Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Çok doğru söylüyorsun ağzına sağlık
Söz konusu çocuklar olunca ve insan anne olunca, insan ayrı bir delleniyor olur olmaz yorumlara , kıyaslamalara... Ama maalesef hayatta böyle insanlar da hep var olacak
Ayrıca ne güzel yazmışsın bir kafiye bir ahenk

Konuyla alakasız ama doğadan armutlu beyaz çay diye birşey çıkarmış müptelası oldum ya hu, sigara içenler gibi aklıma geliyor durmadan çok güzel.. Tadına Bakan var mı

Akıllı, pratik zekalı çocuk maşaallah.. Bizde iki taneler biliyorsunuz, birbirlerinden o kadar farklılar ki gelişimleri bakımından .. Kıyaslamak en hatalı davranış biçimi hakikaten , ama ister istemez yapıyoruz biz anneler..
Allah yardımcısı olsun o çocuğun ve ailesinin de, ben hep şeyi düşünürüm , çevremizde gördüğümüz bu gibi hastalıklar hastalar engelliler , aslında bize birşeyler anlatmak için varlar , şükrümüzü arttırmamıza vesile olmak için varlar.. Allah akıl ve beden sağlığından mahrum bırakmasın hiç kimseyi

Yaa bulaşık makinem, pütürük pütürük çıkartıyor bulaşıkları ,
Filtresini yıkadım , makine temizleyici yaptım, deterjan değiştirdim , e bulaşığı da iyice temizleyip koyuyorum derdi ne bu gıcık makinenin

İşin kötü tarafı ilerde yeğenin bunları duyarsa ve millet devam ederse Ayşeciğe gıcık olabilir. Ben çünkü kuzenime bu nedenle kıl olmuşumdur uzuuuuun bir süre.

Dişçiiii (((

Ay baattinin bu tespitini bulup paylaşmalıyımmmmmmm. Sesli güldüm ve koptum valla hahaha

Diyet topiğinde bahsettiler ben de merak ettim. Deneyeceğim senden de duyunca tiryaki pamuk helva haha
Şu ara kocama kılım zaten; tam üstüne bastınnnn.

Amin canım amin.

Servis tarafından dokunulmak istiyor :)

Sorma hem de ne tiryaki o yüzden merak ediyorum işte gariplik bende mi acaba
Evet, of servisi beklemek makineden ayrı kalmak vs vs hiç istemediğim bir süreç Ama el mahkum ne yapalım ..

ben de söylüyorum. ufak kardeşim bunu çok yapıyor.
hani anlatmıştım ya, 20 yaşında, yeğenimi kıskanıyor diye. bu da onun sonucu.

ben de koptum valla, face sayfamda var. olmazsa baattine tıkla.
eşim baattine gıcık oluyor.
ama bugün şu tespitini paylaşınca o da çok güldü..

''yüz kadına hiçbirşey sormadık ama bir sürü cevap aldık.'' ahahahahah
bi de şöyle bi şey vardı
''yüz kadına sorduk, hiç popüler cevap alamadık. çünkü ilk sorduğumuz kadın hala konuşuyor''

Yaw öyle içten yazmışsın ki hiç içmediğim halde canım çekti ilk fırsatta denicem
bence de servis diyo
o kadar uzun süre girmezsen unutursun tabi

bunu bi yere yaz da yine aynı şey yaşanmasın..
sen natiulusa gel, benim haberim olursa inş gelirim bak
ben de gelirimmm 2. buluşmada zaten daha çok katılım olsun piliisss mesela pembiş neyneyse pamuk helva kesin olmalılar
Canım yasir de öyleydi dışarda hoop oturup emeklemek istiyodu hala da bazen yere çömeldiği oluyo demekki çok az bi zamanı kaldı senin oğluşun da..Ben de bu iç basmasıyla ilgili kendi doktorumuza bir türlü randevu alamadım doktor bi arkımı aradım bnm oğluşla aynı aylarda bi kızı var onun da paytak bastıgını ama 18. aya kadar böyle şeylerin çok normal oldugunu bekleyeceklerini söyledi yine de içine sinmiyorsa bir ortopediye göster ona göre ayakkabı al dedi öyle yapıcam sanırım...
Ahhh canımmm....
Sen hep böylesin valla çok kıymet biliyosun ve mesela en başından beri nazar değer söylemiyim benimkinin uslu oldugunu moduna girmedin hiç çevremde çocugu uslu daha uysal oldugu halde sürekli şikayet eden ve benim ağzımı bile açmama izin vermeyen o kadar çok kişi var ki...
Ya tabii ki elhamdülillah sizler de yazmıssınız sağlıkları yerinde ama ben hala kolik ismini dahi duydugumda tüm sinirlerim alt üst oluyor..
Bugün dışardan geldik çok uykusu vardı ondan ağlamaya başladı emziricem rahat emzirmek için üstümü çıkarmaya çalışıyorum öyle bi ağlıyoki aklıma o kolik ağlamaları geldi amaaan Allah'ım ...
ya 1 yıldan fazla geçmesine rağmen çok çok kabus bi durum !!!
Kolik Nedir?
Bazı bebekler gün içinde uzun süreli veya sık ataklar şeklinde ağlama krizlerine girerler. Bu aşırı ağlama krizlerine “kolik” denir. Aslında bütün bebekler zaman zaman ağlarlar veya huzursuzlaşırlar. Ancak bu davranış aşırı olursa ve çok sık olursa “kolik” olarak tanımlanır. Ani spazmlar şeklinde karın ağrısı vardır. Tipik olarak 3.-4. haftalarda başlayıp, 3. ay sonunda geçer. Ailenin ilk erkek bebeğinde daha sık görülmektedir. Prematüre bebeklerde daha geç dönemde başlar ve daha geç normale döner. Kolik nadiren 4. veya 5. aya kadar devam eder. Aniden veya yavaşça sona erer. Sıklıkla geceleri olur.
Niye alıntıladım ? Bu bile sözde tanımı nadiren diyo da 4 5 ayda fln bitmedi bizimki..Eve gelen kaçıyodu o derece offf hani sen yazmışsın ya diğer çocugum oldugunda kıyaslarız diyorum eşime diye biz de konuşuyoruz hep ama bize de uysal düşerse panik oluruz heralde çok şaşırırız :) Rabbim muhakkak ki sağlık sıhhat versin orası hepinizin duası ama çok ağlak aşırı gazlı kısaca Kolik bebe büyütmek çok zordu hala zor..Takdirin için çok saol bacım ama senin de dediğin gibi herkes kendi yaşadıgını bilir her an çok çok özeldir...
kızın kaç yaşındaydı canım dişleri dökülmüyo mu bunların yaa büyüdükçe dertler de büyüyor denilen durumlar bunlar olsa gerek :44:
Tavsiyelerin için çok canımcım...bir köşeye not ettim hepsini tattırıcam belki sevdiği çıkar anasına çekmesin balık güzel bişi aslında da benim kendisiyle kötü anılarım var ortaokulda saf bir öğretmenim canlı alabalığı bize kendi ellerimizle koparıp kafasını sonra da yedirdi o gün bugündür çok fena oluyorum
amiiiinnn hepizin evladını Rabbim korusun..Ben de çok üzüldüm o çocuga insan bir an durup düşünüyo sonra yine aynı tas aynı hamam...

Canım, ben geçen yıl sebzeli balık çorbası veriyordum.Bu yıl kendimize fırında yapıyorum, ondan veriyorum.Benim kızım çok iştahlı değil.Her şeyi yer ama az yer.Mesela bir öğünde sadece bir çay bardağı kadar çorba içiyor.Balığı da yiyor ama az.Balığın yanında da ekmeği salatanın suyuna batırıp veriyorum.Onu çok seviyor.

Emeklemek daha kolay geldiği içindir.

Aden, o oyuncağı pek sevmedi nedense.İyi ki almamışım dedim.Bir arkadaş verdi, sağ olsun.Cimcime bir akşam oynadı sonra attı bir köşeye.

Küçüklüğümde yaşadığım dişçi travmaları yüzünden hala dişçi koltuğuna oturamıyorum.

O zaman balık çorbası da denettiriyorum en kısa zamanda benimki ekmeğe ekmi ekmiii diyo çok sevimli oluyo sen ekmek deyince aklıma geldi :)

Sorma hem de ne tiryaki o yüzden merak ediyorum işte gariplik bende mi acaba
Evet, of servisi beklemek makineden ayrı kalmak vs vs hiç istemediğim bir süreç Ama el mahkum ne yapalım ..

Evet servis olayı insanı sşnir ediyor ama en azından bulaşık makinesi yani boşver. Bi de çamaşır mak yada buzdolabı olaydııııı eyvah eyvah.

İnşallah bugün markete uğradığımızda unutmazsam alicimmm :)

Hahahhahah çok doğru sözleri de var yani :)

Şu karşılaştırma olayı bela. Anne babanın tavrı da çok önemli. Beni kuzenimle hep teyzemler dayımlar falan karşılaştırırsı. Malum ben isyankar gençtim :) sonra ama herkes gördü anyayı konyayı...

Canım buluşmaya gelmeyi ben de çok çok çokkkk isterim valla. Hatta arada hep zarf atıyorum kocacığıma ama hala inadım inat modunda soğuk bakıyo bu olaya. Bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak :/??

Valla ağlayan bebek çok zor olsa gerek. Bizimki 4 ay bitene kadar gaz dolayısı ile ağlardı ama tabiki bir kolik bebekle karşılaştırılacak kadar değil. Yukarıdaki komşunun kızı ağladığında bile ben burda stres oluyorum aaba yapabileceğim birley var mı, annesine yardım edebilir miyim diye. Allah'ım sabır versin tüm kolik bebek annelerine. Kız sizin ikinci halim selim bi velet olurmuş kesin panik olursunuz. Hatta coşup siz ağlatmaya çalışırmışsınız

Hele bi dişçi filmi vardı ki evlere şenlik bir korku filmi

Bu veletler ne sever sevmez hiç belli olmuyo malesef :/

Bugün öğleden sonra dışarı çıktık, akşam da ev gezmesine gittik. Yarın evde oturup işlerimi halletmem gerek.

Oturma kız boşver gez tozzxzxxx :)

O zaman balık çorbası da denettiriyorum en kısa zamanda benimki ekmeğe ekmi ekmiii diyo çok sevimli oluyo sen ekmek deyince aklıma geldi :)

Ekmii ekmiii :) çok şirinnnnnn.

Herkese kocamannnnn bir günaydınnnnnnnn. Bugün dışarı kahvaltıya gidicez inşallah. Sonra da evde pinekleme mode on :) herkese güzel bir pazar diliyorum.

Ama gerçekten çok güzel Mutlaka dene, merak ediyorum yorumlarınızı
Inşaallah buluşma olursa gelip sizlerle tanışmak isterim ben de
Biz de Abi'm Yasir gibi çok çok ağlayan , hatta sürekli ağlayan bir bebekmiş, sonra ben bir doğmuşum sessiz sakin uslu .. Annem kadıncağız korkarmış , bu çocuk hasta mı ölecek mi acaba diye, uyurken gelip kontrol edermiş nefes alıyor mu diye.. Sizde de böyle bir panik inanamama durumu olur kesin
Kızım 5 yaşında cnm , çürüyenler de süt dişi ama kalıcı dişlere de sıçrıyabiliyormuş çürük dişle bekletmek, hem ağrı da yapar belki diye korkuyordum iyi oldu temizlenmesi.. Dişlerine hiç iyi bakmıyo ki cadı, şeker çikolataları yiyor, yalandan fırçalıyo sonuç çürükler :86:

O korku çoğumuzda var sanırım , çocuk da haklı esasında ama sağlığı iiçin mecbur..; ben de o koltuğa otura otura bağışıklık kazandım sanki, artık gayet normal geliyor pek heyecanlanmıyorum ..

Maşaallah ekmiii diyor demek çok şeker benim kızım da emmek derdi minikken , şimdi de ekmeği acayip seviyor ikisi de , geçen akşam yemekten sonra markete gittik üçümüz, taze ekmek gelmiş hemen görüp istediler , kasiyer kız da ; ay çok mu acıktınız siz diyor nasıl iştahla yiyorlar kuru ekmeği

Iyi ki buzdolabı ya da çamaşır mk. değil, haklısın... o gariban her gün çalışıyor hemen hemen , sağ kolum o benim
Günaydın sana da cnm
Hepinize günaydın, hayırlı huzurlu bir tatil günü geçiririz inşaallah

Son düzenleme:

Hayal ettim de kuru ekmeğe iştahla dalan iki minnak kuzuyu; çok şekerrrrr :) Allah'ım hep güzel günlerini göstersin hepimize.

Açık büfe kahvaltımıza gittik. Mekanı biz açtık tabi. Sonra insanlar yeni yeni gelirken biz kalktık. Oğluşum o garson senin bu müşteri benim diyerek herkese sarktı durdu :) büyükçe bi pastane bu gittiğimiz. Ben de babası da bolca yürüttük onu. Çiçek falan yolmaya kalktı vs. Sonra da alışverişimizi yapıp geldikkkkkk :) artık rahatça evde pinekleyebiliriz :))) bu arada yemeyen bi çocuk daha vardı orda çok sevindim yanlız olmadığımıza :)))

Pamuk helvacım, şişede mi satılıyo doğadan armutlu beyaz çay?? Biz bi onu bulduk. Poşet çay olarak ise portakal çiçeklisini aldık. Ah ah eski günler; çay dediğin bi taneydi o da tavşan kanı içilirdi

Dicektim ki bi de şarkı paylaşsam tam topiğin nfksı olcam diye ama aklıma geldiki nfkcım bayadır şarkı paylaşmıyo...! :) en kısa zamanda bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…