Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

benımde o halde onluk stoklamam lazım cunkı bu salyalar 6.aya kadar devam edıcek yandım ben butun gun elım de toz bezı gıbı gezcem durcam bı ona bı bu bebegımı toz gıbı sılcem

kızlar oglumu bastırıyorum ama hıc basmıyor dızlerını buku verıyo hemen normal mı sızce sızde durumlar nasıl? 4. ayda oturtulmaya baslanıyormus destekle sız oturtuyormusunuz ?

Ben kucağımda oturtuyorum zaten tek başına oturtulacağız yana devriliyor daha ama sırtını. Eğimli yapıp etrafı görmesini sağlıyorum ben yarı oturur pozisyon yani ayakta duramaya gelince yavaş yavaş alışır bide senin değil bebeğin istediği zamanda yapmak önemli benim kızım istemiyorsa 1 sn basmıyor

estafurullah canım sakın özür dileme çok mahcup oldum ben şaka yapıyordum baksana gülüyorum lütfen hakkını helal et :26:
helal olsun bebeğim sende helal et..

üzme kendini Allah aşkına.. ilk defa çocuk büyütüyoruz hassas olmamız çok normal. benim kızım 2.5 aylıkken dayımın hanımı ayaklarının üzerinde hoplat demişti ama ben biraz yaptım sonra yapamadım tedirgin oldum çünkü.. bazı hareketleri daha yeni yeni yapıyorum.. kucağımda hafif eğimli oturtuyorum.. kollarından çekip kaldırmaya çalışyorum falan.. ama dediğim gibi daha yeni yeni.. zaten daha 4. aylarına yeni girecekler.. 1 yaşına yaklaşmış bebek değiller ya.. bana da demişlerdi çocuğu yatırıp durma haltal olur diye.. çok sinirlenmiştim.. çok üzülmüştüm..

kızlar oglumu bastırıyorum ama hıc basmıyor dızlerını buku verıyo hemen normal mı sızce sızde durumlar nasıl? 4. ayda oturtulmaya baslanıyormus destekle sız oturtuyormusunuz ?
benim kızımın bacaklarıda bükülüyor ama zamanla düzelir diye düşünüyorum.. canım ben kendi başına değilde kucağımda oturtmaya çalışıyorum hafif eğimli..

ben de seni seviyorum kıııız!

aynen yaa:78:

ay sevgi pıtırcığı olduk resmen
hepinizi seviyom temmuz anneleri ve bebişleriiiii

Bende seviyommm Bende bende... Çok seviyom siiziii...

herkese bebişleriyle sağlıklı günler dilerim bi şey sorcam arkadaşlar ben önümüzdeki ay çalışmaya başlıycam yarım gün arada bi öğün bebeğime yeterse süt bırakıcam yetmezse mama vericem malesef.yani bakıcı verecek malesef
ama bunu nasıl vermeliyim biberona alışırsa emmeyi bırakır mı ki burda hem mama veren hem emzirenler var nasıl yapıyosunuz bu işi hangi marka biberon kullanıyosunuz ve hangi marka mama kullanmalıyım ve kaşık maması mı iyi devam sütü mü....

cnm ya bızde salya akarken hep cenesının altı tahrıs olmus krem suruyorum ama ıns acımıyordur yawrum
çenesinin altı derken, boğazını söylüyorsunuz di mi?
o kavurucu sıcaklar geldi geçti bi şey olmadı.
geçen gün boyun kısmında baktım, pişik olmuş
hemen yıkadım ılık suyla, iyice kuruladım, pişik kremi sürdüm.
ara ara konrol ediyorum şimdi..

annem kustu, salyası geldi diyor. ama benim kız doğduğundan beri kusuyor..
hem salyası oraya nasıl erişecek. ben bakarken, yıkarken bile zor açıyorum boynunu..
bana kalırsa terledi ıslak kaldı, bakteri oluştu o yüzden pişik yaptı..

Slm kızlar nasilsiniz bilgisayarım bozulduğu için cok fazla giremedim foruma umarım bebeler ve güzel Temmuz anneleri iyidir :) ben yavastan sebze purelerine başladım sizler ne yaptınız katı yiyecekler konusunu ???
bizler iyiyiz hamdolsun, siz de iyisiniz inş
ben henüz hiçbirşey vermedim. birkaç hafta önce bir çay kaşığı armut suyu vermiştim.
dün de kv üzüm sıktı ağzına birkaç damla..

bizim kız basıyor ama ben birkaç saniyeden fazla müsade etmiyorum.
banyoda sırtını yıkamak için kolumun üzerine yüzüstü yatırdığımda bile ayaklarını teknenin kenarına dayayıp dimdik duruyor,
az daha kayıyordu elimden..
yavaş yavaş ayakta tutabilirsiniz belki.. sonuçta bu davranışları deneyerek öğreniyor bu tıfıllar..
ellerinden tutup kalkmayı birkaç kerede öğrendi zilli.. şimdi beni kaldırsınlar diye mızıldıyor
kucağımda geniş açıyla oturtuyorum hemen 90 derece dik konuma geçiyor öyle oturuyor..
ama öyle de fazla tutmuyorum kucağımda..

slm kızlar bnm oglloum gibi gece kuşu bebelerde varmış yanlız deiliz
ah bacım, dün 01.50 idi uyuduğunda

Bende seviyommm Bende bende... Çok seviyom siiziii...
sevgi pıtırcıkları topiği

bu konuyla ilgili bi şey bilmiyorum.. çünkü sadece emziriyorum..
dr brown doğal akış biberonu var ama pek kullanmadım onu da..

yarın aşılarımız var.. tırsmalar başladıı:18::18::18:

Değiştirdim canım bu nasıl?

bizim aşı günümüz 27 kasım da..:18: niye o gün gidiyoruz bilmiyorum:26: 20 temmuz doğumlu benim kızım.. aşıları hep bir hafta sonra vuruluyor kızım..

o resmi görünce sanki bebeğinin bi üzüntüsü var gibi bi his geliyordu içime, kötü oluyordum..
bu daha iyi, saol
13 temmuz bizim doğum tarihi, ama ilk ay 15 ağustosta gitmiştik, o günden beri hep 15ine veriyorlar randevuyu..
sanırım birkaç günden bi şey olmaz..

merhaba herkese

cenacım kız senin kızınına boynu yokmu ayy bizimkilerde söyleyip duruyor bu çocugun boynu yok hiç diye offf sinir oluyorum
40 yıkarken banyoda yok kafanı bıraz kaldırmam gerekırmıs de falan da fılan annemde diyor bu çocuk kolye takamaz ayy ne güldüm
herkes ayrı birşey söylüyor ya o yüzden fazla takmamak lazım galiba bu lafım sanada aynı zamanda karakız bizimde bebeği ayağının üstünde bastırmak annem iyi değil daha çok küçük dedi kayınvalıdem bastır dedi doktora sordum problem yok bastır ama saatlerce ayağının üzerinde durmasın tabı dedı yanı enınde sonunda basacak bu cocuk ayagının ustune sımdı basmasada bıraz daha gecınce kendı basmak ısteyecek merak etme

merhaba şeker portakalımm

ay küçücük bebe bunlar, boyun olur mu?
kafa direkt gövdeye bağlı hepsinde..
bir iki aya boyun ortaya çıkar..

canım bende çalışmaya başladım dr. browns biberonu kullanıyorum avent aldık ama almadı bununla iyiyiz şimdilik yakın zamanda ucunu değiştirdim 3 aylık ve üzeri uç aldım şimdilik sorun yok tavsiye edebilirim
ben devam sütü veriyorum bir öğün 90cc geri kalan süt kaşık maması için bizimki daha küçük sizinki kaç aylık bilmiyorum ama kaşık mamasını 6 aylık falan kullanıyorlar

merhaba şeker portakalımm

ay küçücük bebe bunlar, boyun olur mu?
kafa direkt gövdeye bağlı hepsinde..
bir iki aya boyun ortaya çıkar..

aynen ya anlatamıyorum ama birde bizimki sürekli yerde birşeyler arıyormuş gibi bakınıyor kucağa alındığında bu sefer boyun ıyıce kayboluyor
dün akşam annem önlük takamadı çocuğu boynu yokya rahatsız olur diyor

Elindeki Muffin'i almasınlar diye ağlıyordu..
Rica ederim canım..

Biz veremde gittiğimizde elektirikler kesildiği için bir hafta sonra gitmiştik o zamandan beri öyle gidiyoruz..
Canım saat kaçta gideceksin aşıya? Veremdeki gibi belli bir saat verdi mi hemşire sana? Bana şu saatte gel demedi de kafam karştı..
:44:
arayıp sorsammı acaba bir kaç gün önceden?
:26:

kağıtta 10,30 yazıyor ama 9da gideceğiz.
illa o saatte gitmek şart değil..
istediğimiz saatte gidiyoruz biz, bebek olduğu için hemen işimizi hallediyor ilgili hemşire.
bir gün henüz doğurmamaştım, sağlık ocağına gittik, eşim çok sinirliydi, epey bekledik, pöykürdü kıza,:88:
kız öyle bi korktu ki :83: hoş anlattım, o başka bi şeye sinirli, beklemeyi de sevmez sana patladı diye..
ama kız tırsmış bi kere , o günden beri beni gördüğü ilk an, herşeyi bırakıp benle ilgileniyor
[/B]

Son düzenleme:

ya benimkinin d eboynu yok ne gomlek yakası adam gibi duruyo ne de papyon oluyo bu çok normal

dün doktora gittik kontrole, 5 aydan önce ek besin verme dedi.
ellerini ağzına götürmesi de diş çıkarma değilmiş,ağzını keşfediyormuş.

evet bunu söylediğini hatırlıyorum.. yazık kız nasıl korktu kim bilir..
bende o saatte gideyim bari.. bizim hemşireler biraz sorumsuz geliyor bana... saat 9 olmuş millet numara bekliyor onlar yukarda kahvaltı keyfi yapıyor.. bebekliler aşı için bekliyor.. kimsenin umurunda değil. zaten tartılarının hiç pili yok...

Ağzını mı keşfediyormuş.. İlginçmiş bende hep dişlerini kaşıyor diye düşünüyordum..:26:
Bişey soracağım size bebekleriniz kolunu kaldırıp ellerini incelemeye başladı mı.? Bizim kız yeni yeni yapmaya başladı..

Merhabalarrr...bende benım oglumm cok gec yatıyro dıyordumm..dun gece 10 da basladım uyutmaya güyaaa:)12:30 da uykuya anca daldı oda omuzumda..yatakta sankı etını kesıyorum gıbı aglıyor..gece babamız gıttı dentınox jel aldı geldı nobetcı eczaneden damaklarına surunce bıraz rahatlatır dedım yıgenlerden aklımda kalmıstı..sabah surdum ama bızımkı yemek zannettı bı sopurdattı begenmedı gerı tukurduu..:)

Bende anneme dıyrodum bak komsunun kızına dıyordun boynu yok cok kısa dıye senın torununda oyel oldu dıye:)uzarmı dersınızz..bızım pasanında boynunun altı devamlı kızarıyor hatta ılk zamanlar su toplamıs gıbı oluyordu..pısık kremı hıc fayda etmedı..komsuma gıttıgımde boynuna travazol antıfungal merhemı cok ınce surdu..bırde pamugu kuru kalması ıcın boynunun altına acarak onluk gıbı koydu..aksama boynu cıddı derecede duzelmıstı oglumun..sımdı arada kızarıyor yıne ara ara ınce tabaka suruyorum bu merhemı ıyılestırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…