Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

canım hayırlı olsun ben 45* gün takdir dim 10 gün adet oldun benimki galiba tesadüf etti spriale . o oluyor özür kanaması gusle gerek yok.

yara olana takmiyor lar önce yara zi tedavi ediyorlar nasıl takmış sana :44:
bende de enfeksiyon olmuş fitil verdi emzir digim için. sağlık ocaginda hemsire ye sor istersen.

benim de öye ya..
kestirdim, biraz daha rahat kullanıyorum, o avantajı var, ama dökülme non stop
doktor bana da 6 ay kan ilacına devam demişti, ama ben hiç kullanmadım..bıktım ilaç kullanmaktan.. :100:

kızımın da sağ gözü akıyordu, masaj yaptım sadece..
ama hafif bi şeymiş ki, 2 ay içinde tamamen durdu..

bütün bebişlere geçmiş olsun diyorum..ne zor bunların hastalıkları ya..
onlar bi hasta oluyor,biz bin olmuşcasına yıkılıyoruz..
havalar da serinledi, yaktık ısıtıcı. akşam da doğalgazı yakıcaz..
korkuma kızı yıkayamadım, bugün 6. gün..

eşim spor salonuna gidelim beraber diyor..
ben yüzmeye gitmek istiyorum ama 4 ay yeni doldu..
sıkıntı olur mu acaba? spora başlayan var mı aranızda?..
bekleyeceğim olmazsa..

eşim spor salonuna gidelim beraber diyor..
ben yüzmeye gitmek istiyorum ama 4 ay yeni doldu..
sıkıntı olur mu acaba? spora başlayan var mı aranızda?..
bekleyeceğim olmazsa..

yüzmede sporda bana uzak

şuan tek yaptığım şey hazirana tatil planları kurmak dün öğrendiğime göre kaynanamgil bana taşıncakmış :84:

aklım hayalim almıyor böle birşey olursa boşanırım

Arkadaşlar Ankara'da çoook ünlü bir çocuk doktorunun ek gıdaya geçişte önerdiği listeyi bir blogda buldum ve sizinle de paylaşmak istedim. Doktora soramayanlar bence güvenle bu listeyi takip edebilirler. Ankara da bu doktordan randevu almak mümkün değil. Bütün milletvekillerinin tanıdıkları falan bu kadına gidiyor. Aklınıza yatarsa sizde bu listeyi uygulayabilirsiniz . ben şahsen bu listeyi uygulayacağım. 5. aya geçtikten sonra ek gıdayı öneriyor. (blog sahibine de teşekkürlerimi sunuyorum :)

Program şöyle :
1.gün sabahla öğle arası bir elmanın dörtte birinin suyu kaşıkla içirilecek.
2.gün yarım elma suyu, 3.gün tam elma suyu, 4. gün tam elmaya küçük bir havucun dörtte biri ilave edilecek.
5. gün havuç yarıma çıkartılacak. 6. gün havuç tam olacak.
10. güne kadar tam elma tam havuç suyu. 10. gün sabah verilen meyve sularına ek olarak ikindi zamanı 1-2 tatlı kaşığı yoğurt verilecek. 6. aya kadar yoğurt mamadan mayalanacak. 6 ay bitince günlük sütten mayalanacak.
12. gün yoğurt yarım çay bardağına çıkarılacak.
14. gün bir çay bardağı yoğurt verilecek.
19-20 gün öğlen çorba verilecek. Bir küçük patates ve bir küçük havuç soyulup bütün olarak tencereye konur. İki tatlı kaşığı pirinç üzerine üç çay bardağı su eklenir. piştikten sonra iki tatlı kaşığı zeytinyağı eklenir. blender ya da süzgeçten geçirildikten sonra yarısı hemen içirilir. Yarısı bir sonraki gün öğlen içilmek için cam kavanozda buzdolabında saklanır. Ertesi gün benmari usulü ısıtılıp verilir.
21. gün bir elma cam rendede rendelenerek verilir. 22. gün elma püresine bir iki dilim armut suyu ilave edilir.
23-24.gün çorbaya yaz günü bir küçük kabak, kış günü bir kibrit kutusu kadar bal kabağı ilave edilir. 25. gün sabah yazsa yarım şeftali püresi, kışsa dörtte bir muz püresine yarım elma ya da armut suyu eklenerek verilir.
26. gün önceki gün verilen şeftali ise tama, muzsa yarıma çıkarılır. 27-28.gün çorbaya dört beş sap maydanoz ilave edilir. Piştikten sonra maydanozlar çıkarılıp atıldıktan sonra blenderdan geçirilir. ( Yeşil yapraklı gıdalar oksalat yüklü olduğu için 7,5 aya kadar sadece suları kullanılırmış )
29-30. gün çorbaya 3-4 sap ıspanak aynı şekilde ilave edilir.
İşte bir aylık program böyle.
Bebeklere 9 aya kadar günde en fazla iki porsiyon meyve verilirmiş. Ek gıda öğünleri anne sütünden 2-2,5 saat sonra verilmeliymiş. Anne sütü ise ek gıdadan sonra herhangi bir saat verilebilirmiş.
YASAKLAR
7,5 aya kadar yumurta sarısı, domates,mercimek
8 aya kadar brokoli, lahana, kuru fasulye, nohut, bezelye, mandalina
9 aya kadar tuz,şeker,balık,yumurta akı, portakal suyu, enginar, bamya, kereviz
1 yaşa kadar bal,süt,kivi,salça,baharat,çikolata,çilek,patlıcan
2 yaşına kadar kuruyemiş yasakmış.

Mandalina gaz yapar ama

Ben yukarıdaki listeye pek güvenmedim çünkü muz damağa yapışıyor en son yani 7. Aydan sonra muza izin veriliyor normalde

neden sizin yanınıza taşınıyorki?
eşi yok mu?
yoksa çalışacaksın da bebeğe o mu bakacak?

canlarım bi şey sorcamm

kızım kucağımızda geniş açıyla oturttuğumuzda hemen 90 derece açıya dönüyor..
yani dik oturuyor.. 4. ayda bi zararı olur mu?:26:

bir de dik tutunca, dizleri kırık değil..ayaklarının üstünde dik duruyor, yani ayakta duruyor.
sanırım böyle tutmak zararlı, henüz ağırlığını taşıyamaz ayakları.:18:.

neden sizin yanınıza taşınıyorki?
eşi yok mu?
yoksa çalışacaksın da bebeğe o mu bakacak?

geçinemiyorlarmış birde küçük oğlu var 12 yaşında futbulcu olcakmış istanbulda seçmeler felan var ayağına yerleşmek istediklerini söylediler

eşim var . kızımı vermem onlara ben çalışmaya başlayınca inşallah 2 yıl sonra anneme vercem

eşimde öyle birşey olursa direk tayinimi isterim dedi onlarda evlatlıkdan silerim demişler

Sen tuttuktan sonra zararı yok cnm saatlerce oturtmuyorsun ya kasları kuvvetleniyor biz 3. Aydan beri ayakları üstüne kaldırıyoruz ama uzun süreli değil bütün ağırlığını da bırakmadan bize Dr yapın bu hareketleri kasları güçlensin dedi ben kızımın ellerinden tutuyorum önce poposunun üstüne oturuyor ondan sonrada halterci gibi güç alıp ayaklarının üstüne çıkıyor dünyalar onun oluyor ben her yaptığında kızımı öpüyorum güzel bişey yaptığını anlasın diye artık kalkınca öpücüğünü bekliyor resmen hatta ayakta tutarsan adım atmasını bile görebilirsin

ben muzuda yalatıyorum annemlerdeyken komşu sarımsaklı yoğurt yedirdi cocuma

Hey maşallah cnm inek sütü vermeyin diyorlar onun dışında sarımsak çok da sorun değil bence alışsın ben de sık sık yiyorum sütten geçsin kızım tadına alışsın diye hastalıklardan korur

canım ben zaten yiyorum sorun çocuğumada yedirdi

anneeeem, iyice işler karışmış sizde :44:

ben muzuda yalatıyorum annemlerdeyken komşu sarımsaklı yoğurt yedirdi cocuma
ne meraklı insanlar var ya.. :95:
düşünmüş düşünmüş dee, küçücük bebeye sarımsaklı yoğurt tattırmış..
sor bakalım, dünyaya ahirete ne faydası olmuş yaptığının..

yaradana kurbaaan..
benim kızım da yatarken, parmağımdan sıkıca tutuyor, ''hadi kalkıyoruz '' diyorum..
canım benim, bi yüz ifadesii.. anlıyor kalkacağını, bi de kendi kalkacak ya..
böyle yavaş yavaş önce başını sonra gövdesini kaldırıyor, ağzı açık...

ben ayakta birkaç kez birkaç saniye de olsa tuttum, sonra da düşündüm çok pişman oldum
çok sağol cevabın için..

hatırlıyorum, yeğenim 4 aylıkken koltuk altından tutuyorduk, yürüyordu.. bi de kahkaha atıyordu sıpaa

Son düzenleme:

Çok işime yaradı valla sağol canım. Kimse böyle açık açık tarif etmiyor. Bu baya ayrıntılı olmus eline sağlık...

Cok guzel bi paylasim sagolasin hemen kaydettim vakti zamani gelince umarim basariyla uygulayabiliriz:)))

Kızlar UNNADO da prima bebek bezleri ve ıslak mendiller indirimde,üstelik kargo ücretsiz:)

Ben ek gıdaya geçtim canım doktorumun tavsiyesiyle o yüzden verdiğin liste çok işime yarayacak.Çok teşekkür ederim paylaşımın için.

ben mandalina verdim çokda sevdi :26:

Mandalina asitli olduğu için sindirimi zor bence verme.

Mandalina gaz yapar ama

Ben yukarıdaki listeye pek güvenmedim çünkü muz damağa yapışıyor en son yani 7. Aydan sonra muza izin veriliyor normalde

Ben çay kaşığıyla sıyırıp veriyorum canım damağıla biraz azip yutuyor,aslında kabız yaptığı için erken aylarda verilmemesi lazım ama ben tadımlık veriyorum.

Ben de cam rende kullanıyorum armutu püre,elmanın ve havucun suyunu,tarhana çorbası veriyorum şimdilik

komşunun oyun halısı varmış bize getirdi kullanırsan çok az kullandı diye yıkamis yatırdim hiç ilgisini çekmedi ama beşiği nin duvardaki stiker lar la çok ilgileniyor :26: neyse geri verdim salıncak alcam umarım beğenir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…