Maşallah kuzuma. Çoğumuzdan bir adım öndesin. Memeden kestin, tuvalete alıştırıyorsun. Yap artık şu ikinciyi.
İnşallah gasta olmazsın canım benim. Yoksa sizin ev göçer.
Ayyy bu bebeler bir alem. Bence şu memeden kendince kesintisiz uyuma hikaye. Arkadaşlara soruruyorum yoooo yine de kalkıyor diyorlar.
ne diyim, blmyrm. Ona gayet normal bi sey de, sen bi zaman cikamazsin o psikolojiden.. Aklini kemirir durur. N'apalim, oldu. Ellerini yuzunu yikamissindir zaten.. Kendi mi girmis banyoya? Cocuklarin fazlasiyla meraki var banyoya. Elifnazin keremi miydi wc fircasiyla oynayan.Oğluşum klozete elini soktuuuuuuuu( çocuğu çsmaşır suyu ile yıkayasım var valla. Daha bikaç dk önce sifonu çekmiştim çekilmemiş diye ve kapatmıştım kapağı. Bu velet beni on yaş yaşlandırdı valla
aryam, ah canim benim yaaa.. Keske elimden bi sey gelse.Allah yardimcin olsun. İns kisa sure icinde bu hastane isleri hallolur, aryacik da iyi olur..
kizceyi memeden kesip tuvalete alistirinca, bincem tepene "yap artik su ikinciyi!" diyeMaşallah kuzuma. Çoğumuzdan bir adım öndesin. Memeden kestin, tuvalete alıştırıyorsun. Yap artık şu ikinciyi.
ondan bundan sikayet ediyoruz ya, biz de az dayaklik deiliz haniValla diyecek bişi bulamıyorum, boğazımda kalıyor herşey. Önceki günlerde hastalığını öğrenmiştik ama bakınca iyiydi, herzamanki aryaydı. Bugün ilaç yüzünden, çiş verme yüzünden, herşeyden, ama herşeyden ağladı... Bir ara başını kaldıracak hali kalmadı. Böyle görünce, hastalığın etkisini, ben yıkıldım. Allahım bütün hasta bebeklere ve annelerine sabır versin yarabbim!!
Bu aralar gerçekten çok yoruyor beni, bugün de bikaç ay küçük bi kız vardı orda ; onun yaptığı herşeye ağlayıp durdu! Kendi yaşıtlarıyla çok mutsuz, büyüklerle oynuyor. Bu sorunu çözmem lazım. Bi kreşin oyun grubuna götürmeyi düşünüyorum tabi ben de yanında olacağım.
senin iyi olmana sevindim herkesin dediği gibi herşey sana bakıyor ama sen kendine dikkat et...Teşekkür ederim kızlar hepinize
ben iyiyim şükür. eşim gitti hastaneye enfeksiyon inşallah bize geçmez. bi yeri yapıyorum diğer yerler kalıyor. ben bittim iş bitmedi. Yarın da eşim raporlu sabah kerem'in aşısını yaptıracak inşallah.
her bebenin bu banyo aşkı nedir yahuu benimki de kedi gibi bekliyo kapısında nfknın dediği gibi bi kaç gün aklından çıkmıcak ama yıkamışsın artık napıcan...Oğluşum klozete elini soktuuuuuuuu( çocuğu çsmaşır suyu ile yıkayasım var valla. Daha bikaç dk önce sifonu çekmiştim çekilmemiş diye ve kapatmıştım kapağı. Bu velet beni on yaş yaşlandırdı valla.
Nfkcım ben de Efeye ciddi anlamda kızdığımda ağlayıp bana sarılıyor. Kıyamam ki yine sığınakları biziz
busmaicim eskiden beri gece emzirmiyorum demişssin ya uyandıgında tekrar nasıl uykuya döndürüyordun peki ?Ben eskiden beri gece emzirmiyorum. O yüzden gece uykusu iyi keremin. İşte böyle nadiren kötü bir gün geçirdiyse gece uyanır. Bazen de su içmek için uyanıyor.
:) evet insan kızamıyor bazen
Aa annenle aynıyız demek;kendisi nasıl bir annedir? Ben özgürlüğüme düşkünüm biraz bu yüzden eşim bazen vicdansız anne diye dalga geçiyor :)
Aman canım kız tabi hiç kızmayacakmıyız
Boşuna vicdan yapma, kızsakta onları asla bırakmayacağımızı gayet iyi biliyorlar
Keremi aç bırakmak daha huysuz yapar onu. Bu aralar gerçekten çok yoruyor beni, bugün de bikaç ay küçük bi kız vardı orda ; onun yaptığı herşeye ağlayıp durdu! Kendi yaşıtlarıyla çok mutsuz, büyüklerle oynuyor. Bu sorunu çözmem lazım. Bi kreşin oyun grubuna götürmeyi düşünüyorum tabi ben de yanında olacağım.
hoşgeldin ilgi alanıma giriyorssun ne kadarlık hamilesin süpriz değil pek sanırım duygu ve düşüncelerini alalım :)merhaba eska ama yeni arkadaşlarım...siz beni tanımıyorsunuz ama ben hepinizi tanıyorum.ben de temmuz 2012 annesiyim ve tüm gebeliğim boyunca sizi takip ettim.Allah kısmet ederse ikinci bebeğim de yolda:) şimdi kabul ederseniz aranıza katılmayı çok isterim. inanın dışardan hepiniz de çok tatlı duruyorsunuz...
yaa bu gece de kvlere 5 yaşında bi çocuk geldi anası da çocuk da beni delirtti cocuğa bişey demiyorum hep kaçtı oğlumdan hadi neyse de anası herşeye karışıyo yok neden kendi kaşıgınla cocuga yedirmiyosun cok sacma dedim bana da senin yaptıkların saçma geliyo ben bişey diyomuyum herkesin kendi anneliği kendine yaa böyle tersliyorum hala daha konusuyolar deli oluyorum zaten bu ara asırı gerginim kime olsa patlıyorumyeni geldik eve. Aysecik saatlerce ordaki bebelerle kosturdu. Anam, bu ne bitmek tukenmek bilmeyen enerji.Dotu yer gormedi butun gun. Hala kipir kipir. Esime sofra hazirlayana kadar mutfakta beni deli etti. Dolap cekmeceleri aciyor. Kasiklar bi yerde tavalar bi yerde. Onlari toparliyorum. Makineden kasik sepetini almis, takmis koluna "attaaa" diyor. kadinladaki canta aski bu cagda basliyor demek
canım benim etmezmiyyiiim bak hem hamilelerin duaları kabul olur derler ( yavaştan moda giriyorum :)Bugün öyle kötü bir gün geçirdim ki anlatamam! Arya durmadan ağladı laftan sözden anlamadı. İlaçtan beri yemeği kesti demiştim artık benim elimden yemeği kesti anladığım kadarıyla! Ben birsey uzatınca asla almıyor, bana sürekli tavır yapıyor. ( ilacı zorla içirdiğim için) akşama kadar ağla ağla içim çıktı. Bugünki tahlilimiz de olmadı tekrar idrar istediler, iyice sinirlerim bozuldu!!! Kızlar lütfen lütfen dua edin bize olur mu? Çok zor durumdayım, psikolojim iyice bozuldu.
Ben eskiden beri gece emzirmiyorum. O yüzden gece uykusu iyi keremin. İşte böyle nadiren kötü bir gün geçirdiyse gece uyanır. Bazen de su içmek için uyanıyor.
:) evet insan kızamıyor bazen
Aa annenle aynıyız demek;kendisi nasıl bir annedir? Ben özgürlüğüme düşkünüm biraz bu yüzden eşim bazen vicdansız anne diye dalga geçiyor :)
Aman canım kız tabi hiç kızmayacakmıyız
Boşuna vicdan yapma, kızsakta onları asla bırakmayacağımızı gayet iyi biliyorlar
Keremi aç bırakmak daha huysuz yapar onu. Bu aralar gerçekten çok yoruyor beni, bugün de bikaç ay küçük bi kız vardı orda ; onun yaptığı herşeye ağlayıp durdu! Kendi yaşıtlarıyla çok mutsuz, büyüklerle oynuyor. Bu sorunu çözmem lazım. Bi kreşin oyun grubuna götürmeyi düşünüyorum tabi ben de yanında olacağım.
merhaba eska ama yeni arkadaşlarım...siz beni tanımıyorsunuz ama ben hepinizi tanıyorum.ben de temmuz 2012 annesiyim ve tüm gebeliğim boyunca sizi takip ettim.Allah kısmet ederse ikinci bebeğim de yolda:) şimdi kabul ederseniz aranıza katılmayı çok isterim. inanın dışardan hepiniz de çok tatlı duruyorsunuz...
yeni geldik eve. Aysecik saatlerce ordaki bebelerle kosturdu. Anam, bu ne bitmek tukenmek bilmeyen enerji.Dotu yer gormedi butun gun. Hala kipir kipir. Esime sofra hazirlayana kadar mutfakta beni deli etti. Dolap cekmeceleri aciyor. Kasiklar bi yerde tavalar bi yerde. Onlari toparliyorum. Makineden kasik sepetini almis, takmis koluna "attaaa" diyor. kadinladaki canta aski bu cagda basliyor demek
Bugün öyle kötü bir gün geçirdim ki anlatamam! Arya durmadan ağladı laftan sözden anlamadı. İlaçtan beri yemeği kesti demiştim artık benim elimden yemeği kesti anladığım kadarıyla! Ben birsey uzatınca asla almıyor, bana sürekli tavır yapıyor. ( ilacı zorla içirdiğim için) akşama kadar ağla ağla içim çıktı. Bugünki tahlilimiz de olmadı tekrar idrar istediler, iyice sinirlerim bozuldu!!! Kızlar lütfen lütfen dua edin bize olur mu? Çok zor durumdayım, psikolojim iyice bozuldu.
ne diyim, blmyrm. Ona gayet normal bi sey de, sen bi zaman cikamazsin o psikolojiden.. Aklini kemirir durur. N'apalim, oldu. Ellerini yuzunu yikamissindir zaten.. Kendi mi girmis banyoya? Cocuklarin fazlasiyla meraki var banyoya. Elifnazin keremi miydi wc fircasiyla oynayan.surekli kapiyi kilitliyorum. Bii an acik bulursa daliveriyor bizimki de .
Valla diyecek bişi bulamıyorum, boğazımda kalıyor herşey. Önceki günlerde hastalığını öğrenmiştik ama bakınca iyiydi, herzamanki aryaydı. Bugün ilaç yüzünden, çiş verme yüzünden, herşeyden, ama herşeyden ağladı... Bir ara başını kaldıracak hali kalmadı. Böyle görünce, hastalığın etkisini, ben yıkıldım. Allahım bütün hasta bebeklere ve annelerine sabır versin yarabbim!!
2 yas cocugunun genel ozelligi bu ama. Arkadasiyla birlikte deil de paralel oynar. Bugunku arkadasi eger biraz agresifse, ne bileyim oyuncagini paylasmiyor guzel yaklasmiyorsa yildizlari uymamis olabilir. Kuzenin kizi da aysecikten 3 ay kucuk, inan birlikte oynamiyorlar. 4 yasinda bi kiz vardi, onun pesine kostu durdu bizimki. Yegenim 27 aylik ama goruntusu 3-4 yasinda bildigin cocuk gibi, sanirim bu yuzden onunla oynamayi seviyor. O nereye aysecik pesine, rahat birakmiyor cocugu
Bir de bugun orada bi akraba vardi. Oglu 28 aylik. Bebe resmen annesine yapisik yasiyor. Kucagina oturacak, eteginden tutacak.. Kadina bi saniye rahat vermedi. Bi de annesinden bir metre ayrilinca agliyororasi da hep gittigi ev, tanidigi insanlar. Annesine arkadasi yok mu dedim. Var ama hep beni ister, anneci bi cocuk bensiz duramiyor diyo:100:
senin iyi olmana sevindim herkesin dediği gibi herşey sana bakıyor ama sen kendine dikkat et...
her bebenin bu banyo aşkı nedir yahuu benimki de kedi gibi bekliyo kapısında nfknın dediği gibi bi kaç gün aklından çıkmıcak ama yıkamışsın artık napıcan...
ayrıca benimki de kızınca dudak büzüp aglayıp bana sarılıyo ya eriyorummmm
busmaicim eskiden beri gece emzirmiyorum demişssin ya uyandıgında tekrar nasıl uykuya döndürüyordun peki ?
hoşgeldin ilgi alanıma giriyorssun ne kadarlık hamilesin süpriz değil pek sanırım duygu ve düşüncelerini alalım :)
yaa bu gece de kvlere 5 yaşında bi çocuk geldi anası da çocuk da beni delirtti cocuğa bişey demiyorum hep kaçtı oğlumdan hadi neyse de anası herşeye karışıyo yok neden kendi kaşıgınla cocuga yedirmiyosun cok sacma dedim bana da senin yaptıkların saçma geliyo ben bişey diyomuyum herkesin kendi anneliği kendine yaa böyle tersliyorum hala daha konusuyolar deli oluyorum zaten bu ara asırı gerginim kime olsa patlıyorum
canım benim etmezmiyyiiim bak hem hamilelerin duaları kabul olur derler ( yavaştan moda giriyorum :)
geçici bir süreç inş sen onun iyiliği için ugrasıyosun bu da geçicek zamanla sen içini ferah tut...
Bugün erken kalkma günüydü anlaşılan... Bizde ezanla kalktık. Ayrıca huysuz ve bol ağlamalı ilaç merasiminden sonra sabah sabah şişme havuz diye ağladı. Onu doldurup oynadık, şimdi uyudu. Akşamdan beri bişi yemiyor ilacın etkisi mi bilmiyorum. Yemeyince de halsiz halsiz dolanıyor. Öyle görünce daha da üzülüyorum://
Nfk arya 1 yaşından sonra kakasını yaptıktan sonra söylüyordu. Son 1 aydır onu da söylememeye başladı. Şimdi ( banyoyu çok seviyor) oraya girmek ve suyla oynamak aşkına sanırım söylüyor. Sabah kakasını ve 2 çişini de banyoya yaptı. Ama bu duruma sevinemedim bile. Ayrıca arya da hala çişe de kaka diyor.
Sonucu bizde merakla bekliyoruz bakalım bugün canım.
pembis, kesinlikle haklisin. Bu zannediyorum bizim milletetin genlerinde var. Ayni sokakta gordugu tanimadigi cocugu minciklayarak sevmek kadar itici bi sey. İlk kez gordugun biri, tanimiyorsun. Kalkmis bir anneye onu tedirgin edecek, dahasi korkutacak seyler soyluyorsun. Capini tecrubesini gec, cocuk gelisimi uzmani olsa ne yazar, sorulmadan fikrini soyluyor. Ama git onun icini dinle; kendi bugun birine akil verip yardim etmis olmanin huzuruyla "aferin, ne guzel uyardin kadini." diyordur.
ve soylemeden gecemicem, gercekten sen bu cocuk gelisimi konularinda cogumuza gore sogukkanli ve sabirlisin. En onemlisi; her cocugun farkli gelisim gosterebilecegine gercekten inaniyorsun. Zaman dilimlerine kat'i sureler gibi bakmiyorsun. Yurume mevzuunda da tavrin buydu. Hatirliyorum, parkta kadinin biriyle muhabbeti olmustu ayni boyle. Baskasi olsa, dr yollarina duserdi. Sonra yine onlara da itibar etmez evham yapar, dertlenirdi.
pamuk helva, anteb gitti ya. Sonra da belki umreye gideceklerdi.. 2. Donem baslayana kadar kendinden haber alamayabiliriz yaniiii
Karakiz da memleketteydi, sinavlari verdi, dondu. Ama okulu daha bitmedi, onumuzdeki donem mezun olacak sanirim. Sonra girecek polislik sinavlarina
Ben yatıyorum artıkın. Son olarak nfkcan senin ağrıların ne durumda??? Umarım azalmıştır???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?