Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kızlar ben monovit değil de devit3 kullanıyorum ama zaten 15 günlükten beri onun dışında bu bahsettiğiniz başka bişey mi bana ne çocuk doktoru ne de sağlık ocağı böyle birşeyden bahsetmedi

kızlar ben monovit değil de devit3 kullanıyorum ama zaten 15 günlükten beri onun dışında bu bahsettiğiniz başka bişey mi bana ne çocuk doktoru ne de sağlık ocağı böyle birşeyden bahsetmedi
Bize doktorumuz kızım yeni doğduğunda vermişti.. ama ben kullanmayı unutmuşum.. muayeneye gittiğimizde hatırlatmıştı ama daha sonra öğrendim ki vücuda giren D3 vitamini bazen yarardan çok zarar veriyormuş.. bende birkaç sever verdim sonra da gerek görmedim açıkcası..bizimki de Devit 3 dü..

şütüm bitti bebeğim doymuyor ;'(((

Nasıl yaaa birden bire mi bitti, telaş yapma cnm, mama takviyesi veriyor muydun önceden. Vermiyor isen önce emzir sonra mama ver. Resimdeki çayı arkadaşlarım çok meth etti, ben henüz denemedim aktara gitme fırsatım olmadığı için. En kısa zamanda denemek istiyorum ama. Sen de dene istersen

Son düzenleme:
eşim spor salonuna gidelim beraber diyor..
ben yüzmeye gitmek istiyorum ama 4 ay yeni doldu..
sıkıntı olur mu acaba? spora başlayan var mı aranızda?..
bekleyeceğim olmazsa..

ben sormuştum doktoruma.
"lohusalık bittikten sonra yüzme ve yürüyüş serbest" demişti
ben sezaryenliyim bu arada.
birkeç kez gittim yüzmeye eşime ya da anneme bırakıp ,
ama zor oluyor her sefer birine bırakmak.. bizim burdaki kapalı olimpik yüzme havuzu,ulaşımı biraz zor ,özel arabayla gitmek lazım
üstelik havalar da soğudu

o çokbilmiş doktor yüzünden sütün azaldı di mi
tekrar sık sık emzirmeye başla,artar sütün inşallah

ama ben öryargılıyım, 1 gün verip 3 gün vermediğim monovit d'nin içinde parabenvarmış :18:
daha da kullanmam..
sanırım demir haplarında da buluyor bu madde.. :100:[/B]

canım bizimkisi Deca-Tabs vitamin
doktorumuz ilaca en son çare olarak başvuran biridir
içinde vitamin ve zeytinyağı var sadece

ayrıca d vitamini çok önemli bence vermelisin

Dr. Erhan Ateş'in kitabından alıntı:
" D vitamininin görevi gıdalarla alınan kalsiyumun kemiklerin içine geçmesini sağlamaktır. Vücudumuzda yeterince D vitamini yoksa gıdalarla istediğimiz kadar kalsiyum alalım bu kalsiyumlar kemiklerin içerisine giremeyecektir.D vitamini eksikliğinde raşitizm denen bir hastalık oluşur çocuklarda. Erişkinlerden farklı olarak çocuklar sürekli büyümektedirler. Özellikle de kemikler uzamakta ve çocuk boy atmaktadır. Büyüyen kemiklerin içerisine yeterince kalsiyum giremezse raşitizm hastalığı oluşur ve bunun sebebi de D vitamini eksikliğidir. Raşitik çocuklarda özellikle bacak kemikleri eğri şekillenir ve bu kemik eğriliği ömür boyu sürer. Dahası D vitamini eksikliği bıngıldağın geç kapanmasına, alında öne doğru çıkıklık, kaburgalar üzerinde çıkıntılar, el ve ayak bileklerinde gereksiz genişlemeler, kalıcı dişlerin çıkmasında gecikme, omurgada eğrilikler, özellikle baş bölgesinde yoğun terleme gibi bulgulara yol açabilir......
D vitamininin vücutta birktiği unutulmamalıdır, hiçbir bebek ya da çocuk gereğinden fazla D vitamini almamalıdır. Fazlaca D vitamini, vücutta fazlaca kalsiyum birikimi demektir, bu da böbrekleri zorlar. Böbrekler, gereğinden fazla kalsiyumun vücutta tutulması durumunda kalsiyum bombardımanına maruz kalacak, böbreklerde taş oluşabilecektir. Bu nedenle bebeğe verilecek D vitamini miktarını bebeğin hekimi titizlikle belirleyecektir."

Son düzenleme:

Canim hic oyle dusunme gecen zehirlendim yemek yiyemedim en son hastaneye gitmek zorunda kaldim ben yokken bebegim ac kalmasin diye iki gogsumden toplam 30 cikti cok uzuldum ama bi kac saat sonra geldi. Bu sut tuhaf bi sey ya her seyden etkileniyo sen normal hayatina devam et kesilecek diye de psikolojik olarak etkileme kendini gelecektir bence ..

yok canım sadece anne sütü. onun yereine hümana da aynı içerikde hümana alcam :26: çok sağol canım

o çokbilmiş doktor yüzünden sütün azaldı di mi
tekrar sık sık emzirmeye başla,artar sütün inşallah

evet çocuk ara ara emerken azaldı off inşallah

doktor az emzir dedi diye 4 5 saatte bir veriyordum sonra oda az az emmeye başladı ve göğüslerim cıvık cıvık oldu adeta çok az geliyor sütümm herzaman yediğim şeyler

canım geçmiş olsunda benmki dediğim gibi hümanad içtim gerçi dün bi bardak 1 emmeye geldi 2.emmeye yok

en azından gece uyuduğumda göğüslerim dolu oluyordu artık oda yokkkk sabah uyandığımda boşş

Canim belki biliyosundur ama ben yine de soyleyim boza cok sut yapiyomus bulabilirsen bi dene istersen

o da monovit gibi d vitamini..
sen dördüncü ay kontolünde sağlık ocağından verilen demir ilacını diyorsun sanırım..

nerden çıkardın doymadığını?..
uyumuyor mu?
altını ıslatmıyor mu?

sütünün azaldığını düşünüyorsun belliki,ama evham yapma..
sık sık emzirmeye devam et.. yediklerine de.. uyku çok önemli biliyorsun..
süt hormonları uyku esnasında salgılanıyor..
bir de ısırganın sütü artırdığını biliyorum, tahin helvası da aynı şekilde..

ben de sezaryenliyim..
pek iyi bilmiyorum yüzmeyi ama hoca varmış.. önce ders alırım diye düşünüyorum..
aynı salona gidenler kışın havuzun pek iyi ısıtılamadığını söylüyorlar,
ama bi deneyeceğim.. hamilelikten 2 kg kaldı ama vücudum salık bi görünümde..
azcık toparlanması, sıkılaşması gerek..
eşim birlikte gidelim deyince biraz cesaret geldi..
kv'ye bırakmayı düşünüyorum kızımı..

altını ıslatıyor hemde çok ama kaka yapmiyor çok huzursuz uykuları bozuldu sürekli elleri ağızında ;'( çekiyor süt gelmiyor yutkunmuyor

uyusamda değişmiyor
altını çok ıslatıyorsa demek ki birşeyler yiyor ama kaka yapmıyorsa midesi tam dolmuyor
sık sık emzir 1-2 güne artar sütün, stres yapma sakın yoksa gider
ben yiyeceklerin işe yaradığını düşünmüyorum geçici çözüm onlar
süt artışında önemli olan bebeğin emmesi
hay Allahım yaa sendeki süt dolup taşardı şimdi olana bak

çocuğum kırkbinkere maaşallah 3400 doğdu 7400 geldi demin baktım 200 de ikimizin kilerine çık üste zaten 3 aylıkken 7150 ydi kilo umrumda değil bebeğim doymuyorr

emzirmek içn yatırıyorum yavrum hırslanıyor kıpkırmızı oluyor kalkmaya çalışıyor kaplumbağ gibi oluyor

çok kötü birşey Allah ım kimseye yaşatmasın

doktor neden az emzir dediki ?? bizimde ayına göre kilo üst seviyelerde geziyormuş ama diyet verilmez çünkü zaten diş çıkartırken yada yürümeye başladığında kilo kaybı olucak dedi, :26: mama mı veriyordun ki sen

bozada alkol var felan dediler hamileyken bir kere içmiştim sonra duyunca içmedim

yok daha nelerr, kızım bira arpa dan boza da darıdan yapıldığı ve mayalı içecek oldukları için öyle bir şey çağrıştırıyor herkese, malt 'ta biranın ham maddelerinden biridir ama aynı zamanda eminim çoğu kimseden süt fazlalaştırmak için kullanıldığını duymuşsundur , ki zaman zaman alkolsüz bira diye geçer bu içeceklerde , içeceklerin içine alkol katıp alkollü içecek olmaları farklı bir şeydir şeker

birde ben yantopic ten geldim (ağustos 2012 )bu prima 3 numaranın maxi si varmı ???? ben mi bulamadım:26:

yada 4 numaraya geçsem mi, çok mu büyük olur (7,1 kg.62,5 cm boy ) çoçuğun bezinin kenarları iz bırakıyor resmen ,

Cnm dönüp doymadığını altını ıslatmasından anlarsın kaka 1 hafta bile yapmaya bilir benim kızım günde 2 kere yapardı 3. Aydan sonra 4-5 günde bire düştü Dr 10 güne kadar normal dedi boşuna evham yapıyorsun kızın kaka yapmaya çalıştığı için kızarıyordur bence

4 numara zaten 7 kiloyla başlıyo
4 e geç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…