Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Canlarım, bu kuzularım toplam kaç dişi olacak bileniniz var mı? Aden son zamanlarda gece de gündüz de huysuzdu. Ben de sürekli niye huysuzsun, diş de gelmiyor diyordum. Birkaç gün önce halının üzerine yatırıp seviyordum. Bir güldü, üst azılar bayağı çıkmış. Sonra altlara baktım biri mercimek kadar çıkmış. Diğeri de iyice kabarmış. Sonuncunun sancısı hala sürüyor sanırım. Gece sürekli izledi, uyandı. Şu dişler bir tamamlansaydı. Üstte dört, altta iki diş vardı. Arada kocaman bir boşluk, sonra azılar.bu dişler sırayla çıkmıyor mu?

günaydın canlar..
hicri senebaşımız hayırlı olsun. inş bu sene hakkımızda hayırlı olacak dualarımız gerçek olur..
akşama mercimek çorbam var, yanına da etli kara lahana sarması yapıcam inş.

dün ayşeciğe boya aldım. şimdilik 6 taneyle başlasın.
ay benim için de nostalji oldu ya, ben de bunlarla boyama yapıyordumm
ayşecik de çok sevdi. sürekli kağıdını sağa sola taşıyor, karalıyor

sağolasın pembecim .bu aralar evde inşaat,iş güç beni yordu.
bazen sayfayı açıp okuyamıyorum bile öyle açık kalıyor.
tükenmişlik sendorumumu yaşıyorum ne
ama siz hep aklımdasınız
tükenmişlik sendromu da neymiş, pöff!!!
kendine gel kızııım.. azcık gez dolaş, alışveriş yap.. arkadaşlarla gırgır muhabbet. bi şeyciğin kalmaz

aşure sabır işi tabi, zor da o yüzden o kadar lezzetli yaa

kız sen fena mısın yaa? nereye bağladı konuyu? üçüncü mü gelir diyosun, ahahahahah

adapaaaark üniversitedeyken gidiyorduk.
orada kamikazeye binmiştim, töbeliyim

kısa ve hızlandırılmış bi istanbul turu oldu demek.
ooh, iyi enerji toplamışsındır..
şimdi evine dön ve kocanını dağıttığı evi topla temizle, bavul boşalt ve çamaşır yıka ütüle lütfen.
kötü müyüm neyim? ahahahahah

Herkese günaydın.
Yaaaa geçen hafta ne güzel yarım gündü değil mi?
tatlı cadı busmai den sonra karşınızdaaaaa
küçük cadı özlemmm!

Hımmm, toplamda 20 tane dişleri olacakmış. Bizdeki terslik alt yan kesiciler gelmeden azıların gelmesi oldu.
evet 20 diş biliyorum ben de.
ayşeciğin alt ve üst dörtlülerden sonra, alt birinci azılar ve sonra üst kesiciler çıktı. şuan toplam 10 dişi var.
onu gitti, kaldı on

Günaydıııııınnn!!!
Evimize geldik dün çk şükür. Dün ( hatta 2 gündür) hasta gibiydim. Başım dönüyor, midem bulanıyor, gazım var( ki benim hamilelikte başım bu konuda baya beladaydı) aklıma kötü kötü şeyler geldi, lakin mümkün değil hamilelik. Daha hastalığım biteli 10 gün falan oldu. Ama bu da neyin nesi??? Kafamı kaldıramıyorum ve yiyeceklere saldırıyorumm!! Haftasonu bi arkadaşın aryadan 2 ay büyük kızı var hamile olduğunu biliyordum ama ikiz bebeği olacağını öğrenmiştim!!!! Ona çok güldüm başıma gelmesin de!

kaçak arya, teşrif ettiler... günaydın efemm

Zar zor geldim valla:) şükür kavuşturana....
Annem bizimle geldi sonunda. Eski düzene kavuştuk inşallah...
Bugün bende oruç tutmayı çok istiyordum ama kendimi iyi hissetmeyince kaldı öyle. Şimdi sen öyle deyince de içim gitti yahu.

baş dönmesi, bulantı, gaz.. üşütmede de olan belirtiler.
ama insanın içine o kurt düşmeyegörsün, valla yiyip bitiriyor insanı.
lakin; 10 gün içinde bi döllenme olsa da bu kadar çabuk belirti vermez sanmam..

evet, şükür kavuşturana
gözün aydın, eskü düzene de dönmüşsün. kafan rahat bundan sonra

sen iyi ol, başka zaman bugün niyetine oruç tutarsın..

Bende hiç ihtimal vermiyorum ama o korku işte....

Bu arada aşure yapmıştım ben, o kadar da zor gelmemişti. Üstelik tariflerden ilham alıp kendi aklıma göre yapmıştım, güzel de olmuştu.

hamilelikten bahsetmişken humakuş, nerelerdesin?
cinsiyet belli olunca yazıcam demiştin, ben mi kaçırdım acaba?
ama kalbimden yine kız geçiyor ne hikmetse

Bu arada aşure yapmıştım ben, o kadar da zor gelmemişti. Üstelik tariflerden ilham alıp kendi aklıma göre yapmıştım, güzel de olmuştu.

aşure zaten özel, hikmetli bi tatlı.. malzemesi de bol.
aslında her vesileyle güzel olur. bu sene ben de denemek istiyorum.
şimdi oktay ustanın tarifine baktım. bu hafta yapıcam inş. aşureyi beklemicem.
çünkü o zaman herkes yapıyor

portakal kabuğu da eklemek istiyorum, harika bi aroması oluyor

Son düzenleme:
Bu arada arya dün beni şoka soktu, sabah kalktık, ortalıkta erkek çocuğu resmi olan resmi göstererek abi dedi ( ilk kez) sonra kaka yapıyordu kakan bitti mi arya dedim bitti dedi, sonra da acıktın mı dedim ebet dedi! Ardarda ilk kez söylediği kelimeler... Sanırım artık sökecekler konuşmayı:)

pembiş nöbette, okul çıkışı da pek uğrayamaz sanıyorum.
yemekti, efeydi.. arya ve ben haric kimsecikler yok.

ayşeciği öğlen parka götürücem..
dönene kadar ses verin bakim..

şeker portakalım.
özlem
neyneyse,
elifnaz,
pamuk helva,
busmai
born
dilanaz
eaglee
ecrin
ve diğerleri..

maşallah aryaya
zaten şuan idrakları çok açık, söylediklerimizi anlıyorlar.
ama karşılık vermeleri daha etkileyici oluyor di mi?

bu ara ayşecik de çok dillendi. ayşcecikçe bıdı bıdı konuşuyor sürekli.
arada manalı kelimeler de var. nenesi ''ağzı laf dolu'' diyor.
yani yakında konuşmaya başlayacakmış

Son düzenleme:

Gerçekten çok farklı bir duygu yaa.. Birey olduğunu farkediyorum artık. Papağan gb, söylediğim şeyleri tekrar etmeye çalışıyor. Zaten senin yazdığın ve benim gördüğüm sürece ayşecik ve aryanın gelişimi çok paralel gidiyor. Neredeyse aynı zamanlarda synı tepkiler... Yakında ayşecikten de inciler gelir:)

uzun zaman oluyor hatunlar araya hiç girip yazamadım...bazen okuyorum ama bizde hareket çok
evi yerleştirme çabaları..bebelere yetişme çabaları...koca bebelere okulda yetme çabaları ama hala formum yerinde anca 2 kg vermişim....ne ara besleniyorum ben de bilmiyorum:O) herkes iyi bu ara sanki...hastaları atladıysam şimdiden geçmiş olsun..bizimkilerin de ağzı laf dolu...kız biraz daha meraklı...dudaklarımı izliyor sürekli ...ses taklitleri yapıyor...yoğurda oğurt diyor:) trakyadayız "h" leri söylemese anlarımda "y"yok bizde:) kapı gıcırtısına yattığı yerden bile oynuyor...oğlum daha çok ihtiyacı olanları söylüyor ama konuşurlar elbet o zamanda sussalar diye bakarız:) köpek dişler kabardı az iştah sorunumuz başladı ama alıştım artık yemeyen yemez banane bana mı yiyorsunuz öpüyorum herkesi...yeni yılımız hayırlı olsun...aşureler bereketli olsun...

kızımında böyle oldu..azılar bitti şimdi alt yan kesiciler ve hatta tüm köpekler kabarık...10 diştik üstte6 altta 4...çok yakında 16 oluruz...

Eaglee, kolay gelsin bacım sana. İki bebeyle taşın, yerleş, okul, ev... Allah güç kuvvet versin valla. 2 kg az bile vermişsin valla. Dişlerde yakında gelir, rahatlarsınız inş. Bizimde yakında 3. Azımız gelecek, baya kabarmış.

Herkese günaydın.
Yaaaa geçen hafta ne güzel yarım gündü değil mi?

Kötüsün kızım kötüüüüü :)

Bence kafalarına göre çıkıyorlar

Denin busmaiye dediğinin yanında benim dilanaza dediğim birşey mi :)

Oyyyy korkunç valla :/

Bana da bi paket yollasanaaaaaa :)

Okul beni yoruyooooo. Boğazım şimdiden acıyooo. Yaşlandımmmmm :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…