Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Evet şekeri az, hafif ekşimsi bir tat..

Aşûre günü anneciğinin binasına gelmek istiyoruz biz de ne güzelmiş aşûre gününüz
Aşureyi okadar çok severimki tüm arkadaşlarımın aklına ben gelirim :) ama anca dr oetkerinkini yaptım hahaha :)
Ben de Dr ötker'den yardım alacağım vallahi
Kolay gelsin , işler bittiğinde temiz temiz oturursunuz inşaallah

Ayy Hatay sofrası mı, çok yakınıma gelmişsin canım bilsem ziyarete gelirdim sizi, Hatay sofrasında güzel vakit geçirmenize sevindim, darısı bir dahaki istanbul turlarına olsun
Hımmm, toplamda 20 tane dişleri olacakmış. Bizdeki terslik alt yan kesiciler gelmeden azıların gelmesi oldu.
Biz 8 de kaldık :82:
Oyy maşa'Allah çok akıllı bu kuzucuklar

Günaydın güzel bir gün olsun ve hayırlı bir yeni yıl geçiririz inşaAllah

Bu arada nfk ben de aynı boyanın 12 lisinden aldım bi de resim defteri. Ama oğluş biraz çizip sonra yemeye başladı sinir oldum! :)

Bende alsam bi ara şu boyalardan ya.
Akşama anacuğumun sardığı yaprak sarmaları pişireceğim, birde yanına çorba, ohh... Değişik bir çorba deneyebilirim, varmı aklınızda bir çorba? ( lütfen kremasız)

tunaydinlar geçmişi okudum ama cevap yazmaya kalmadan oglus uyandı. .
busmai keşke vaktin olsaydı da bulusabilseydik
2 kere aşure yaptım bu yıl yapamam neyazikki bizde anneminkini yeriz artık
gecen haftam biraz stresli ve yorucu geçti dilanaz gibi tukenmislik sendromuna girdim bende hafta sonu annemlerde desarz oldum. çocukları bırakıp yine kahvaltiya kaçtık iyi geldi. dunde adet oldum onun stresiymis demekki..

ıspanak kökünden çorba yapıyordum . nezamandir bende yapmadım

inşaallah
bak senin taşınma işi aklımdan çıkmış.
Allah kolaylık versin, bu ara çok yoğun ve yorucu günler yaşıyorsun. annen baban yardımcı ama.
inş tamamen yerleşir, sağlıkla huzurla oturursunuz yeni evniizde

bana mı yiyorsunuz kısmı güzelmiş yaa!

Denin busmaiye dediğinin yanında benim dilanaza dediğim birşey mi :)

Bana da bi paket yollasanaaaaaa :)

Okul beni yoruyooooo. Boğazım şimdiden acıyooo. Yaşlandımmmmm :/
benim söylediğim hayatın acı gerçekleri kızııım

hele bi deneyek bakam, nasıl olcek
ufak bi tencere deneyeyim, baktım güzel oluyor bi daha yaparım.
amaan, oruçlu oruçlu ağzım sulandı heeee

nöbet günleri bedeniniz kadar kafanız da yoruluyor.
yarın daha iyi olacaksın bacım inşş

Aşûre günü anneciğinin binasına gelmek istiyoruz biz de ne güzelmiş aşûre gününüz

Günaydın güzel bir gün olsun ve hayırlı bir yeni yıl geçiririz inşaAllah
öyle gerçekten.. burada kv harici sadece bir haneden ikram geliyor.
güya akrabalar, ayşeciği görmeye gelmeyen bile var

aminnn canım, amiin ecmain

Bu arada nfk ben de aynı boyanın 12 lisinden aldım bi de resim defteri. Ama oğluş biraz çizip sonra yemeye başladı sinir oldum! :)
ayşecik de arada bi dişliyor, olacak o kadar annesiiii
resim defteri almayı ben de düşündüm vazgeçtim. birçok luzumsuz evrak var, arkaları ne güne duruyor, de mii?

ve bu boyalar zehirsiz, zaten bizim gözetimimizde boyama yapacaklar. ısırıp yutmadıktan sonra Allahın izniyle bi şey olmaz

aldığım kırtasiyede nova 6lı 2,5 liraydı. başka bi markanın 12lisi 2,5 liraydı.
önceki gün de başka bi yerde faber castelin 12li organik ve daha uzunu 15 liraydı yanlış hatırlamıyorsam.
ama başlangıç için 6lı yeter diye düşündüm..

benim çorbalar bir elin parmaklarını geçmez. hem kendim bilmiyorum, hem ev halkı yeniliklere çok açık değil.
nasıl sıyrıldım işin içinden di mi? ahahahah

oh rahatladın, vücut çok geriliyor bu gecikmelerde..
anneanne candır yaaaa

Son düzenleme:
sanırım ben hiç beceremem bana da kargolarmısın canım
Maşallah temmuz bebeleri şakıyor
Benimki de dedesine dedişş diyoorrr çok güldürüyo bizi dedesi de çok ciddidir yanı dediş olabilcek bi tipi yok
ı am here örtmenimm
uu ben bunları tek cocukla yapamam maşallah canım ve kolay gelsin...
benimki erkek oldugu halde hemen herşeye oynuyo yaa dişlerle bizim de başımız dertte

Kızımmmmm yemek bulduk da değişiği kaldııııı :) yap mercimeği geç işte :)

Of ya yazının sonunu bulamıyorum alıntılar kraliçesi :)
Aşuren kesin güzel olur
Apartmandaki bebek görmeyen akrabalara yuhhhh.

ya ısırmak dediniz de yasir bizi aşırı derecede çok ısırıyo var mı sizde de bu durum ama öyle böyle değil yani ve neler denedik vazgecmedi en sonunda sinirlenip kendini ısırıyo ama o kadar çok canımız yanıyo ki kızmadan da olmuyo sizce ne yapsam yahuu korkuyorum da kalıcı bişi olcak diye :44:

yemek bulduk da değişiği kaldı diyen kadına bakın
badem çorbası yapmamış mıydın kız sen? haahhahah

inş kız, ilk kez yapıcam ya
görmeye gelmeyen kuzenlere bi şey diyemiyorum.
çünkü kimi yengeler 15 günlük lohusaya eli boş geldi.
resmi olarak bebek görmeye geldiklerinde ise; ellerinde temmuz ortasında doğmuş
ve o gün itibariyle tam 2,5 aylık olan bebeğe yenidoğan boy yün hırka ve yelek hediye getirmişlerdi...
gölge etmesinler başka ihsan istenmiyor yanii

bizde de hala görmeye gelmeyen yenge ve kuzen var biz aynı apartman değil ama aynı mahalledeyiz bin kere gelcez diyo eşim de dedi artık sünnetine hani şaka yaparsın yaa diyo ki doğru utanıyorum artık sünnetine gelelim biz aa şok olduk hiç de gelmezler bu saatten sonra

ayşeciği parktan zor çıkardım yaaa:86:
evin salonunun fotoğrafını yayınlasam, bu hangi kasırgadan sonra oldu derler..

neyse şimdi lahana sarmasını yapmam lazım. iftara az kaldı.
bi de peynirli börek yapıcam, inş bi şeye benzer..

bazı akrabalar hiç olmasalar daha iyi bacım..
bi de böyle hala, yenge, kuzen gibi yakın olup yüzyüze bakmak daha zor oluyor.
utanmaları da yok. kimsenin kimseye alacağı hediyeye ihtiyacı yok.
ama yaptıkları hesap ortada. küçük insanlar..
bizden uzak olsunlar, başka ihsan istemez..

nerdesiniz yafuuu?
yemeklerimi yaptım, evi de bi süpüreyim. bulaşık ve çamaşır makineleri açayım.

uykunun büyümedeki faktörünü daha yeni okudum gündüz uyuyacak tabi. ama uykusunda sorunlar olan çocuklar için çeşitli şeyler söylüyodu okuduğum yazıda, acaba bi sıkıntısı olmadığından emin misiniz? çocuk doktorunuza da sordun mu?
o hakları yiyenlerin yatcak yerleri yok! bir sürü zeki insan üniv. okumadı, meslek sahibi olamadı.
insanları fabrika çıkışı gibi değerlendirenleri gebertesim geliyo Allahım Allahım! bana ilk başlarda "bunu kucağa alıştırmışsın" diyenlerden beri tavım onlara. aileni kutluyorum o zamanlrda çocukların uykusunu bu kadar önemseyen çok yoktu bravo. biz geçen ilk defa "o bize göre davransın bize uyum sağlasın" deyip arkadaşlarla cafeye gittik, yolda uyumuştu. anam sesleri duyar duymaz zıpladı gece boyunca cafede dört döndü millete maskot oldu her zamanki gibi. uygun şartları sağlamadan uyumuyo yapcak bi şey yok gece gezmesi sıfır
biz süper anneleriz canım benim bir günden beklediğim akşama sıcak bi çeşit yemeğim olsun, onu yetiştirdim mi benden mutlusu yok:) haftasonu çamaşır-ütü-temizlik hoop yine p.tesi. bazen ilk 2 yıl çalışmamak ne iyi olurdu durumumuz çok iyi olsaydı diye geçiriyorum.
bi de ikinci erkek olursa gör sen ben ikincyi aynı ayşecik gibi istiyorum o zaman; tatlı sakin bi kız çocuğu:107:

Bana üçüncü bir mekan lazım. Okulda canım çıkıyo ve boğazım acıyo (özellikle pztleri), eve geliyorum dinlenicem 1 saat onda da oğluş yapışıyo. Benim bu 1 saat bi yere kaçmam şartttttt :)) alıntı bile yapamadım bakın

2 yaşa yaklaşırken olurmuş bu. Hatta sinirinden koltuk vs de ısırabilir. Dikkatini dağıtmak ve ilgilenmek lazımmış. Yazık konuşamadıklarından böyle...

Ay resmen badem çorbası aşermiştim :) ama tatil zamanıydı kız o. Okul vakti yok öyle bir dünya

Benim sülalemden hiç kimse bebek görmeye boluya gelmedi ama arkadaşlarım geldi desem?? Bi de lafa gelince islamın akraba ilişkilerine verdiği önemden bahsedip dururlar...

Ay şimdi sen deyince hatırladım o kucak olayınıııııı. Hep öyle derlerdi ama noldu işte hiç kucakta durmaz oldular... Millet çok biliyo. Bizimkinin uykusu gelince nemrut bişi oluyo valla. Yani anca korku filmi maskotu olur hahaha

Çalışmak kafa dağıtmak açısından güzel. Ama getirdiği yorgunlukla kıyaslayınca bilemiyorum :/ yani millet haftasonu bolbol gezip tozarkensaydığın şeyleri yapmakla geçiyo... Çok karamsarım bugün :)

Evet Çocuk doktorumuzla defalarca konuştuk her ihtimal değerlendirildi, tahlilleri vs yapıldı bir şey yok çok şükür.Bir ihtimal dişten olabilir o da bu kadar uzun sürer mi bilmiyorum.16 tane dişimiz oldu arka kök dişlerini çıkaracak sanırsam.

Son düzenleme:

2 yaş sendromu tepkisi sanıyorum.
yeğenim de ısırıyordu bi ara. annesini isırmaya çalışıyordu, yakalayamazsa kendi koluyu parmağını.
bi de durup kendi acısına ağlıyordu.

kalıcı olayacağını zannetmiyorum. yeğenim vazgeçti. artık yapmıyor.
ama kızmayacaksın, sinirlenmeyeceksin.
o bunu yaptığında dikkatini dağıtmak lazım.
aslında sanırım en başta, onun kendini ısıracak kadar sinirlenmesine mahal vermemek lazım

Slm kızlar dün gece uçak 01.30 daydı eve geldiğimde 4 e geliyordu sarhoş gibiydim bugün sık sık uyudum tembellik yaptım.. İzmir köfte yaptım yemek olarak..
Gece bebekler uyurken uçak yolculuğu çok rahat oluyor ama orası gerçek.

Nfk cım sağol iyi dileklerin için ama eşim evi hiiiç dağıtmamış çünkü annesinde kalmış
Benim de yıkanacaklarım çok az.. Şu an tek derdim uykuuuu

Pamuk helva ;hatay sofrası fatihtekine gittik ..sağol canımmm görüşsek iyi olurdu ama amcamlar da vardı bizimle :) park adadayken de kerem amcamla göldeki bisikletlere bindi. Düşer, durmaz diye düşündüm ama hiç kımıldamadı valla..

Pembiş bizimki de boyaları yemeye çalışıyor :) bu arada birkaç gündür bana "anni" demeye başladı. Anni deyip sarılıyor başını yaslıyor :)

Elifnaz evet canım bu sefer çok kısaydı pek çok planımı gerçekleştiremedim bidahaki sefere inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…