durumuna takılma, kendin gözlemle ve çık!
efenin sorunu senle.. anasına çektirecek ya velet!
bakıcıyla bak idare ediyorlarmış. şu okul bi açılsın, valla hepinize çok iyi gelecek.
önce sana, sonra aryaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?