• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

aynı binada kv ye misafir gelince sana da gelmiş oluyor, blyrm.
geçen de bi aile dostu aramış size geliyoruz diye, bize aldılar. Allahtan kv çayına dek ikramı hazırlamıştı da yoksa çekilmez doğrusu..
:19:

ayşecik de iki gün ateşliydi, bugün çok şükür ateşi yükselmedi.
ama salgın her yerde. istediğin kadar bi yerlere gitme, gezme. mikrop bi şekilde gelip buluyor bu bebeleri :100:

haluk yavuzere sardım ben. kitapcıda gidip inceleyeceğim birkaç kitabı var aklımda, sonra netten toplu sipariş vericem.
yengemden aldım bu kitabını, onda birkaç tane vardı.. ben anlatımını da tavsiyelerini de beğendim doğrusu.
inş işe yarar :1:

işin kötü, abim geçen gün bi ortamda tanışmış.
adam, yeğenimi duyunca külliyatını hediye etmek istemiş, abim de geçiştirmiş.

bunu duyunca ben vurdum dizlerime..:37:
abime tembihledim, bi daha görürsen teklifi geri çevirme diye :9:

amaaan, gece gece yine ne çok konuştum. :30:
haydi ben yatanzi, yarın neneye gidicezzz. iyi geceler.. öpüyorum :54:

busmai bu bölüm senin için baby :54:

kardeş haberi bebeğe nasıl verilir?

çocuklar bekletilmekten çok sıkılırlar. ve bebeğin doğumuna kadar geçecek 7-8 ay onlar için anlaşılması imkansız bir süredir.
bedeninizin şekil değişikliğini fark ettiğiği an elbette söylemelisiniz.
erken ya da geç söylemek, çocuğun gelişim hızına bağlıdır. ancak en geç hamileliğin son haftası açıklanması gerekir.
böylece karnınızı elleyebilir ve şanlıysa bebeğin hareketlerini hissedebilir.
yeni doğan bebeğin nasıl göründüğünü ona anlatabilirsiniz. bir tanıdığın yenidoğan bebeğini göstererek kendisi gibi
yürüyebilen bir çocuğun doğacağı yönündeki beklentiyi değiştirebilirsiniz. çünkü çocuklar gelecek bebeğin doğduğu andan itibaren kendilerine oyun arkadaşı olabileceğini düşünürler..

çocuğun kardeşiyle karşılaştığı ilk an, çok önemlidir. bu nedenle iyi planlanmalıdır.
çocuk hastanedeki annesini ziyarete geldiğinde hemşire bebeği emzirme sonrası yatağınızın sizden biraz uzak bi noktasına koymalıdır. çocuğunuz odaya geldiğinde onu kucaklayabilmeniz için ellerinizin boş olması gerekir !!!

bebek hakkında konuşmayın ve onu hemen göstermeyin. bebeği kendisinin görmesini bekleyin.
bebeği sevgi dolu karşılamazsa bile bundan dolayı kırıklık yaşamayın. eğer isterse onu kucağına almasına izin verin.
ve sürekli olarak dikkatli olması gerektiğini söylememeye gayret edin.

gördüğü gibi bebeğin çaresiz, küçücük bir yaratık olduğunu, beslendiği taktirde kendisi gibi zamanla büyüyebileceğini , arzu ederse beslenme ve oyun konularına yardım edebileceğini anlatın. buradaki yardımın zorunluluk deği, arzuya bağlı olduğunu unutmayın. ki, çocuk bebeği büyütme görevinin kendine ait olduğunu düşünerek, bu sorumluluk altında ezilmesin..
Sağol canım şimdi zaten kardeşten anlamaz ama doğduğu zaman için bu yazdığın noktalar önemli.. İnşallah çok zorlanmayız.
Bu arada biz de hemen hemen aynı oyunları oynuyoruz bebekler kısmı hariç:) Diş fırçalarını çok seviyor 3-4 yeni fırça vardı haşat etti ;hep elinde dolaştırıyor bir de ara sıra dişini fırçalıyor :D Diş fırçalama şarkısı var internette babam onu açıyor o da koşup fırçasını alıyor:)
Resim albümüne bakmayı seviyor. Anne baba dede diye gösteriyor.
Parka çıkarıyorum hemen hergün. Orda da yerdeki taşlarla oynuyor.

Bugün oğluş yattığında sinemaya gidecektim aslında. 47 ronin oynayan tek yabancı film idi. Seanslara bakarken bi anda bi yorum gözüme çarptı. Adamın biri filmin çarpıcı sonunu direkt yazmış!! Tabiki plan iptal oldu ve ben de bildiğiniz üzere uyudum....

Yahu sen gitsene Düğün Derneğe deli gibi güleceksinnn
Çok şaşırdım biz öve öve anlatınca annemle babam gitmiş bu akşam filme onlar da çok gülmüşler :))

aynı binada kv ye misafir gelince sana da gelmiş oluyor, blyrm.
geçen de bi aile dostu aramış size geliyoruz diye, bize aldılar. Allahtan kv çayına dek ikramı hazırlamıştı da yoksa çekilmez doğrusu..
:19:

ayşecik de iki gün ateşliydi, bugün çok şükür ateşi yükselmedi.
ama salgın her yerde. istediğin kadar bi yerlere gitme, gezme. mikrop bi şekilde gelip buluyor bu bebeleri :100:

haluk yavuzere sardım ben. kitapcıda gidip inceleyeceğim birkaç kitabı var aklımda, sonra netten toplu sipariş vericem.
yengemden aldım bu kitabını, onda birkaç tane vardı.. ben anlatımını da tavsiyelerini de beğendim doğrusu.
inş işe yarar :1:

Anlattıklarından ben de beğendim.

Sağol canım şimdi zaten kardeşten anlamaz ama doğduğu zaman için bu yazdığın noktalar önemli.. İnşallah çok zorlanmayız.
Bu arada biz de hemen hemen aynı oyunları oynuyoruz bebekler kısmı hariç:) Diş fırçalarını çok seviyor 3-4 yeni fırça vardı haşat etti ;hep elinde dolaştırıyor bir de ara sıra dişini fırçalıyor :D Diş fırçalama şarkısı var internette babam onu açıyor o da koşup fırçasını alıyor:)
Resim albümüne bakmayı seviyor. Anne baba dede diye gösteriyor.
Parka çıkarıyorum hemen hergün. Orda da yerdeki taşlarla oynuyor.

Yahu sen gitsene Düğün Derneğe deli gibi güleceksinnn
Çok şaşırdım biz öve öve anlatınca annemle babam gitmiş bu akşam filme onlar da çok gülmüşler :))

Artık çok geççççççççç. Ya ben işler güçleri de sevememiştim o yüzden gidesim yoğğğğğğ :)

şuan haluk yavuzer in çocuğu tanımak ve anlamak kitabını okuyorum.
ödünç aldım, ama en yakın zamanda kendime alıcam.. orada diyor ki;

-konuşma gelişimini desteklemek için; bebekle sürekli konuşun. göz teması kurarak, göstererek, öykülendirerek anlatın.
asla bebek dilinde konuşmayın. eksik söylediği kelimeleri tamamlayın.
-sürekli hayır yapma dememek için evi bebeğe göre düzenleyin. bilgisayarı, müzik setini, fotoğraf makinesini ulaşamayacağı yerlere kaldırın. küçük ev kazalarını önlemek için tedbirler alın. böylelikle bebek rahatlıkla hareket eder, oynar.
hayır kelimesini daha az kullandığınız için de bunu söylediğinizde sizi dinler ve ona göre davranır.
-2 yaşına gelen çocuk için ufak kurallar konabilir. doğru-yanlış kavramları, yasaklar öğretilmeye başlanabilir.
-bebeğin mutlaka kendi yatağında yatması gerek.
-günde bir saat tv de doğru programlar seçilirse bebeğin çocuğun gelişimine olumlu katkı sağlar. ancak, özellikle reklamlardan uzak durun.
-yine bu dönemde istediğini ağlayarak, vurarak, tekmeleyerek elde etmeye çalışması normaldir. bu gerçek anlamda bir saldırganlık gdeğildir. istediğine ulaşmak için sadece oyun oynuyor. (kimse seyircisi yokken gösteri yapmak istemez.:1:) ve böyle yaptığında odadan dışarı çıkıp sakinleşinceye kadar yalnız bırakmak etkili olabilir. ancak çıktığınızda kapıyı kapatmayın ve fazla uzaklaşmayın.
alınacak bir kitap daha ama kim okuyacak:ssz:
teskur ettim canım paylaşımın için

:54:
Pembişim bu Efecan bi yürüdü tam yürüdü :D

Ev müstakil mi? Hep hayalim..Güle güle oturun inş

Aynen öyle şu halimle nasıl ayaktayım şaşırıyorum :))

160 metrekare miii? kızım at koşturursun o evde..:10:

sanıyorum 3artı1. eğer beceriksiz bi projeciye denk gelmediyse (bazen oluyor, odaları yanlış konumlandırıp
antreyi geniş, holu gereksiz uzun yapıyorlar) büyük ve ferah bi evin olacak. mutfağın da büyüksee, oooooo:21:

küçük mü:53: öyle evi bana verin küçük dersem ne olayım
Herkese günaydın. Busmai ev müstakil değil. Evimiz 4 artı 1. Planı gerçekten güzel. Mutfak 18 metrekare. Ama benim gözüme küçük göründü. Boş olduğu için olabilir. Benim şimdiki evim de net 127. Bizim için 4 artı 1 şarttı. Çalışma odası olması şart. Yazıcımız, kitaplığımız Aden'in odasında.
Ben okula gideceğim 1 gibi. Diğer konulara yorumlar sonra.

zara indirimi başlamış kızlar. .. ben gidemiyorum siz gidin:43:
Şu haftasonu sınavlarım geçsin gidicem inşallah ama bişey bulamıyorum zaten :/
:54:

Herkese günaydın. Busmai ev müstakil değil. Evimiz 4 artı 1. Planı gerçekten güzel. Mutfak 18 metrekare. Ama benim gözüme küçük göründü. Boş olduğu için olabilir. Benim şimdiki evim de net 127. Bizim için 4 artı 1 şarttı. Çalışma odası olması şart. Yazıcımız, kitaplığımız Aden'in odasında.
Ben okula gideceğim 1 gibi. Diğer konulara yorumlar sonra.
Bizim şuan evimiz 2+1 ve ben de düzensiz biri olunca sığmakta çok zorlanıyorum:( İnşallah doğumdan önce ,mayıs gibi biz de yeni dairemize geçeceğiz 4+1 orası.
alınacak bir kitap daha ama kim okuyacak:ssz:
teskur ettim canım paylaşımın için
Kim okuyacak :))) nfk okusun bize özetlesin ne güzel işte öptüm nfk cımm
Günaydın , mutlu huzurlu bir gün diliyorum herkese :38:
Günaydınn
Günaydınlar herkeseeeeeeeeee :) güzel bir gün olsun inşallahhhh :)

Günaydınn
Oğluşun bu ara bana düşkünlüğünün sebebinin memeyi bırakması olduğuna karar verdim. Duygusal ihtiyacını, ikide bir gelip sarılarak gideriyor sanırım :) Bir de öpmesi var kiiii annesi düşüp bayılabilir :)

Son düzenleme:
Şu haftasonu sınavlarım geçsin gidicem inşallah ama bişey bulamıyorum zaten :/

Bizim şuan evimiz 2+1 ve ben de düzensiz biri olunca sığmakta çok zorlanıyorum:( İnşallah doğumdan önce ,mayıs gibi biz de yeni dairemize geçeceğiz 4+1 orası.

Kim okuyacak :))) nfk okusun bize özetlesin ne güzel işte öptüm nfk cımm

Günaydınn

Günaydınn
Oğluşun bu ara bana düşkünlüğünün sebebinin memeyi bırakması olduğuna karar verdim. Duygusal ihtiyacını, ikide bir gelip sarılarak gideriyor sanırım :) Bir de öpmesi var kiiii annesi düşüp bayılabilir :)

az kiskanmiyorum desem yalan olur.. ben sürekli kerem'in peşindeyim yakaladigim yerde öpüp mincikliyorum bizimki hiç yengeç erkeği değil:19:

az kiskanmiyorum desem yalan olur.. ben sürekli kerem'in peşindeyim yakaladigim yerde öpüp mincikliyorum bizimki hiç yengeç erkeği değil:19:

Benimki de öyle canım aslında kendini hiç sevdirmez sadece canı isteyince sarılıyor

Sabah aşımızı oldukkkkk. Sonra ben ufaklığı teyzesi ile eve şutlayıp arkadaşlarımla buluştum 10:30 gibi. Eve de şimdi girdim :) hiç böyle bir gezentilik yapmamıştım valla çokkkk mutluyum :) eşimin haftaya doğum günü ki hediyesini de aldım. Oğlum adına nikedan eşofman altı ve sweatshirt aldım. Kendi adıma da deri ceket. İnşallah pastası da gönlüme göre olursa süper olacak :)

Sarılma demişken. Bugün sağlık ocağındaki hemşire oğluma gel dediği anda gitti kucağına oturdu. Hemşire şokta tabi :)

İki tane bacaktan aşı oldu bi de ağızdan damla yaptı.

Ne biçim topiksiniz ya; kimse yazmıyo?!?!? :D

canım o kadar yazıyosun cevap veren yok haklısın:50:

senin oğlan pek canayakın sıcakkanlı.bizimki hemşireyi artık tanıyor

geçen görünce ağlamaya başladı.pastada gönlüne göre olur inşallah.

mutluluğunuz daim olsun...

Sabah aşımızı oldukkkkk. Sonra ben ufaklığı teyzesi ile eve şutlayıp arkadaşlarımla buluştum 10:30 gibi. Eve de şimdi girdim :) hiç böyle bir gezentilik yapmamıştım valla çokkkk mutluyum :) eşimin haftaya doğum günü ki hediyesini de aldım. Oğlum adına nikedan eşofman altı ve sweatshirt aldım. Kendi adıma da deri ceket. İnşallah pastası da gönlüme göre olursa süper olacak :)

Baya iş görmüşsün çoook iyi olmuş; benim eşimin doğumgünü de ocak sonu. Efecik de aşıyı atlatmış iyi olmuş;bu gece biraz mızmızlanır belki ama yarına normale döner.
Hemşireye gitmesine çok güldüm ;hiç yabancılamıyor demek ki. Kerem gitmezdi:)

Back
X