Karakız sana bişey soracam sprial takıldıktan sonra kanaman oldu mu benim Pazartesi takıldı kanama yok çok şükür ama wc den sonra silerken hala pembelik geliyor her gün yıkanıp abdest alıyorum nasıl olacak anlamadım bide Dr yara var dedi bi dünya ilaç yazdı aldım içmeden okuyayım dedim iyiki okumuşum emzirenler kesinlikle kullanmasın yazıyordu aman yara Dursun kızım büyüsün tedavi edilir yapacak bişey yok ya emzirmeyecem ya da tedavi olmayacam
benim de öye ya..acayip saçlarım dökülüyor yaa
doğum sonrası normalde dönen östrojen seviyesi yüzünden oluyormuş. ayrıca bebeğimize emdirdiğimiz süt, vücudumuzdaki demiri alırmış. Saç da demirle beslenemediği için dökülürmüş
Doktor bana doğumdan sonra 6 ay kan hapı kullan demişti,2 ay kullandım bıraktımhemen yarın devam edicem
kızımın da sağ gözü akıyordu, masaj yaptım sadece..Çapaklanma benim kızımda da oluyordu.Bir de sıkıntılanınca gözünde yaş geliyordu.Doktora götürdük gözyaşı pınarı tam açılmamış.Damla verdi ve her gün masaj yapıyoruz.1 yaşına kadar açılmamazsa operasyonla açacaklar.Umarım açılır da gerek kalmaz.
bütün bebişlere geçmiş olsun diyorum..ne zor bunların hastalıkları ya..tşk ederim arkadaşlar ama buğünüm daha beter sabah uzman bir çoçuk dr gittim kan tahlili yapıldı bogaz enfeksiyonu olmuş bir poşet ilaç verdi en beteride kızımın kanının çok düşük çıkması akdeniz anemisinden şüphelendi sabahdan beri saatler durdu benim için ancak bunun tahlilini şimdi yapamıyacağını vücüta mikrop olduğu için yanlış sonuç verebileceğini ve 1*5 ay sonra yapmamız gerektiğini söğledi allahım naparım öğle bişey varsa allah kimseyi yavrusuyla imtahan etmesin
eşim spor salonuna gidelim beraber diyor..
ben yüzmeye gitmek istiyorum ama 4 ay yeni doldu..
sıkıntı olur mu acaba? spora başlayan var mı aranızda?..
bekleyeceğim olmazsa..
yüzmede sporda bana uzak
şuan tek yaptığım şey hazirana tatil planları kurmak dün öğrendiğime göre kaynanamgil bana taşıncakmış:84:
aklım hayalim almıyor böle birşey olursa boşanırım
neden sizin yanınıza taşınıyorki?
eşi yok mu?
yoksa çalışacaksın da bebeğe o mu bakacak?
Mandalina gaz yapar ama
Ben yukarıdaki listeye pek güvenmedim çünkü muz damağa yapışıyor en son yani 7. Aydan sonra muza izin veriliyor normalde
canlarım bi şey sorcamm
kızım kucağımızda geniş açıyla oturttuğumuzda hemen 90 derece açıya dönüyor..
yani dik oturuyor.. 4. ayda bi zararı olur mu?:26:
bir de dik tutunca, dizleri kırık değil..ayaklarının üstünde dik duruyor, yani ayakta duruyor.
sanırım böyle tutmak zararlı, henüz ağırlığını taşıyamaz ayakları.:18:.
Arkadaslar bebişleriniz icin kan ilacı kullanmaya başladınız mı?Dun bizim karma asımız vardı,ebe vermeyi unuttu herhalde.Arkadasım karma aşıdan sonra başladık biz dedi.Eğer öyleyse esime gelirken aldıracağım.Birde oğlum öksürüyorAtes falan yok,keyfi yerinde.Bende ihlamur,Elma,ayva kaynatip biberonla vericem.İyi geliyormuş,komsu tavsiye etti,sonucunu bildiririm :)[/QUOT
kan ilacı değil o demir ilacı olması lazım eminmisiniz
değeri kaç çıktı bu arada
ben muzuda yalatıyorumannemlerdeyken komşu sarımsaklı yoğurt yedirdi cocuma
Hey maşallah cnm inek sütü vermeyin diyorlar onun dışında sarımsak çok da sorun değil bence alışsın ben de sık sık yiyorum sütten geçsin kızım tadına alışsın diye hastalıklardan korur
anneeeem, iyice işler karışmış sizde :44:geçinemiyorlarmış birde küçük oğlu var 12 yaşında futbulcu olcakmış istanbulda seçmeler felan var ayağına yerleşmek istediklerini söylediler
eşim var . kızımı vermem onlara ben çalışmaya başlayınca inşallah 2 yıl sonra anneme vercem
eşimde öyle birşey olursa direk tayinimi isterim dedi onlarda evlatlıkdan silerim demişler
ne meraklı insanlar var ya.. :95:ben muzuda yalatıyorumannemlerdeyken komşu sarımsaklı yoğurt yedirdi cocuma
yaradana kurbaaan..Sen tuttuktan sonra zararı yok cnm saatlerce oturtmuyorsun ya kasları kuvvetleniyor biz 3. Aydan beri ayakları üstüne kaldırıyoruz ama uzun süreli değil bütün ağırlığını da bırakmadan bize Dr yapın bu hareketleri kasları güçlensin dedi ben kızımın ellerinden tutuyorum önce poposunun üstüne oturuyor ondan sonrada halterci gibi güç alıp ayaklarının üstüne çıkıyor dünyalar onun oluyor ben her yaptığında kızımı öpüyorum güzel bişey yaptığını anlasın diye artık kalkınca öpücüğünü bekliyor resmen hatta ayakta tutarsan adım atmasını bile görebilirsin
kan ilacı dediğimiz demir hapı zaten..Arkadaslar bebişleriniz icin kan ilacı kullanmaya başladınız mı?Dun bizim karma asımız vardı,ebe vermeyi unuttu herhalde.Arkadasım karma aşıdan sonra başladık biz dedi.Eğer öyleyse esime gelirken aldıracağım.Birde oğlum öksürüyorAtes falan yok,keyfi yerinde.Bende ihlamur,Elma,ayva kaynatip biberonla vericem.İyi geliyormuş,komsu tavsiye etti,sonucunu bildiririm :)[/QUOT
kan ilacı değil o demir ilacı olması lazım eminmisiniz
değeri kaç çıktı bu arada
demir kan yapıyor ya..
ama ben öryargılıyım, 1 gün verip 3 gün vermediğim monovit d'nin içinde parabenvarmış :18:
daha da kullanmam..
sanırım demir haplarında da buluyor bu madde.. :100:
Arkadaşlar Ankara'da çoook ünlü bir çocuk doktorunun ek gıdaya geçişte önerdiği listeyi bir blogda buldum ve sizinle de paylaşmak istedim. Doktora soramayanlar bence güvenle bu listeyi takip edebilirler. Ankara da bu doktordan randevu almak mümkün değil. Bütün milletvekillerinin tanıdıkları falan bu kadına gidiyor. Aklınıza yatarsa sizde bu listeyi uygulayabilirsiniz . ben şahsen bu listeyi uygulayacağım. 5. aya geçtikten sonra ek gıdayı öneriyor. (blog sahibine de teşekkürlerimi sunuyorum :)
Program şöyle :
1.gün sabahla öğle arası bir elmanın dörtte birinin suyu kaşıkla içirilecek.
2.gün yarım elma suyu, 3.gün tam elma suyu, 4. gün tam elmaya küçük bir havucun dörtte biri ilave edilecek.
5. gün havuç yarıma çıkartılacak. 6. gün havuç tam olacak.
10. güne kadar tam elma tam havuç suyu. 10. gün sabah verilen meyve sularına ek olarak ikindi zamanı 1-2 tatlı kaşığı yoğurt verilecek. 6. aya kadar yoğurt mamadan mayalanacak. 6 ay bitince günlük sütten mayalanacak.
12. gün yoğurt yarım çay bardağına çıkarılacak.
14. gün bir çay bardağı yoğurt verilecek.
19-20 gün öğlen çorba verilecek. Bir küçük patates ve bir küçük havuç soyulup bütün olarak tencereye konur. İki tatlı kaşığı pirinç üzerine üç çay bardağı su eklenir. piştikten sonra iki tatlı kaşığı zeytinyağı eklenir. blender ya da süzgeçten geçirildikten sonra yarısı hemen içirilir. Yarısı bir sonraki gün öğlen içilmek için cam kavanozda buzdolabında saklanır. Ertesi gün benmari usulü ısıtılıp verilir.
21. gün bir elma cam rendede rendelenerek verilir. 22. gün elma püresine bir iki dilim armut suyu ilave edilir.
23-24.gün çorbaya yaz günü bir küçük kabak, kış günü bir kibrit kutusu kadar bal kabağı ilave edilir. 25. gün sabah yazsa yarım şeftali püresi, kışsa dörtte bir muz püresine yarım elma ya da armut suyu eklenerek verilir.
26. gün önceki gün verilen şeftali ise tama, muzsa yarıma çıkarılır. 27-28.gün çorbaya dört beş sap maydanoz ilave edilir. Piştikten sonra maydanozlar çıkarılıp atıldıktan sonra blenderdan geçirilir. ( Yeşil yapraklı gıdalar oksalat yüklü olduğu için 7,5 aya kadar sadece suları kullanılırmış )
29-30. gün çorbaya 3-4 sap ıspanak aynı şekilde ilave edilir.
İşte bir aylık program böyle.
Bebeklere 9 aya kadar günde en fazla iki porsiyon meyve verilirmiş. Ek gıda öğünleri anne sütünden 2-2,5 saat sonra verilmeliymiş. Anne sütü ise ek gıdadan sonra herhangi bir saat verilebilirmiş.
YASAKLAR
7,5 aya kadar yumurta sarısı, domates,mercimek
8 aya kadar brokoli, lahana, kuru fasulye, nohut, bezelye, mandalina
9 aya kadar tuz,şeker,balık,yumurta akı, portakal suyu, enginar, bamya, kereviz
1 yaşa kadar bal,süt,kivi,salça,baharat,çikolata,çilek,patlıcan
2 yaşına kadar kuruyemiş yasakmış.
Arkadaşlar Ankara'da çoook ünlü bir çocuk doktorunun ek gıdaya geçişte önerdiği listeyi bir blogda buldum ve sizinle de paylaşmak istedim. Doktora soramayanlar bence güvenle bu listeyi takip edebilirler. Ankara da bu doktordan randevu almak mümkün değil. Bütün milletvekillerinin tanıdıkları falan bu kadına gidiyor. Aklınıza yatarsa sizde bu listeyi uygulayabilirsiniz . ben şahsen bu listeyi uygulayacağım. 5. aya geçtikten sonra ek gıdayı öneriyor. (blog sahibine de teşekkürlerimi sunuyorum :)
Program şöyle :
2.gün yarım elma suyu, 3.gün tam elma suyu, 4. gün tam elmaya küçük bir havucun dörtte biri ilave edilecek.
10. güne kadar tam elma tam havuç suyu. 10. gün sabah verilen meyve sularına ek olarak ikindi zamanı 1-2 tatlı kaşığı yoğurt verilecek. 6. aya kadar yoğurt mamadan mayalanacak. 6 ay bitince günlük sütten mayalanacak.
19-20 gün öğlen çorba verilecek. Bir küçük patates ve bir küçük havuç soyulup bütün olarak tencereye konur. İki tatlı kaşığı pirinç üzerine üç çay bardağı su eklenir. piştikten sonra iki tatlı kaşığı zeytinyağı eklenir. blender ya da süzgeçten geçirildikten sonra yarısı hemen içirilir. Yarısı bir sonraki gün öğlen içilmek için cam kavanozda buzdolabında saklanır. Ertesi gün benmari usulü ısıtılıp verilir.
21. gün bir elma cam rendede rendelenerek verilir. 22. gün elma püresine bir iki dilim armut suyu ilave edilir.
23-24.gün çorbaya yaz günü bir küçük kabak, kış günü bir kibrit kutusu kadar bal kabağı ilave edilir. 25. gün sabah yazsa yarım şeftali püresi, kışsa dörtte bir muz püresine yarım elma ya da armut suyu eklenerek verilir.
26. gün önceki gün verilen şeftali ise tama, muzsa yarıma çıkarılır. 27-28.gün çorbaya dört beş sap maydanoz ilave edilir. Piştikten sonra maydanozlar çıkarılıp atıldıktan sonra blenderdan geçirilir. ( Yeşil yapraklı gıdalar oksalat yüklü olduğu için 7,5 aya kadar sadece suları kullanılırmış )
Bebeklere 9 aya kadar günde en fazla iki porsiyon meyve verilirmiş. Ek gıda öğünleri anne sütünden 2-2,5 saat sonra verilmeliymiş. Anne sütü ise ek gıdadan sonra herhangi bir saat verilebilirmiş.
YASAKLAR
Program şöyle :
YASAKLAR
ben mandalina verdim çokda sevdi :26:
Mandalina gaz yapar ama
Ben yukarıdaki listeye pek güvenmedim çünkü muz damağa yapışıyor en son yani 7. Aydan sonra muza izin veriliyor normalde
Canım ben cam rende kullanıyorum sonra tülbentle sıkıyorum çok kolay oluyor meyve sıkacağını temizlemek daha zahmetli Dr önermiyor zaten ve taze olması için az az yapıyorsun 2 dakika sürmüyor normal rededen daha kolay geldi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?