Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Kızlar fotoğraflara bakarken ne buldum!Doğuma girmeden 1-2 dk önce çekilmiş fotom!Aman Allah'ım nasıl şişmişim yaaa..

zeynep sen mama ne veriyorun
aşkım ben milupa aptamil veriyorum ama altından kalkamıyorum canım bebelac verıyorum sımdilerde

canım benim ömür sülalenin ilk torunu bende ilk geliniyim ama gel gör ki bir bebek bu kadar değiştirir mi sülaleyi.. sabır çeke çeke bi hal oldu. kvaliden daha yakın biyer bulamamış mı vah vah sevmediğin ot dibinde biter derler ya

Neeeeeee 20 yaşında mısın?Valla helal sana, maşallahBen o yaştayken yemek yapmasını bile doğru dürüst bilmiyordum.
kuzum 1 senelilk evliyim valla yemekte de temızlıkte de bebek bakmada da kendimi çok hamarat görüyorum yanlıs anlasılmasınn

Eki Görüntüle 544266

Kızlar fotoğraflara bakarken ne buldum!Doğuma girmeden 1-2 dk önce çekilmiş fotom!Aman Allah'ım nasıl şişmişim yaaa..
çok tatlısın kuzum yaaaaa yusufum karnında çıkmayı bekliyor

teşekkür ederm zeynepciğim...ne günlerdi diyorm...ben de aptamil veriyordum önce (ara ara yusuf a mama da veriyorm) ama paket açılınca 1 ay içinde kullaım süresi doluyor Yusuf da paketi bitiremediğinden yazık oluyor diye Bebelac ın en küçük paketinden alıyorum o tam yetiyor.Bazen az bişi artıyor.

Siz aynı şehirde mi oturuyorsunuz?Ben k.validenler farklı yerdeler sanmıştım, kalmaya gelince.Hiç sorma ya her fırsatta benimkiler de çocuk sevelim diye geliyorlar.Sevmeleri iyi de biraz da işlerime yardım etseler.
Yok cnm farklı illerdeyiz de aynı ile taşınıyorlar, üstelik aynı site uzakken belli olmuyor bazı şeyler, bakalım yakınlaşınca nasıl olcak. Biraz kültürler farklı, doğal olarak anlayış da farklı, o yüzden korkuyorum. Birde yakın olalım samimi olalım derken suyunu çıkarıyorlar. Valla doğumdan sonraki iki ay aralıksız bendeydi kv çok sıkıldım. Annemde doğum zamanı kv ile aynı anda geldi bi kaç gün kaldı. Bi kere markete gitmiş bişeyler almış yiyecek, kv dediki ne alıyon, senin kızında çalışıyor bu evde. Yani çalışmasam oğlu bi halt yapmayacak. Zaten oğlunu Çeyiz almaya bile yollamadı zamanında, oğlu gönderdi bi araba benim işim var yükle eşyayı dedi, kolu komşu akrabanin dediklerine kulak tıkayıp yükledim bende saf gibi. Şu safligimdan bi kurtulsam iyi olcak da beceremiyorum işte.

Kızlar ne yapıyorsunuz bebisler nasıl ya benim tembel oglum 4 aylık oldu ama daha dönmeye başlamadı arada bazen bı tarafa dondü o kadar sizin bebisler ne durumda ???

Famecim benimkide 4 aylık ama hiç dönmeye niyeti yok, yan bile durmadı hiç. Bu oğlanlar tembel afedersin :) benimki babaya çekmiş, bu yürümez bile aynı senin gibi geeel diye yanına çağırır diyom eşime :)

Onceden sagdigimda her bir gogusten 125 ml sut geliyordu son zamanlarda ikisinden 125 ml zor cikiyor hic stoklayamadim, gece kalk sag yat tekrar tekrar feci yoruldum, bu gece ilk defa aptamil mama verdim oglusuma bakalm karnini doyurup rahat uyuyacakmi. Gunduzleri anne sutune devam etmeyi planliyorum

ben yazdım bunları sanki biz senle sık sık görüşelimmm
ben seni zaten sık sık takip ediyorum ve her yazdığında ben de kendim yazmışım gibi hissediyorum resimden görebildiğim kadarıyla bebişler de çok benziyor nerdesin ben ist.dayım gel görüşek dertleşek :) ben çok doluyum çooook :)

Çok tatlısın ya ne güldüm işte erkek milletinin bebeklikleri bile zor bir de kadınlara laf ederler bizim uyumluluğumuz doğuştan belli

kızlar bebeklerinize su veriyormusunuz? nezamn vermeye baslıcaz ???:44:

ben artık az da olsa veriyorum ve sadece emziriyorum

benimkini bir gör canım yüz üstü çevirdim mi kıyamet kopuyor kavga ede ede uçak hareketini yapıyor ama baş daha ağır geliyo tabii doğru diyorsunda canım bu erkek bebekler böyleymiş ne gazı ne kakası ne de karın ağrısı bitiyor Allah başka dert vermesinde evlatlarımızı bize bağışlasın

Kızlar ne güzel başlıkmış bu başlık
Minik kuzularınıza allah sağlık versin dönme işi konuşulurken üstüne geldim
benim kızım dört ay 10 günlktü döndüğünde :))
Şimdi sekz ay 20 günlük :))
tutunup ayağa kalkıyor deli gibi koştur koştur emekliyr
Ne çabuk geçmiş zaman

hay maşallah kızına Allah'ın izniyle bizde o günleri görürüz inşallah zaman ne çabuk geçiyor değil mi ben en son kendimi 40 nı sayarken hatırlıyorum şimdi 4 aylık olduk bile

hay maşallah kızına Allah'ın izniyle bizde o günleri görürüz inşallah zaman ne çabuk geçiyor değil mi ben en son kendimi 40 nı sayarken hatırlıyorum şimdi 4 aylık olduk bile

Vallaha öyle ben şimdi doğum günümüze kalan günleri sayıyorum :))
Daha çok var ama olsun şimdiden ne yapsam ne etsem bakınıyorum
Ne güzel partiler yapmışlar diye özeniyorum :))

Gunaydiiinlaaaarrrr

Kizlar sizin bebisler gecede kac kere kalkiyor?? Bizimki genelde 3 kez uyaniyor, bazen 1 kerede uyandigi oluyor. Nasil duzenliycem bilemiyorum. 3. Ayini dolduran bebekler geceleri kedintisiz uyuyabilirmis, bunu basarabilen varmi??

Bu arada bugun "uyku melegi Seride Samurkas" in semineri var, gitmeyi cok istiyorum oglusu ananesine birakabilirsem

günaydın canım..
benim kızım gece saat 3-3.5 gibi kalkıyor birde sabah namazında kalkıyor.. ama ben çok sık uyanır oldum..

Eki Görüntüle 544266

hey gidi günler heeey!!

kan damlasını sormuşsun.
bildiğim kadarıyla 4. aydan sonra veriliyormuş.
ben biraz temkinliyim aslında. niye veriliyor bu kan damlası?
haziran topiğinde okudum, kabız yapmış bazı bebekleri
d vitaminini bile bir gün veriyorum 2 gün vermiyorum ben..

Söylemesi ayıptır bende 20 yaşındayım..:78: 1.5 yıllık evliyim..
eneeeeeeem!!
ben ne kadan yaşlandım yaa

benimki net iki kere kalkıyor.
ama ben bir kez daha kaldırmaya çalışıyorum, emzirmek için.. toplamda üç kez yani..
bir kere kalktığı da oluyor ama ben kilo alsın diye emzirmek için kaldırıyorum gece..
(gece 12.00-01.00 gibi yatıyor sabah 8.00-8.30 bazen 09.00 gibi kalkıyor)

Son düzenleme:

canım ben ne yediğime hiç dikkat etmiyorum walla ne bulursam onu yiyorum hem de ilk günden beri:)

ilk üç ayda 2-2,5 kg arası bi kilo alımı yeterli.
4. ay kontrolune mi gittiniz siz?
bazı bebişler yeni tatlara biraz daha mesafeli oluyor.
eğer takviye olsun diye düşünüyorsan, mama verebilirsin bir iki öğün.

evet canım 4. ay kontrolüne gittim ama doktor ısrarla mama vermemi istemiyor .Ek gıdaya geç dedi bende elma,armut,muz vermeye başladım pek yemiyor ama 1 damla birdamladır mantığıyla ağzına tıkıyorum.Emmesi gittikçe azaldı yavrumun ya çok üzülüyorum.Sütüm de var artık sağıp sağıp dolaba atıyorum.Açlıktan uyumuyor,ama emmeyide reddediyor.Bizim eve kamera koysak ölürsünüz gülmekten.Akşamları eşim kızımın ayağından tutup sallıyo,ben zorla memeyi ağzına sokuorum,ikimizde zıplamaya başlıyoruz falan tam içler acısıyız yani gülermisin ağlarmısın.5700 de kaldı gram oynamıyor bu cadı çok inatçı teyzeleri.Annem kızın aynı sana benziyor sen de ağzını bir kilitler dünyada açmazdın diyor bakalım hayırlısı.

Benimki de cıvık kaka yapıyor ama ishalde olmuştu bir ara.söylemesi ayıp ishalde bildiğin sarı su oluyo mutlaka anlarsın yani.

Ben de 2 kere oldum dogumdan sonra ikincisi 6 gun gecikti bence cok normal takma kafana. Hatta niye bu kadar erken olduguma sasiyodum burda okuyunca normal dedim etrafimda hep 6 ay 1 yil arasi deniyodu. Keske biraz daha gec olsaydi (

Ben de daha olmadım,zaten benim bu adetim hep sorunlu olmuştur ya geç olur ya erken dengesiz yani.O yüzden şaırmadım hala adet olmama.

canım benim de annem gittiğindwe 4 günlüktüm o zamanlar çok ağladım ama herşeyi de kendi başıma hallettim kayınvalidem 1 gece olsun kalmadı ah ah ne zor günlerdi

yaşasın trt çocuk kanalı yaşasın pepe
benimkide tv izliyor sakin şu andaaaa .. seninki napıyor bitanem

zeynep benim kızda tvye çok meraklı hele pepeye ben sadece yedirirken açıyorum o da 5 dk aslında zararı olmasa 1 saat aralıksız uslu uslu duracak ama çok zararlı diyolar bilemedim pek...

Neeeeeee 20 yaşında mısın?Valla helal sana, maşallahBen o yaştayken yemek yapmasını bile doğru dürüst bilmiyordum.
ben de 25 yaşındayım 1,5 yıllık evliyim anca hakkından geliyorum helal olsun sana ben 20 yaşındayken ohooo üniveristenin ilk yılları aklım bir karış havadaydı::)

Kızlar ne yapıyorsunuz bebisler nasıl ya benim tembel oglum 4 aylık oldu ama daha dönmeye başlamadı arada bazen bı tarafa dondü o kadar sizin bebisler ne durumda ???

fame senin oğlunla benim kızımın arası çok yakın diye hatırlıyorum benimki de daha dönmedi vücudu dönüyor ama kibar kafasını bir türlü döndüremiyor:)

Benim kızımda 2 kere kalkıyor ama emme süresi en fazla 5 dk o yüzden kilo alsın diye bende 1 kere daha kaldırıyorum.Birde kızlar bir öğünde 125 lt mama verenler varmış ama benim kızım gün içinde ancak o kadar anne sütü alıyor siz ne kadar mama veriyosunuz.Ne emzik alıyor ne biberon tutyor ne kadar süt içiyor bilemiyorum da .Ayy ne kadar çok şey yazmışım arada bir girince böyle oluor ,benim cimcime firsat vermiyo ki.

HAhh ahh bu yeni nesil bebısler annelerının aklını basından alıyor ocakta cezveyı yaktım mama yapcaktım gece 4 suları saclarımı toplama calısıyorum bır turlu olmuyor olmuyr megerse emzik elimdeymis hayy Allahım guldum kendıme

kızlar bizde 4.ayımıza girdik bugün doktorumuza gittik genel muayene için.sadece sağ göğsümü emiyor doymuyormu acaba dedim.tek göğüs veriyorsan ek gıdaya gecebilirsin dedi.kan damlası verdi d vitaminine devam dedi.bi liste verdi neler yapacağım nasıl davranacağım yazıyor.ek gıdaya gecebilmek bi sanatmış kağıtta öle yazıyo sizlerde gectinizmi?ben bebeğime anne sütü vermek istiyorum en azından ilk 6 ay:18: bencillikmi yapıyorum bilmiyorum ama bir yandanda üzülüyorum acaba acmı diye?genelde büyüklerimizde bi kanı varya tombiş bebek sağlıklı bebek diye.bebeğimin kilosu bana göre gayet normal 6200 boy 61cm.3 kilo doğmustu.valla napacağımı sasırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…