• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Bu arada eşimin yılbaşı için geleneksel kestaneli pilavlı tavuk dolma alışkanlığı var:/ akşamdan tavuğu portakal suyu karabiber salça ve zeytinyağ ile terbiyeledim. Öğlen doldurup fırın poşetinde pilavla pişireceğîm. Umarım o bari güzel olur. Bizim yılbaşından anladığımız bu: yemek, yemek, yemek!

akşam yemeği için eşime balık siparişi verdim, rahatım :ssz:

ne zamandır sakaryadaki kaplıcalara gitmek istiyorduk. eşim yarın tatil, sabah erken çıkıp gidelim
kartepeye de uğrarız dedi. ben de ayşecik hasta oralarda nasıl olacak dedim. annene bırakırız dedi.
gözüm kesmiyor, bebeğim hastayken tüm gün bırakıp gidemem dedim.
bir de sanırım, kv de bizle gelecek gibi plan yapıyor. işte ona hiiiç gelemem:19:

ne zamandır sakaryadaki kaplıcalara gitmek istiyorduk. eşim yarın tatil, sabah erken çıkıp gidelim
kartepeye de uğrarız dedi. ben de ayşecik hasta oralarda nasıl olacak dedim. annene bırakırız dedi.
bir de sanırım, kv de bizle gelecek gibi plan yapıyor. işte ona hiiiç gelemem:19:
Bi dakka ya ,ayşeciği bırakıp kv yi mi alcaksınız yanınıza ? Ya ikisi de gelsin ya da hiçbiri.. :)
Belki dondurmalı pasta gb olur dediydim ama nafile:/

Çok kötü oldu beaa:/ uzun zamandır pasta börek yapmıyordum tam bir hayal kırıklığı oldu benim için.

Bide elmalı kurabiye tarifi istiyorum sizden. Hırs yaptım!
Çok severim tarçınlı tarçınlı
Ben bilmiyorum yapmayı ama
günaydın canlar..

ayşeciğin gece boyu ateşi vardı. çok yükselmedi Allahtan..
ama kaç saat uyuduk, kaç kez uyandık, uyuduk mu onu bilmiyorum yani..
şuan daha iyi.
ayağımın altında geziyor sürekli, mızıldama mode on:36:

tarifteki malzemeye o un az geliyor bence de.
ikinci yapışımda ben de 50 dk tuttum fırında anca ortası pişti..
ay nasıl oldu, sen tadından bahset yaaa:56:

hepimiz aynıyızki, benim toplasam 10 yemeğim var.
dönüp dolaşıp aynı şeyi yapıyorum. ama dün ilk kez denedim ıspanak grateni, tadı güzeldi, eşim de beğendi.:31:

oh oh sefanız olsun, gezin bakalımm:21:
mahmut da iyileşti demek, aşıyı da atlattınız. darısı başımıza bizimki de iki hafta sonra.

çok çocuk istiyorsunuz siz, bakarsın 3. veya 4. kız olur..:34:
hayırlısıyla inş.. anneye bi kız lazım, kıza da bi bacı şart :9:

NE sevmemesi, nefret ediyor, nefreeeet!:36::9: ondan gizli izleyecegük işte :ssz:

anam, halk ayaklanmış :27:
seçimle düşürmeye gerek yok, nfk in bakim ordan dersiniz inerük :30::9:

bugün salıya gitmek gibi manyak bi fikir dolaşıyor damarlarımda, korkuyorum beni ele geçirecek :30::36:
Anneye bi kız, kıza da bi bacı :) sezeryanla 4 tane yapılır mı ki yaş geçti bizden; bi dahaki sefer ikiz olursa belki :)
Canim hayirli olsun. Benim de 11. Haftada belli olmuştu erkek olduğu. Bize de göstermişti pipisini. Arkadas olur iki erkek birbirine. Başka kimseye ihtiyaçları olmaz.

Çok sağol canımm inşallah ben de güzel arkadaş olmalarını çok istiyorum. Kereme uygun bi isim düşünmeye başladım ikinci trimestere girdik bugün çok şükür :) Ama Bahadır ismi de hoşuma gidiyor

Son düzenleme:
Bi dakka ya ,ayşeciği bırakıp kv yi mi alcaksınız yanınıza ? Ya ikisi de gelsin ya da hiçbiri.. :)

Anneye bi kız, kıza da bi bacı :) sezeryanla 4 tane yapılır mı ki yaş geçti bizden; bi dahaki sefer ikiz olursa belki :)

Çok sağol canımm inşallah ben de güzel arkadaş olmalarını çok istiyorum. Kereme uygun bi isim düşünmeye başladım ikinci trimestere girdik bugün çok şükür :) Ama Bahadır ismi de hoşuma gidiyor

güzel mantık.. ama sadece ayşeciği almayı tercih ederimm :51::1:

dur bakalım, benim umudum var :72:

bence ömer.. bence ömeeeer!!! :52: düşün hz ömer gibi bi adam olsa.. :31:
yada yavuz, selim, ali, talha, taha, bilal, said, yusuf, eymen..

Son düzenleme:

bende romantik olur git diyecektim ama kayinvalideylede pek ormantik olur:27:

güzel mantık.. ama sadece ayşeciği almayı tercih ederimm :51::1:

dur bakalım, benim umudum var :72:

bence ömer.. bence ömeeeer!!! :52: düşün hz ömer gibi bi adam olsa.. :31:
yada yavuz, selim, ali, talha, taha, bilal, said, yusuf, eymen..

Ömer ismi olan çocuklar yaramaz oluyor ,zaten çok var etrafımda ömer. Hz Ömer çok sinirliymiş ya ben taşıyamam :) Bilal ismini seviyorum ama maalesef o isimde de bir akrabam var :( bir tek bunlardan eymen yok yakınımda onu ben de düşündüm..eşime "Eymen nasıl "dedim dün akşam ,o da "deymen benim gamlı yaslı gönlüme" deyince elendi galiba :) yine de aklımda

Son düzenleme:
evet hiddetli olur diye bi arkadaşımda vazgeçmişti
benim içimede erkek olacak diye doğmuştu ama benim hep tersi çıkar:1:
büyük kiza 13 haftalikken erkek demişti dr 16 haftada renkli ultrasonda kız çıktı. . kesinleşince favori isimlerimi soylerim bende

evet hiddetli olur diye bi arkadaşımda vazgeçmişti
benim içimede erkek olacak diye doğmuştu ama benim hep tersi çıkar:1:
büyük kiza 13 haftalikken erkek demişti dr 16 haftada renkli ultrasonda kız çıktı. . kesinleşince favori isimlerimi soylerim bende

Ooo demek sende de yanılma olmuş; Evet kesinleşince düşünürüz en iyisi

merhaba

sofrayı hazırladım.eşimle kızımın gelmesini bekliyorum.

o arada bi sizlerede bakayım.

nfk geçmiş olsun canım.geçen haftayıda biz ateşli geçirmiştik.

aşıyı sormuştu pembe aşı ateş yapmadı.şimdiki karma aşılar ateş yapmıyor.

biz aşıdan sonra ateş yaşamadık hiç.

isim konusuna gelince.busmai ben ömer ismini çok seviyorum.hatta bir oğlum olursa

vermek istediğim isimler arasında.sinirli olur konusunada kesinlikle katılmıyorum.

annemin kuzeni var ömer isminde adam dünya tatlısı sürekli güleryüzlü ,espirili.

25 senelil evliler hala eşine çiçek getiriyor sülalede herkesin dilinde.

ben birde erkek isimlerinde çift isim seviyorum.

Mehmet Emin.

Mehmet Akif.

Ömer Asaf

yusuf ve numan ( Numan İmam-ı azam hazretlerinin ismi olduğu için)

eymen peygamber efendimiz zamanında kadın ismi imiş.

peygamber efendimizn annesinin cariyesinin ismi.

ben eski isimleri düşün derim.:34:

Elifnaz katılıyorum
Nfk is-ti-fa

Günaydın herkese :)

Evet pek çalıştırtmıyor beni..ya uyuyor ya tv izliyor o aralar bakıyorum. En zoru da ezberlemem gereken ders, kafam almıyor artık:) bugün kv ye gidip orda çalışcam onlar kereme bakarken

Senin arkadaşların da çok hanım evladıymış ya :) bikaç tane küfürlü sahne vardı onlar da hiç bilmediğimiz şeyler değil. Biz bu kadar güleceğimizi beklemiyorduk valla sürekli ağzımız açıktı ;genelde Türk filmleri fiyasko çıkıyor.

Gidiyosun edepsiz filmlere bi de tavsiye ediyosun!!! :D

Belki dondurmalı pasta gb olur dediydim ama nafile:/

Çok kötü oldu beaa:/ uzun zamandır pasta börek yapmıyordum tam bir hayal kırıklığı oldu benim için.

Bide elmalı kurabiye tarifi istiyorum sizden. Hırs yaptım!

Bu tarifi bi de 5-6 kaşık unla dene güzel olacajkkkk ;)

günaydın canlar..

ayşeciğin gece boyu ateşi vardı. çok yükselmedi Allahtan..
ama kaç saat uyuduk, kaç kez uyandık, uyuduk mu onu bilmiyorum yani..
şuan daha iyi.
ayağımın altında geziyor sürekli, mızıldama mode on:36:

tarifteki malzemeye o un az geliyor bence de.
ikinci yapışımda ben de 50 dk tuttum fırında anca ortası pişti..
ay nasıl oldu, sen tadından bahset yaaa:56:

hepimiz aynıyızki, benim toplasam 10 yemeğim var.
dönüp dolaşıp aynı şeyi yapıyorum. ama dün ilk kez denedim ıspanak grateni, tadı güzeldi, eşim de beğendi.:31:

oh oh sefanız olsun, gezin bakalımm:21:
mahmut da iyileşti demek, aşıyı da atlattınız. darısı başımıza bizimki de iki hafta sonra.

çok çocuk istiyorsunuz siz, bakarsın 3. veya 4. kız olur..:34:
hayırlısıyla inş.. anneye bi kız lazım, kıza da bi bacı şart :9:

NE sevmemesi, nefret ediyor, nefreeeet!:36::9: ondan gizli izleyecegük işte :ssz:

anam, halk ayaklanmış :27:
seçimle düşürmeye gerek yok, nfk in bakim ordan dersiniz inerük :30::9:

bugün salıya gitmek gibi manyak bi fikir dolaşıyor damarlarımda, korkuyorum beni ele geçirecek :30::36:

Ayşeciğe kıyamammmmm. Annesine de kıyamammmmmmm. Bütün hastalar iyileşsinnnnn inşallah.

Bu arada eşimin yılbaşı için geleneksel kestaneli pilavlı tavuk dolma alışkanlığı var:/ akşamdan tavuğu portakal suyu karabiber salça ve zeytinyağ ile terbiyeledim. Öğlen doldurup fırın poşetinde pilavla pişireceğîm. Umarım o bari güzel olur. Bizim yılbaşından anladığımız bu: yemek, yemek, yemek!

Oyoyyyyyy süper bişi. Yaparsın sen aşkolsun yani.

No kv yes ayşe :)

Çok severim tarçınlı tarçınlı
Ben bilmiyorum yapmayı ama

Bi tane bile Bahadır isimli düzgün öğrencim olmadı diyim ben. Ömerler de çokkkk yaramaz olur. Yusuflar haytta hep cefa çeken tipler olur. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. :)))

merhaba
isim konusuna gelince.busmai ben ömer ismini çok seviyorum.hatta bir oğlum olursa
vermek istediğim isimler arasında.sinirli olur konusunada kesinlikle katılmıyorum.
annemin kuzeni var ömer isminde adam dünya tatlısı sürekli güleryüzlü ,espirili.

Mehmet Emin.
Mehmet Akif.
Ömer Asaf

emin adında nefret derecesinde kendisinden haz etmediğim bi tanıdık var.
buna rağmen hz peygamberin namı olduğu için bana hep yakın geliyor.
ve ben de iki ömer tanıyorum, hiç asabi değiller. ve çok yakınımda bu ismi çocuklarına verenler.
buna rağmen hala bi oğlum olursa ömer koyarım gibi geliyor.
genelin aksine, etrafımda bi isim var diye onu çocuğuma koymaktan imtina etmem sanırım.
sonuçta, o benim ömerim benim eminim olur :31: zaten ikinici isim de farklılaştırmak için avantaj oluyor.

Son düzenleme:
Ayşeciğe kıyamammmmm. Annesine de kıyamammmmmmm. Bütün hastalar iyileşsinnnnn inşallah.

amiiiiin!!! ağız burun akıyor, sürekli hapşırıyor, ateşi var yine gitmiş ayakkabılıktan ayakkabılarını getirmiş attaaa diyo :30:
ben de çıkardım azcık, yakındaki okulun kapısından baktık çocuklara. onları izlemek çok hoşuna gidiyor.
biraz da sallandı parkta koşuşturdu geldik. şimdi yatırıcam inş..

di mi yaa!!:51::9:

emin adında nefret derecesinde kendisinden haz etmediğim bi tanıdık var.
buna rağmen hz peygamberin namı olduğu için bana hep yakın geliyor.
ve ben de iki ömer tanıyorum, hiç asabi değiller. ve çok yakınımda bu ismi çocuklarına verenler.
buna rağmen hala bi oğlum olursa ömer koyarım gibi geliyor.
genelin aksine, etrafımda bi isim var diye onu çocuğuma koymaktan imtina etmem sanırım.
sonuçta, o benim ömerim benim eminim olur :31: zaten ikinici isim de farklılaştırmak için avantaj oluyor.

sana katılıyorum ömer,in annesi:34:

Her Peygamber, kendi isminden olanlara, her âlim ve evliya da, kendi isminden olanlara şefaat edecektir. Güzel ismin bu yönden de önemi vardır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Allah indinde en güzel olan isimler, Abdullah, Abdurrahmandır.) [Müslim] (Üç oğlu olup da, birine adımı vermeyen, cahillik etmiş olur.) [Taberani]

abdullah allahın kulu demek ve allahütealanın en sevdiği isimerden ee şimdi abdullah öcalan da var diye verilmeyecekmi?

merhaba

Mehmet Emin.

Mehmet Akif.

Ömer Asaf

O Ömer de nasıl Ömermiş öyle arada çıkmış bi tane :)
Eski isimlerde çok aşina olduklarımız çok değişik manalara gelebiliyor mesela ,Bekir :deve yavrusu demekmiş.. İlginç.
Gidiyosun edepsiz filmlere bi de tavsiye ediyosun!!! :D

Bu tarifi bi de 5-6 kaşık unla dene güzel olacajkkkk ;)

Oyoyyyyyy süper bişi. Yaparsın sen aşkolsun yani.

Bi tane bile Bahadır isimli düzgün öğrencim olmadı diyim ben. Ömerler de çokkkk yaramaz olur. Yusuflar haytta hep cefa çeken tipler olur. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. :)))

Hz Yusufun zindanda kuyuda cefayla geçmiş ömrü :) doğrudur.
Bahadır lar da riskli diyosun yani :(
Ben bunlara inanıyorum yaa , hayırlısı olsun ..Kerem isminde olanlar da yakışıklı oluyor bakalım oğluş nasıl olacak büyüyünce :)

Son düzenleme:
sana katılıyorum ömer,in annesi:34:

Her Peygamber, kendi isminden olanlara, her âlim ve evliya da, kendi isminden olanlara şefaat edecektir. Güzel ismin bu yönden de önemi vardır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Allah indinde en güzel olan isimler, Abdullah, Abdurrahmandır.) [Müslim] (Üç oğlu olup da, birine adımı vermeyen, cahillik etmiş olur.) [Taberani]

abdullah allahın kulu demek ve allahütealanın en sevdiği isimerden ee şimdi abdullah öcalan da var diye verilmeyecekmi?

Apo o bi kere :)
İsimlerle şefaat kısmına katılmıyorum; dediğin gibi o lanet Aponun şefaatlik tarafı yok.
Ama ahirette güzel bir isimle mahşer meydanına çağrılmayı herkes ister ve bu yüzden zaten güzel isim koyması da çocuğun anne baba üzerindeki hakkı.. Bu bile isimlerin önemine büyük işaret..
İnsanların huyunu da kesinlikle etkiliyor isim; 40 kere birine aptal diye çağırırsan aptal olur derler ya o hesap:)

Back
X