günaydın canlar..
bugün günlerden salııı
annemle dayımlara gidicez ziyarete. öncesinde bi salı yapsam mı diyorumm
ayşeciği de babaanneye bırakıcam o zaman..
az önce evden çıkıyordu o da. illa ayşeciği kucağına alacak, ellerini açıyor gel diyor.
bizimki zaten gidenlerin peşinden salya sümük. yok anne almayın, sonra geri gelmez diyorum.
ne olacakki gelsin diyor, töbeee
hoşgeldin canım.. enişteye maşallah..
bi taşla kuş katliamıgece uyuyabilmişsindir inş. ben regl oldum sabaha karşı, pek yatamadım..
tükeneceğine çoğalıyorlar mıııı
valla süper tespit bacım.
yapın yapın! her türlü planınınızı destekliyorum, sponsor olarak anlamayın heee, manen yani, ahahahahah
daha önce de olmuştu sana. bence vücudun zayıf düşüyor bacım. bu ara direncini kaybetmiş olabilir.
o çayları kes. seni en son gördüğümde dal gibiydin zaten, daha ne zayıflaması yaaa
bi de bana kalırsa, sağlık ocağına git, bi kan sayımı falan yaptır. takviye alırsın belki..
günaydın kimler var topikte
nfk benim kan sayım hep düşüktür.ondan çok çabuk yoruluyorum.aile hekimliğinde bayan doktor bana her gidişimde
kan sayınız çok düşük herhalde diyerek acıyarak bakıyor. demir haplarıda bana dokunuyor içemiyorum.
üstüne emzirme ve birde çay da eklenince.bu bahsettiğim siyah çay tabii.oruçken bile aklıma ilk çay içmek geliyor.
senin kv enteresanmış.tabii ona sorsanız kaç çocuk büyütmüş vs.öyle olmasa sen iş yaparken rahatlıkla ona bırakabilirsin.
valla nfk cım biz ne desekte yapacaklarını yapıyorlar eee kalplerinide kırmak istemediğimiz için çok sert cevaplar veremiyoruz
böyle devam edecek sanırım :44:
sadece seninkini sanma yani bizimkide bazen yapıyor böyle
geçenlerde çocuğa akşam öğününde çorba yedirmeye çalışıyor bende anne öğlen zaten çorba yedi şimdi farklı bir besin alsın diyorum hala çağırıyor melisa gel kızım al diye ee bizimkide aç hemen ağzını açıyor yiyor bak istedi yiyor işte diyor
bende aldım kucağıma çocuğu geldim mutfağa benim hazırladığım yemeği yedirmeye başladım demekki biraz sert oldu alışım eşim neden çorba yedirmiyorsun diyo aaa dedim içimden hadi annen anlamıyor sende mi anlamıyorsun be adam
tamam kimsenin tecrübesine diyecek bi şeyim yok.sanırım biraz da bizde çocuğumuzu acayip sahiplenme var yani illa benim dediğim olsun illa ben yapayım herşeyi o karışmasın bu benim çocuğum benim isteklerim doğrultsunda büyüyecek diye ama tabi herkes karışınca mutlaka cinler tepemize çıkıyor
ayyy biz çok mu kıskancız nee
günaydın kimler var topikte
nfk benim kan sayım hep düşüktür.ondan çok çabuk yoruluyorum.aile hekimliğinde bayan doktor bana her gidişimde
kan sayınız çok düşük herhalde diyerek acıyarak bakıyor. demir haplarıda bana dokunuyor içemiyorum.
üstüne emzirme ve birde çay da eklenince.bu bahsettiğim siyah çay tabii.oruçken bile aklıma ilk çay içmek geliyor.
senin kv enteresanmış.tabii ona sorsanız kaç çocuk büyütmüş vs.öyle olmasa sen iş yaparken rahatlıkla ona bırakabilirsin.
vitamin alıyorum.birde pekmez yemeye başladım işte
günaydın canlar..
bugün günlerden salııı
annemle dayımlara gidicez ziyarete. öncesinde bi salı yapsam mı diyorumm
ayşeciği de babaanneye bırakıcam o zaman..
az önce evden çıkıyordu o da. illa ayşeciği kucağına alacak, ellerini açıyor gel diyor.
bizimki zaten gidenlerin peşinden salya sümük. yok anne almayın, sonra geri gelmez diyorum.
ne olacakki gelsin diyor, töbeee
hoşgeldin canım.. enişteye maşallah..
bi taşla kuş katliamıgece uyuyabilmişsindir inş. ben regl oldum sabaha karşı, pek yatamadım..
tükeneceğine çoğalıyorlar mıııı
valla süper tespit bacım.
yapın yapın! her türlü planınınızı destekliyorum, sponsor olarak anlamayın heee, manen yani, ahahahahah
daha önce de olmuştu sana. bence vücudun zayıf düşüyor bacım. bu ara direncini kaybetmiş olabilir.
o çayları kes. seni en son gördüğümde dal gibiydin zaten, daha ne zayıflaması yaaa
bi de bana kalırsa, sağlık ocağına git, bi kan sayımı falan yaptır. takviye alırsın belki..
günaydın bacım.. amin inş güzel bi gün olur..
neyneyseli bi gün de olsun istiyorum ama beeen
destiny, hakikaten nerde ya?
eşiyle problemler mi oldu acaba?:26:
günaydın canlarım hayırlı sabahlarrr
ben dün izinliydim işe gelmedim
bayramda çalıştıklarımzın yerine 1 er gün izin verdi patron
melisa hasta bu arada hem diş çıkarıyor hemde mümüklerimiz akıyor:26:
inşallah çabuk atlatırız yaa çok kötü oluyor yavrum
hepinizi çok öpüyorum henüz geçmişi okuyamadım bugün bakmaya çalışacağım malum bugün benim için pazartesi işler beni bekler
bu arada dün melisaya ayakkabı aldım akşam resmini çekeyimde koyayım
uzanmıştım.. ayşecik geldi beni öptü.
daha doğrusu yaladı gitti
Arkasından ağlaması hoşuna gidiyordur gururu okşanıyordur :))
Benim kv de "gel bak sana ne vericem" deyip keremi kandırıyor, çok sinirleniyorum.
Bir fırsat bulduğumda anlatıcam.. Birgün peygamberimizin yanında, bir kadın çocuğuna "buraya gelirsen sana birşey vereceğim" demiş.
Çocuk yanına gitmiş.
Peygamberimiz kadına sormuş "ona gerçekten birşey verecek misin?"
"Evet ,avucumda hurma var"
"İyi.. eğer çocuğu kandırsaydın sana bir yalan günahı yazılırdı"
Bir yalancı yetiştirmemek için ona yalanı öğretmemek lazım..
Ben de "kedim benim" diyorum ; o zaman da "pisi pisi" diyor
3 çocuk , oruç ve zayıflatıcı bitkiler.. Hiç iyi bir kombinasyon değil. Cık cık
biri benim içimi mi okudu ne
günaydın
geçen akşam, ayşecik mum boyayla kağıdı karalıyor.
eşim çok iyi oldu bu, iyi düşündün falan dedi..
kv atıldı, aaa, onu ben buldum. bize geldiğinde ben yazı yazarken eline kalem verdim, oturduk yazdık beraber.
sonra bize ne zaman gelse kalemle kağıdı çiziyor dedi.
eşim de bozmadı, ama annesi uygun boya kalemi aldı, hem zehirsiz etrafı da kirletmiyor falan dedi.
ben bi şey demiyorum, denecek bi şey de yok işte.
bizimki bu kıssayı kendi anlatıyor bana..
ama söylediğin doğru, ardından ağlaması hoşuna gidiyor. bi şey demiyorum ama özellikle ağlatmasına da gerek yok yanii
gecen gün hamsi yiyoruz kv ile. ayşecik yemeğini önceden yemişti, ama bizle oturuyordu.
ne verdiyse yemiyor ayşecik. çünkü tok. neyse bu sefer hamsi uzatıyor.
anne ne yapıyorsunuz? kılçığı benim boğazımda kalıyor diyorsunuz, ona veriyorsunuz dedim.
e biz yiyoruz o bakıyor dedi. aman eksik kalsın. diğer şeylerden verdik yemedi. o riski alamam. lütfen vermeyin dedim.
zor anladı. sonra da gazoz bardağını uzatıyor çocuğa
anne mahsus mu yapıyorsunuz dedim. ama bu çamlıca diyor
neyse ne, gazlı içecek dahası hazır içecek vermiyorum biliyorsunuz dedim.
ama istiyor diyo. kalktım masadan su doldurdum bardağa, biraz sertçe önüne koydum.
isteyince bundan verirsiniz, aradaki farkı anlamaz dedim
inş ona bırakınca çocuğa böyle abuk şeyler yedirmiyordur, valla düşününce hafakanlar basıyor
daha önce de istavrit yedirirken, çocuk öğürmeye öksürmeye başlamıştı.
baktım gözler kıpkırmızı oldu. eşim de yoktu. kılçık kaçtı diye düşündüm, kv yediriyordu.
neyse çocuk öksürüyor. öksürdü öksürdü kılçığı elime geldi. kalınca bi şey yutamamış tabi.
ne kadar tehlikeli, ödüm patladı ama üzülmesin diye bi şey demedim, o da korkmuştur.
elimdeki kılçığı gösterdim, aman dikkat edin, yoksa ben yedireyim dedim.
yok ya, salatalığın kabuğu takılmıştır boğazına diyor. anne bu elimdekini görüyor musunuz, ağzından çıkı dedim.
hala bana salatalık kabuğundan bahsediyor. sinirim bozuldu. geldim eşime söyledim.
anneni yanına çağır, ben yediricem çocuğu diye.
inanın ertesi gün oldu, bana hala salatalık kabuğu takılmıştır diyor.
hani korkmasını anlıyorum, ben ona kızmadım da, eminim çok dikkat ediyordu.
ama hatanı da kabul et di mi, aptal mıyım ben yaa?!
ya da biz mest olmaya bahane arıyoz
hadi bekliyoruz fotoyu o zaman
ay konuştum konuştum, daha da sinirlendim.
gazozu veriyor, bi lokmadan bi şey olmaz diyor
kendi çocuğuna yedir, benimkine karışma yaa
o kıssayı anlatıyor anlatmasına, sonra da olmayacak bişeyle çocuğu çağırıyor.
sonra da aman, bu günahtı di mi diyor?
birikiyor birikiyor yaptıkları, bu sefer her hareketi gözüme batıyor.
mevzu ayşecik olmasa bu denli sinirlenmem de dayanamıyorum işte
valla nfk cım biz ne desekte yapacaklarını yapıyorlar eee kalplerinide kırmak istemediğimiz için çok sert cevaplar veremiyoruz
böyle devam edecek sanırım :44:
sadece seninkini sanma yani bizimkide bazen yapıyor böyle
geçenlerde çocuğa akşam öğününde çorba yedirmeye çalışıyor bende anne öğlen zaten çorba yedi şimdi farklı bir besin alsın diyorum hala çağırıyor melisa gel kızım al diye ee bizimkide aç hemen ağzını açıyor yiyor bak istedi yiyor işte diyor
bende aldım kucağıma çocuğu geldim mutfağa benim hazırladığım yemeği yedirmeye başladım demekki biraz sert oldu alışım eşim neden çorba yedirmiyorsun diyo aaa dedim içimden hadi annen anlamıyor sende mi anlamıyorsun be adam
sanırım biraz da bizde çocuğumuzu acayip sahiplenme var yani illa benim dediğim olsun illa ben yapayım herşeyi o karışmasın bu benim çocuğum benim isteklerim doğrultsunda büyüyecek diye ama tabi herkes karışınca mutlaka cinler tepemize çıkıyor
ayyy biz çok mu kıskancız nee
busmai geçmiş olsun canım.çocuk olunca anneer hiç hasta olmasın çok zor.
benim oğlan ablasının pastel,boya kuru boya ne varsa yiyor.ortaıkta bırakamıyoruz.
geçende ablasının kitabını çizmiş.kızım isyanlarda.
gezip tozanlar çocuklarınızın iki fotoğrafını yükleyinde topik renklensin.
bakınız= busmai,pembe
tamam kimsenin tecrübesine diyecek bi şeyim yok.
ama kendi anlatıyordu, çocukları 2-3 yaşındayken bile hiç yemek yemezlermiş.
tatile bile blenderla gidermiş, yemekleri meyveleri püre yaparmış. çocukları yedirdikten sonra ancak yemek yiyebilirmiş.
ben ayşecik gibi çocuk görmedim. hepsini ayrı ayrı yiyor, sofrada sizle oturuyor diyo. lafa gelince beni takdir eder.
ama pratikte beni sorguluyor, ötesinde zorluyor böyle işte..
ayşeciği emzirip yatağına koyuyorum, hadi şimdi uyku zamanı, Allah rahatlık versin diyip ben de yatağıma yatıyorum.
uyuyuna kadar bekliyorum. ya da odanın kapısını açık bırakıp çıkıyorum.
ama mutlaka ayetel kürsi, felak, nas, ihlas, fatiha okuyorum.
geçen gün de öyle yaptım, ayşecik tam dalmadan salona onların yanına geldim.
kolidorun lambası açık. bana diyorki, yatakodasınınkini de aç. e çocuk öyle uyumazki diyorum.
ama korkar diyor, hayır korkmuyor. kolidorun ışığı odayı yeteri derecede aydınlatıyor, zaten huzursuzlansa
mızıldar ağlar diyorum, aaa çocuk böyle mi uyuyacak diyor
ben de acemi değilimki. iki kardeşimi ben büyüttüm, annemden ziyade bakmışımdır.
ayşecikle de hamdolsun güzel geçiniyoruz. eşim de bunun farkındadır.
bazen böyle abartıp ısrar edince, eşim diyor ''anne mahsus mu yapıyorsun, beni bile zorluyorsun'' diye.
netice-i kelam; tabi dahil olsun, sözünü söylesin. ama benim hayır dediğim noktada da dursun lütfen.
zira, babası dahi ayşecik üzerinde benim kadar söz hakkına sahip değil.
onun ne yiyip ne yemeyeceğini, ağlarken aslında ne derdi olduğunu, huyunu suyunu benden iyi biliyormuş havasına girmesin kimse.
ay ne güzel konuşmuyordum bi zamandır.
bugün ne olduysa çenem düştü yine, bıdı bıdı kv dedikodusu yaptım.
Allah beni ıslah etsin.
sanırım senin kayınvalıden eşin tarafından onaylanmak takdir edilmek istiyor bunuda ayşecik üzerinden kullanmaya çalışıyor
bizimki eşimin annesini övmeyeceğini bildiği için o herhalde beni sinir etmek için yapıyor
bu ara bizdede kuzen krizi var
eltimin 7 aylık büyük kızı melisa diye ağlıyor sürekli onunla olmak istiyor ama bende kızımla yalnız zaman geçirmek istiyorum
ama ne diyim kıza küçük anlamıyor doğal olarak offf bu işe bir çözüm bulmam lazım ne zaman biz gezmeye gitsek oda gelmek istiyor eee gidilecek yer var gidilmeyecek yer var kayınvalıdeme kalsa her yere onuda götürelim
bana bir çare a dostlar
sanırım senin kayınvalıden eşin tarafından onaylanmak takdir edilmek istiyor bunuda ayşecik üzerinden kullanmaya çalışıyor
bizimki eşimin annesini övmeyeceğini bildiği için o herhalde beni sinir etmek için yapıyor
bu ara bizdede kuzen krizi var
eltimin 7 aylık büyük kızı melisa diye ağlıyor sürekli onunla olmak istiyor ama bende kızımla yalnız zaman geçirmek istiyorum
ama ne diyim kıza küçük anlamıyor doğal olarak offf bu işe bir çözüm bulmam lazım ne zaman biz gezmeye gitsek oda gelmek istiyor eee gidilecek yer var gidilmeyecek yer var kayınvalıdeme kalsa her yere onuda götürelim
bana bir çare a dostlar
evet, övülmekten fena halde hoşlanıyor.
eee, bunda ne var diyeceksiniz? ama doymuyor, kırk kere 'sen şu işi şöyle güzel yapıyorsun' de.
41. yi ister :86:
sizin gezmeye gittiğinizden nasıl haberleri oluyor peki?
söylemeyin :76:
Oy yazıkkkkkkkk. Götürün kızzzz :)
evet, övülmekten fena halde hoşlanıyor.
eee, bunda ne var diyeceksiniz? ama doymuyor, kırk kere 'sen şu işi şöyle güzel yapıyorsun' de.
41. yi ister :86:
sizin gezmeye gittiğinizden nasıl haberleri oluyor peki?
söylemeyin :76:
yazın hep dışardalar ve arabaya binerken görüyordu oda gelmek istiyordu şimdi allahtan kışa girdk ama işte bize geliyorlar tam bizde çıkmak üzere oluyoruz yada kv dem melisanın birşeyini unutmuş oluyoruz onu almaya gidiyorum orda falan mutlaka karşılaşıyoruz yani
annaaa kv den bir tane daha
Bana kv de canım hahahaha
He balla yawwBu işleri bırakıp evimizin kadını, çocuklarımızın anası mı olsak :))))????
Günaydınlar herkeseeeeee. Güzel bir gün diliyorum :)
uzanmıştım.. ayşecik geldi beni öptü.
daha doğrusu yaladı gitti
yazın hep dışardalar ve arabaya binerken görüyordu oda gelmek istiyordu şimdi allahtan kışa girdk ama işte bize geliyorlar tam bizde çıkmak üzere oluyoruz yada kv dem melisanın birşeyini unutmuş oluyoruz onu almaya gidiyorum orda falan mutlaka karşılaşıyoruz yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?